Αποστολέας Θέμα: Ζαφείρι ή ορυκτό γυαλί σε ρολόι για σκληρή χρήση?  (Αναγνώστηκε 943 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Ζαφείρι ή ορυκτό γυαλί σε ρολόι για σκληρή χρήση?
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 22, 2024, 15:05:01 μμ »
Μία ΕΤΑ ντροπιάζει οίκους και οίκους, συνεχίζει ελεύθερα μία sellita να δηλώνει παρών με θράσος

Σωστός
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 29, 2024, 23:48:46 μμ »
Και luminox θα μπορούσες να πάρεις..
 ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος HELLAS

• Jr. Member
  • *
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 21:00:55 μμ »
Καλησπέρα σας, κατα καιρους σας παρακολουθώ αλλα δεν συμμετεχω εδω και καιρό λογω υποχρεωσεων.
Θα ήθελα τα φώτα σας.
Με επισκέφτηκε η πρεσβυωπία κι εμένα και θελω να μαθω πως θα κανω ar coating στο tissot seastar 1000 μοντέλο 2003 καθως οσοι ειστε κάτοχοι γνωρίζετε οτι το ζαφείρι του έχει πολλές αντανακλασεις. Υπάρχει λύση εντός Ελλάδος; Ευχαριστώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 23:11:40 μμ »
https://setshop.com/krylon-dulling-spray/
Kαποιοι χρησιμοποιουν σπρευ σαν αυτο , δεν ξερω ποσο καλό ειναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 07:32:57 πμ »
Δεν με απασχόλησε ποτέ η χρονομέτρηση σε ένα ρολόι, αρκεί να μου αρέσει, και να χάνει και να κερδίζει τι; Θα χάσω το τρενο; Άσε που γουστάρω μηχαναρες SEIKO, πάρε κόσμε να έχεις, δεν με έχει αφήσει ποτέ σχιστοματης, έχω Seiko αυτόματο 15 χρόνια και δεν έχω πάει να το δω σε ρολόγια ποτέ!!!!
Συμφωνώ για τους προλαλήσαντες σχετικά με τις ΕΥΑ και Selita, αλλά ένα Seiko Samurai, ή ένα ή ένα από τα ατελείωτα 5αρια σχέδια χρώματα είναι άψογο, ΤΕΛΕΙΟ, και η απάντηση μου θα ήταν Ορυκτό γυαλί, αλλά ένα φεγγάρι φορούσα καθημερινά ένα παλιό Sector που έχω στην δουλειά με ζαφείρι, είχε φάει χτυπήματα σε σίδερο αλουμίνιο μπετό χιλιάδες, κιχ, ίσως στάθηκα τυχερος 8)

SEIKO RULEZ λεμεεεεεεε
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
Ef.orange,
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,petros249,
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 07:59:51 πμ »
έχω Seiko αυτόματο 15 χρόνια και δεν έχω πάει να το δω σε ρολόγια ποτέ!!!!

Δεν το έχεις πάει ποτέ σε ρολογα?Οι πιο πολλοί αυτό κάνουν,σιγά  :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Ef.orange,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 11:45:37 πμ »
Καλημέρα, φίλε @xRallyArt ! Αρχικά να πω την αμαρτία μου πως συμφωνώ με το σχόλιο του φίλου @george_!, λέει μια μεγάλη αλήθεια, άσχετα αν θυμώνουν πολλοί με τέτοιες πραγματικότητες.
Διάβαζα την ανάρτησή σου και πραγματικά χάρηκα! είδα κι εμένα στην ουσία. Μπουσούλισα με Seiko, έτρεχα στον καρπό τού πατέρα για να ακούσω το μαγικό τικ τακ, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω την πλάτη στην Seiko, για κανένα δήθεν τοπ οίκο, ποτέ.

Δεν με απασχόλησε ποτέ η χρονομέτρηση σε ένα ρολόι, αρκεί να μου αρέσει, και να χάνει και να κερδίζει τι; Θα χάσω το τρενο; Άσε που γουστάρω μηχαναρες SEIKO, πάρε κόσμε να έχεις, δεν με έχει αφήσει ποτέ σχιστοματης, έχω Seiko αυτόματο 15 χρόνια και δεν έχω πάει να το δω σε ρολόγια ποτέ!!!!
Συμφωνώ για τους προλαλήσαντες σχετικά με τις ΕΥΑ και Selita, αλλά ένα Seiko Samurai, ή ένα ή ένα από τα ατελείωτα 5αρια σχέδια χρώματα είναι άψογο, ΤΕΛΕΙΟ, και η απάντηση μου θα ήταν Ορυκτό γυαλί, αλλά ένα φεγγάρι φορούσα καθημερινά ένα παλιό Sector που έχω στην δουλειά με ζαφείρι, είχε φάει χτυπήματα σε σίδερο αλουμίνιο μπετό χιλιάδες, κιχ, ίσως στάθηκα τυχερος 8)

SEIKO RULEZ λεμεεεεεεε
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
petros249,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 11:48:22 πμ »
Για αυτό υπάρχει μεγάλη αγάπη για τα Seiko
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος HELLAS

• Jr. Member
  • *
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 12:51:27 μμ »
Υπάρχει κάποιος μάστορας στην Ελλάδα για να κάνει ar coating η υπάρχει η περίπτωση να παραγγείλω ζαφείρι κρύσταλλο για το ρολοι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 20:25:36 μμ »

.......έχω Seiko αυτόματο 15 χρόνια και δεν έχω πάει να το δω σε ρολόγια ποτέ!!!!

.......φορούσα καθημερινά ένα παλιό Sector που έχω στην δουλειά με ζαφείρι, είχε φάει χτυπήματα σε σίδερο αλουμίνιο μπετό χιλιάδες, κιχ, ίσως στάθηκα τυχερος 8)

SEIKO RULEZ λεμεεεεεεε

Στην πρώτη παρατήρηση, ....................σιγα την πρωτοτυπία ! Εδώ, άλλοι τα έχουν 40 χρόνια και δεν έχουν πάει για service  :D :D :D :D

Ποιός κάνει service σε ρολόι των ( μέχρι πριν λίγο καιρό ) 50-80-100 Ε ?

Στην δεύτερη, το ζαφείρι υποτίθεται ότι είναι σκληρό σαν διαμάντι. Αρκεί, να μην κτυπηθεί σε παράξενη γωνία, όπότε, ......κράκ ! ΣΠΑΕΙ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 20:45:55 μμ »
Υπάρχει κάποιος μάστορας στην Ελλάδα για να κάνει ar coating η υπάρχει η περίπτωση να παραγγείλω ζαφείρι κρύσταλλο για το ρολοι;

Εχω πρεσβυωπία τα τελευταία ......20 χρόνια. Μέχρι, που λόγω ........γήρατος άρχισε να  υποχωρεί !  ??? Από 2,75, κατέβηκε στο 1,25 και διαβάζω πάλι ΧΩΡΙΣ γυαλιά  :D :D :D :D

Δεν αντιλαμβάνομαι το πως η πρεσβυωπία απαιτεί ar coating. Δεν αρνούμαι την επιθυμία σου, αλλά στην πράξη, δεν έχω βιώσει / αντιμετωπίσει δυσκολία ανάγνωσης λόγω πρεσβυωπίας.

Φυσικά, ένα καλό, και ίσως διπλό ar coating, όπως πχ ΄στο breitling του Γρηγόρη, ε, νομίζεις ότι το κρύσταλο έσπασε και δεν είναι εκεί ! ΤΕΛΕΙΟ !

Σου εύχομαι να βρείς μια λύση γρήγορα. Προσωπικά, δεν έχω γνώση / εμπειρία. Αλλά τεχνικά μιλώντας, πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει εσωτερικά, με φιλμ ίσως ( σταθερό πάχος επίστρωσης, σωστή επικόλληση, ομοιόμορφη κατανομή ) και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες - γδάρσιμο - κτύπημα.

Με spray, ΔΕΝ θα το εμπιστευόμουν, ασταθής επικόλληση - διασπορά. Η πιο ορθή τεχνικά λύση είναι το έτοιμο κρύσταλο, μια και οι επεξεργασίες αυτές γίνονται σε συγκεκριμένες συνθήκες εξάχνωσης και κενού με ατμούς διαφόρων υλικών. Ρώτα ένα φίλο σου οπτικο.

Καλή επιτυχία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 20:59:08 μμ »
Κι εγώ που φέτος φόρεσα πρεσβυωπικά γυαλιά δεν βλέπω ποιος ο λόγος για να έχει το γυαλί ar coating. Όσο ar coating και να έχει το γυαλί, το ίδιο γκαβός θα είσαι.

Να πεις τα πουλάω όλα και ψωνίζω μόνο Rolex με κύκλωπα, να το καταλάβω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 21:25:44 μμ »
Κι εγώ που φέτος φόρεσα πρεσβυωπικά γυαλιά δεν βλέπω ποιος ο λόγος για να έχει το γυαλί ar coating. Όσο ar coating και να έχει το γυαλί, το ίδιο γκαβός θα είσαι.

Να πεις τα πουλάω όλα και ψωνίζω μόνο Rolex με κύκλωπα, να το καταλάβω

....και ο κύκλωπας, ΔΕΝ βοηθάει ! Ρώτα και εμένα που με κυκλωπα κυκλοφορούσα πολλά χρόνια. Και θέλει σωστή γωνία θέασης. Κανει 2,5 μεγεθυνση.

Το λάθος που κάνουμε ΟΛΟΙ, είναι ότι όταν αρχίζει η πρεσβυωπία, απλώς απομακρύνουμε το αντικείμενο λιιιγο πιο μακρυά από το φυσιολογικό, τα 30-35 εκατοστά του μέτρου.

Και όταν τα χέρια ΔΕΝ μακραίνουν άλλο ( Τιραμόλα  :D :D :D), πάμε για γυαλιά. Και συνήθως παίρνουμε τα έτοιμα από οπτικά ή φαρμακεία. Αλλά τα μάτια, δεν είναι πάντα τα ίδια, και τις διαφοροποιήσεις των βαθμών, και τα κέντρα τους, πρέπει να τα ορίσει ο γιατρός, ή καλός οπτικός. Αλλιως, κουράζουν.

Προσωπικά, από την αδιαφορία και όταν τελείωσε το μήκος των χεριών, είχα ανέβει σε βαθμούς, 1,75, που αν ειχα φορέσει σωστά γυαλιά, θα είχε διατηρηθεί χαμηλότερα 0,75 - 1 - 1,25 σταδιακά και με ξεκούραστα μάτια. Αρα, πάμε σε οφθαλμίατρο, να μας εξετάσει.

Λαϊκά : Πρεσβυωπία είναι η αδυναμία του φακού του ματιού να εστιάσει σωστά, μια και λόγω "γήρανσης" χάνει την ελαστικότητά του. Και μια και ο άνθρωπος, έχει σχεδιαστική ζωή ( service life ) 40-45 ετών, γίνεται αντιληπτό ότι όλος ο οργανισμός από εκεί και πέρα γηράσκει συνεχώς, και υποχρεωτικά αναπροσαρμόζει κάποιες ανάγκες και λειτουργίες, μερικές φορές ....επώδυνα.

Η ωρίμανση - γήρανση, διαφοροποιείται ανα φυλή. Νωρίς σε ζεστά κλίματα - εγχρωμους ( Αφρικη ), αργότερα σε κρύα - λευκούς ( Βορεια ).
Η επέκταση της ζωής ( προσδόκιμο ), είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των συνθηκών καθημερινης ζωής , την πρόοδο της βιο-ιατρικής και φαρμακολογίας, της βελτίωσης του εργασιακού κόπου.

Με την εξάλειψη και κάποιων άλλων συνθηκών, οι μελλοντικοί άνθρωποι, θεωρητικά θα ζουν πάνω από 100, αλλά, το ερώτημα είναι με τι συνθήκες. Με νοσοκόμα από δίπλα ?  :o  Γιατι η γήρανση είναι φυσιολογική συνέπεια της ανάπτυξης από την στιγμή της δημιουργίας - γέννησης.

Ειδες τι προκλεί η ερώτηση ar coating ?  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος HELLAS

• Jr. Member
  • *
  • ert
    • Προφίλ
Όσοι έχουν την τύχη να κατέχουν το συγκεκριμένο ρολόι και ειδικά στην μπλε έκδοση του θα γνωρίζουν ότι δεν έχει και τους πιο ευκρινείς δείκτες, ειδικά ο λεπτόδείκτης. Οι αντανακλασεις είναι πολλές και δυσχερενουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι ζαφείρι κρύσταλλο με διπλό ar coating θα βελτίωνε αρκετά την κατάσταση, ας πούμε στο planet ocean που έχει διπλή επιστρωση και οι δείκτες του να ήταν σαν του seastar θα έβλεπα πολύ πιο καθαρά. Θυμάμαι ότι σε κάποια ίντερνετικα μαγαζιά στο εξωτερικό υπήρχε η δυνατότητα παραγγελίας κρυστάλλου. Αν κάποιος έχει πληροφορίες θα βοηθούσε πολυ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ

SEIKO RULEZ λεμεεεεεεε
Μου τι δίνουν πολλά τώρα τελευταία...!!
Ίσως είναι η ηλικία.
Ένα από αυτά πάντως είναι κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να τραβάω την κορώνα και να πηγαίνω τον δείκτη 2 λεπτά μπρος η πίσω...!!   :D    :D
Μου τη δίνει λέμε... 
 :D   :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions