Η συλλογή σήμερα.
Ίδια & απαράλλαχτη τους τελευταίους 6 μήνες.
Παρότι πέρασαν & προσπέρασαν αρκετά κομμάτια.
Το πρόβλημα που βλέπω, είναι η παρουσία ΜΟΝΟ tool watches.
Φυσικά υπάρχουν γιατί μου αρέσουν.
& μου αρέσει περισσότερο η αίσθηση του να φοράω ρολόγια που θα αντέξουν σε δύσκολες καταστάσεις, οπουδήποτε βρεθώ.
Έκανα σιγά-σιγά την προσπάθεια μου να απεμπλακώ, με καθαρό dress με αντοχές (Citizen BV1120), δοκίμασα & κάποιο field/dress (Phoibos Nebula...).
Όλες αυτές οι κινήσεις κατέληξαν σε αποτυχία, η ανάγκη όμως για εξέλιξη, με
τρώει να πάρω κάτι που να θυμίζει πιο dress.
Χωρίς πολλά-πολλά, οι υποψηφιότητες.
Πάντα όχι ξεκάθαρα dress, αλλά μίξη κατηγοριών.
#1 Hamilton Khaki Field Auto H70305993.

Βρήκα το 40ρι ελβετοαμερικανικό αυτόματο (με την H10) στην άλλη άκρη της γης, από Amazon Ιαπωνίας (...) στην έκδοση με λουράκι, στα €350, & το μπρασελέ στα €140 (από Ιταλία).
Οπότε με λιγότερο από
€500, παίρνω ένα μάλλον ξεκάθαρο field, με κάποιες dress πινελιές (γυαλισμένο bezel & κεντρικά links στο μπρασελέ).
Εκεί νομίζω ότι το προσδιορίζει & η ίδια η Hamilton, σαν field ημιπολυτελείας, & νομίζω ότι αυτός ο ρόλος του ταιριάζει περισσότερο.
Ξεφεύγει ελαφρώς σε χρήματα, & δεν έχει & μεγάλη σχέση με αυτά που συνήθως αγοράζω (σαν ελβετικό & αυτόματο) αλλά είναι μάλλον ότι καλύτερο μπορώ να πάρω, με το ποσό που δίνω.
#2 Citizen Attesa CB3010-57L.

Αυτό το επίσης 40ρι sport/dress JDM (που όλο παίρνω & ποτέ δεν αγοράζω), βρέθηκε σε καλύτερη τιμή επίσης στην άλλη άκρη του κόσμου από τη χώρα παραγωγής, στον Ισπανό, στα
€375.
Είναι μάλλον πιο κοντινό σε αυτά που συνήθως παίρνω, αφού είναι made in Japan, από τιτάνιο & ηλιακό.
#3 Orient Kamasu/Mako RN-AA0003R.

Το 42ρι diver, βρέθηκε από την πηγή (Amazon Ιαπωνίας) στα
€210.
Αν & JDM έκδοση, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι made in Japan.
Δεν είμαι φίλος με τα καταδυτικά, αλλά ευτυχώς το Kamasu διαφοροποιείται από τον τόνο & το fugu & έχοντας πιο dress αέρα.
Αυτές οι λίγες είναι οι επιλογές.
Θα βάλω μέσα & το PMD, το οποίο είναι η αδυναμία μου, αλλά ένα ακόμα tool, το ξέρω ότι δεν βοηθάει την κατάσταση.
€360 από Amazon Ιαπωνίας & αυτό.