Αποστολέας Θέμα: Περί αντιγράφων  (Αναγνώστηκε 12595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Περί αντιγράφων
« Απάντηση #345 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 11:01:53 πμ »
Και ρεπλικα και homage έχουν άλλες έννοιες στο εξωτερικό..
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 11:10:28 πμ »
Και ρεπλικα και homage έχουν άλλες έννοιες στο εξωτερικό..
 ;)
Στη τελική το θέμα μας είναι να παίζουμε με τις λέξεις ή όταν βλέπουμε αυτό πχ να συμφωνούμε όλοι ότι το συγκεκριμένο είναι απομίμηση,αντιγραφή της Daytona; Σαν ωρολογοφιλοι λέμε wow με αυτό ή γελάμε;(Έπιασα δυο ακραίες αντιδράσεις χωρίς να σημαίνει ότι ταυτίζομαι με κάποια από τις δυο)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #347 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 11:23:44 πμ »
upload images for free
211 euros απο ALIEXPRESS

219 euro από Ελλαδα

Ποια η διαφορα τους σε επιπεδο ηθικο ?
Οι λεξεις δεν παιζουν κανενα ρολο
Προκειται για το ιδιο προιον και αυτος που το αγοραζει εχει ως μονο σκοπο το πουλ μουρ
Τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε για να δικαιολογηθεί η τυχον επιλογη μας
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vc222,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 12:01:04 μμ »
Δεν νομίζω ότι αυτός που αγοράζει homage έxει στόχο το πουλ μουρ. Πιο πολύ θα έλεγα ότι του αρέσει πολύ το συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή δεν μπορεί να αγοράσει το πρωτότυπο, πάει στο homage. Αυτός που θέλει να πουλήσει μούρη, θα αγόραζε την κόπια, που θα γράφει και Patek.
Νομίζω πως με αυτήν τη λογική θα έπρεπε όλοι να φοράμε Lacoste μπλουζάκι πόλο.
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,myron,jiorg,mic,
No reactions

Vintage_off

• Επισκέπτης
« Απάντηση #349 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 13:01:52 μμ »
Δεν νομίζω ότι αυτός που αγοράζει homage έxει στόχο το πουλ μουρ. Πιο πολύ θα έλεγα ότι του αρέσει πολύ το συγκεκριμένο σχέδιο και επειδή δεν μπορεί να αγοράσει το πρωτότυπο, πάει στο homage. Αυτός που θέλει να πουλήσει μούρη, θα αγόραζε την κόπια, που θα γράφει και Patek.
Νομίζω πως με αυτήν τη λογική θα έπρεπε όλοι να φοράμε Lacoste μπλουζάκι πόλο.
+10000

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #350 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 13:46:39 μμ »

Ποια η διαφορα τους σε επιπεδο ηθικο ?
Οι λεξεις δεν παιζουν κανενα ρολο
Προκειται για το ιδιο προιον και αυτος που το αγοραζει εχει ως μονο σκοπο το πουλ μουρ
Τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε για να δικαιολογηθεί η τυχον επιλογη μας

Δεν ξέρω πως το έχετε στα μέρη σας, αλλά στο χωριό μου ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πoυλάει μούρη με ένα ρολόι που γράφει STEELDIVE   :D
friendly
0
funny
1
like
2
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
sub50,
Members reacted like:
Wolf-,mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 14:12:27 μμ »
Όταν μου τράβηξαν την προσοχή τα Heimdallr, τότε που πρωτοάρχισαν να εμφανίζονται τα κινέζικα, άνοιξα το σχετικό νήμα… https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=13139.0 και υπήρξε μια παρόμοια συζήτηση.
Τότε λοιπόν παράγγειλα το πρώτο μου κινέζικο, ένα 6105.
Η μεγάλη διαφορά για εμένα είναι ότι τότε η Seiko δεν είχε επανεκδώσει ούτε το 6105, ούτε το 62MAS.
Συνεπώς, μιλάγαμε για μοντέλα που είχαν βασιστεί σε ρολόγια που είχαν καταργηθεί πολλά χρόνια πριν.
Άρα το 6105 το έλεγες και homage.
Κάποιος είχε την επιλογή ή να ψάξει να βρει κάποιο παλιό στην όποια κατάσταση και με το όποιο κόστος, ή διαφορετικά να πάρει ένα κινέζικο να κάνει το κέφι του με ένα μοντέλο που του αρέσει και δεν μπορεί διαφορετικά να βρει.
Το ίδιο ίσχυες και όταν αποφασίσαμε να φτιάξουμε το 1ο project στη Heimdallr.
To 62MAS δεν είχε επανακυκλοφορήσει από τη Seiko.
Συνεπώς, δεν μιλάμε για ρολόγια που αντιγράφουν ένα πάρα πολύ γνωστό ακριβό ρολόι που κυκλοφορεί εμπορικά και απλά βάζουν άλλο όνομα ή κάνουν και κάποιες διαφοροποιήσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα νομίζω, και με τα τότε δεδομένα, μια χαρά κάναμε και αναφερόμασταν σε homage αφού αυτό έκαναν οι λίγες εταιρίες τότε (είτε κινέζικες είτε micro)… έβγαζαν μια έκδοση που η Seiko πχ είχε σταματήσει για χρόνια και δεν φαινόταν να έχει σκοπό να επανακυκλοφορήσει.
Και νομίζω ότι είχαν διαφορά από τις μαϊμούδες rolex κλπ που πουλιόντουσαν.
Μετά η Seiko ξύπνησε και από εκεί και πέρα περιπλέκονται τα πράγματα.
Σήμερα που γίνεται χαμός από κινέζικα παντού και που στην ουσία μοστράρουν εμπορικά μοντέλα που βρίσκονται κανονικά στην αγορά, δεν ξέρω πως μπορούμε να τα πούμε αυτά.
Προσωπικά, homage δεν ξέρω αν είναι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, αν και δεν με τραβάνε πια, δεν θεωρώ ότι κάποιος που αγοράζει ένα κινέζικο vfm κάνει λάθος. Αγοράζει απλά ένα καλό ρολόι σε μια πολύ καλή τιμή… οκ.

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,Voodooman,mic,
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #352 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 15:09:36 μμ »
Δεν ξέρω πως το έχετε στα μέρη σας, αλλά στο χωριό μου ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πoυλάει μούρη με ένα ρολόι που γράφει STEELDIVE   :D

Τοτε απλα αγνοεις το Steeldive και τα παρομοια του που δεν εχουν λογο υπαρξης και πας κατευθειαν στο μαιμου patek που πουλαει και μουρη  :D :D :D.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 15:12:46 μμ »
«Patek» έστω και μούφα θέλει και ανάλογο σεταρισμα ώστε να μπορεί να πουλήσει …μούρη, ο νοών νοείτο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 16:16:11 μμ »
Και για να συμπληρώσω…
Σήμερα με το χαμό που γίνεται έχει χαθεί η μπάλα πιστεύω και απορώ γιατί κάνουμε τόση συζήτηση εδώ και ποιον ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνει και τι επιλέγει να φοράει ο άλλος.
Προσωπικά τις καθαρές μαϊμούδες που έχουν στόχο να παραπλανήσουν τις σιχαίνομαι, είτε είναι σε ρούχα ή σε ρολόγια ή σε οτιδήποτε.
Για όλα τα υπόλοιπα που είτε αντιγράφουν 100%, είτε αντιγράφουν 70%, είτε απλά συνδυάζουν διάφορα γνωστά στοιχεία, είναι ένα γκρι τοπίο και δεν πιστεύω ότι θα το ξεδιαλύνουμε εμείς.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σαφή όρια ή τουλάχιστον δεν τα γνωρίζουμε εμείς ως μη ειδικοί, ο καθένας μας κρίνει και πράττει εντελώς υποκειμενικά.

Προσωπικά, τα τελευταία κινέζικα που αγόρασα ήθελα να διαφοροποιούνται όσο γίνεται από αυτά που αντιγράφουν. Το είχα βρει σε κάποια μοντέλα της San Martin (π.χ. https://www.sanmartin.watch/blog/san-martin-sn029-g-v2) και σε μοντέλα της Tandorio  που χρησιμοποιεί την κάσα του Unimatic U2 και βάζει μέσα ότι της έρθει (π.χ. https://www.aliexpress.com/item/1005004417568188.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.11.3b2840a5WEBISU&pdp_npi=2%40dis%21EUR%21%E2%82%AC%20110%2C26%21%E2%82%AC%2077%2C18%21%21%21%21%21%402101f49916751742247471595e989d%2112000029112695377%21sh).

Ωστόσο την πάτησα. Το τελευταίο Tandorio που πήρα γιατί μου άρεσε ο συνδυασμός σε καντράν και δείκτες, κατάλαβα εκ των υστέρων ότι αντιγράφει κατά 90-95% το Unimatic U2 CLASSIC – UC2. Δεν είναι ίδιο 100% μεν, αλλά φαίνεται καθαρά ότι έχει βασιστεί σε αυτό.
Αν με ρωτήσεις σήμερα τι είναι αυτό που έχω τώρα… θα σου πω αντίγραφο και όχι homage.
Αν με ρωτήσεις γιατί το φοράς… θα σου πω πρώτον γιατί μου αρέσει και δεύτερον επειδή πιστεύω ότι δεν αντιγράφει κάτι που είναι ευρέως γνωστό… ανάθεμα δλδ και αν γνωρίζουν πολλοί έχω από εδώ το Unimatic U2… :D
Οπότε δεν νιώθω ότι προσπαθώ να παραπλανήσω κάποιον και να πουλήσω μούρη. Ωστόσο και πάλι, δεν μου πάει να το φοράω στη δουλειά ή σε βόλτα.
Νομίζω δλδ ότι όλα είναι καθαρά υποκειμενικά και ότι πραγματικά το έχουμε αναλύσει πολύ περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται… όπως κάνω κι εγώ τώρα. :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Voodooman,Dante80,
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 16:42:20 μμ »
Συμφωνώ εν πολλοίς, η αρχική ερώτηση είχε να κάνει με το αν τα ξεχωρίζουν οι ειδικότεροι στο θέμα ως κάτοχοι των ρολογιών που αντιγράφονται κατά κόρον.Με την ευκαιρία να πω ότι είδα μούφα χελώνα Seiko Nemo να κυκλοφορεί, στον καρπό και στα 4 μέτρα οκ δεν φαίνεται αλλά κοντά ήταν εμφανές σε κάποιον που ξέρει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 17:23:40 μμ »
Επεσα πάνω σε site με μαϊμούδες..!
Κατα κύριο λόγο είχε φωτογραφίες από τα αυθεντικά αλλά βρήκα και φωτογραφίες από αυτά που σου στέλνουν. Κοίτα πως ακόμα και από μια κακή φωτογραφία φαίνεται ότι είναι μουφες..!

Τα κενά δεν παίζουν φυσικά στο αυθεντικό..!

Η κορώνα δεν έπρεπε να φαίνεται στην φωτογραφία...  δεν είναι απο Lazer αλλά κάποια στάμπα..!
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 17:31:42 μμ »
Μόνο η κορώνα το δείχνει,αρκεί να έχεις δει στο αυθεντικό πως είναι,αλλά που να το βρεις να το δεις? :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Ιανουάριος 31, 2023, 17:33:58 μμ »
Μόνο η κορώνα το δείχνει,αρκεί να έχεις δει στο αυθεντικό πως είναι,αλλά που να το βρεις να το δεις? :D
Μπαμ κάνει μόνο από την φωτογραφία...!
Που να το πιάσεις και στα χέρια σου...
Στα πρώτα 10 δευτερα το έχεις καταλάβει...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions