Αποστολέας Θέμα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  (Αναγνώστηκε 5099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
« στις: Απρίλιος 02, 2023, 18:43:56 μμ »
Τελείωσα 2,3 ντοκιμαντέρ, βλέποντας τα μου,δημιουργήθηκαν απορίες που απλά δεν τς χωνευει ο εγκέφαλος μου.
Απευθύνομαι σε πιο γνωστές και μορφωμένος φυσικά.
Είναι αλήθεια ότι στην Ε.Ε και,στις Ηνωμένες Πολιτείες,τα χρήματα τα τυπώνουν  πλέον οι τράπεζες και όχι τα κράτη;;

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 02, 2023, 18:47:05 μμ »
Δεν νομίζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 02, 2023, 18:51:33 μμ »
Δεν νομίζω
Ψάξτο λίγο Γιώργο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 02, 2023, 18:52:28 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 02, 2023, 18:56:51 μμ »
Usa;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 02, 2023, 19:06:26 μμ »
Η απάντηση είναι σχετικά απλή αν και το θέμα που θέτεις είναι υπέρ πολύπλοκο .
Το 1913 πέρασε στην Αμερική το Federal Reserve Act που αφορούσε την εμπλοκή ιδιωτών στην διαχείρηση του εθνικού πλούτου των US αλλα και την ίδια την δημιουργία χρήματος.
Αυτά ήταν τα λόγια του τότε προέδρου για το γεγονός που άλλαξε τον κόσμο ,όταν βέβαια ήταν πολύ αργά :
Woodrow Wilson Quote[edit]
President Wilson later came to regret signing the bill: "I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men."

Searching around the 'net, it seems that this is one of those "everyone repeats the quote, but no one seems to know the original source" phenomenons. If anyone can actually find the primary source for this quote (and it is indeed Woodrow Wilson) then by all means put it back in. PenguiN42 18:40, Jan 24, 2005 (UTC)

Quote is located at this location: https://archive.org/details/NationalEconomyAndTheBankingSystemOfTheUnitedStates/page/n105/mode/2up?q=dominant Page 106 of 114. — Preceding unsigned comment added by 67.176.102.127 (talk) 01:12, 24 November 2020 (UTC)[reply]

It's possible that the source for the quote can be found here: Quoted in “National Economy and the Banking System," Senate Documents Co. 3, No. 23, 76th Congress, 1st session, 1939. I found the article referencing it [[1]]. It would be nice if somebody with the ability to actually look this up could do so. I can't travel to the National Archives in D.C. to do so myself, but If somebody could assure me that there are copies of all Congressional documents at a local university, I would be willing to try there. Umeboshi 23:48, 8 December 2006 (UTC)[reply]

"A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men."

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία για τον δυτικό κόσμο
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
timekeeper,
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 02, 2023, 19:10:36 μμ »
Βάση αυτών που είδα, ένας από τους χειρότερους προέδρους ήταν ο Ρηγκαν, επειδή κατάργησε το νόμο που,έλεγε ότι για όσο χρήμα κυκλοφορεί, πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος χρυσός από πίσω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 02, 2023, 19:29:15 μμ »
Εσένα,τι θα σου αλλάξει?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 02, 2023, 19:34:05 μμ »
Παραθέτω κάποια ιστορικά στοιχεία που είδα. Για να μου αλλάξει κάτι,πρέπει να ξέρω την ιστορία του.
Προφανώς μου αλλάζει την αντίληψη για το πως δουλεύει το χρήμα, και,έτσι διαμορφώνω άποψη.
Όσο πιο σωστή μια άποψη τόσο πιο σωστά θα μιλάω στα παιδιά μου και,στον περίγυρος μου.
Όσο πιο σωστά μάθουν τα παιδιά μου σε τόσο πιο καλό κόσμο θα μεγαλώσουν τα δικά τους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 02, 2023, 19:56:38 μμ »
Αλεξανδρε δεν θα απαντησω ακριβως στην ερωτηση σου αλλα θα σου εξηγησω τι ειναι κρατος και ισως απαντησεις μονος σου τα ερωτηματα που θετεις. Για αρχη να ξεκαθαρισουμε οτι την εξουσια την διεκδικούν δυο τάξεις, η εργατικη και η αστικη. Το κρατος λοιπον ειναι ο μηχανισμός επιβολής και καταπιεσης της εξουσιας της μιας ταξης στην αλλη. Οποτε δυο κρατη μπορουν να προκύψουν παντου στον κοσμο, καπιταλιστικο κρατος που η αστικη ταξη (το 2% του πληθυσμού της γης) επιβαλει τα θελω της στην εργατικη ταξη αλλα κοι στη μεσαια ταξη (δεν διεκδικεί εξουσια) και ο σοσιαλισμος (του Μαρξ και οχι του συριζα και του πασοκ που εχουν μαγαρίσει τον ορο) που η εργατικη ταξη (η συντριπτική πλειοψηφία των λαων) επιβάλει τα θελω της στην αστικη ταξη. Το καπιταλιστικο κρατος λοιπον ειναι υπηρέτης της αστικης ταξης και κατα συνεπεια η αστικη ταξη κανει οτι θελει αναλογα με το συμφερον της. Οι τραπεζες ανηκουν στην αστικη ταξη αρα το χρημα τυπώνεται παντα με βαση τι συμφερει και με βαση τι θελει η αστικη ταξη και οχι βαση νόμων ή βαση αλλων παραγόντων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 02, 2023, 20:17:20 μμ »
Αντιλαμβάνομαι αυτά που λες. Δεν απουσιάζει ο όρος δημοκρατία από τη παράγραφο σου;
Τι εννοώ, η εργατική τάξη έχει τους απεσταλμενους της ,όπου υποτίθεται πιστεύει ότι την εκπροσωπούν καλύτερα.
Βουλή, καπιτωλιο κτλ.
;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 02, 2023, 20:29:08 μμ »
Αντιλαμβάνομαι αυτά που λες. Δεν απουσιάζει ο όρος δημοκρατία από τη παράγραφο σου;
Τι εννοώ, η εργατική τάξη έχει τους απεσταλμενους της ,όπου υποτίθεται πιστεύει ότι την εκπροσωπούν καλύτερα.
Βουλή, καπιταλισμού κτλ.
;

Ο όρος δημοκρατια ειναι πολυ γενικός και πολυ διαστρεβλωμένος. Στον καπιταλισμο που το αστικο κρατος ονομάζει αστικη δημοκρατια θεωρεις οτι τον ελεγχο των πραγματων τον εχει ο λαος ή οτι οι αποφασεις γινονται με βαση το καλο του λαου; Η εργατικη ταξη εχει το κομμα της αλλα δεν εχει το επιπεδο της συνειδητότητας ακομα για να το στηριξει. Οταν αυτο συμβει θα παρει και την εξουσια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 02, 2023, 20:39:00 μμ »
Ο όρος δημοκρατια ειναι πολυ γενικός και πολυ διαστρεβλωμένος. Στον καπιταλισμο που το αστικο κρατος ονομάζει αστικη δημοκρατια θεωρεις οτι τον ελεγχο των πραγματων τον εχει ο λαος ή οτι οι αποφασεις γινονται με βαση το καλο του λαου; Η εργατικη ταξη εχει το κομμα της αλλα δεν εχει το επιπεδο της συνειδητότητας ακομα για να το στηριξει. Οταν αυτο συμβει θα παρει και την εξουσια.
Σε μια χώρα σαν τη δική μας ,οι αποφάσεις παίρνονται, κυρίως με γνώμονα το συμφέρον αλλά έχει μερίδιο και ο λαός.
Στα τεράστια κράτη, π.χ Αμερική,όπου οι δυνάμεις εξουσίας είναι πολλαπλάσιες, σίγουρα είναι αλλά τα συμφεροντα.
Δεν έχω αυταπάτες,αλλά πιστεύω, ότι, σε γενικές γραμμές πάντα, το κράτος μας αλλά και η Ε.Ε ακόμα λειτουργούν με κύριο γνώμονα, εμάς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 02, 2023, 20:44:33 μμ »
Σε μια χώρα σαν τη δική μας ,οι αποφάσεις παίρνονται, κυρίως με γνώμονα το συμφέρον αλλά έχει μερίδιο και ο λαός.
Στα τεράστια κράτη, π.χ Αμερική,όπου οι δυνάμεις εξουσίας είναι πολλαπλάσιες, σίγουρα είναι αλλά τα συμφεροντα.
Δεν έχω αυταπάτες,αλλά πιστεύω, ότι, σε γενικές γραμμές πάντα, το κράτος μας αλλά και η Ε.Ε ακόμα λειτουργούν με κύριο γνώμονα, εμάς.

Δηλαδη τα νοσοκομεια που έκλειναν μεσα στην πανδημία σε ολη την Ευρωπαικη Ενωση ηταν για το καλο των λαων; Η αστικη ταξη μονο μεσα στην πανδημία αύξησε τα κερδη της 40-50%, ηταν για το καλο των λαων; Με συγχωρεις για την έκφραση αλλα ειναι αυταπατη να το πιστευεις αυτο. Μπορω να σου δωσω παρα πολλα παραδειγματα για το τι εξυπηρετεί το καπιταλιστικο κρατος παγκοσμια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 02, 2023, 20:49:18 μμ »
Μη λες με συγχωρείς ρε
Φίλε, νομίζω πως βλέπεις μόνο την αρνητική χροιά των πραγμάτων. Καταλαβαίνω τι λες αλλά υπάρχει και η θετική πλευρά που,κατά τη γνώμη μου,είναι ανώτερη .
Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε παραδείγματα. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions