Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογή μέτρησης ακρίβειας Watch Accurate Meter  (Αναγνώστηκε 3566 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Εφαρμογή μέτρησης ακρίβειας Watch Accurate Meter
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 13:13:18 μμ »
Μου ήρθε χτες η συσκευή μέτρησης της TGBC από την Κίνα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές. Για το κόστος των 15 ευρώ, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή για τον χομπίστα που θέλει να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αυτόματα ρολόγια του. Η συσκευή είναι πανεύκολη στη χρήση, ενώ στη συσκευασία σας συστήνει και τις ανάλογες δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις μετρήσεις. Όπως βλέπετε η εφαρμογή Watch Accuracy Meter είναι η προτεινόμενη για κινητά Android.

Επειδή το καλώδιο σύνδεσης που υπάρχει στη συσκευασία είναι ένα USB 3.0 se USB C, το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείτε για χρήση με το κινητό Android, είναι ένας αντάπτορας από USB 2.0/3.0 σε USB C.

H εφαρμογή Watch Accuracy Meter συνεργάζεται άψογα με τη συσκευή. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, η συσκευή της TGBC έχει μακράν πιο ευαίσθητο μικρόφωνο από το ενσωματωμένο του κινητού, οπότε μετράει με χαρακτηριστική άνεση το Sector 230 No Limits, στο οποίο αδυνατούσα ουσιαστικά να πάρω μετρήσεις με το μικρόφωνο του κινητού. Και μιλάμε πάντα για το πίσω καπάκι βιδωμένο κανονικά στο ρολόι.

Εγκατέστησα στο pc και την εφαρμογή TG 0.5 και πήρα μετρήσεις και με αυτήν, τόσο στο δικό μου Sector όσο και στο Invicta της συζύγου. Το ενδιαφέρον ερώτημα φυσικά είναι αν παρουσιάζονται διαφορές στις μετρήσεις ανάμεσα στις δύο εφαρμογές. Οι μετρήσεις παρουσιάζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Δείτε τις μετρήσεις σε πέντε διαφορετικές θέσεις στο Invicta της συζύγου.

Εφαρμογή στο pc TG 0.5
Θέση Dial up: -14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -15 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -19 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 25 δεύτερα την ημέρα

Εφαρμογή στο κινητό Watch Accuracy Meter
Θέση Dial up: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -17 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -20 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -20 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 24 δεύτερα την ημέρα

Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, είναι οι μετρήσεις στο δικό μου Sector. To ρολόι είναι καινούριο και μόλις έκλεισε τους δύο μήνες λειτουργίας σε καθημερινή χρήση όλο το 24ωρο. Το έχω μετρήσει επανειλημμένα με το time is. Τον πρώτο μήνα δούλευε σταθερά στα +7 δεύτερα την ημέρα. Τον δεύτερο μήνα χειροτέρεψε ελαφρά, και τώρα δουλεύει στα +9 δεύτερα την ημέρα. Δείτε τις μετρήσεις που πήρα με την εφαρμογή Watch Accuracy Meter.

Θέση Dial up: +14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: +11 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: +6 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: +10 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: +5 δεύτερα την ημέρα

Αυτές οι μετρήσεις μας δίνουν σύνολο +46, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο ακριβώς +9 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Sector φορεμένο στο χέρι μου ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο;

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στο Invicta της συζύγου. Οι μετρήσεις του δίνουν σύνολο -99, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο -20 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Invicta όταν το φοράει η σύζυγος ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο και αυτό;
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimis,sub50,tompainkiller,teomad,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 13:21:16 μμ »
Παρά πολύ καλό,πόσο πάει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 13:31:01 μμ »
Παρά πολύ καλό,πόσο πάει?

15 ευρώ κομπλέ μαζί με τα μεταφορικά από την Κίνα. Έκανε περίπου 20 μέρες να έρθει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 14:02:20 μμ »
Μου ήρθε χτες η συσκευή μέτρησης της TGBC από την Κίνα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές. Για το κόστος των 15 ευρώ, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή για τον χομπίστα που θέλει να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αυτόματα ρολόγια του. Η συσκευή είναι πανεύκολη στη χρήση, ενώ στη συσκευασία σας συστήνει και τις ανάλογες δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις μετρήσεις. Όπως βλέπετε η εφαρμογή Watch Accuracy Meter είναι η προτεινόμενη για κινητά Android.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Επειδή το καλώδιο σύνδεσης που υπάρχει στη συσκευασία είναι ένα USB 3.0 se USB C, το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείτε για χρήση με το κινητό Android, είναι ένας αντάπτορας από USB 2.0/3.0 σε USB C.

H εφαρμογή Watch Accuracy Meter συνεργάζεται άψογα με τη συσκευή. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, η συσκευή της TGBC έχει μακράν πιο ευαίσθητο μικρόφωνο από το ενσωματωμένο του κινητού, οπότε μετράει με χαρακτηριστική άνεση το Sector 230 No Limits, στο οποίο αδυνατούσα ουσιαστικά να πάρω μετρήσεις με το μικρόφωνο του κινητού. Και μιλάμε πάντα για το πίσω καπάκι βιδωμένο κανονικά στο ρολόι.

Εγκατέστησα στο pc και την εφαρμογή TG 0.5 και πήρα μετρήσεις και με αυτήν, τόσο στο δικό μου Sector όσο και στο Invicta της συζύγου. Το ενδιαφέρον ερώτημα φυσικά είναι αν παρουσιάζονται διαφορές στις μετρήσεις ανάμεσα στις δύο εφαρμογές. Οι μετρήσεις παρουσιάζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Δείτε τις μετρήσεις σε πέντε διαφορετικές θέσεις στο Invicta της συζύγου.

Εφαρμογή στο pc TG 0.5
Θέση Dial up: -14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -15 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -19 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 25 δεύτερα την ημέρα

Θέση Dial up: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -17 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -20 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -20 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 24 δεύτερα την ημέρα

Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, είναι οι μετρήσεις στο δικό μου Sector. To ρολόι είναι καινούριο και μόλις έκλεισε τους δύο μήνες λειτουργίας σε καθημερινή χρήση όλο το 24ωρο. Το έχω μετρήσει επανειλημμένα με το time is. Τον πρώτο μήνα δούλευε σταθερά στα +7 δεύτερα την ημέρα. Τον δεύτερο μήνα χειροτέρεψε ελαφρά, και τώρα δουλεύει στα +9 δεύτερα την ημέρα. Δείτε τις μετρήσεις που πήρα με την εφαρμογή Watch Accuracy Meter.

Θέση Dial up: +14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: +11 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: +6 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: +10 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: +5 δεύτερα την ημέρα

Αυτές οι μετρήσεις μας δίνουν σύνολο +46, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο ακριβώς +9 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Sector φορεμένο στο χέρι μου ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο;

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στο Invicta της συζύγου. Οι μετρήσεις του δίνουν σύνολο -99, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο -20 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Invicta όταν το φοράει η σύζυγος ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο και αυτό;

Πολύ καλό το gadgetaki (ειδικά για τα λεφτά του).
Να σε ρωτήσω. Δεν σε ενοχλεί που χάνουν τόσα πολλά sec/day τα ρολόγια?
Το λέω γιατί έχω και εγώ ένα Orient RA-AA0811E το οποίο πήγαινε μπροστά εξ'αρχής +15 sec/day και με ενοχλούσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο γεγονός.
Έτσι αποφάσισα να το πάω για ρύθμιση και μετά από αυτή τώρα κυμαίνεται σταθερά σε ακρίβεια της τάξης +1,5 sec/day!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 16:48:08 μμ »
Πολύ καλό το gadgetaki (ειδικά για τα λεφτά του).
Να σε ρωτήσω. Δεν σε ενοχλεί που χάνουν τόσα πολλά sec/day τα ρολόγια?
Το λέω γιατί έχω και εγώ ένα Orient RA-AA0811E το οποίο πήγαινε μπροστά εξ'αρχής +15 sec/day και με ενοχλούσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο γεγονός.
Έτσι αποφάσισα να το πάω για ρύθμιση και μετά από αυτή τώρα κυμαίνεται σταθερά σε ακρίβεια της τάξης +1,5 sec/day!

Όχι απλώς με ενοχλεί, με καρακαταενοχλεί!  :-[

Ειδικά εμένα που είχα καλομάθει τόσα χρόνια με quartz ρολόγια, που ουσιαστικά ξεχνάς τι σημαίνει να ρυθμίζεις στη σωστή ώρα το ρολόι σου κάθε λίγο και λιγάκι. Εννοείται ότι και τα δύο θα πάνε για ρύθμιση σε τεχνικό το συντομότερο δυνατόν...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 17:16:04 μμ »
Εύγε, και για την παρουσίαση αλλά και την εμπλοκή.  :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 17:20:11 μμ »
Το έχω εδώ και έναν χρόνο.
Μην περιμένεις ακρίβεια. Κάθε φορά που βάζεις το ρολόι , δείχνει άλλα.
Όμως σε βοηθάει όταν θέλεις να ρυθμίσεις ένα ρολόι.
Έχω ρυθμίσει πολλά Seiko και τα έφερα σε αποδεκτό επίπεδο, κυρίως ως προς το beat error , γιατί το Rate προσπαθώ να το φέρω κοντά στο +5.

Το καλό του όμως είναι ότι είναι φορητό και το παίρνω μαζί μου όταν σκοπεύω να αγοράσω ένα ρολόι, για να πάρω μια ιδέα. Μπορεί να δώσει μετρήσεις ακόμα και στην Πανεπιστημίου μεσημέρι.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
teomad,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 17:30:39 μμ »
Δεν είναι κακό για τόσα λίγα λεφτά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 20:05:21 μμ »

Ναι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 20:08:09 μμ »
Έχω ρυθμίσει πολλά Seiko και τα έφερα σε αποδεκτό επίπεδο, κυρίως ως προς το beat error , γιατί το Rate προσπαθώ να το φέρω κοντά στο +5.

Το καλό του όμως είναι ότι είναι φορητό και το παίρνω μαζί μου όταν σκοπεύω να αγοράσω ένα ρολόι, για να πάρω μια ιδέα. Μπορεί να δώσει μετρήσεις ακόμα και στην Πανεπιστημίου μεσημέρι.

Εμένα μου δίνει τις ιδιες μετρήσεις κάθε φορά.
Δεν ξέρω αν είναι σωστές βέβαια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 21:07:18 μμ »

Και στα δύο ρολόγια επανέλαβα τουλάχιστον δύο φορές τις μετρήσεις σε όλες τις θέσεις. Τα νούμερα ήταν ίδια και σταθερά σαν βράχος. Αλλά θα τα ξαναδοκιμάσω για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό που λες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 22:33:45 μμ »

Και στα δύο ρολόγια επανέλαβα τουλάχιστον δύο φορές τις μετρήσεις σε όλες τις θέσεις. Τα νούμερα ήταν ίδια και σταθερά σαν βράχος. Αλλά θα τα ξαναδοκιμάσω για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό που λες.

Επιστημονικά σωστο θεωρείται ενα πείραμα που με τις ίδιες συνθήκες, δίνει τα ίδια αποτελέσματα σε κάθε επανάληψη.

Σε ένα μηχανικό ρολόι, πχ. θα πρέπει να είναι πλήρως κουρδισμένο, να είναι σε +/- στην ίδια θερμοκρασία, και εννοείται στις ίδιες θέσεις. Και οι καταγρφές με τον ίδιο μηχανισμό.

Αν τα αποτελέσματα είναι ταυτόσημα, έχεις σωστές αποτυπώσεις στα πλαίσια ακρίβειας του ελεγκτικού μηχανισμού, γιατί ( τραβηγμένο ), οι αποτυπώσεις μπορεί να είναι ίδιες μεν αλλά σε σύγκριση με ένα "πιστοποιημένο" σύστημα καταγραφής να .........διαφέρουν.

Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι όλα είναι σχετικά μεν, αλλά αυτό που αποκομίζεις είναι το αν ο μηχανισμός είναι σταθερός, που με την σειρά του σημαίνει  ότι μπορείς να τον ρυθμίσεις.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 08, 2024, 23:54:48 μμ »
Επιστημονικά σωστο θεωρείται ενα πείραμα που με τις ίδιες συνθήκες, δίνει τα ίδια αποτελέσματα σε κάθε επανάληψη.

Σε ένα μηχανικό ρολόι, πχ. θα πρέπει να είναι πλήρως κουρδισμένο, να είναι σε +/- στην ίδια θερμοκρασία, και εννοείται στις ίδιες θέσεις. Και οι καταγρφές με τον ίδιο μηχανισμό.

Αν τα αποτελέσματα είναι ταυτόσημα, έχεις σωστές αποτυπώσεις στα πλαίσια ακρίβειας του ελεγκτικού μηχανισμού, γιατί ( τραβηγμένο ), οι αποτυπώσεις μπορεί να είναι ίδιες μεν αλλά σε σύγκριση με ένα "πιστοποιημένο" σύστημα καταγραφής να .........διαφέρουν.

Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι όλα είναι σχετικά μεν, αλλά αυτό που αποκομίζεις είναι το αν ο μηχανισμός είναι σταθερός, που με την σειρά του σημαίνει  ότι μπορείς να τον ρυθμίσεις.

Για ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο, ανέβηκε πριν από 20 μόλις μέρες. Κάνει σύγκριση ανάμεσα στις μετρήσεις του χρονογράφου Weishi 1000 και της εφαρμογής Watch Accuracy Meter σε 14 διαφορετικά αυτόματα ρολόγια! Στα περισσότερα ρολόγια οι μετρήσεις ταυτίζονται ακόμα και στο δευτερόλεπτο (!),  ??? σε κάποια λίγα υπάρχουν διαφορές της τάξης του 1-2 δευτερολέπτων. Και συνυπολόγισε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του κινητού στην εφαρμογή, δεν χρησιμοποιεί δηλαδή τη συσκευή της TGBC. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε ότι όσο καλύτερο, ευαίσθητο, με ακύρωση θορύβου κτλ., είναι το μικρόφωνο που συνδέουμε στην εφαρμογή τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα αποδώσει.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει μία σχετικά μεγάλη απόκλιση είναι μόνο στο beat error, η εφαρμογή εμφανίζει μεγαλύτερο νούμερο από τον χρονογράφο.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 09, 2024, 00:06:58 πμ »
Χρήσιμο πολύ,μπράβο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 09, 2024, 00:10:46 πμ »
Υπάρχει πιο παλιό βίντεο που αρχικά δείχνει ότι πέφτει κοντά αλλά σε επόμενες μετρήσεις έχει διαφορά.
Τέλος,πρέπει να λάβουμε υπ όψιν κ το lift angle που η εφαρμογή το έχει πλέον ενώ τότε δεν το είχε καθώς κ δεν μετρούσε το amplitude που επίσης πλέον μετράει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions