Αυτή η εβδομάδα ήταν αρκετά παραγωγική.
Ένας καλός φίλος από το forum (δεν ξέρω αν θέλει να αναφερθεί το όνομά του), μου έστειλε το Attesa του να το δοκιμάσω.
Πολύ όμορφο, πολύ εντυπωσιακές γωνίες η κάσα, πολύ όμορφα μεσαία (σχεδόν 3d) links στο μπρασελέ, το dial έχει απόχρωση (ανάλογα με τη γωνία), ανάμεσα σε piano black & σε μαύρη τρύπα.
Σε συνδιασμό με το σκουρόχρωμο τιτάνιο, φέρνει κομματάκι σε stealth dress.
Το μικρό βάρος, το χαμηλό ύψος, μαζί με το ζαφείρι & τον ηλιακό ραδιοελεγχόμενο μηχανισμό, το κάνουν εξαιρετικά ευκολοφόρετο.
Ένα ιδανικό sport/dress κομμάτι.
Τα μειονεκτήματα είναι ελάχιστα, με κυριότερο το κούμπωμα, που χάνει πολύ εύκολα τη μικρορύθμιση του.
Γιατί δεν το παρήγγειλα μέχρι τώρα.
Ο 1ος λόγος είναι ένα 5ράκι, που τρύπωσε για τα καλά στο μυαλό μου.
Θέλοντας να δω κάποια 5ράκια από κοντά, πήγα σήμερα πρώτα από την Tempus στο εμπορικό, η οποία όμως είχε μόνο 5KX.
Δεν πτοήθηκα, έτσι πήγα στη Rist, 2χλμ πιο κάτω.
Μου άνοιξε η Αθήνα (η πιο όμορφη γυναίκα που είδα τον τελευταίο μήνα, & επέστρεψα & από νησί), ρώτησα αν δίνουν & λιανική, με ρώτησε αν έχω ραντεβού (damn).
Τελικά μίλησε με έναν υπεύθυνο, ρώτησε αν γνωρίζω τους κωδικούς (χα), ζήτησα 2 dressKX, σε γκρι & μπλε & τον μπεζ dress/field πιλότο.
Τα dressKX δεν με εντυπωσίασαν όσο περίμενα, ειδικά το γκρι (ίσως έφταιγε & ο φωτισμός).
Το μπλε ήταν κομματάκι καλύτερο, αλλά δεν πέταξα τη σκούφια μου.
Ο πιλότος από την άλλη, ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα.
Αυτό που κάνει στα μάτια μου τη διαφορά, είναι το θολωτό κρύσταλλο (mineral δυστυχώς), σε συνδιασμό με το μπεζ dial.
Το milanese είναι από τα καλύτερα που έχω βάλει στο χέρι μου.
Πάμε στην τιμή & στην έκπτωση (δεν).
Τιμή για τα dressKX €310, & για τον dress πιλότο €350...
Έκπτωση δεν κάνουν, για να μη ρίξουν τους λιανοπωλητές...
Τα dressKX μπορούν να τα βρεθούν αυτή την εποχή στον Ισπανό, μεταξύ €195-210.
Ο dress πιλότος ήταν διαθέσιμος μέχρι πριν ένα μήνα, στα €200.
Όταν/εφόσον έρθει, θα τον παραγγείλω την ίδια στιγμή.
Ναι, τόσο μου άρεσε.
Περισσότερο & από το Attesa?
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω, παρότι τα είχα δίπλα-δίπλα.
Νομίζω & τα 2 χωράνε, όμως επειδή το χρήμα έχει τον τελευταίο λόγο, κατά πάσα πιθανότητα θα επιλεγεί το 5ράκι.
Αν βρεθεί.
Ο 2ος λόγος που δεν έχω καταλήξει αν θα τσιμπούσα το Attesa (ακόμα & αν το 5ράκι δεν έκανε την εμφάνιση του), είναι ότι παρότι μου άρεσε, είμαι ακόμα επιφυλακτικός, για το χαρακτήρα & την κατηγορία του ρολογιού που πάω να πάρω.
Όταν μου δάνεισαν το Attesa, μου είπαν κατά λέξη:
μην το πλύνεις.
Wtf θα πει κάποιος, τι σημαίνει πάλι αυτό.
Όπως είπα στην αρχή του θέματος, όλα μου τα ρολόγια, είναι tool.
Όλα 200μετρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσω ρολόι μια ζεστή μέρα, & να μη το βάλω μετά να κάνει το ντουζάκι του, να φύγει ο ιδρώτας.
Νομίζω τα μόνα ρολόγια που έπλυνα μόνο 1 φορά (το λέω & ανατριχιάζω), είναι το project (Sugess) & το moonwatch (Bulova), αμφότερα στα 50 μέτρα.
Ίσως τέτοιου είδους ρολόγια, άσχετα αν τα αναζητώ, δεν είναι για μένα.
Ίσως δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου.
Αναμονή λοιπόν, μήπως & εμφανιστεί το 5ράκι & μετά βλέπω τι θα γίνει με το Attesa.
& με το PMD να κοιτάζει από τη γωνία.