Διαβάστε και φρίξτε....
Επί 12 λεπτά τα δύο μοιραία τρένα στα Τέμπη κινούνταν στην ίδια ράγα χωρίς να υπάρχει ούτε σύστημα προειδοποίησης ούτε σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννης Ντίτσας.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως "δεν είναι κρυφό αυτό, αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα, παρότι έχουν καταγγελθεί τα τελευταία 20 χρόνια", απαντώντας στον πρόεδρο των μηχανοδηγών ότι γίνονται χειροκίνητα οι εργασίες στις ράγες και δεν λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες.
"Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας η σύγκρουση θα είχε αποφευχθεί. Από τον σταθμό της Λάρισας περίπου για 12 λεπτά τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια τροχιά. Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα στην Ελλάδα να ειδοποιεί τα τρένα", είπε ο κ. Ντίτσας προσθέτοντας ότι εφόσον δεν υπάρχει το σύστημα τα τρένα είναι καταδικασμένα να συγκρουστούν.