Αποστολέας Θέμα: Elgé  (Αναγνώστηκε 3938 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Elgé
« στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 15:16:42 μμ »
Καλησπέρα! Θα ορκιζόμουν πως ήταν το πρώτο ρολόι που φόρεσα. Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα παραπάνω, δυστυχώς, πέρα του ότι σχεδόν δεν περπατούσα, ήταν ίδιο, μα ίδιο, (τότε, κουρδιστό), και ασφαλώς, το είχα καταστρέψει.
Με τρώει το χέρι, κι ο χρόνος περνάει, δεν κοίταξα καν αν πρέπει ή όχι να δω τίποτε περισσότερο. Σαν ανάμνηση και μόνο, έχω χάσει τον ύπνο μου. Η εικόνα που έχω είναι αυτή. Κυριολεκτικά.

ELGÉ CHAMONIX

(σημ. αν το θέμα το έβαλα σε λάθος χώρο, συγγνώμη).
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
P.I.T.,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Elgé
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 15:19:46 μμ »
Το πρώτο ρολόι που φόρεσες ποτέ..?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 15:23:00 μμ »
Δεν μπορώ να πω τίποτα, ειλικρινά, θα είμαι λάθος. Έχω χάσει μυαλό μου και δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν έχω άνθρωπο από τότε για να μου πει κάτι παραπάνω. (το πιθανότερο, βέβαια, είναι πως η ανάμνηση ήρθε τόσο έντονα που μάλλον είμαι λάθος).
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 16:13:00 μμ »
Παιδί δεν φόραγες ρολόι..!!
Εεε δεν νομίζω να ήτανε αυτό..
 :D
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 17:07:56 μμ »
Χαχα δεν έχεις άδικο καθόλου. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι πάντα όλα ομαλά. Προσωπικά, καθυστέρησα πολύ σε σχέση με το θέμα ρολόι, χάθηκε μεγάλο μέρος στη μέχρι τώρα δική μου διαδρομή. Ο πατέρας, επίσης, αγαπούσε πολύ το θέμα ρολόι, όμως, δεν είχε ούτε τη βασική άνεση για να ασχοληθεί. Η έντονη ανάμνηση που αναφέρω παραπάνω, μιλάμε, μου ορκίζομαι πως ήταν αυτό! ναι, κάνω λάθος, δεν έχω καμία πληροφορία τι ήταν αυτό. Πάντως ισχύει, είχα ως δώρο το ρολόι, κατρουλής ακόμα.

Παιδί δεν φόραγες ρολόι..!!
Εεε δεν νομίζω να ήτανε αυτό..
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 07, 2024, 23:00:32 μμ »
Οτι και να ισχύει, το γεγονός ότι σου προκάλεσε τέτοιο συναισθηματικό "ταξίδι", αξίζει.

Και χαιρόμαστε που το μοιράστηκες μαζί μας.

Σημ. Εγώ, φόρεσα ρολόι στα 9, όταν η αδελφή μου πήγε γυμνάσιο και της χάρισαν οι γονείς ένα καινουργιο. Φυσικά, ΔΕΝ δούλευε, ήταν τετράγωνο-γυναικείο-κάσα μπρούτζζινη που είχε ξεφτίσει το χρώμιο, με λουράκι, αλλά αυτό, ΔΕΝ είχε ΚΑΜΜΙΑ σημασία για εμένα τότε. Από τότε ήμουν ψυχάκιας  :D :D :D :D

Στα 12, στο γυμνάσιο, απέκτησα και εγώ το Ελβετικό μου, με ημερομηνία, και ...................τα υπόλοιπα είναι ιστορία.  ;D
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 17:00:08 μμ »
Να το πάρεις εάν αυτό ρωτάς.

Σκάλωσα λίγο στο "Δεν έχω άνθρωπο από τότε για να μου πει κάτι παραπάνω." οπότε κοιτώντας το Elgė θα βλέπεις και τις αναμνήσεις από τότε.

Όπως και να 'χει είναι ένα πολύ όμορφο ρολόι.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 08, 2024, 20:38:02 μμ »
Καλησπέρα! Ευχαριστώ τους παραπάνω φίλους! Δεν θα προχωρήσω και θα σταθώ στην όποια ανάμνηση. Βέβαια, θα σταθώ και στο ρολόι, απλά θα αφήσω το χρόνο να κυλήσει.

Αξίζει να το ψάξει λίγο ο καθένας μας. Αυτή εδώ η προσπάθεια ως παράδειγμα. Ναι, πολύ ωραία επανεκκίνηση, (τουλάχιστον σ' εμένα, χτύπησε σε ευαίσθητο σημείο και σε ανύποπτο χρόνο). Στην ουσία. Πολύ όμορφο ρολόι, ελκυστικά χαρακτηριστικά αλλά και κάποια, λίγο ακαθόριστα ξεκινήματα, με Festina, Soprod, ποιο είναι πού, κοκ. Μικρή παραγωγή και το δικαιολογώ σχεδόν απόλυτα, όμως θα περιμένω, εγώ και η ανάμνηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 19, 2025, 22:14:50 μμ »
Elgé Chamonix

Χρωστούσα μία μικρή παρουσίαση, (από τις 7 Δεκεμβρίου 2024 είναι το νήμα), μόλις θα έβρισκα λίγο χρόνο γι’ αυτή. Πριν απ’ όλα να ξαναπώ πως είχα χάσει τον ύπνο μου όταν είδα την πρώτη εικόνα του ρολογιού. Και πώς ήρθαν τα πράγματα. Εντελώς τυχαία. Το εντόπισα σε μία απλή απλούστατη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Έτσι, απλά χαζεύοντας διάφορα θέματα, νέες παρουσιάσεις, μικρά ωρολογιακά νέα κλπ κλπ. Και ναι, έπεσα ακριβώς στην επίσημη πρώτη του. Ήταν οι πρώτες πρώτες μέρες παρουσίασης της Elgé, με μοναδική εμφάνιση του Elgé Chamonix. Και ως ρολόι βουνού θα το έλεγα, με θράσος, ναι (!).

Microbrand, όπου, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ξεπετιούνται και νέες αναβιώσεις εμπορικών σημάτων, συχνά και  ως, τάχα μου, ιστορικά ονόματα στην ωρολογοποιία, αδικοχαμένα, ξεχασμένα σε κάποια δεκαετία του παρελθόντος. Το όνομα Elgé δεν το γνώριζα καν, δεν ήξερα πως υπήρξε ποτέ ως γαλλική εταιρεία. Γενικά, δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Συμπέρασμα; μου ήταν αδιάφορα όλα αυτά τα πρέπει ως σκέψεις. Το ήθελα από την πρώτη στιγμή! Αυτό το ρολόι θα έρθει στο καρπό μου, τέλος!  Ένα Elgé Chamonix, όνομα και πράμα θαυμαστά άγνωστα (!).

Όπως διάβασα και σε μία απ’ τις πρώτες αναγνωριστικές παρουσιάσεις/κριτικές, (και δεν είναι πολλές), ήταν κι εδώ ένα ακόμα παιχνίδι αναμονής για τον κάθε ενθουσιώδη ρολογόφιλο, ένας τέτοιος ήμουν κι εγώ. Ειλικρινά σας μιλάω, είχα χάσει τον ύπνο μου. Ήμουν πεπεισμένος πως αυτό ήταν το πρώτο ρολόι που φόρεσα ποτέ! Το πρώτο! Όπως ακριβώς το βλέπω, μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια! Μα πώς; τι στην οργή; Δεν μπορούσα να δώσω καμία απάντηση, ήταν τρελό. Με λίγα λόγια, έπρεπε να περιμένω, αυτό έλεγε η απλή λογική. Ε, το πλήρωσα 100 (+) ευρώ παραπάνω…

Ιστορικά ονόματα, θρυλικά ρολόγια που άφησαν σημαντικό ίχνος στην ωρολογοποιία, ημερομηνίες σταθμός και μπλα μπλα μπλα. Τρίχες. Όπως σωστά σημειώνουν σε μία από τις πρώτες κριτικές που διάβασα: ο σεβασμός σε ιστορικά σχέδια, ονόματα και στιλ πρέπει να είναι δεδομένα, αν έπρεπε να κλείσουν καλώς έκαναν και έκλεισαν, μην τα φορτώνουμε όλα στην κακούργα κοινωνία. Χτίζω Ιστορία με τον άνθρωπο κι όχι με άψυχες βίδες, ταλέντο θαυμαστό έχει ο άνθρωπος-τεχνίτης κι όχι το κάθε ουάου (εν προκειμένω -που λένε και στο χωριό μου) vintage ρολόι.

Έτσι κι εδώ, λοιπόν. Ήρθε ένα παρελθόν, σχεδόν άγνωστο σε πολλούς, να μας πει όσα θέλει να πει. Μία αναβίωση που θέλει κι αυτή να ξεχωρίσει με την όποια ιστορία της, με τον αέρα του vintage, με την ξεχωριστή σχεδίαση, με την ιδανική εκτέλεση που σέβεται το αρχικό, το πρώτο. Δεν ξέρω, αυτό που ξέρω και επαναλαμβάνομαι: είχα χάσει τον ύπνο μου. Δεν με ενδιέφερε τίποτα. Ούτε υλικά, ούτε μηχανισμός, ούτε χαρακτηριστικά. Τίποτα, ειλικρινά. Απλά το ήθελα. Elgé; Elgé , δεν χαλάω χατίρια…,  Chamonix;  Chamonix, πάλι δεν χαλάω χατίρι…

Ελάχιστες πληροφορίες, ελάχιστες εικόνες, ελάχιστα όλα από την αρχή. Από την επίσημη σελίδα τους είδα τις πρώτες πληροφορίες για το όνομα και την ιστορία που έχει να πει. Από τη δεκαετία του 1940 έως το 1970. Γαλλία, έδρα Annecy, γαλλικής κατασκευής, γαλλικές μηχανές, όπου στο απόγειό της είχε 120 υπαλλήλους. Η επανακυκλοφορία ήρθε με ένα μόνο ρολόι, το Chamonix, που πήρε το όνομα του από μία γαλλική ορεινή πόλη του Mont Blanc. Απλό, καθημερινό, σπορ, και ως ρολόι βουνού, αυτή την ταυτότητα είχε, και η αναβίωση δεν ήρθε ακριβώς ως 1:1 όμως φαίνεται πως έγιναν σωστά βήματα.

Έχει, λοιπόν, ως εξής: Διαστάσεις με 38mm x 44mm x 11.6mm, SS 326L, γενική εικόνα ως πλήρως βουρτσισμένη κάσα, όμως και με εξαιρετικά διακριτικά γυαλισμένα ίχνη που δίνουν ένα απόλυτα ισορροπημένο σύνολο (πχ κάτω από τη σταθερή στεφάνη), όμορφο στοιχείο επίσης τα τρυπημένα και υπέροχα κοντά του lugs, υπέροχη και η υπερμεγέθη βιδωτή του (παρακαλώ) κορώνα, αχάρακτη/ανυπόγραφη αλλά όμορφα γυαλισμένη στο εξωτερικό της μέρος, στα 7mm. Αντοχή στο νερό 150m (15ΑΤΜ), αλλά όχι δεν είναι για βουτιές σε καμία περίπτωση, εξαιρετικό θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι με 2 εσωτερικές στρώσεις AR, δεκάγωνο πίσω βιδωτό καπάκι με υπέροχη χάραξη στοιχείων.

Επίσης, dial. Το πιο όμορφο πεδίο του! Βαθύ μαύρο, λακαρισμένο σκοτεινό φινίρισμα, όχι, βέβαια, το απόλυτο μαύρο μελάνι όπου συνήθως μόνο σε κορυφαία μοντέλα το βλέπουμε, πλησιάζει όμως πάρα μα πάρα πολύ στο υπέροχο βαθύ μαύρο πχ του Sinn 556i. Υπέροχοι και οι ζυγοί αριθμοί του, αρκετά μεγάλοι οι δείκτες σπαθιά του, όλα παραγεμισμένα με lume, στιλ old-radium Super-Luminova. Όλα φωνάζουν vintage και δημιουργούν ένα πετυχημένο στιβαρό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο σύνολο, θα έλεγα με βεβαιότητα, καθημερινότητα με στιλ. Αδιαμφισβήτητα.

Ιταλικό δερμάτινο λουράκι, φυτικής βαφής παρακαλώ, στα 20/16mm, (120mm, 75mm). Θέλω να το ψάξω με την ησυχία μου λίγο αργότερα, εδώ μιλάμε για δέρμα μοσχαριού, δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Φαίνεται πως θα γεράσει όμορφα, ήδη έχει σπάσει ιδανικά και το δέρμα έχει μαλακώσει τόσο όσο. Επίσης, ο καλοκαιρινός ιδρώτας έχει βοηθήσει σε όλο αυτό και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μυρίζει τόσο όμορφα το δέρμα του. Δεν λέω κάτι παραπάνω, θέλω να το δω περισσότερο χρόνο για να έχω και μία σιγουριά παραπάνω, το βέβαιο μέχρι τώρα, στις πρώτες του ημέρες επάνω στον καρπό μου είναι πως μιλάμε για ένα ποιοτικό λουράκι που σκουραίνει ομοιόμορφα, (αν και με την πρώτη ματιά, ως αφόρετο, δεν είναι πουθενά εντυπωσιακό).

Για το λουράκι να σημειώσω επίσης πως έρχεται σε 3 επιλογές: Brown, Tanned, Black, και με έξτρα επιλογή το bund protection plate. Εγώ επέλεξα το σκέτο καφέ λουράκι, κι αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι και το πιο πολυφορεμένο ως επιλογή. Σχεδιαστικά, ως συνολική πρώτη εικόνα, είναι σίγουρα καλοφτιαγμένο και έχουν δώσει προσοχή σε κάθε σημείο επάνω στο ρολόι, σε καμία περίπτωση δεν δίνει μία απλή αναβίωση κάποιου, άτυχα, ξεχασμένου ρολογιού. Σίγουρα προσπάθησαν, αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το σκληρό μέλλον θα δείξει εάν σβήσουν και πάλι.

Μηχανή και ακρίβεια. Είναι ένα από τα βασικά θέματα, θέλω δεν θέλω. Δεν διστάζω να επεκταθώ, όμως θα μείνω στα λίγα λόγια και στοιχεία γιατί με παραπάνω θα εκτεθώ για πράγματα που δεν θα γνωρίζω.  Το Chamonix, έρχεται ως made in France, όπου περήφανα το έχει χαραγμένο πίσω στο καπάκι, όπως και στο dial, κάτω από το 6, τυπωμένη η λέξη France. Έτσι λοιπόν έρχεται με μία γαλλική μηχανή France Ébauche (FE), όπου αν κάνουμε μία πρώτη αναζήτηση είναι στην αγκαλιά της Festina. Το σίγουρο είναι πως η γαλλική ωρολογοποιία, ανακάμπτει να πω; επανέρχεται σίγουρα με ενθουσιασμό, έστω και με υποβοήθηση!

Βέβαια, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ελβετική κλίμακα, όμως, όμως, αν αναλογιστούμε τις ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα τού ενός χεριού, γαλλικές εταιρείες, που παράγουν αυτόματους μηχανισμούς σήμερα, αν δούμε για παράδειγμα την Pequignet με την πιο made in France σφραγίδα, ή την Yema, όπου από τα μαύρα χάλια και μέσα στο 2025 σκότωνε τα τελευταία της αμαρτωλά μοντέλα, ήρθε σε μηχανισμούς που δείχνουν ξεκάθαρη ποιότητα. Τσουπ, κάπου εκεί ήρθε και η Manufacture France Ébauches (FE), αποκατεστημένη μόλις το 2023, γεμάτη στόχους.

Άρα, τα πρώτα στοιχεία: Επαναφορά ως France Ébauche (FE), το 2017 εξαγοράστηκε από την ισπανική Festina Group. Ανέλαβε στην αρχή την παροχή εξαρτημάτων και από το 2023 ξεκίνησε η παραγωγή αυτόματων μηχανισμών made in France. Στόχος, 70% εγχώριας αξίας, εξαρτήματα παραγόμενα στη Γαλλία , (πχ τώρα μέρος αυτών παράγεται στην Maîche, ενώ άλλο μέρος αυτών μέσω Soprod). Μιλάμε για ενθουσιώδη πρώτα βήματα ως εθνική αυτονομία στον σκληρό κόσμο της ωρολογοποιίας. Μένει να δούμε λοιπόν μέχρι πού θα φτάσει ή αν θα ξεφουσκώσει.

Επομένως, έχουμε: Μοντέλο Elgé Chamonix (ref. EFH-25-CHA-003-01-LR4-BRN), αυτόματος μηχανισμός cal. FE Auto – No Date της France Ébauche, συναρμολογείται και ρυθμίζεται στη Γαλλία, συχνότητα 28.800bph (4Hz), αυτονομία 44 ώρες, με Incabloc, παρακαλώ (!), shock protection, ρύθμιση in-house στα ±12 sec/d. Εδώ να σημειώσω κάτι, πραγματικά εντυπωσιακό, πως στις πρώτες ημέρες φορεμένο στον καρπό, η ακρίβεια είναι χωρίς σχόλια: -1sec/d. Βρε καλό μου! Δεν μπορεί! Δώσ’ του από δω, δώσ’ του από ΄κει, αυτό εκεί, ακλόνητο: -1sec/d. Τι να πω. Αλήθεια λέω.

Ήδη κούρασα, και για να συνοψίσω: Έναρξη, επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου μοντέλου Elgé Chamonix ήταν στις 03.12.2024, με έναρξη και των τότε pre-orders, ήταν με ειδική τιμή στα 860 ευρώ καθώς και με ειδική χάραξη ως αριθμημένη στο caseback (0/100) αλλά και με ξεχωριστή ειδική συσκευασία των πρώτων 100 ρολογιών. Ή διάθεση έγινε σε 2 φάσεις (Ιανουάριος/Φεβρουάριος του 2025 και Μάρτιος/Απρίλιος του 2025) και εξαντλήθηκαν αρκετά γρήγορα αν αναλογιστούμε πως για τους περισσότερους ήταν άγνωστη η Elgé. Εγώ δίστασα και κατέληξα, να μπει το καλοκαίρι του 2025, να πληρώσω παραπάνω και να ξεπεράσω το 1Κ. Καλώς ή κακώς.

Το dial είναι η αρχή και το τέλος του. Με την πρώτη ματιά το θέμα έκλεισε. Βαθύ μαύρο βερνίκι, η τυπογραφία του απόλυτα ελκυστική, σχεδόν υπερμεγέθεις οι δείκτες ωρών, λεπτών, σε φαρδύ σχήμα σπαθιού όπου η μαμά τα ονομάζει ως magnum. Lume παντού και πλουσιοπάροχα, ακόμα και στον δείκτη δευτερολέπτων (1/3). Σχεδόν υπερμεγέθεις και οι πάρα πολύ όμορφοι τυπωμένοι ζυγοί αριθμοί. Κάτω από το 12 το λευκό λογότυπο καθώς και 3 τυπωμένες γραμμές γαλλικού κειμένου, επίσης λευκού χρώματος, επάνω από το 6.

Άρα θα έλεγα: Elgé Chamonix. Ένα εντυπωσιακό, όμορφο ρολόι, vintage αισθητική, στα 38mm, γαλλικός μηχανισμός France Ébauche μέσα από την αγκαλιά του ομίλου Festina όπου εμπλέκει και την Soprod, συναρμολόγηση και ρύθμιση στη Γαλλία, εντυπωσιακό dial, εξαιρετικό και το δερμάτινο λουράκι του, κατασκευή, φινίρισμα, χαρακτηριστικά σε πολύ καλό επίπεδο, 3 χρόνια εγγύηση. Ήδη υιοθέτησα τον χαρακτηρισμό ως ρολόι βουνού, ...άσχετα αν είναι σε καρπό μικροαστού. Για microbrand δεν είναι εύκολο να δώσεις 980 ευρώ, έτσι αβίαστα. Προσωπικά, είχα τελείως συγκεκριμένο λόγο. Έπρεπε.

Σημ. Ξεχνάω πάρα πολλά ακόμα, πράγματα που θα ήθελα να πω, όμως είναι τόσο νωρίς που σίγουρα θα πέσω σε πολλά λάθη αλλά το σημαντικότερο είναι πως θέλω να περπατήσει μέσα στον χρόνο. Αυτό το ρολόι θα φορεθεί.

Ακόμα συλλέγω διάσπαρτες πληροφορίες όπως: η επανακυκλοφορία από την Maximilien (βλ. Wolbrook/Douglas),  η Elgé του 1950 με το Chamonix ήθελε να δώσει ένα κομψό, ανθεκτικό και εξαιρετικά ευανάγνωστο ρολόι, ως καθημερινό πόλης αλλά και για ορεινές πεζοπορίες, και γιατί όχι ακόμα και για ανάβαση (βλ. Mont Blanc). Το αρχικό Chamonix είχε διαστάσεις: 35mm x 42,6mm x 9,5mm και λουράκι 17mm και μπλα μπλα μπλα. Συγχωρέστε τυχόν λάθη στις πληροφορίες και ευχαριστώ για την όποια υπομονή.

...θα ξανάρθω Ζήκο.  :)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 19, 2025, 23:52:04 μμ »
Πολύ ωραία η παρουσίαση, να το χαίρεσαι το ρολόι! Το θυμάμαι που το είχες ξαναδείξει, μου είχε κάνει εντύπωση. Πιστεύω ότι το εκσυγχρόνισαν πολύ πετυχημένα με αυτή την επανέκδοση. Παρότι είμαι τύπος του βίντατζ κατά βάση, προτιμώ το καινούργιο. Περιμένουμε βέβαια και φωτογραφία στο χέρι και μία με το lume.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 20, 2025, 00:14:48 πμ »
Δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιας έκτασης αναρτήσεις. Οπότε ήταν .....έκπληξη ! Που φυσικά αξίζει κάθε λέξη της.

Το ρολόι Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Ο !

Γνήσιο κλασικό, τίμιο, χαρακτηριστικό. Και αφού σου γεννά τέτοια διάθεση, άξιζε τον κόπο ( ....και το κόστος ).

Σου εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς και να σου φτιάχνει την διάθεση καθημερινά.

Θα περιμένουμε και περισσότερες εικονες / συναισθήματα από την ζωή μαζί του. :)

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.