Αποστολέας Θέμα: Πρόταση αλλά και προβληματισμοί  (Αναγνώστηκε 21062 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πρόταση αλλά και προβληματισμοί
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:07:11 μμ »
Η λογικη της επιλογης σου δεν κολαει στο forum
Εδω γραφουν ανθρωποι που λατρευουν τα ρολογια
Οχι επενδυτες
Κι εχουν δωσει χιλιαδες ευρω για αλλεσ μπραντες επειδη λατρψαν καποιο μοντελο
Ειναι σαν να τους θεωρεις κοροιδα κι εσυ εισαι ο εξυπνος

Καμμία σχέση. Απλά δεν είναι το χόμπι μου, η αγάπη μου.
Για μένα έχει να κάνει απλά με το ότι όταν αγοράζεις «150 γραμμάρια σίδερο στην τιμή αυτοκινήτου» θέλω να έχω και μια μεταπωλητική αξία (και ευκολία μεταπώλησης) όπως το αυτοκίνητο.
Σκοτώστε με, αλλά προσπαθήστε να κατανοήσετε ότι δεν τα λέω για να προσβάλω κανέναν, αλλά επειδή όντως σας σέβομαι (και τις γνώσεις σας) και ενώ σας διαβάζω κάνα χρόνο είπα να μοιραστώ αυτούς τους προβληματισμούς μαζί σας. Ίσως μου δείξετε πράγματα που δεν γνωρίζω ή δεν καταλαβαίνω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος myron

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:09:43 μμ »
Παίδες μην μουνταρετε του φίλου, ο άνθρωπος δεν έχει χόμπι τα ρολογια, θέλει να πάρει ένα ρολοι καλό, να φαίνεται η αξία να είναι διαχρονικό και αν κάποτε το πουλήσει να μην χάσει λεφτά, αυτό δεν ρωτάς φίλε μου αν κατάλαβα καλά;
Τα ίδια θα ρώταγα και εγώ σε φόρουμ με αυτοκίνητα που δεν γνωρίζω , να πάρω ένα αξιόπιστο καλό χωρίς ζημιές με μεταπωλητική αξία ,δεν μιλάμε για επένδυση τι του την πέσατε;
Η απάντηση μου λοιπόν αν σου αρέσει σαν σχέδιο τότε ναι πάρε Rolex χωρίς πολλές σκέψεις δεν θα βγεις σίγουρα χαμένος και θα έχεις ένα ρολοι που μετά από 20 χρόνια και βάλε θα είναι το ίδιο κλασικό.
Μάλλον αυτό το μήνυμα περικλείει όλη την ουσία. Δεν εχει νόημα η περαιτέρω ανάλυση. Δε τίθεται θέμα επιλογής ρολογιού.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:11:36 μμ »
Τοτε ολοι εμεις στο forum που δεν αγορασαμε Rolex καψαμε τα λεφτα μας ?
Οι τιμες των Ελβετων ειναι παρανοικες ενω της Rolex λογικες ?
Αφου μονο η Rolex καλυπτει τις απαιτησεις του , τι νοημα εχει η συζητηση ?

Όχι, εσείς δεν κάψατε τα λεφτά σας γιατί αντλείτε χαρά από τα ρολόγια σας. Γιατί αγοράζοντας το Χ μοντέλο εκπληρώσατε μια επιθυμία σας.
Εγώ απλά σκέφτομαι το πως να διαχειριστώ την πιθανή αγορά ενός ακριβού (για μένα) ρολογιού. Και Rolex να πάρω, μπορεί μετά από 6 μήνες να το βάλω στο συρτάρι και να συνεχίσω να φοράω μόνο το Garmin μου, και αυτό ακριβώς θέλω να προλάβω, δηλαδή να μην κάνω μια αυθόρμητη αγορά που θα με ζημιώσει σημαντικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:15:40 μμ »
Απλά διάβασε αν θέλεις στο νήμα της Rolex να δεις μοντέλα γιατί και η Rolex ακόμα έχει κάποια μοντέλα ‘κοκαλα’
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:16:15 μμ »
Μάλλον αυτό το μήνυμα περικλείει όλη την ουσία. Δεν εχει νόημα η περαιτέρω ανάλυση. Δε τίθεται θέμα επιλογής ρολογιού.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι, σωστά, μάλλον έτσι δείχνει ότι είναι.
Οπότε, αφού δεν βρίσκω Rolex σε κανονική τιμή, τότε δεν παίρνω ρολόι τέτοιας αξίας και τότε χάνει ΟΛΗ η βιομηχανία (ρολογιών και πωλητών) αυτό το πόσο, αφού τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική (για το είδος του πελάτη που είμαι εγώ).
Νομίζω ότι η Rolex θα έπρεπε να σκεφτεί την ζημιά που πιθανόν κάνει στην βιομηχανία με αυτή την τακτική της. Τέλος πάντων, αυτοί ξέρουν καλύτερα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:16:44 μμ »
Μα στην ουσία όλοι Rolex σου λέμε να πάρεις. Εγώ σου είπα πως είσαι το target group της Rolex και δε το είπα καθολου ειρωνικά. Μη κοιτάς κάτι άλλο γιατί δε θα σε καλύψει κάτι άλλο.
Απλά στον προβληματισμό σου,σου ξαναλέω το resale value έχει άμεση σχέση με το ποσο ευκολα βρισκεις ένα καινούριο  ρολόι και σε τι τιμή. Τα καπέλα σήμερα είναι αυτά που έχουν εκτινάξει και το resale value της Rolex.Αν δεν υπήρχαν τα καπέλα που δε σου αρέσουν,δε θα υπήρχε και αυτό το υπερβολικό resale value.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:17:43 μμ »
Τοτε ξεκινας απο κατι πιο φτηνο , πχ 1000-2000 ευρω για να δεις αν το βαρεθεις η οχι
Και αν οχι το πουλας χανοντας 300-500 ευρω και παιρνεις Rolex
Οσο κι αν δεν το πιστευεις τα smartwatch για τους φιλους των ρολογιων δεν ειναι ρολογια
Ειναι μικρο-computer με σχημα ρολογιου . Βλπειες την ωρα , μετρας και την πιεση και μεχρι εκει
Ολοι μας εχουμε 1,2  και παραπανω smart αλλα δεν εχουν την αξια ενος πραγματικου ρολογιου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:18:13 μμ »
Όχι, εσείς δεν κάψατε τα λεφτά σας γιατί αντλείτε χαρά από τα ρολόγια σας. Γιατί αγοράζοντας το Χ μοντέλο εκπληρώσατε μια επιθυμία σας.
Εγώ απλά σκέφτομαι το πως να διαχειριστώ την πιθανή αγορά ενός ακριβού (για μένα) ρολογιού. Και Rolex να πάρω, μπορεί μετά από 6 μήνες να το βάλω στο συρτάρι και να συνεχίσω να φοράω μόνο το Garmin μου, και αυτό ακριβώς θέλω να προλάβω, δηλαδή να μην κάνω μια αυθόρμητη αγορά που θα με ζημιώσει σημαντικά.
Σε εμένα πάει ρε...!
Λες και εγώ δεν έχω σκάσει ένα σωρό λεφτά σε ρολόγια τα οποία δεν είναι ρόλεξ...!!!
Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπήκες εδώ για να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις την ιδέα ότι μόνο τα ρόλεξ είναι για σένα...!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:18:42 μμ »
Ναι, σωστά, μάλλον έτσι δείχνει ότι είναι.
Οπότε, αφού δεν βρίσκω Rolex σε κανονική τιμή, τότε δεν παίρνω ρολόι τέτοιας αξίας και τότε χάνει ΟΛΗ η βιομηχανία (ρολογιών και πωλητών) αυτό το πόσο, αφού τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική (για το είδος του πελάτη που είμαι εγώ).
Νομίζω ότι η Rolex θα έπρεπε να σκεφτεί την ζημιά που πιθανόν κάνει στην βιομηχανία με αυτή την τακτική της. Τέλος πάντων, αυτοί ξέρουν καλύτερα.
Μια χαρά εναλλακτικές υπάρχουν και η βιομηχανία γενικά μια χαρά πάει.Ρεκόρ πωλήσεων και τζίρων κανουν τα τελευταία χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
trelovet,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:29:48 μμ »
Σε εμένα πάει ρε...!
Λες και εγώ δεν έχω σκάσει ένα σωρό λεφτά σε ρολόγια τα οποία δεν είναι ρόλεξ...!!!
Παρόλα αυτά πιστεύω πως μπήκες εδώ για να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις την ιδέα ότι μόνο τα ρόλεξ είναι για σένα...!
 ;)

Μάλλον ναι!
Για πετάξτε ιδέες κομψών ρολογιών καθημερινής χρήσεως, τα οποία δεν είναι ακριβά, ή αν είναι ακριβά έχουν αποδεδειγμένα ικανότητα διακράτησης μιας κάποιας λογικής αξίας σε περίπτωση (εύκολης πάντα) μεταπώλησης.

Εδώ είναι το πεδίο σας, δώστε ιδέες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:29:57 μμ »
Φιλε, ρλξ θελεις.
Μια χαρα.
Εχεις τους λογους σου.
Πρεπει να καταλαβεις ομως, οτι αυτο ακριβως που θεωρεις ως " ασφαλες καταφυγιο" των χρηματων σου, ή ευκολο στη μεταπωληση ( οχι απαραιτητα κερδοφόρο)  ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελεσμα της πραγματικοτητας με τα " καπελα", που ΔΕ δεχεσαι να πληρωσεις.
Και επειδη ακουγεσαι " περπατημενος" οικονομικα, και επειδη εδω θα βρεις απο δοκτωρς και επιστημονες εως εργατες εργοστασιων και παιδια του λιμανιου για να γινει ολη η φαση κατανοητη στις " πλατιες λαικες μαζες"
ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ.
Μηπως ειναι λιγο δυσκολο?
Για αυτο , και με καθε φιλικη διαθεση προς το παρον,  κρατησου στον πρωτο συλλογισμο σου, κσι μθας και δε σου αρεσει καποιο ρολοι πολυ, τοτε μην παρεις.
Ειμαι σιγουρος οτι η ελλειψη του ποσου που θα επεφτε στην αγορα για ρλξ ( μιας και δε θα σου αρεσε κατι αλλο) δε θα λειψει απο τη βιομηχανια της ωρολογοποιιας.
Μακαρι να βρεις καποιο ρολοι που θα σου αρεσει αρκετα, ωστε να μη σε απασχολησει η μελλοντικη " χασουρα".😁😉
friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Badass Gentleman,Dante80,mic,Beastaras,,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:31:18 μμ »
Μα στην ουσία όλοι Rolex σου λέμε να πάρεις. Εγώ σου είπα πως είσαι το target group της Rolex και δε το είπα καθολου ειρωνικά. Μη κοιτάς κάτι άλλο γιατί δε θα σε καλύψει κάτι άλλο.
Απλά στον προβληματισμό σου,σου ξαναλέω το resale value έχει άμεση σχέση με το ποσο ευκολα βρισκεις ένα καινούριο  ρολόι και σε τι τιμή. Τα καπέλα σήμερα είναι αυτά που έχουν εκτινάξει και το resale value της Rolex.Αν δεν υπήρχαν τα καπέλα που δε σου αρέσουν,δε θα υπήρχε και αυτό το υπερβολικό resale value.

Πολύ σωστά τα λες, αλλά (αν έχω καταλάβει σωστά από συζητήσεις εδώ μέσα), η Rolex πάντα είχε ικανοποιητική μεταπωλητική αξία, ακόμα και την εποχή που έμπαινες στην μπουτίκ και αγόραζες ένα ρολόι στη στιγμή. Σωστά;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος NoLuck

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:34:46 μμ »
Φιλε, ρλξ θελεις.
Μια χαρα.
Εχεις τους λογους σου.
Πρεπει να καταλαβεις ομως, οτι αυτο ακριβως που θεωρεις ως " ασφαλες καταφυγιο" των χρηματων σου, ή ευκολο στη μεταπωληση ( οχι απαραιτητα κερδοφόρο)  ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελεσμα της πραγματικοτητας με τα " καπελα", που ΔΕ δεχεσαι να πληρωσεις.
Και επειδη ακουγεσαι " περπατημενος" οικονομικα, και επειδη εδω θα βρεις απο δοκτωρς και επιστημονες εως εργατες εργοστασιων και παιδια του λιμανιου για να γινει ολη η φαση κατανοητη στις " πλατιες λαικες μαζες"
ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ.
Μηπως ειναι λιγο δυσκολο?
Για αυτο , και με καθε φιλικη διαθεση προς το παρον,  κρατησου στον πρωτο συλλογισμο σου, κσι μθας και δε σου αρεσει καποιο ρολοι πολυ, τοτε μην παρεις.
Ειμαι σιγουρος οτι η ελλειψη του ποσου που θα επεφτε στην αγορα για ρλξ ( μιας και δε θα σου αρεσε κατι αλλο) δε θα λειψει απο τη βιομηχανια της ωρολογοποιιας.
Μακαρι να βρεις καποιο ρολοι που θα σου αρεσει αρκετα, ωστε να μη σε απασχολησει η μελλοντικη " χασουρα".😁😉

Πιθανόν να είναι αυτή η πραγματικότητα και να μη πρέπει να απασχολούμαι άλλο με πιθανή αγορά ακριβού (για μένα) ρολογιού.
Θα επαναλάβω ότι δεν έγραψα για να προσβάλω κανέναν, ούτε η βιομηχανία έχει ανάγκη τα δικά μου λεφτά (ιδίως αν έχουν λίγοι αυτό το σκεπτικό που έχω εγώ).

Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για την συζήτηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:35:41 μμ »
Μάλλον ναι!
Για πετάξτε ιδέες κομψών ρολογιών καθημερινής χρήσεως, τα οποία δεν είναι ακριβά, ή αν είναι ακριβά έχουν αποδεδειγμένα ικανότητα διακράτησης μιας κάποιας λογικής αξίας σε περίπτωση (εύκολης πάντα) μεταπώλησης.

Εδώ είναι το πεδίο σας, δώστε ιδέες!
Omega Moonwatch δοκίμασες...?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουάριος 25, 2023, 23:36:11 μμ »
Πολύ σωστά τα λες, αλλά (αν έχω καταλάβει σωστά από συζητήσεις εδώ μέσα), η Rolex πάντα είχε ικανοποιητική μεταπωλητική αξία, ακόμα και την εποχή που έμπαινες στην μπουτίκ και αγόραζες ένα ρολόι στη στιγμή. Σωστά;
Ναι.Πάντα ως η πιο γνωστή είχε και τη μεγαλύτερη ζήτηση. Όσο μεγαλύτερη η ζήτηση τόσο καλύτερο και το resale value. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από το ποσο θα αγοράσεις.Την εποχή εκείνη πχ που αγόραζες με έκπτωση και το resale της ήταν κάτω από τη retail.Αν αγόραζες και τότε φουλ retail στο resale θα έχανες αν πούλαγες άμεσα.
Και το ίδιο ισχύει στην ουσία και με όλα τα ρολόγια.Αν αγοράσεις καλά και βάλεις μέσα με το πέρασμα του χρόνου τις αυξήσεις στις τιμές κτλπ κτλπ συνήθως δε θα χάσεις πολλά.
Τα ρόλεξ όμως πάντα σε θέμα μεταπώλησης ήταν και θα είναι το τοπ. (Δε μπαίνω στη διαδικασία να αναφέρω κάποια μεμονωμένα κομμάτια από άλλες,σα γενικά κανόνα μιλαω από τις εταιρίες.)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions