Μου ήρθε χτες η συσκευή μέτρησης της TGBC από την Κίνα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι παραπάνω από θετικές. Για το κόστος των 15 ευρώ, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή για τον χομπίστα που θέλει να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα αυτόματα ρολόγια του. Η συσκευή είναι πανεύκολη στη χρήση, ενώ στη συσκευασία σας συστήνει και τις ανάλογες δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις μετρήσεις. Όπως βλέπετε η εφαρμογή Watch Accuracy Meter είναι η προτεινόμενη για κινητά Android.

Επειδή το καλώδιο σύνδεσης που υπάρχει στη συσκευασία είναι ένα USB 3.0 se USB C, το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείτε για χρήση με το κινητό Android, είναι ένας αντάπτορας από USB 2.0/3.0 σε USB C.

H εφαρμογή Watch Accuracy Meter συνεργάζεται άψογα με τη συσκευή. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, η συσκευή της TGBC έχει μακράν πιο ευαίσθητο μικρόφωνο από το ενσωματωμένο του κινητού, οπότε μετράει με χαρακτηριστική άνεση το Sector 230 No Limits, στο οποίο αδυνατούσα ουσιαστικά να πάρω μετρήσεις με το μικρόφωνο του κινητού. Και μιλάμε πάντα για το πίσω καπάκι βιδωμένο κανονικά στο ρολόι.

Εγκατέστησα στο pc και την εφαρμογή TG 0.5 και πήρα μετρήσεις και με αυτήν, τόσο στο δικό μου Sector όσο και στο Invicta της συζύγου. Το ενδιαφέρον ερώτημα φυσικά είναι αν παρουσιάζονται διαφορές στις μετρήσεις ανάμεσα στις δύο εφαρμογές. Οι μετρήσεις παρουσιάζουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Δείτε τις μετρήσεις σε πέντε διαφορετικές θέσεις στο Invicta της συζύγου.

Εφαρμογή στο pc TG 0.5
Θέση Dial up: -14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -15 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -19 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 25 δεύτερα την ημέρα
Εφαρμογή στο κινητό Watch Accuracy Meter
Θέση Dial up: -18 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: -17 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: -20 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: -20 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: - 24 δεύτερα την ημέρα
Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, είναι οι μετρήσεις στο δικό μου Sector. To ρολόι είναι καινούριο και μόλις έκλεισε τους δύο μήνες λειτουργίας σε καθημερινή χρήση όλο το 24ωρο. Το έχω μετρήσει επανειλημμένα με το time is. Τον πρώτο μήνα δούλευε σταθερά στα +7 δεύτερα την ημέρα. Τον δεύτερο μήνα χειροτέρεψε ελαφρά, και τώρα δουλεύει στα +9 δεύτερα την ημέρα. Δείτε τις μετρήσεις που πήρα με την εφαρμογή Watch Accuracy Meter.
Εφαρμογή στο κινητό Watch Accuracy Meter
Θέση Dial up: +14 δεύτερα την ημέρα
Θέση Dial down: +11 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 3: +6 δεύτερα την ημέρα
Θέση κάθετα επάνω στο 9: +10 δεύτερα την ημέρα
90 μοίρες προς τα αριστερά: +5 δεύτερα την ημέρα
Αυτές οι μετρήσεις μας δίνουν σύνολο +46, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο ακριβώς +9 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Sector φορεμένο στο χέρι μου ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο;
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στο Invicta της συζύγου. Οι μετρήσεις του δίνουν σύνολο -99, που αν το διαιρέσουμε διά του πέντε, μας δίνει μέσο όρο -20 δεύτερα την ημέρα, που είναι ακριβώς το ίδιο νούμερο που δουλεύει το Invicta όταν το φοράει η σύζυγος ολόκληρο το 24ωρο!!! Τυχαίο και αυτό;