Αποστολέας Θέμα: Panerai H Rolex?  (Αναγνώστηκε 4703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Panerai H Rolex?
« στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 03:27:16 πμ »
Μπορει ο υποψηφιος αγοραστης να εχει αυτο το διλημμα?Ειναι "ανταγωνιστικες" εταιριες?

Τι κοινο εχουν για να  μπουν απεναντι?

Τη στρατιωτικη ιστορια τους ?Την αξια μεταπωλησης?Το σχεδιο της κασας ,που τους κανει να ξεχωριζουν?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 03:43:38 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
Απ: Panerai H Rolex?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 08:22:09 πμ »
δεν θα αγόραζα ποτέ (λογικά  :D ) Panerai οπότε Rolex, όπου χαλαρά μπορώ να με φανταστώ με όλα τα μοντέλα απο 38mm και πάνω όλων των δεκαετιών και υλικών!  :D  :D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:18:14 πμ »
Το μόνο κοινό των 2 εταιριών είναι ότι τα ρολόγια τους έχουν μακράν την μεγαλύτερη μεταπωλητική άξία από τις υπόλοιπες μάρκες!
Ίσως ένα δεύτερο κοινό να είναι ότι πολλά μοντέλα τους είναι παραλλαγές του ίδιου σχεδίου, βασίζονται δηλάδή σε 2-3 βασικα σχέδια κασών.

Από κει και πέρα το χάος...η μία είναι εταιρία μαζικής παραγωγής, η άλλη πολύ περιορισμένης. Η μία χρησιμοποιεί αποκλειστικά inhouse μηχανές, η δεύτερη μπήκε σ'αυτη την κατηγορία πρόσφατα. Σχεδιαστική ταυτότητα έχουν λοιπόν και οι δύο (να άλλο ένα κοινό) αλλά η Rolex είναι η επιτομή του "διαχρονικου" για τους φίλους της και η επιτομή του "συντηριτισμού" για τους πολέμιούς της. Η Panerai πρέπει να γίνει παγκόσμιο case study αισθητικής για το πως έχει καταφέρει να δημιουργήσει το trend με τα λουράκια  μεταμορφώνοντας τα ρολόγια της με κάθε αλλαγή και κάνοντας τον ιδιοκτητη να μην το βαριέται ποτέ.

Η καθε μία έχει το φανατικό  κοινό της και άκρη δεν μπορεί να βγει εύκολα.
Ψήφισα Πανεράι για τον απλούστατο λόγο ότι μου αρέσουν πολύ περισσότερο από τα Rolex, ενώ ποιοτικά δεν υστερούν πουθενά. Aυτή την εντύπωση έχω.
 Με submariner δεν έχω νιώσει αυτή την αίσθηση στιβαρότας ενός panerai luminor για να μην πω κιόλας ότι τα μπρασελέ του subariner (προηγούμενα μοντέλα) μάλλον με απογοήτευσαν. Φυσικά είναι αποδεδειγμένα σκυλιά τα ρόλεξ και οι ηχανές της ίσως οι πιο ανθεκτικές που υπάρχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:25:36 πμ από Nikos78 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:21:57 πμ »
Εννοιτε Panerai... μοναδικο στυλ, στιβαρο, για μενα εχει ιδανικο μεγεθος..

Η εταιρεια που ερωτευτηκα..μου αρεσει το 99.9% των μοντελων της..αυτο για μενα λεει πολλα..
μπορω να του αλλαξω λουρακι και να το κνω οπως θελω...

Ι Love this company....!! 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:22:53 πμ »
Rolex ασυγκριτη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:41:24 πμ »
δεν θα αγόραζα ποτέ (λογικά  :D ) Panerai οπότε Rolex, όπου χαλαρά μπορώ να με φανταστώ με όλα τα μοντέλα απο 38mm και πάνω όλων των δεκαετιών και υλικών!  :D  :D  :D

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 10:46:57 πμ »
καμία σχέση μη τρελαθούμε,
καλά κ ποιοτικά ρολόγια φτιάχνουν κ άλλες εταιρείες εκτός από την πανεράι, αλλά καμία δεν είναι ρόλεξ.

το θέμα με τα λουράκια το βλέπω διαφορετικά από τρεντυ (ξεπερασμένο προ πολλού κατ' εμέ, ειδικά αυτές οι γίγαντες αγγράφες είναι αστείες) , επειδή το βαριέσαι το ρολόι εύκολα λόγω σχεδίασης κοιτάς να δεις πώς θα κάνεις απόσβεση για να φοράς τα 4000+ στοκαρισμένα που έδωσες. (άλλωστε δε σε απαγορεύει κανείς να αλλάξεις κ στα άλλα σου ρολόγια λουράκια, το οποίο ζήτημα φτάνει στα όρια του άσκοπου υπερακαταναλωτισμού πολλές φορές ελέω πανέρι, πάρε ζώνες για τα πανταλόνια βρε αδερφέ μα το ίδιο είναι!)  :P

από την άλλη ρόλεξ φοράει ένας "γύφτος" μέχρι πρόεδρος..αν το χωνέψει αυτό ο αγοραστής έχει κάνει μια επένδυση με ένα κλασσικό διαχρονικό (εδώ το βλέπω διαφορετικά από συντηρητισμό, το βλέπω ότι είναι πάντα μόδα κ φοριέται) ρολογάκι (είπε κανείς ότι η ρόλεξ φτιάχνει σουότς για νεολαία;) να χει να τον θυμούνται κ τα τρισέγγονά του..(αξιοπιστία-ατσάλι μη το ξεχνάμε..)

συμφωνώ στο θέμα μεταπώλησης, μόνο που της πανεράι επικεντρώνεται εντός συλλεκτών κ όχι στο ευρύ κοινό..
συμφωνώ στο θέμα απτής ποιότητας στα ρόλεξ στα σημεία (έχει βελτιωθεί, ας είναι καλά ο ανταγωνισμός) κ στο θέμα απλότητας μηχανής, όποιος θέλει όμως "τουρμπιγιόν" (κ πόσοι γνωρίζουν ότι δεν είναι κούαρτζ καν;) δε περιμένει να το πάρει με 5-6000...

υγ. επειδή πάντα σε αυτού του είδους νήματα γίνονται παρεξηγήσεις, να διευκρινίσω ότι με τα γραφόμενά μου δε θέλω να θίξω κανέναν προσωπικά, η επιθετολογία που χρησιμοποιείτε αποσκοπεί απλά στη γλαφυρότητα του λόγου κ στη διασκέδαση των εντυπώσεων. χωρίς σκοπό κ πάθος..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:38:33 πμ »
Για τις τεραστιες αγκραφες και τα λουρια τυπου ζωναρι θα συμφωνησω Σπυρο!
Εγω παντως σε καμμια περιπτωση δεν εχω βαρεθει την σχεδιαση και το στυλ του ρολογιου!
Διαφωνω καθετα σε αυτο το σημειο μαζι σου! Αυτο που κανει την Πανεραι να ξεχωριζει ειναι το σχεδιο και το στυλ της κασας..σημειο αναφορας για μενα και δεν θα το συναντησεις σε καμμια αλλη εταιρεια..
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπερδεψεις ενα Πανεραι με αλλο μοντελλο αλλης εταιρειας..Ενω ενα Rolex?
Μπορεις ανετα να το μπερδεψεις με αρκετα μοντελα..δες το σχετικο νημα με το ποσα ρολογια μοιαζουν με Rolex!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 11:44:05 πμ »
Αγαπώ εξίσου και τις 2 εταιρείες.
Ψήφισα panerai γιατί μου αρέσουν περισσότερο και γιατί εκεί θα ακουμπήσω κάποια στιγμή τα καλά μου λεφτουδάκια  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:08:33 μμ »
Οι δύο αγαπημένες μου εταιρίες. Η Ρόλεξ έχει το προβάδισμα αλλά δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο αυτό το γλυπτό που λέγεται κάσα 1950. Έτσι έκανα κι εγώ το πέρασμα στην Dark side της Panerai και δεν το μετάνιωσα.
Πάντα τα μοντέλα τους κοιτάω πρώτα για μελλοντικές αγορές. Ψηφίζω Ρόλεξ και πάω να κουρδίσω το ζέρο  :D 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 12:26:56 μμ »
Για τις τεραστιες αγκραφες και τα λουρια τυπου ζωναρι θα συμφωνησω Σπυρο!
Εγω παντως σε καμμια περιπτωση δεν εχω βαρεθει την σχεδιαση και το στυλ του ρολογιου!
Διαφωνω καθετα σε αυτο το σημειο μαζι σου! Αυτο που κανει την Πανεραι να ξεχωριζει ειναι το σχεδιο και το στυλ της κασας..σημειο αναφορας για μενα και δεν θα το συναντησεις σε καμμια αλλη εταιρεια..
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπερδεψεις ενα Πανεραι με αλλο μοντελλο αλλης εταιρειας..Ενω ενα Rolex?
Μπορεις ανετα να το μπερδεψεις με αρκετα μοντελα..δες το σχετικο νημα με το ποσα ρολογια μοιαζουν με Rolex!!

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αντώνη, η πανεράι έχει σχεδιαστική ταυτότητα κ κάσα που τη ξεχωρίζουν αμέσως, αυτά είναι ένα μεγάλο + που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει! μακάρι να ήταν κ οι άλλες εταιρείες έτσι!
σχετικά με αυτό κ τη ρόλεξ μη ξεχνάμε ότι δημιούργησε σχεδιαστική σχολή, δε φταίει αυτή όμως που την αντιγράφουν, αυτό κάτι σημαίνει έτσι; ήδη δηλ. πέρυσι ξεκίνησε αγώνα έναντι σε όσους την αντιγράφουν, γιαυτό κ η ινβίκτα άλλαξε το μπέζελ στο προ ντάιβερ κ από κόιν το έκανε σα του σίμαστερ..σε λίγα χρόνια ίσως γίνεται το ίδιο έτσι σε μεγάλο βαθμό κ για την πανεράι, ήδη το κακό έχει αρχίσει...
το δικό σου δε το βαριέσαι εύκολα φαντάζομαι γιατί έχει γμτ, έχει δεύτερα, έχει γίγαντα γενικά είναι πλούσιο καντράν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 18:05:39 μμ »
Το σίγουρο είναι ότι όποιος μπει στη διαδικασία να αγοράσει από τη μία ή την άλλη φίρμα,
θα είναι ένας ευτυχισμένος κάτοχος.

Από μένα Panerai.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Phoenix

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 21:00:56 μμ »
Επειδή δε θα αγόραζα ποτέ ρόλεξ, από εμένα χωρίς περιστροφές Panerai.

Μόνο σήμερα, σε ένα τραπέζι 15 ατόμων που βρέθηκα με φίλους και συνάδελφους, είδα δύο sub....
Ήμαρτον....

**Προφανώς και δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν ιδιοκτήτη ρόλεξ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
...in the words of Herbert von Karajan, the most beautiful of all symphonies...

90º V8 DOHC / 1.995cc / 78.0mmx52.2mm / 10.1:1 / 230 bhp@8800 rpm / 200 Nm@7000 rpm

..only 18 have been made

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 21:27:25 μμ »
Με το Ρολεξ είσαι το απόλυτο κλισέ. Αλλά αν η εναλλακτική είναι το Πανεράι (ρολόι στα όρια του fashion) καλύτερα παρέα με τους άσχετους και επιδειξιομανείς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 21:39:18 μμ »
Respect και στις δυο εταιρίες,ειδικότερα με τα panerai το 2001 περίπου όταν τα πρωτοείδα από κοντά έπαθα πλάκα! ιδιαίτερα με την κάσα Radiomir! δεν είναι τυχαίο ότι πουλάνε  σαν τρελά  περίπου όλα τους τα μοντέλα!δεν θα ξεχάσω περίπου στο 2005 όταν αγόρασα τον 7ημερο πορτογάλο όλο χαρά......έκανα το λάθος και πέρασα από Καίσαρη μεριά όπου και είδα ένα radio στην βιτρίνα-μπήκα μέσα το φόρεσα στην έκδοση Black Seal και το base (210).....μέσα μου λέω σε μόλις λίγα δεύτερα,,,,,τί @ακακία έκανα και πήρα το iwc όταν και με πολύ λιγότερα χρήματα θα είχα ένα πιο all around ρολόι και πολύ μα πολύ όμορφο και γοητευτικό,συνδυάζοντας το με κάθε ντύσιμο και κάθε ώρα.....Panerai =το Submariner του λουριού!!!.....  :P :-*
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions