Αποστολέας Θέμα: ΕΞΕΛΙΞΗ- ΙΣΤΟΡΙΑ  (Αναγνώστηκε 3776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Απ: ΕΞΕΛΙΞΗ- ΙΣΤΟΡΙΑ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 17, 2023, 23:33:56 μμ »
Εγω παντως αν ειχα ρολοι αυτης της τιμης ουτε απο την θηκη του δεν θα τολμουσα να το βγαλω για να μην σκονιστει, οχι να το φορεσω στα βαθια  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Alexandros00

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 00:50:33 πμ »
Εγω παντως αν ειχα ρολοι αυτης της τιμης ουτε απο την θηκη του δεν θα τολμουσα να το βγαλω για να μην σκονιστει, οχι να το φορεσω στα βαθια  :D
Δεν είσαι ο μονος
Αλλα πέρα από αυτό, αυτά τα ρολόγια δεν απευθύνονται σε εμάς.
Και θα συμφωνήσω σίγουρα με το φίλο πιο πάνω ότι υπάρχουν όντως υπολογιστές χεριού κατάδυσης με τρομερές λειτουργίες.
Ειναι όμως,φοβερό,να βλέπεις τις δυνατότητες που μπορεί να σου προσφέρει ένα τέτοιο αναλογικό εργαλείο ,ασχέτως τιμής, όπως επίσης, σίγουρα τριγυρνάει σε όλους μας στην άκρη του μυαλου μας, η σκέψη ότι....και χίλια χρόνια να περασουν,,τέτοια εργαλεία θα  συνεχισουν δουλεύουν.
Κατι που δεν μπορείς να το πεις για τίποτα άλλο.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 02:21:02 πμ »

Δεν υπάρχει "δύτης" που θα φορέσει αυτό το ρολόι για .....βουτιές. Τελεία.

Αυτά είναι πλέον αξεσουάρ του jet-set, και διαγωνίζονται στα κότερα και στα Κανάρια νησιά.

Και τα Rolex τα φέραγαν κάποτε, επειδή ΔΕΝ υπήρχαν άλλα ρολόγια σε ευρεία διάθεση και με χαμηλές τιμλες, που έκαναν δουλειά, μια και σχεδόν όλοι στηριζαν βασικες διαδικασίες στην τήρηση ώρας. Και μέσα στους "όλοι" ήταν και ειδικες στρατιωτικές δυνάμεις. Πάλι τελεία.

Ολα τα άλλα, 300-1000-12000 μέτρα, είναι για πορωμένους, που δεν έχουν καμμιά σχέση / γνώση με την κατάδυση, και λέει ο καθένας το δικό του.

Και οι εταιρείες, τα βγάζουν, ( επίδειξη τεχνολογίας ), και οι jet-set λαϊκές μάζες τα αγοράζουν για τα μπάρ δίπλα στην πισίνα.

Σημ. Διακοπές για τους πλείστους αυτών των λαών σημαίνει αχαλίνωτη κατανάλωση οινοπνευματωδών δίπλα σε υγρό στοιχείο. :o
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 08:19:29 πμ »
Άδικο δεν έχεις..! Βέβαια έχω την εντύπωση ότι πολλοί επαγγελματίες φοράνε και "κανονικό ρολόι" εκτός του dive computer για ασφάλεια..!!
+1
Είχα ενδιαφερθεί για το ρολόι, πράγματι από κοντά είναι σε άλλο επίπεδο από πλευράς φινιρίσματος κ.α. όταν το έβαλα δίπλα στο sd. Αν μου άρεσε πολύ θα το είχα και θα το βουτούσα γιατί αυτή είναι η προσέγγιση μου στα αντικείμενα που χρησιμοποιώ. Αναφορικά σε επαγγελματική κατάδυση και να γίνω συγκεκριμένος σε κορεσμένη κατάδυση δεν έχω δει ούτε έναν να φοράει ρολόγια σειράς... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το υποστήριζαν. Αντιθέτως και σε απλές βουτιές (μέχρι τα 40m) έχω δει πολλούς να φορούν ρολόγια σειράς που λειτουργούν τέλεια και διαχρονικά. Τώρα υπάρχουν εκατοντάδες ρολόγια, παλαιότερα όμως οι επιλογές δεν ήταν πολλές και για τον επαγγελματία η τεχνική υποστήριξη είναι πρωτίστως σημασίας (καμιά φορά σημαντικότερη από το ίδιο το προϊον).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 08:28:32 πμ »
Το συγκεκριμένο ρολόι λειτουργεί ως κράχτης για τα υπόλοιπα μοντέλα , διαφημίζοντας τις καινοτομίες και την εξελικτική πορεία της εταιρείας .Στην πραγματικότητα ούτε αυτό ούτε κανένα σύγχρονο diver δεν προσφέρεται για αληθινούς divers.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 08:39:57 πμ »
Έχω γράψει ξανά, το ρολόι το χρησιμοποιούμε ώς αναφορά στην κατάδυση.Όλα τα άλλα διέπονται από διαδικασίες και εκπαίδευση. Δεν συζητάμε καν για το θέμα dc στην κατάδυση που είναι απαραίτητο σε όλες τις μορφές της.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 08:49:53 πμ »
Ναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολοι μαλλον θες να πεις.
47αρι γεματο με παχος σχεδον 2εκατοστα!!!
Καλοπουλητο να ναι και αυτο
Το παχος του είναι 14,8mm και στα 47mm χωρίς lugs μόνο τεραστιο δε το λες. Ούτε καν μεγαλο για diver.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 08:55:17 πμ »

Και τα Rolex τα φέραγαν κάποτε, επειδή ΔΕΝ υπήρχαν άλλα ρολόγια σε ευρεία διάθεση και με χαμηλές τιμλες,
Ακριβώς!Και αυτό είναι κάτι που διαστρεβλώνουν παρα πολλοί.Δεν επιλέγονταν γιατί ήταν απλά εργαλεία,επιλέγονταν γιατί ήταν τα ΜΟΝΑ εργαλεία,και αναφέρομαι γενικά στα αυτοματα καταδυτικά της εποχης,πχ Rolex,omega,blancpain κτλπ. Όσο για το χαμηλές τιμές εκεί θα διαφωνήσω μάλλον.Ήταν,imho, ακριβα εργαλεία για τα δεδομένα της εποχης.

Ολα τα άλλα, 300-1000-12000 μέτρα, είναι για πορωμένους, που δεν έχουν καμμιά σχέση / γνώση με την κατάδυση, και λέει ο καθένας το δικό του.

Ακριβώς και πάλι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 09:01:40 πμ »
Τώρα στα ρου ρολογιού,Αισθητικά μου αρέσει αλλά πέρα από αυτό ο κεντρικός δείκτης που γυρίζει αδιάκοπα κάνοντας μια περιστροφή κάθε τρεις ώρες μου φαίνεται χαζομάρα.Χίλιες φορές καλύτερο, αφού θελανε να μετράνε τέτοιους χρόνους, αυτό που είχε κάνει η breitling με τον slow motion χρονογράφο πριν 60 χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 09:11:03 πμ »
Τώρα στα ρου ρολογιού,Αισθητικά μου αρέσει αλλά πέρα από αυτό ο κεντρικός δείκτης που γυρίζει αδιάκοπα κάνοντας μια περιστροφή κάθε τρεις ώρες μου φαίνεται χαζομάρα.Χίλιες φορές καλύτερο, αφού θελανε να μετράνε τέτοιους χρόνους, αυτό που είχε κάνει η breitling με τον slow motion χρονογράφο πριν 60 χρόνια.
Το ωραιότερο καταδυτικό που είδα και απλά δοκίμασα στο καρπό μου είναι το super ocean 42 (το έβρισκα και φτηνά την περίοδο του lockdown) και δεν καταφερα να έρθω Ελλάδα να το πάρω. Μεγάλο λάθος.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions
The best is yet to come!

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 09:23:31 πμ »
Το ωραιότερο καταδυτικό που είδα και απλά δοκίμασα στο καρπό μου είναι το super ocean 42 (το έβρισκα και φτηνά την περίοδο του lockdown) και δεν καταφερα να έρθω Ελλάδα να το πάρω. Μεγάλο λάθος.
Αναφέρεσαι στο προηγούμενο.Όμορφο ρολογάκι αλλά ποτέ δε τα συμπάθησα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 09:37:59 πμ »
........... Αντιθέτως και σε απλές βουτιές (μέχρι τα 40m) έχω δει πολλούς να φορούν ρολόγια σειράς που λειτουργούν τέλεια και διαχρονικά.

???  ::)

Απλές βουτιες στα 40 μέτρα ? Πα πα πα

Ποιοί κάνουν απλές βουτιές στα μέτρα αυτά ? Οι πλατιές λαϊκές μάζες ? Οι κάποιοι τουρίστες που κάνουν μια κατάδυση στις διακοπές ?

Μπορεί τα πράγματα να εχουν αλλάξει από την εποχή μου, 1973-4, 1980-83 , όσον αφορά τους εξοπλισμούς, αλλά η φυσιολογία της κατάδυσης, είτε απλή είτε αυτόνομη, έχει συγκεκριμένους κανόνες. Εγώ, έναν που βουτάει στα 40 μέτρα, δεν τον θεωρώ "απλό βουτηχτή", αλλά σοβαρά εμπλεκόμενο.

Για το "ιστορικό", εγώ, έχω κάνει 100 ποδάρια ελεύθερη σε βαρέλα, και κάτι λιγότερο σε θάλασσα. Ακόμα και με πεπιεσμένο αέρα. ΠΑΝΤΑ με ομάδα, και έμπειρους γύρω - γύρω. Και με κλειστά κυκλώματα. Εμπειρία προσωπική από παραπάνω βάθη και άλλους τύπους, δεν έχω. Μονον στην θεωρία. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 09:58:32 πμ »
Δεν έχεις άδικο, το fun dive έχει προσδιοριστεί στα 30m απλά έχουν ανέβει επίπεδο η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός οπότε παρόλο που είναι τα 30m οι περισσότεροι κατεβαίνουν στα 40m.Απλά να τονίσω άλλο να κάνεις μια βουτιά στα 40m και άλλον να παραμείνεις για υποβρύχια εργασία στα 30m+.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Giorgos_I,
No reactions
The best is yet to come!

Συνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 15:09:12 μμ »
Το παχος του είναι 14,8mm και στα 47mm χωρίς lugs μόνο τεραστιο δε το λες. Ούτε καν μεγαλο για diver.

18,4 case thickness αναφερει στο παραπανω αρθρο παρουσιασης.
Δεν το εψαξα περαιτερω, διοτι δε με απασχολει ρολοι σχεδον 30Κ.
Οπως και να χει, και λιγοτερο παχυ να ειναι, ειναι τεραστιο το ρολοι.
Τωρα αν το θεωρεις σε νορμαλ διασταση, δε θα κατσω να το αναλυσω.
Ειμαι σιγουρος οτι το προφιλ του " πελατη"  του συγκεκριμενου ρολογιου, δεν ενδιαφερεται για τετοιες " λεπτομερειες" 😁
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 18, 2023, 15:20:28 μμ »
Δεν μου αρέσει καθόλου το ότι δεν έχει lags και το καουτσούκ βιδώνει κατευθείαν στην κάσα...!
Καθόλου όμως...!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions