Θα πρέπει να αποφεύγουμε πλέον τέτοια θέματα, γιατί στενοχωρούν πραγματικά κάποιους από εμάς και αυτό είναι πολύ διακριτό.
1. Οι πλούσιοι δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα, ούτε με τέτοια φόρα.
2. Ελάτε στη θέση του ανθρώπου που βλέπει στις ειδήσεις καθημερινά το πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας στα σχολεία και θεωρεί ότι θα πρέπει να στείλει το παιδί του σε ένα ιδιωτικό σχολείο για να το προστατεύσει. Το κόστος όμως δεν το αντέχει. Κοιτάζει στο χέρι και στο συρτάρι του και βλέπει €50.000 σε ρολόγια, χρήματα που λείπουν από τα παιδιά του. Δεν θα θέλαμε να έχουμε το ενοχικό του. Πόσο μάλλον όταν βλέπει ρολόγια παρόμοιας αισθητικής, δυο κλικ παρακάτω ποιοτικά , σε επουσιώδη σημεία , να κοστίζουν €2.000.
Όταν λοιπόν κάθε τρεις και λίγο ανοίγουμε ένα τέτοιο θέμα, τους γυρίζουμε το μαχαίρι στην πληγή και τους φέρνουμε σε θέση άμυνας, να απαξιώνουν με σθένος τις επιλογές των άλλων προκειμένου να εκλογικεύσουν τις δικές τους και να νιώσουν καλύτερα.
Δεν αφορά σε όλους , αλλά επειδή γνωρίζω κανα-δυο , δεν θέλω να τους τσιγκλάω.
3. Άλλοι όμως , στην ίδια θέση δεν νοιώθουν καμία ενοχή, συνεχίζουν να ψωνίζουν πάνω από τις δυνάμεις τους και ξεχνούν να πληρώσουν τη διατροφή … (ξέρω και τέτοιους)
Επειδή εδώ μέσα δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας, θα προσπαθήσω να απέχω από τέτοιες κουβέντες.