Χμ, να εξηγήσω, Πέτρο.
Τα παραπάνω ανήκουν στη συλλογή των νέων λουριών με τα οποία προσφέρεται πλέον (από τον Ιούλιο 2017) το τανκ σόλο.
Έως τότε δινόταν με μαύρο αλιγάτορα.
Το χαρακτηριστικό των καινούργιων είναι ότι στο πίσω μέρος έχουν μια μπαρετούλα που κινείται ώστε να μπορεί να τα αλλάξει εύκολα κανείς.
Ακόμα και κυρίες λέει η καρτιέ.
(θα κλάψουνε μανούλες, λέω εγώ..).
Πρώτο λοιπόν θέμα, τα προσφερόμενα λουριά.
Τα οποία, κατά τη γνώμη μου, αλλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία είναι προφανώς γυναικεία.
Δεύτερο θέμα.
Κατασκευάστρια των λουριών - όπως και των ΟΕΜ πανεράι - είναι η Hirsch.
Στο σημείο αυτό πρέπει να παρεμβάλλω κάτι που περιήλθε σε γνώση μου "κατά λάθος".
Πριν χρόνια μια υπάλληλος καταστήματος για να μου αποδείξει ότι είχαν κάνει την παραγγελία κάποιων ΟΕΜ πανεράι λουριών (τα οποία το εργοστάσιο καθυστερούσε), μου έστειλε μέιλ με το τιμολόγιο.
Διαπίστωσα λοιπόν ότι τα calf που δίνει η Παν. 180-200 ευρώ έφευγαν από το εργοστάσιο αντί 36-37 ευρώ.
Ξενερώνει, δεν ξενερώνει κανείς;
Άρα, το θέμα έχει ως εξής.
Το βασικό λουρί με το οποίο μπορεί κανείς να πάρει το ρολόι σήμερα είναι το μαύρο calf.
Μέτριο, κατά τη γνώμη μου.
Αυτά που προσφέρονται ως εναλλακτικά είναι ακατάλληλα.
Οπότε μένει η δυνατότητα της παραγγελίας και αναγκαστικά να δεχθεί κανείς ένα αποδεδειγμένα υπερκοστολογημένο προιόν.
Σε αντίθεση με τα πανεράι, εδώ το λουρί πρέπει να είναι ίδιων διαστάσεων, "στο χιλιοστό".
Πράγμα που από την εμπειρία μου πρέπει να θεωρείται ακατόρθωτο.
Απόψεις περί Abp (L'Atelier du Bracelet Parisien) κλπ, δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη χωρίς να έχει κανείς ίδια αντίληψη.
Γενικά, έχω την εντύπωση ότι δεν σηκώνουν παιχνίδια τα λουριά των Καρτιέ.
Hirsch, παραγγελία, με χρόνο αναμονής 6 εβδομάδες και 400 ευρώ, ουσιαστικά για το πρώτο και καλό λουρί, νομίζω είναι "κάπως"...