Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή μέτρησης ακρίβειας Watch Accurate Meter  (Αναγνώστηκε 3591 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή μέτρησης ακρίβειας Watch Accurate Meter
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 18:10:00 μμ »
Για να "ιδρώσει" από μέσα το κρύσταλο, θα πρέπει να έχει ήδη υγρασία μέσα, και σε μορφή ατμού.

Και με σε επαφή με κρύο περιβάλλον, συμπυκνώνεται ( σημείο δρόσου ) και εμφανίζεται ως υγρασία.

Αντίθετα, με πολύ ζεστό νερό, μπορεί με διαστολή των μεταλλικών μερών, να εισέλθει υγρασία.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Badass Gentleman,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 18:15:14 μμ »
Αν δεν εκτεθεί για ώρα, τότε το φαινόμενο αφορά μόνο το κρύσταλλο, αλλιώς αν εκτεθεί για ώρα και τελικά με την διαστολή εισχωρήσει νερό, τότε θα πάει παντού, σε μηχανή, dial, δείχτες, με τις ανάλογες φυσικά συνέπειες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 18:36:58 μμ »
Αν είναι όντως καινούργιο,θα πρέπει να μιλήσει με το κατάστημα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 18:51:21 μμ »
Παιδιά, τα έχω γράψει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη με το Invicta, στην πρώτη σελίδα του νήματος, τέταρτο μήνυμα. Η σύζυγος έκανε απλά ένα ντους Αύγουστο μήνα με κρύο νερό και το ρολόι πήρε αμέσως νερό. Έγιναν δύο τεστ στεγανότητας πριν και μετά το "στέγνωμά" του σε άλλο τεχνικό και το ρολόι είχε μηδενική στεγανότητα. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στην αναλυτική απάντησή μου, να μην ξαναγράφω πάλι σεντόνια.

Ναι ενταξει το καταλαβα αυτο ειχε θεμα και το εφτιαξε ο ανθρωπος...το θεμα ειναι τα 10 bar που σου ειπε....δεν ξερω κανενα μαστορα που να τεσταρει πανω απο 5 το πολυ 6 bar....ο δικοσμου στα 2,5 bar τα τεσταρει τα δικαμου και μου λεει προφορικος στα λογια δηλαδη ενταξει ειναι το ρολοι,<το τεσταρα στα 2.5 bar ενταξει ειναι>τωρα γραπτως 10bar μου φαινεται καπως...τελος παντων ολα καλα.

Μα τι νόημα έχεις να κάνεις τεστ στεγανότητας στα 5 ή 6 bar σε ένα ρολόι που θέλεις να το βάζεις στη θάλασσα; Υποτίθεται ότι αν δεν έχεις τεστ στεγανότητας τουλάχιστον στα 10 bar, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για να βάλεις ένα ρολόι στη θάλασσα, πόσο μάλλον να κάνεις βουτιές ή καταδύσεις με αναπνευστήρα κτλ. Το συγκεκριμένο το αγόρασα με την προϋπόθεση ότι η σύζυγος ήθελε να κολυμπάει και να το φοράει. Δες την φωτογραφία από το τεστ.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος guzzi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 19:28:23 μμ »
Παιδιά, τα έχω γράψει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη με το Invicta, στην πρώτη σελίδα του νήματος, τέταρτο μήνυμα. Η σύζυγος έκανε απλά ένα ντους Αύγουστο μήνα με κρύο νερό και το ρολόι πήρε αμέσως νερό. Έγιναν δύο τεστ στεγανότητας πριν και μετά το "στέγνωμά" του σε άλλο τεχνικό και το ρολόι είχε μηδενική στεγανότητα. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στην αναλυτική απάντησή μου, να μην ξαναγράφω πάλι σεντόνια.

Μα τι νόημα έχεις να κάνεις τεστ στεγανότητας στα 5 ή 6 bar σε ένα ρολόι που θέλεις να το βάζεις στη θάλασσα; Υποτίθεται ότι αν δεν έχεις τεστ στεγανότητας τουλάχιστον στα 10 bar, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για να βάλεις ένα ρολόι στη θάλασσα, πόσο μάλλον να κάνεις βουτιές ή καταδύσεις με αναπνευστήρα κτλ. Το συγκεκριμένο το αγόρασα με την προϋπόθεση ότι η σύζυγος ήθελε να κολυμπάει και να το φοράει. Δες την φωτογραφία από το τεστ.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Αντε να στο γραψω αναλυτικα.....το τελευταιο ρολοι που πηγα για σερβις και πληρης στεγανοποιηση ειναι 20 μπαρ....στο τελος που εκανε τεστ στεγανοτητας ο μαστορας  στα 2.5 μπαρ μου ειπε οτι το ρολοι ειναι ενταξει δηλαδη πολυ κοντα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ 2.5 ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??και σου λεω και παλιοτερα το πιο καλο μηχανημα που ειχε ρολογας ηταν 6 μπαρ και τριαντα μπαρ ρολοι που του ειχα παει μου ειχε πει οτι ειναι ενταξει δηλαδη κοντα στις προδιαγραφες του κατασκευαστη...απο οτι ξερω μονο τα εργοστασια εχουν μηχανηματα 10 20 30 60 μπαρ και παει λεγοντας...αμα ο δικοσου εχει μηχανημα και κανει μετρηση 10 μπαρ μπραβο .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 19:29:54 μμ »
Το ρολόι,είχε ανοιχτει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 15, 2024, 19:56:49 μμ »
Άμα δουλεύει καλά το ρολόι μην ασχολείσαι.
Έτσι κ αλλιώς ρολόι του κατοσταρικου είναι.
Ένα invicta που ειχα μια 5ετια σε θάλασσες κτλ τούμπανο είχε βγει.
Άμα θολώνει το κρύσταλλο ακόμα μπορεί να αναστέναξε ο μάστορας την ώρα που το έφτιαχνε ;D...
Οτιδήποτε με φλατζες θεωρητικά είναι μια χαρά για κολύμπι.
Όλοι έχουμε γνωστούς με 50 μέτρα Casio που τα βάζουν θάλασσα κ όλα κομπλέ.
Παίζει να μην αλλάζουν κ φλατζες, μόνο μπαταρία...
Άλλο τα 200μ αδιάβροχο άλλο το 200m divers.
Υπάρχουν μαγαζιά με 100 ατμ. μηχανήματα ,οι περισσότεροι τεσταρουν 50μ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 10, 2025, 14:10:37 μμ »
Αποφάσισα να πάω και το δικό μου Sector 230 No Limits για ρύθμιση. Το ρολόι είναι τεσσάρων μηνών, τον πρώτο μήνα έτρεχε στα +7 δευτερόλεπτα την μέρα, το δεύτερο στα +8, τον τρίτο στα +9 και τον τέταρτο μήνα άγγιζε τα +10 δεύτερα την μέρα.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον administrator george_ που μου συνέστησε τον μάστορα. Από χτες μέχρι σήμερα το ρολόι συμπλήρωσε ένα 24ωρο φορεμένο συνέχεια στο χέρι στα +2 δευτερόλεπτα, και με άφησε φυσικά απόλυτα ικανοποιημένο, τι άλλο να περιμένει κανείς από μία ταπεινή Miyota 8215. Αν συνεχίσει έτσι και τις επόμενες μέρες θα κάνω κωλοτούμπες από τη χαρά μου!

Στις φωτογραφίες βλέπετε τις μετρήσεις που πήρα εγώ σήμερα από το ρολόι σε διάφορες θέσεις, αλλά δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία, το μόνο που μετράει είναι το πώς αποδίδει ένα ρολόι φορεμένο στο χέρι όλο το 24ωρο.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 10, 2025, 15:39:55 μμ »
Η πρώτη με την τελευταία φωτογραφία δεν θα έπρεπε θεωρητικά να έχουν την ίδια απόκλιση στα sec/day?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 10, 2025, 18:17:44 μμ »
Η πρώτη με την τελευταία φωτογραφία δεν θα έπρεπε θεωρητικά να έχουν την ίδια απόκλιση στα sec/day?

Στην πρώτη φωτογραφία το ρολόι είναι παράλληλο με το τραπέζι, ενώ στην τελευταία έχω βάλει ένα ματσάκι με χαρτάκια κάτω από το μαύρο πανί στο πάνω μέρος, οπότε το ρολόι είναι σε γωνία περίπου 20-25 μοίρες σε σχέση με το τραπέζι. Αυτή η θέση στη τελευταία φωτογραφία προσομοιάζει πολύ καλά τη θέση που έχει το ρολόι στο χέρι μου όταν δουλεύω και το χέρι μου ακουμπάει πάνω στο γραφείο...
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,jimis,