Στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 δύο Κινέζοι, κάτοικοι Hong Kong, εισήλθαν στη Σιγκαπούρη.
Ο ένας 50 ετών και ο άλλος (που ήταν βαφτιστήρι του) 33 ετών, είχαν συνολικά πάνω τους ρολόγια αξίας €12,856 (η συνολική αξία αποτιμήθηκε τρεις ημέρες αργότερα όταν όλα είχαν πωληθεί στη Σιγκαπούρη).
Τα ρολόγια ήταν έξι τον αριθμό, μεταξύ αυτών Chopard και Cartier Santos, όλα υψηλής ποιότητας αντίγραφα, αγορασμένα στην Ιαπωνία.
To κάθε ρολόϊ ήταν σετ με 'γνήσια' χαρτιά και warranty booklet.
Από την ημέρα που πάτησαν το πόδι τους στη Σιγκαπούρη, άρχισαν τις επισκέψεις σε pre-owned dealers πωλώντας σταδιακά όλα τα ρολόγια.
Την τρίτη ημέρα (18 Φεβρουαρίου) η αστυνομία τους συνέλαβε μετά από καταγγελία που είχε γίνει την προηγούμενη από έναν dealer.
Aυτός ήταν ο dealer που έχω εγώ στη Σιγκαπούρη, και από τον οποίο είχα αγοράσει τα Royal Oak chrono 41mm black dial (2013), A.L. Sohne Datograph (2015), Daytona 116505 full RG (2015), όπως και το 27mm President της μητέρας μου (2015).
Τον Αύγουστο του 2022 που τον επισκέφθηκα στη Σιγκαπούρη, τον ρώτησα για το περιστατικό. Μου είπε: "...Ήλθαν εδώ με το Cartier Santos, κοιτάξαμε το ρολόϊ, κτυπήσαμε την κάσα (το serial) και όλα φαινόντουσαν legit. Μετά όμως ανακαλύψαμε πως ενώ η κάσα ήταν εντάξει, όλα τα υπόλοιπα ήταν μούφες. Κάναμε αμέσως καταγγελία και την επόμενη μέρα τους βρήκαν..."
Στις 21 Ιουνίου του ιδίου σωτηρίου έτους, δικαστήριο της Σιγκαπούρης τους καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση.