Αποστολέας Θέμα: The Most Iconic Pilot's Watches  (Αναγνώστηκε 2080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
The Most Iconic Pilot's Watches
« στις: Μάρτιος 01, 2023, 15:33:03 μμ »
High-flying history for your wrist.

Most people that wear pilot's watches today don't fly planes. And actual modern pilots don't rely on pilot's watches. But none of that matters, because it's what these once critical tools represent that makes them so compelling.

Perhaps even more than dive watches, pilot's watches conjure adventure — whether it's the dangerous experiments of early aviators, the dangerous jobs of military pilots or even the dazzlingly technical cockpits of commercial airlines. They can evoke the sense of wonder the general public had toward flight in the 20th century (before air travel became the mundane necessity of moving cramped human cargo that it mostly is today).

https://www.gearpatrol.com/watches/a43060856/iconic-pilots-watches/

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: The Most Iconic Pilot's Watches
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 01, 2023, 15:51:03 μμ »
Αυτά τα δύο (ιδανικά bp 46) και κλείνει το θέμα 😀

Υγ: Μόλις άνοιξα και το άρθρο και διάβασα ότι έχει το speedmaster ,SPEED MASTER 🤣,έναν racing χρονογραφο ως pilot watch και μάλιστα το πιο famous από όλα.😂 Και αμεσως σκέφτηκα αυτό που έγραψα πριν λίγο στο θέμα της breitling.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 01, 2023, 15:52:43 μμ »
Το κακό με αυτά τα άρθρα είναι ότι διαμορφώνουν απόψεις και αμτε μετά να αποδείξεις ότι ο γάιδαρος δεν είναι αγωνιστικό άλογο...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 01, 2023, 16:06:16 μμ »
Το κακό με αυτά τα άρθρα είναι ότι διαμορφώνουν απόψεις και αμτε μετά να αποδείξεις ότι ο γάιδαρος δεν είναι αγωνιστικό άλογο...

Ειναι κάτι που λέω συνέχεια και που με ενοχλεί σε βαθμό να μη διαβάζω κανέναν.Άτομα με μηδενική γνώση για το χώρο,με μηδενική κατανόηση του αντικειμένου είδαν φως και μπήκαν,προφανώς για βιοποριστικούς λόγους,και άρχισαν να διαμορφώνουν απόψεις και έτσι δημιουργηθηκε το σημερινό status quo στο χώρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 01, 2023, 16:17:48 μμ »
Μιας και με έχει απασχολήσει το θέμα pilot watches,λίγα είναι τα σχέδια που  κατάφεραν πραγματικά να λειτουργήσουν μέσα στα πολεμικά και πολιτικά αεροσκάφη του προηγούμενου αιώνα.Από αυτά αξια αναφοράς φυσικά είναι το gmt της Rolex,το navitimer της Breitling και διαφορα αλλα.Αυτό που βέβαια έρχεται πρώτα  στο μυαλό μας είναι όλοι οι κλώνοι από διάφορες εταιρείες που βάσισαν τα σχέδια τους στις προδιαγραφές του B uhr.Μάλλον αυτό είναι το αρχέτυπο όλων των σύγχρονων pilot watches κατά την γνώμη  μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 01, 2023, 16:27:21 μμ »
Μιας και με έχει απασχολήσει το θέμα pilot watches,λίγα είναι τα σχέδια που  κατάφεραν πραγματικά να λειτουργήσουν μέσα στα πολεμικά και πολιτικά αεροσκάφη του προηγούμενου αιώνα.Από αυτά αξια αναφοράς φυσικά είναι το gmt της Rolex,το navitimer της Breitling και διαφορα αλλα.Αυτό που βέβαια έρχεται πρώτα  στο μυαλό μας είναι όλοι οι κλώνοι από διάφορες εταιρείες που βάσισαν τα σχέδια τους στις προδιαγραφές του B uhr.Μάλλον αυτό είναι το αρχέτυπο όλων των σύγχρονων pilot watches κατά την γνώμη  μου.
Προσωπικα έχω ενστάσεις για το gmt της rolex για το αν είναι pilot.Και το ενστάσεις το λέω για να μην ακούγομαι απόλυτος,παρότι είμαι 😀.Η ίδια η rolex μια ζωή ως travel watch το παρουσιαζε,σήμερα ως cosmopolitan watch και προσωπικα συμφωνώ απόλυτα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.Pilot watch δε θα το έλεγα με τίποτα. Για μένα τα pilot έχουν σχεδιαστική ταυτότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αισθητικές που έχουμε συνδιασει με pilot.Το να θεωρήσει κάποιος την αισθητική του gmt με pilot είναι σα να λέμε ότι το planet ocean gmt της omega είναι πιλότος.Και όσο και αν φαίνεται αστείο το παράδειγμα που δίνω,περί αυτού πρόκειται.Ότι είναι το gmt για το sub,είναι το planet ocean gmt για το planet ocean,το superocean gmt για το superocean κτλπ… Η rolex έβαλε στο τότε καταδυτικό της 24 ωρο δείκτη και 24ωρο bezel.Τη gmt έκδοση του καταδυτικού της τη βάφτισε ο κόσμος,όχι η rolex,πιλότο λόγω pan am και της γνωστής ιστορίας. Δε τα καθιστούν αυτά πιλότο για μένα. Ασχέτως πλέον αν έχει καθιερωθεί,κακώς για μένα,ως πιλότος. Travel-cosmopolitan watch ναι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 01, 2023, 16:45:54 μμ »
Προσωπικα έχω ενστάσεις για το gmt της rolex για το αν είναι pilot.Και το ενστάσεις το λέω για να μην ακούγομαι απόλυτος,παρότι είμαι 😀.Η ίδια η rolex μια ζωή ως travel watch το παρουσιαζε,σήμερα ως cosmopolitan watch και προσωπικα συμφωνώ απόλυτα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.Pilot watch δε θα το έλεγα με τίποτα. Για μένα τα pilot έχουν σχεδιαστική ταυτότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αισθητικές που έχουμε συνδιασει με pilot.Το να θεωρήσει κάποιος την αισθητική του gmt με pilot είναι σα να λέμε ότι το planet ocean gmt της omega είναι πιλότος.Και όσο και αν φαίνεται αστείο το παράδειγμα που δίνω,περί αυτού πρόκειται.Ότι είναι το gmt για το sub,είναι το planet ocean gmt για το planet ocean,το superocean gmt για το superocean κτλπ… Η rolex έβαλε στο τότε καταδυτικό της 24 ωρο δείκτη και 24ωρο bezel.Τη gmt έκδοση του καταδυτικού της τη βάφτισε ο κόσμος,όχι η rolex,πιλότο λόγω pan am και της γνωστής ιστορίας. Δε τα καθιστούν αυτά πιλότο για μένα. Ασχέτως πλέον αν έχει καθιερωθεί,κακώς για μένα,ως πιλότος. Travel-cosmopolitan watch ναι!
Θα διαφωνήσω με την διαφωνία σου….Το Rolex gmt κατασκευάστηκε ,αποκλειστικά και μόνο, μετά την απαίτηση των πιλότων -χρηστών της κραταιας εν έτη 1954 Pan Am .Οι πιλότοι έδωσαν τις προδιαγραφές  για ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιούσαν  στις υπερατλαντικές  πτήσεις τους και η Rolex το κατασκεύασε.Μέχρι και την δεκαετία του 90 το συγκεκριμένο μοντέλο κυριαρχούσε στους καρπούς των επαγγελματιών πιλότων τόσο στην πολεμική όσο και στην πολιτική αεροπορία.Πίστεψε με ποιο pilots watch από αυτό δεν έχει υπάρξει .

https://www.esquire.com/uk/watches/a33817003/rolex-gmt-master-ii-history/

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Voodooman,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 01, 2023, 16:56:16 μμ »
Θα διαφωνήσω με την διαφωνία σου….Το Rolex gmt κατασκευάστηκε ,αποκλειστικά και μόνο, μετά την απαίτηση των πιλότων -χρηστών της κραταιας εν έτη 1954 Pan Am .Οι πιλότοι έδωσαν τις προδιαγραφές  για ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιούσαν  στις υπερατλαντικές  πτήσεις τους και η Rolex το κατασκεύασε.Μέχρι και την δεκαετία του 90 το συγκεκριμένο μοντέλο κυριαρχούσε στους καρπούς των επαγγελματιών πιλότων τόσο στην πολεμική όσο και στην πολιτική αεροπορία.Πίστεψε με ποιο pilots watch από αυτό δεν έχει υπάρξει .

https://www.esquire.com/uk/watches/a33817003/rolex-gmt-master-ii-history/
Ξέρω πάρα πολύ καλά την ιστορία του.Σέβομαι την άποψη σου η οποία ενδεχομένως να είναι και η επικρατούσα,αλλά είμαι απόλυτος στο πως το αντιλαμβάνομαι.Και συμφωνώ με τη ρόλεξ που το λέει travel/cosmopolitan watch και όχι pilot.
Τα ίδια θα πω.Ναι..εκείνη την εποχή ήθελαν οι πιλότοι της pan amένα gmt ρολόι για τα ταξίδια τους κτλπ κτλπ.Το να βαλεις gmt δείκτες και bezel σε ένα diver δε το καθιστά πιλότο για μένα.Είναι η gmt έκδοση του καταδυτικού της. Μόνο η ρόλεξ βάζει έναν 24ωρο δείκτη και bezel σε ένα diver και μπορεί να το καθιερώσει σα πιλότο.
Το air king από την άλλη έχει τα design codes των ρολογιών που είναι συνδεδεμένα με την αεροπορία και η ρόλεξ σε αυτό αναφέρει το aviation watch.Τα pilot για μένα έχουν συγκεκριμένα αισθητικά στοιχεία.Προσωπικα ακόμα και με το Santos έχω ενστάσεις,μικρότερες όμως σε σχέση με το rolex gmt,που το λενε pilot.
Έχουμε απλά διαφορετική προσέγγιση.Και πραγματικά σέβομαι την άποψη όποιου το θεωρεί pilot.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 01, 2023, 17:03:17 μμ »
Μια μικρή αναδρομή στα pilot από την παρουσίαση μου του big eye:

-Το 1904 ο Βραζιλιάνος αεροπόρος Alberto Santos παραπονέθηκε στο φίλο του Louis Cartier Sante για τη δυσκολία στο να ελέγχει το ρολόι τσέπης του ενώ πετούσε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα..  και το πρώτο ρολόι πιλότου χειρός έγινε πραγματικότητα..! Μέχρι τότε τα ρολόγια χειρός ήταν γυναικείο αξεσουάρ.

-Το 1909 με ένα ζενίθ στον καρπό του ο Louis Bleriot διέσχισε 31 μίλια σε ανοιχτή θάλασσα. Η πτήση από το Calais μέχρι το Dover ήταν γεμάτη κίνδυνο και ρίσκο εκείνη την εποχή ενώ διήρκησε περίπου 40 λεπτά, τα οποία πέταξε σε υψόμετρο 150 έως 300 πόδια.

-Το 1915, η Breitling παρουσίασε τον πρώτο χρονογράφο καρπού με κεντρικά δευτερόλεπτα και μετρητή 30 λεπτών, επιτρέποντας στους πιλότους να κάνουν βασικούς υπολογισμούς.

1915-1918
-Τα βρετανικά "ρολόγια πιλοτηρίου" Mark IV.A και Μark V θεωρούνται ως ενα ωρολογιακό επίτευγμα του A Παγκοσμίου Πολέμου. Οι τέσσερις γνωστοί κατασκευαστές ρολογιών Mark V ήταν οι Omega, Zenith,Doxa και Electra. Ενώ για τα IV.A έχω την εντύπωση smiths.

-Το 1927 ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Philip Van Horn Weems σε συνεργασία με τους Longines και Wittnauer ανέπτυξαν το "Weems"..  ένα ρολόι/όργανο πλοήγησης που επέτρεπε τον υπολογισμό της ακριβούς τοποθεσίας πάρα τις δυσκολίες της εποχής..  και το οποίο γρήγορα έγινε αεροναυτικό εργαλείο.
Λίγο αργότερα ο Lindbergh ο οποίος ήταν ένας διάσημος άνδρας της εποχής συνεργάστηκε με τον Longines για να εξελίξουν το Weems. Ξεκίνησε να βελτιώνει το ρολόι βάση της εμπειρίας του πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό. Εξήγησε στον Longines τι ακριβώς χρειαζόταν από το ρολόι και οι ωρολογοποιοί ξεκινήσανε την δουλειά. Με τον Charles Lindbergh να δίνει την έγκριση του για το τελικό προϊόν το 1931 γεννήθηκε το ρολόι Lindbergh.

Το πως λειτουργεί το ρολόι είναι κάπως περίπλοκο, πάντως επέτρεψε στους πιλότους σε συνδυασμό με ενα sextant να προσδιορίζουν την ακριβή γεωγραφική τους θέση.

-Το 1932, ο γιος του Γκαστόν.. ο Γουίλι Μπρέιτλινγκ αναλαμβάνει την εταιρεία και πιστός στις καινοτομίες προσθέτει ένα δεύτερο button κάτω από την κορώνα για την ανεξάρτητη επαναφορά του χρονογράφου. Έτσι ο Breitling όρισε τον χρονογράφο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Υπό την ηγεσία του Willy Breitling η εταιρεία άρχισε να προμηθεύει όργανα για ταμπλό αεροπλάνων. Η Royal Airforce της Βρετανίας (RAF) έγινε ένας από τους πρώτους και πιο πιστούς πελάτες τους εξοπλίζοντας όλα τα μαχητικά τους αεροπλάνα με ρολόγια πιλοτηρίου Breitling. Ο Breitling έγινε ο επίσημος προμηθευτής των πολεμικών αεροπλάνων της Βρετανικής Αεροπορίας. Μερικά χρόνια αργότερα.. το 1940 όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Ελβετία έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο την εταιρεία του αφού ουσιαστικά βοηθούσε τον εχθρό τους..!

-Το 1935 το B-Uhr, ίσως το πιο αναγνωρίσιμο και iconic πιλοτικό ρολόι καθοδηγουσε τα γερμανικά βομβαρδιστικα στις φοβερές εκστρατείες του ΒΠΠ με βόμβες που σφύριζαν στον αέρα πριν φέρουν την καταστροφή στο έδαφος. Πέντε κατασκευαστές... τέσσερεις Γερμανοί και ένας Ελβετός προμήθευαν το B-Uhren..! Lange & Sohne, Wempe, Laco, sowa και IWC..!

-Στη δεκαετία του 1950, το γαλλικό υπουργείο αμύνης εξέδωσε τις τεχνικές προδιαγραφές για ένα ρολόι πιλότου που έπρεπε να γίνει μέρος του βασικού εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ναυτικών Αεροπορικών Δυνάμεων.
Αυτές οι προδιαγραφές βασίστηκαν σε στρατιωτικούς χρονογράφους που παρήχθησαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ πολέμου από μάρκες όπως η Hanhart και η Tutima και χρησιμοποιήθηκαν για τους πιλότους της Luftwaffe.
Η Breguet δεν ήταν ο μόνος κατασκευαστής που επιλέχθηκε για να προμηθεύσει αυτά τα ρολόγια. Άλλες μάρκες που παρήγαγαν μοντέλα Type 20 τα επόμενα χρόνια ήταν η Dodane, η Auricoste, η Vixa, η Airain και η Boullier. Παρ 'όλα αυτά, η Breguet ήταν ο κορυφαίος παραγωγός ρολογιών σε αυτό το στυλ.

-Το 1950 η Pan American Airways ζήτησε απο τη Rolex να σχεδιάσει ένα ρολόι για τους πιλότους της..  ικανό να εμφανίζει μια δεύτερη ζώνη ώρας. Το 1955 η Rolex κυκλοφόρησε το πρώτο GMT-Master με ref. 6542.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Voodooman,Wagner669,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 01, 2023, 17:23:05 μμ »
Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο άρθρο που ανέβασε ο Argo982001. Ο αρθρογράφος ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί το Speedmaster "Pilot's watch" με την ευρεία έννοια και το δικαιολογεί. Άλλωστε τα links του παραπέμπουν σε πληροφορίες που, βλέποντάς τες επιφανειακά, μου φαίνονται γενικά σωστές. Αυτό για το οποίο ο συγγραφέας μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι προσπάθησε με το ζόρι να χώσει στο άρθρο και το Speedmaster.

Θυμάμαι πόσο ανούσια και "χιπστεράδικα" μου φαίνονταν τα B-Uhren εκεί γύρω στο 2005, νομίζω ότι τότε ήταν και το μεγάλο comeback τους; Όπως και πολλές  άλλες φορές, χρειάστηκε να φύγει κάτι από την μόδα για να το εκτιμήσω και τώρα έφτασα να έχω δύο "αεροπορικά" ρολόγια, αλλά για αυτό μάλλον φταίει και το επάγγελμα, που σέρνεται στις παρυφές της αεροπορίας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 01, 2023, 17:29:46 μμ »
Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό στο άρθρο που ανέβασε ο Argo982001. Ο αρθρογράφος ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί το Speedmaster "Pilot's watch" με την ευρεία έννοια και το δικαιολογεί. Άλλωστε τα links του παραπέμπουν σε πληροφορίες που, βλέποντάς τες επιφανειακά, μου φαίνονται γενικά σωστές. Αυτό για το οποίο ο συγγραφέας μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι προσπάθησε με το ζόρι να χώσει στο άρθρο και το Speedmaster.

Θυμάμαι πόσο ανούσια και "χιπστεράδικα" μου φαίνονταν τα B-Uhren εκεί γύρω στο 2005, νομίζω ότι τότε ήταν και το μεγάλο comeback τους; Όπως και πολλές  άλλες φορές, χρειάστηκε να φύγει κάτι από την μόδα για να το εκτιμήσω και τώρα έφτασα να έχω δύο "αεροπορικά" ρολόγια, αλλά για αυτό μάλλον φταίει και το επάγγελμα, που σέρνεται στις παρυφές της αεροπορίας.
Ο ορισμός του τι θεωρείται πιλότος δεν είναι θέμα μόδας. Είναι κάτι το στάνταρ.
Μόδα είναι εμείς τι θεωρούμε ανάλογα τις γενιές σαν πιλότους.
Ο συγγραφέας ακολουθεί την τάση που υπάρχει για να τον διαβάσουν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 01, 2023, 18:37:50 μμ »
Back to basics 😎(και φυσικά για να γίνεται κουβέντα)
Εξ ορισμού pilots watch είναι το ρολόι που φόραγαν - φοράνε οι πιλότοι στα cockpit ,εν υπηρεσία για να το πούμε καλύτερα .
Έτσι για το διάλογο και μόνο μπορώ να πω ότι κατηγοριοποιω βάση της προσωπικής  μου εμπειρίας τα pilots warches σε τρεις κατηγορίες.:
α)Τα pilots watches τα οποία οι διαφημίσεις των εταιρειών μας λένε ότι φοράνε οι πιλότοι….
β)Τα pilot watches που εμείς θα θέλαμε η νομίζουμε ότι φοράνε οι πιλότοι και
γ)αυτά που φοράνε οι πιλότοι
Για τις δυο πρώτες κατηγορίες έχω την ίδια  άποψη με όλους τους ρολογοφιλους του φόρουμ ,για την τριτη  έχω αδιάσειστα στοιχεία τεσσάρων δεκαετιών 😎
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 01, 2023, 18:50:43 μμ »
Σήμερα θεωρώ η πλειοψηφία των πιλότων πως θα φοράει apple ή smart γενικότερα.Ισχύει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 01, 2023, 19:11:53 μμ »
Σήμερα θεωρώ η πλειοψηφία των πιλότων πως θα φοράει apple ή smart γενικότερα.Ισχύει;
Οι νεαροί σε ένα ποσοστό 20%-30% περίπου ,ομως είναι πολύ ενοχλητικό σε βράδυνες πτήσεις  όταν ανάβει μόνο του με τις κινήσεις του χεριού .Οι περισσότεροι φοράνε ηλεκτρονικά η φτηνά αυτόματα….βέβαια  πλησιάζοντας τα 30 όλοι τους κλείνουν το μάτι σε κάποιο καλύτερο ρολόι το οποίο θεωρούν πλέον και ως επένδυση.
Τα cockpit γενικά είναι πολύ αφιλόξενο μέρος για ακριβά ρολόγια λόγω των πολλών μεταλλικών προεξοχών .
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 01, 2023, 19:22:34 μμ »
Οι νεαροί σε ένα ποσοστό 20%-30% περίπου ,ομως είναι πολύ ενοχλητικό σε βράδυνες πτήσεις  όταν ανάβει μόνο του με τις κινήσεις του χεριού .Οι περισσότεροι φοράνε ηλεκτρονικά η φτηνά αυτόματα….βέβαια  πλησιάζοντας τα 30 όλοι τους κλείνουν το μάτι σε κάποιο καλύτερο ρολόι το οποίο θεωρούν πλέον και ως επένδυση.
Τα cockpit γενικά είναι πολύ αφιλόξενο μέρος για ακριβά ρολόγια λόγω των πολλών μεταλλικών προεξοχών .
Στα πιο ακριβά τι επιλέγουν;Εγώ από παρατήρηση,όποτε τύχει να πετύχω κάνα καρπό πιλότου στα αεροδρόμια,αυτά που ειπες βλέπω και αν τύχει κάτι πιο ακριβό, κλασσικά Rolex βλέπω,submariner,datejust  και απο pilot άντε κάνα aerospace ή πιο παλιά κάνά emergency.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions