Αποστολέας Θέμα: Προβληματισμος για μελλοντικη αγορα...  (Αναγνώστηκε 1506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Προβληματισμος για μελλοντικη αγορα...
« στις: Ιούλιος 19, 2023, 14:42:48 μμ »
Σκεφτομαι αρκετα σοβαρο το ενδεχομενο να ναι φετος η ωρα για το επομενο βημα στη συλλογη.

Το πλανο ειναι να καταληξω με 3 "καλα "ρολογια (σαν τον Αλεξανδρο ενα πραμα  :D :D :D ) .

Το πρωτο ηδη υπαρχει, ειναι το breguet type XXI -3817.
Ηθελα ενα χρονογραφο, οι πιλοτοι μ αρεσουν πολυ και το συγκεκριμενο ηταν διακαης ποθος, οποτε ηταν no brainer!
ΕΙναι κατ εμε ο πιο κουλ πιλοτος out there!

Το επομενο ειναι ενας δυτης. Θα ειναι σχεδον βεβαια ενα ΒΡ fifty fathoms . Περαν ενος πρακτικου θεματος που θα λυθει συντομα, ο μονος προβληματισμος ειναι το μεγεθος. Το θεωρω τον καλυτερο δυτη και δεν εχει βρεθει κατι να με κουνησει αρκετα ωστε να με προβληματισει η επιλογη εδω.
Ειναι 45ρι, αλλα με μικρα lugs. ΤΟ χω δοκιμασει και με δεδομενο οτι ειναι σπορ ρολοι, ειναι μια χαρα. Αλλα ιδανικα, θα το προτιμουσα 42-43.
Φυσικα η ΒΡ δε βγαζει τετοιο πραγμα και μονο τα LE βγαινουν 40ρια - ομως κανενα δε μου αρεσε περισσοτερο απ το κανονικο, ασε που ναι και δυσευρετα.
Οποτε ειχα προσανατολιστει για το 45ρι τιτανιο (λογω open case back, αλλιως μ αρεσουν εξισου και το ατσαλι) .
Κι εκει που χε ωριμασει η ιδεα στο μυαλο, ερχεται η ΒΡ και τσοοοουυυυπ ! βγαζει ενα 42ρι LE φετος για τα 70 χρονια.
Προφανως δεν μπορεσα να το παρω, αλλα μου εβαλε φωτιες....Κι αν συντομα βγαλει 42ρι "κανονικης" κυκλοφοριας? Μηπως να περιμενα κι αυτη τη χρονια?
Απ την αλλη, 40ρι που χει ηδη κανει την κασα, δεν εβγαλε ποτε....

Και τελος, για 3ο κομματι ηθελα ενα ΑΡ royal oak 37ρι.
Καποτε που παιζαν κοντα στο10ρικο κοιμομουνα, και τωρα εχουν βγει τελειως εκτος μπατζετ.
Οι εναλλακτικες , αν και παμπολλες, δε με συγκινουν.
Πολλα δε μ αρεσουν πολυ εμφανισιακα ( ομορφουλια, αλλα οχι για final piece), καποια εχουν παρει κι αυτα τον ανηφορο τιμολογιακα.
Φιναλιστ Νο 1 ειναι το GP laureato 38mm - κυριως επειδη εκτιμω ιδιαιτερως τη μαρκα και μ αρεσει που ναι λιγο πιο watch enthusiast. Δε με τρελαινει το μπρασελε ( πολυ Ναυτιλος, που επισης δε μ αρεσει το μπρασελε εμφανισιακα) και κυριως το ολιγον τι derivative/ homage look.
Φιναλιστ Νο 2 ειναι το Cartier Santos (medium). Aρκετα + εδω, οπως η ιστορια, η μαρκα, το φιτ του ρολογιου, η ευκολη λουροαλλαγη κτλ.
Επισης ειναι πιο προσιτο σε τιμη και πολυ φοβαμαι μην αλλαξει συντομα , δεδομενης της επιτυχιας της μαρκας και της αναλλογης πολιτικης που ακολουθουν οι ανταγωνιστες ( Ρ, Ω κτλ)
Επειδη το χα για 3ο στη σειρα κτησης, το χω δοκιμασει μονο μια φορα στο εξωτερικο. Οποτε σιγουρα χρηζει δοκιμης και δεν εχω ψαχτει πολυ με τιμες, εαν καπιος απ τους ρολογοτσαρκαδες και τους αγαπημενους delaeroμπουτικακηδες εχει εικονα για προσφατι τιμη, αν παιζει εκπτωση κτλ, θα εκτιμουσα ενα πμ.

Και παμε στον τελικο προβληματισμο....

Να περιμενω λιγο και να μπουμπουνησω εαν μπορω το ΒΡ? με το σκεπτικο οτι μπορει ποτε να μη βγει 42ρι η να αργησει χρονια? Αλλα με το ρισκο να κλαιω αμα βγει φετος- του χρονου?
Η να παω για το Cartier, να προλαβω μην παρει αυξηση? Αλλα αμα βγει στα κοντα ΒΡ να πρεπει να πουλησω κανα νεφρο για να το προλαβω?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Προβληματισμος για μελλοντικη αγορα...
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 19, 2023, 15:20:36 μμ »
Santos medium...
 ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 19, 2023, 15:32:33 μμ »
Ξεκινάμε με το ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές..

Τιμολογιακά το 37αρι royal oak κινείται σε τιμές Χ2 και βάλε σε σχέση με bp, Santos, gp κτλ...

Εκτός αν έχεις προηγούμενο ιστορικό στην AP με 11.59, offshore κτλ και το βρεις retail

Με απλά λόγια, μην περιμένεις να χτυπήσεις την πόρτα της AP και να φύγεις σε μισή ώρα με Royal Oak... Το πιθανότερο είναι να μην "έχουν" καν να σου δείξουν κάποιο..

Το Blancpain το είχα για 1.5 χρόνο στην κατοχή μου.. 45αρι, τιτάνιο με μπλε dial..
Ένα από τα ομορφότερα ρολογια που έχω βάλει ποτέ..

Αν το σηκώνει ο καρπός σου, ήτοι περίμετρος 18cm, go for it..
Λίγα ρολογια χάρηκα όσο αυτό και ο μόνος λόγος που το έδωσα ήταν ότι φαινόταν (και ήταν) τεράστιο στο χέρι μου

42 και 40 fifty fathoms δεν με ενθουσιάζουν... Το σωστό FF είναι 45..

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 19, 2023, 15:41:21 μμ »
Ξεκινάμε με το ότι όλα αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές..

Τιμολογιακά το 37αρι royal oak κινείται σε τιμές Χ2 και βάλε σε σχέση με bp, Santos, gp κτλ...

Εκτός αν έχεις προηγούμενο ιστορικό στην AP με 11.59, offshore κτλ και το βρεις retail

Με απλά λόγια, μην περιμένεις να χτυπήσεις την πόρτα της AP και να φύγεις σε μισή ώρα με Royal Oak... Το πιθανότερο είναι να μην "έχουν" καν να σου δείξουν κάποιο..

Το Blancpain το είχα για 1.5 χρόνο στην κατοχή μου.. 45αρι, τιτάνιο με μπλε dial..
Ένα από τα ομορφότερα ρολογια που έχω βάλει ποτέ..

Αν το σηκώνει ο καρπός σου, ήτοι περίμετρος 18cm, go for it..
Λίγα ρολογια χάρηκα όσο αυτό και ο μόνος λόγος που το έδωσα ήταν ότι φαινόταν (και ήταν) τεράστιο στο χέρι μου

42 και 40 fifty fathoms δεν με ενθουσιάζουν... Το σωστό FF είναι 45..

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Nαι, το χω ξεγραψει το ΑΡ προ πολλου δυστυχως.
Εγω ειμαι στο 17ρι σε καρπο, αλλα το χω δοκιμασει ηδη 2-3 φορες το ρολοι και θεωρω οτι μου ταν καλο.
Αλλωστε ειναι σπορ ρολοι, φοριεται μεγαλουτσικο, και τα λαγκς δεν προεξεχουν καθολου, μονο το face ειναι που γεμιζει πολυ τον καρπο.
Ντυνομαι και πολυ σπορ/ καζουαλ, οποτε δε θα φαινεται θεωρω παραταιρο. ΤΟ 42ρι ομως σιγουρα θα το προτιμουσα (αυτο ηταν αλλωστε το μεγεθος του OG 50f αν δεν απατωμαι)
Τα 40ρια εχουν και αλλη μηχανη και ακριβα, αλλα πλην λιιγο του Baracuda, κανενα δε με συγκινησε.
Το 42ρι απ την αλλη.............
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 19, 2023, 15:55:56 μμ »
Το Cartier σκέψου το καλά. Είναι ρολογαρα, εξαιρετικό, και πανέμορφο.
Αλλά, ξεχνάς λουροαλλαγες. Μετά το cease and decist στη Delugs, μόνο από τη μαμά παίρνεις λουριά και αυτά είναι πανάκριβα. Επίσης δεν έχει half links. Όχι μέσα στο κουτί, δεν έχει καθόλου η εταιρία για το Santos. Το έδωσα γιατί δεν μου καθόταν ούτε με μπρασελέ ούτε με λουρί.
Το ΑΡ επίσης, πέραν της διαθεσιμότητας και της τιμής, είναι πολύ δύσχρηστο ρολόι. Δεν το πιστεύεις όταν το διαβάζεις αλλά γρατζουναει για πλάκα. Όταν λέω για πλάκα, δεν τολμάς να το βάλεις κάτω από ρεύμα αέρα μην και το γρατζουνισει η σκόνη. Επίσης το 37αρι είναι πολύ μικρό. Ιδανικά θες 39 για τον καρπό σου (παρομοιος με τον δικό μου). Αλλιώς πας σε Offshore που είναι και η δική μου επιλογή και ανεβαίνεις σε μέγεθος και είναι GADA ρολοι.
42αρι FF θα βγει θεωρώ. Σχετικά άμεσα, τουλάχιστον σε ορίζοντα τέτοιων αγορών. Θα πρότεινα να περιμένεις, αν και όπως έχω ξαναγράψει, εμένα απλά δεν μου κάθεται το 45αρι και ας το γουστάρω τέρμα, οπότε είμαι λίγο προκατειλημμένος.
Το laureato είναι πολύ δυνατό. Και έχει πολλές εκδόσεις. Δες και τα absolute που είναι κάτι σαν τα Offshore. Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο από τα απλά. Σύγχρονα υλικά, μηχανές και ενδιαφέροντα design.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,yannisb,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 19, 2023, 17:17:24 μμ »
Λοιπόν, θα σου μιλήσω με ....πολύ προσοχή όσο αφορά το δύτη.
Άσε το Blancpain  στην άκρη. Έχει το όνομα,έχει και τη,τεχνολογία.
Αλλά θα σου,δείξω τι...δεν έχει με το ρολόι που θα σου προτείνω.
Στα ίδια λεφτά.
Στη luxury  κατηγορία, είναι ο κορυφαίος δύτης του πλανήτη.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Georgefosk,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 19, 2023, 17:35:36 μμ »
Καλή ιδέα το Cartier
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
yannisb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 19, 2023, 19:20:20 μμ »
Λοιπόν, θα σου μιλήσω με ....πολύ προσοχή όσο αφορά το δύτη.
Άσε το Blancpain  στην άκρη. Έχει το όνομα,έχει και τη,τεχνολογία.
Αλλά θα σου,δείξω τι...δεν έχει με το ρολόι που θα σου προτείνω.
Στα ίδια λεφτά.
Στη luxury  κατηγορία, είναι ο κορυφαίος δύτης του πλανήτη. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεδομενης της μεγαλης εκτιμησης και αγαπης που χω για τη μαρκα (πηγα και στο εργοστασιο της αλλωστε), ειναι το μονο που σκεφτομουν σοβαρα σαν εναλαλκτικη.
Το θεμα ειναι οτι το μεγαλυτερο ειναι μεγαλο, το μικρο δεν εχει την πολυ ομορφη Panorama date. Και ολο μαζι σαν συνολο δε μου κανει κλικ οσο το ΒΡ, που ναι πολυ σημαντικο για ενα end game ρολοι.
Απο GO με λοξοκοιταει λιγο εκεινο το πρασινωπο 70ς που ποσταρες πριν καποιο καιρο....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 19, 2023, 21:06:17 μμ »
Η δική μου οπτική γωνία είναι ότι στο τέλος της ημέρας όλοι κάπου ξέρουμε κατά βάθος τί θέλουμε και είτε έτσι είτε γιουβέτσι εκεί θα πάμε.

Αν βλέπω καλά από τα γραφόμενά σου είσαι σταθερός, με την έννοια του ότι ξέρεις τα 3 πρώτα ρολόγια που θες, ως επιλογές, κι επίσης δεν φλιπάρεις ιστορικά ως χαρακτήρας.

Από ό,τι έγραψες εγώ επίσης διαβάζω ότι το πρώτο εντάξει, πάει, το έχεις κι όλα καλά.
Το δεύτερο είναι θέμα από την καρδιά σου να είναι μάλλον FF.
Δηλαδή το μέγεθος δεν μας εμποδίζει τόσο πολύ.

Έχεις να παίξεις εδώ με άγνωστο παράγοντα, που είναι το αν θα βγάλουν κανονικό (non-LE) 42-άρι, που δεν είναι εύκολος γρίφος να λύσεις ή να προβλέψεις.
Μπορείς να το ψάξεις σε άλλα φόρα;
Μπορείς να δεις στο IG ή κάπου αλλού αν υπάρχει κανείς τρελοσυλλέκτης ή κάποιος της εταιρείας (όπως λ.χ. ο Christian Salmoni της VC) που ποστάρει συνέχεια και γνωρίζει κάποιο rumor για αυτό το θέμα;

To FF είναι κλασικό μοντέλο, δεν θα μείνει ποτέ ορφανό.
Άρα αυτόν το γρίφο είναι προς όφελός σου είτε να τον λύσεις είτε να τον προβλέψεις, αν γίνεται.
Ειδάλλως πιθανόν να πέσεις στην παγίδα ή μη-ιδανικό δίλημμα κάποια στιγμή να κάνεις μία σχετικά τυφλή επιλογή 45 χιλιοστών.

Τώρα, ενώ δουλεύεις όλα αυτά, θα έλεγα να πας στη Α.Ρ. και να βάλεις το όνομά σου για το ρολόϊ που θες.
Αν σου πουν όχι δεν γίνεται, καλώς, out the door.

Αν όμως σου δώσουν την ευκαιρία να βάλεις το όνομά σου στη λίστα για το reference που θες - κάντο.
Δεν έχεις απολύτως τίποτε να χάσεις.
Ο χρόνος περνά αφάνταστα γρήγορα, και μπορεί κάποιος άλλος να του έλθει το ρολόϊ και να το αφήσει.
Δεν ξέρεις ποτέ τί μπορεί να γίνει εδώ με την Α.Ρ. όσο εσύ κοιτάς τί νέο μπορεί να έλθει από την Blancpain για το FF.

Last but not least, όλα αυτά τα Cartier, Glashuette-Original, κλπ. θα έλεγα κολλάνε ίσως λιγότερο με το τί πραγματικά θες.

Τί θέλω να πω - έχεις στο μυαλό και στην καρδιά σου το FF, γράφεις τόσες γραμμές για το συγκεκριμένο ρολόϊ, τη στιγμή που για το Cartier έγραψες μισή γραμμή.
Και θα πας να πάρεις το Cartier για να γλιτώσεις επικείμενη αύξηση; (η οποία ναι, εντάξει, θα γίνει, αφού έχουν λυσσάξει κι αυτοί και η JLC)

Εγώ τα κάνω αυτά (και μετά αυτοκαταστροφικά βγάζω τα ρολόγια για πούλημα), εσύ όμως δεν έχεις δώσει τέτοια εντύπωση.

Τα G-O είναι απίθανα ρολόγια, που μεγαλώνουν διαρκώς μέσα στην ψυχοσύνθεση κάποιου όσο περισσότερο τα φορά.
Έχω κομμάτι που δεν το φορώ στο γραφείο για να μη επηρεαστεί το λουρί από τον ιδρώτα και τους 47 βαθμούς έξω, το ρολόϊ όμως μόνο και μόνο για να το ευχαριστηθώ το βάζω καθημερινά 3-4 ώρες το απόγευμα στο σπίτι που κάθομαι να διαβάσω ένα βιβλίο κι έχω το a/c σταθερά να δουλεύει...

Όποιος είχε ποτέ ή έχει στην ιδιοκτησία του Γερμανικό ρολόϊ επιπέδου από G-O ως A.L. Sohne, γνωρίζει πολύ καλά πόσο ξεχωριστά (και συνάμα διαφορετικά σε χαρακτήρα από τα Ελβετικά) είναι αυτά τα ρολόγια.

Αλλά από 'κει και πέρα εσύ έχεις -νομίζω- το νου σου πρώτα στο FF και μετά ίσως σε ένα A.P.

Θα πρότεινα λοιπόν να δεις πρώτα τί γίνεται σ'εκείνο το μέτωπο, προτού εξετάσεις σε μεγαλύτερο βάθος άλλες εναλλακτικές τύπου Cartier, G-O ή ό,τι άλλο.
friendly
2
funny
0
like
2
wow
0
Members reacted friendly:
sea_dweller,yannisb,
No reactions
Members reacted like:
ngavoun,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 20, 2023, 04:40:40 πμ »
Από μένα για αρχή FF, οπωσδήποτε δλδ.. :D
Και μετά AP... αν όμως δεν σου κάτσει αυτό με τίποτα, τότε Laureto!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 20, 2023, 09:50:24 πμ »
Οι προτιμήσεις είναι προσωπικές σου Γιάννη.
Από τότε που γνωριστήκαμε ηλεκτρονικά αλλά κι από κοντά, ένα ρολόι ήθελες ξεκάθαρα. Το 50 fathoms. Οπότε καταλαβαίνω ότι πρέπει να το πάρεις. Για τις διαστάσεις όμως, λυπάμαι αλλά ιδέα δεν έχω ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι ούτε για το πώς αισθάνεσαι στο χέρι το 45αρι. Ακόμα όμως κι αν βγει σε 42 και τι έγινε; Εσύ το ξέρεις.

Από κει και πέρα για τα ΑΡ πάλι δεν έχω ιδέα. Δεν έχει τύχει να φορέσω ή δω από κοντά. Έχοντας φορέσει όμως το Laureato του κυρ Δημήτρη του Real έμεινα με το στόμα ανοιχτό από το ρολόι. Αβαβάο απαπάο που λένε και στη Σκωτία. Σχεδιαστικά σε σχέση με ένα ΑΡ νομίζω ότι το Laureato έχει πιο πολύ ενδιαφέρον. Οι πολλές γωνίες της στεφάνης έγιναν πιο ρευστές και το όλο ρολόι δείχνει μια πιο ανθρωποκεντρική (μα τι λέω ο φούστης) απόδοση ξεφεύγοντας από τις κοφτές μαχαιριές του ΑΡ.
Βέβαια αυτή είναι η δική μου οπτική.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 20, 2023, 10:24:27 πμ »
Το 37αρι AP είναι για μικρούς καρπούς γιατί λόγω του χαμηλού σχετικά προφίλ εξαφανίζεται στον καρπό .Το φόραγα σχεδόν καθημερινά από το 97 έως το 2000 και το έδωσα γιατί δεν βλεπόταν από τις γραντζουνιες,όπως περιέγραψε και ο Χρήστος άσε που κάθε φορά που το κοιτάς στον καρπό σου αναρωτιέσαι γιατί δεν αγόρασες το jumbo size….
Από την άλλη το BP είναι iconic δύτης αλλα……45αρι φοριέται άνετα από εμένα μόνο πάνω από neoprene και κάτω από τα κύματα.
Πανέμορφο αλλα δύσκολη επιλογή λόγω μεγέθους επίσης.
Στη θέση σου θα έκανα μια βόλτα Αριστοτελους για να δοκιμάσω κανένα GS 😎
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 20, 2023, 21:48:07 μμ »
Αφού το ξέρεις και το ξέρουμε οτι θες το 50 Fathoms
Ασε τα λεφτά στην άκρη, κανε λίγη υπομονή μήπως βγει το 42αρη σε κανονική έκδοση και μετά χτύπα το!
Είτε το 42αρη ειτε το κανονικό 45αρη

Και μετά, ξεκίνα τα σχέδια για το επόμενο grail

Οτι άλλο και να πάρεις, όσο καλό κ αν είναι, δεν θα είναι 50 Fathoms και αν παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία απο το πουθενά, θα χεις το κεφάλαιο δεσμευμένο σε κάτι που θα πρέπει να το διώξεις κοψοχρονιά

IMHO
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Lemania_GK

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 20, 2023, 23:15:47 μμ »
Τέλειο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.