Α, έχω να ποστάρω καιρό εδώ. Αυτό είναι ένα από τα ρολόγια του συγχωρεμένου του πατέρα μου και είναι το πιο αγαπημένο μου απ΄αυτά. Το θυμάμαι να το φοράει στο χέρι του και μάλιστα μέσα στην
θάλασσα από όταν ήμουν νήπιο. Κατασκευάστηκε Δεκέμβριο του 1966, όπως βρήκα σ΄αυτήν εδώ την σελίδα.
https://retroseiko.co.uk/seiko-serial.htmΓράφεις τον σειριακό αριθμό που αναγράφεται στο πίσω μέρος της κάσας, καθώς και τον κωδικό της μηχανής και σου βγάζει την ημερομηνία κατασκευής. Κάποια στιγμή στο γυμνάσιο, το φορούσα εγώ.
Είχε όμως μια άτυχη στιγμή μαζί μου. Σε μια πτώση από το ποδήλατο, έσπασε το τζαμάκι, που είναι ακρυλικό και γρατζουνίστηκε και το dial. Ο πατέρας μου το πήγε σε κάποιον τοπικό ρολογά, που ξανάβαψε
το dial και άλλαξε το τζαμάκι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν φτωχό. Το μεν τζαμάκι δεν ήταν δικό του και εξείχε πιο πολύ, το δε βάψιμο στα δικά μου τα μάτια, καθόλου ικανοποιητικό. Είχα ρωτήσει πριν από
χρόνια στην αντιπροσωπεία, αλλά μου είχαν πει την κλασσική φράση, κατηργημένο μοντέλο, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά γι αυτό. Έψαχνα όμως για χρόνια και ωπ, ένα βράδυ βρήκα και dial γι αυτήν την
μηχανή και τζαμάκι. Στην Ταυλάνδη, από έναν πωλητή για vintage seiko στο ebay. Μου ήρθαν το μεσημέρι. Τα έβαλα και είμαι πολύ χαρούμενος. Εγώ το είχα χαλάσει, εγώ το έφτιαξα ξανά.

Το πριν:

Και το μετά: