Γιώργο περιμένω τις φωτό με τα χταπόδια και εφέτος 😎👌👌👌
"Περίπτωσις, σπανιωτάτη", που λέει και ο Βογιατζής, στην ταινία "Νύκτα γάμου", κωμική ταινία του 1967 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης και Μπέτυ Αρβανίτη.
Εδώ, η κατάστασις έχει ξεφύγει.

Οι επιχειρηματίες, προσπαθούν να στήσουν σκηνικό Μυκόνου. Στις καθιερωμένες εδώ και 21 χρόνια παραλίες μας, οι τιμές ως ακολούθως.
Πλαζ α. Πρώτη ξαπλώστρα 80 Ε, και υποχρεωτική κατανάλωση 100 Ε πλέον της χρέωσης ομπρέλλας.
Πλαζ β. Πρώτη ξαπλώστρα 50 Ε, ελεύθερη κατανάλωση, κλπ.κλπ
Και από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες τιμές διαμορφώνονται αναλόγως, από τα 50 Ε και κάτω.
Η πιο φτηνή, είναι 20 Ε, χωρίς άλλη υποχρέωση.
Και δεν πήγα και στις κοσμικές της Νάουσσας, Santa Maria, που εκεί ...........Παναϊαν μου !
Αρα, από εκεί που παέναμεν, πλέον μας ............εκδιώχνουν, μια και δεν είμαι διατεθιμένος να δίνω αυτό τα ποσά για τους 2 + μήνες που θεωρητικά θα παραμείνω. Δεν ήρθα από τα ξένα για τουρισμό, και πρέπει να πληρώσω τις παροχές. Στην ουσία, κάτοικος είμαι, αφήνω το χρήμα σε καύσιμα, S/M, κάποια εστιατόρια, κλπ, στην τοπική κοινωνία. Και ξέρω που να πάω, να αποφύγω τον ....................αχταρμά.

Επίσης, πλέον με τα σκάφη και εν γένει τον θόρυβο που δημιουργείται, τα θαλάσσια όντα εξαφανίζονται εις τα βάθη για να γλυτώσουν. Χθές, είδα κάτι δράκαινες και μερικές ζαργάνες, πιστές στο ραντεβού του Αυγούστου. Τίποτε άλλο.
Και εκεί στον κάβο, διευρευνητική βόλτα, βλέπω ένα που βουτάει, ξαναβουτάει, και ............έχει 2 σακούλες σκουπιδιών αχινούς.
-Φίλε, απαγορεύεται να ψαρεύεις αχινους.
-Γαλλικά. ( Τους θέλω για φαϊ)
-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
-Τι μου λες ? Γιατι απαγορεύεται ?
-Ετσι και έτσι, αντε τώρα να τους ξαμολήσουμε μαζί πάλι στα βραχάκια, και ήσυχα-ήσυχα, βγές έξω.

Τον λυπήθηκα μεν, αλλα, ο κάθε παπάρας, έρχεται στην χώρα του τίποτα, και κάνει ότι θέλει. Στην ακτή, εκεί που κάνουν kite, είναι 200 τροχόσπιτα / αυτοκινούμενα, Ιταλοί - Γάλλοι-Αυστριακοί - Γερμανοί - Ολλανδοί κλπ, που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, μόνο το εισητήριο του καραβιού. Μέχρι και τις κονσέρβες μαζί τους τις έχουν φέρει. Και μένουν εκεί, χαίρονται τον ήλιο και τον αέρα, ΔΩΡΕΑΝ. Η τοπική κοινωνία δεν κερδίζει ΤΙΠΟΤΑ από δαύτους. Δεν πάει ο δημοτικός αστυνομικός και να κόβει 20-30 Ε ανα όχημα ανα ημέρα.
Η νομοθεσία λεει, ότι το αυτοκινούμενο, θεωρείται όχημα, παρκάρει σε παρκινγκ, κλπ. κλπ. Λοιπόν, εδώ, είναι δημοτικό πάρκινγκ με χρέωση ημέρας. Και βγάζουν τα μηχανάκια, και κινύνται με μηχανάκια, το αυτοκινούμενο παραμένει ..........ακίνητο.
Και έρχονται και οι Ιταλοί, καλοί βουτηχτάδες, και δεν αφήνουν ψάρι για ψάρι.
Ζηλεύω ? Ειμαι κακός ? Οχι. Στις χώρες τους, υποχρεωτικά μπαίνεις σε τέτοιους χώρους, πληρώνεις, εδώ, .........χάρβαλο ?
Πάμε πίσω.
Δεν ελπίζω σε ψαριές φέτος. Αλλά, αυτά είναι και τυχερά. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει. Εγώ, θα κάνω τις βολτούλες μου με την υποβρύχια, και .........άμα λάχει, κάτι θα κάνω. Για χταπόδια, είναι νωρίς, εκτός και εάν είναι κανένα ξεχασμένο από πέρσι. Τέλος Αυγούστου, θα αρχίζουν να εμφανίζονται, αλλά θα είναι μικρά.
Και τα χταπόδια πάνε με χρονιές. Κάποιες έχει πολλά, κάποιες καθόλου. Ειδωμεν. Πχ περίπτωσις ........σπανιωτάτη πέρσυ, φωτογράφιζα, και να το θηρίο !

Αυτά για πρώτη, έχω να βάλω και τα ρολόγια. Α, να βγάλω και το ηλιακό στον ήλιο