Έβαλα τα πράγματα κάτω (όπως & πέρσι τέτοια εποχή) & ρώτησα τον εαυτό μου:
Τι χρειάζεται να πάρω ακόμα για να διακόψω?

Είχα σκοπό να κάνω δώρο στον εαυτό μου μια εντυπωσιακή αποχώρηση, με αλπινιστή ή khaki aviation.
Τελικά ως άνθρωπος περισσότερο της ποσότητας παρά της ποιότητας, κατέληξα σε 2 οικονομικότερα αυτόματα με μπρασελέ, αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα.
1 λίγο πιο dress & 1 περισσότερο εργαλείο.
Η μίνι χελώνα δεν βρίσκεται πλέον σε κάποιο κατάλογο, κυκλοφορεί όμως ακόμα στην αγορά.
Περισσότερο μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον μια jdm έκδοση, με dial που θυμίζει μάρμαρο ή πάγο.
Την παρακολουθούσα καιρό, όμως ποτέ δεν συναντηθήκαμε:
Μόλις εμφανίστηκε πριν μερικές εβδομάδες στο Amazon Ιαπωνίας, είπα να αρπάξω την ευκαιρία.
Ξεκινάω ανάποδα, δλδ με τα θετικά.
Είναι ιδιαίτερο, όμορφο με τον τρόπο του, μαζεμένο σε μέγεθος, ως καταδυτικό αντέχει, μπορεί να φορεθεί & με 1 πουκάμισο.
Στα αρνητικά:
Υπήρχε περίπτωση να βρεθεί χειρότερο μπρασελέ από του kamasu?
Για μένα δύσκολα, αλλά για τη Seiko μάλλον ήταν παιχνιδάκι.
Για να μη πλατιάσω, τραβάει τρίχες, τα links δεν αρθρώνονται πλήρως, όταν δλδ το αφήνω σε κάποιο τραπέζι, η κάσα δεν ακουμπάει κάτω, αλλά ίπταται...
Το πρεσαριστό clasp, με τη βοήθεια & του diver's extension, είναι τεράστιο σε μήκος & άβολο.
Όλα αυτά οδηγούν στην αγορά μπρασελέ από τη strapcode.
Οπότε το ρολόι θα στοιχίσει +€100, ποσό που δεν είχα σκοπό να δώσω για το συγκεκριμένο ρολόι...
Το dial δεν γαλαζοφέρνει όπως περίμενα (& δείχνουν οι φωτογραφίες), είναι περισσότερο ασημί.
Σε εσωτερικούς χώρους χωρίς πολύ φωτισμό ή υπό σκιά, τα πράγματα είναι αρκετά ευδιάκριτα.
Με τα φώτα αναμμένα, ή ακόμα περισσότερο έξω σε ηλιοφάνεια, τόσο το dial, όσο & το κρύσταλλο (& ειδικά ο κύκλωπας), γυαλίζουν & δύσκολα φαίνεται τι υπάρχει από κάτω.
Η διάμετρος της μίνι χελώνας είναι 42.1mm, το lug2lug 43.2 (!), & ύψος 12.9.
Το βάρος μετά την αφαίρεση τριών links, αγγίζει τα 160g.
Όχι λίγα, ειδικά όταν η απτή ποιότητα δεν εντυπωσιάζει.
Το ξέρω ότι γίνομαι περισσότερο γκρινιάρης από όσο πρέπει, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για τη seiko:
Ιστορία, σχεδιασμός κάσας & dial, κατά iso καταδυτικό, καλό lume.
Όλα αυτά ναι, υπάρχουν, αλλά θα ήθελα αυτό το κάτι παραπάνω, που η seiko πλέον προσφέρει σε άλλη κατηγορία τιμής.
Πάμε στη 2η παραλαβή, στο εργαλείο της υπόθεσης.
Άφησα στην άκρη san martin & baltany, για να επιλέξω τη seestern & το homage του rolex 1655, ή αλλιώς του 1ου explorer II.
Homage με όλη τη σημασία της λέξης, αφού το ρολόι στο οποίο βασίζεται, σταμάτησε να παράγεται 40 χρόνια πριν.
Για όσους βαριούνται τα video, 2 λόγια για την ιστορία του συγκεκριμένου rolex (γιατί τουλάχιστον εγώ, μέχρι πρότινος δεν τη γνώριζα):
Παρουσιάστηκε το 1971, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από εξερευνητές σπηλαίων, αλλά & σε άλλα περιβάλλοντα, στα οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποιος αν είναι μέρα ή νύχτα (όπως στην Ανταρκτική λόγου χάρη).
Ο gmt δείκτης είναι κλειδωμένος με τον δείκτη της ώρας & ουσιαστικά δείχνει (μόνο) αν είναι πμ ή μμ, αφού & το 24ωρο bezel, είναι επίσης σταθερό.
Αυτό άλλαξε στα 80s, όπου το explorer II απέκτησε τη σημερινή του μορφή (αντίο μολυβοδείκτες & αυτό το ιδιαίτερο dial), ενώ ο μηχανισμός εξελίχθηκε σε true/traveller gmt, με το δείκτη της ώρας να μπορεί να μετακινηθεί ανεξάρτητα.
Αρκετά με την ιστορία, πάμε στο seestern.
Οι οπτικές διαφορές σε σχέση με το ρολόι που βασίζεται, έχουν να κάνουν με την απουσία crown guards & κύκλωπα (ευτυχώς & για τα 2), αλά tudor.
& αυτό γιατί η ίδια κάσα χρησιμοποιείται & στο homage της sugess για το black bay pro.
Για όποιον ψάχνει κάτι πιο πιστό στο αυθεντικό & ακόμα πιο οικονομικό, εδώ:
https://watchdives.com/products/watchdives-wd16570-nh34-gmt-watch?variant=45021105520858Μηχανισμός είναι ο office/caller gmt, nh34.
Πολυ σωστό μέγεθος, 40x48.2x12.5mm & βάρος 140g, με το μόλις 1 link που αφαίρεσα (όχι δεν κάνει για πολύ μεγαλύτερους καρπούς).
Ποιοτικά τώρα, έχοντας κάνει το αγροτικό μου με ρολόγια από Ali, κυρίως της οικονομικής κατηγορίας, έχω να πω ότι το seestern δεν είναι 1 από αυτά.
Θυμίζει σε αυτό το σημείο, το baltany με το μπρούτζινο bezel που είχα.
Box κρύσταλλο από ζαφείρι, ίσως το πιο καθαρό που έχω δει, πολύ καλή λειτουργία κορώνας, λεπτό μπρασελέ με βιδωτά links, clasp με on the fly micro adjustment & εξαιρετικό (οπτικά) φινίρισμα.
Στα αρνητικά.
Το κάτω μέρος της κάσας όπως & οι άκρες του μπρασελέ, είναι οριακά μη κοφτερές.
Ευτυχώς όχι τόσο, όσο το phoibos nebula που έστειλα από εκεί που ήρθε.
Το μπρασελέ πιάνει & αυτό τρίχες (ναι έχω πολλές πανάθεμα με...).
Το fauxtina χρώμα δεικτών & σημαδιών, δεν το βρήκα πετυχημένο.
Είναι αυτά τα 2 ρολόγια
παραμένοντα?
Κάποιους μήνες πριν, πιθανότατα όχι.
Όμως υποσχέθηκα στον εαυτό μου να διακόψω οριστικά.
Οπότε θα μείνουν & θα πω & 1 τραγούδι.