'Ολα τα ποιοτικά αντικείμενα έχουν μια δεδομένη ποιότητα που σε καθημερινή χρήση την απολαμβάνεις είτε είναι αυτοκίνητο, ρολόι κ.α. Δυστυχώς οι κάτοχοι των αντιγραφών ή των αντικειμένων (λόγω ότι δεν κατάφεραν να τα αποκτήσουν) δεν μπορούν να το ζήσουν για να το καταλάβουν.
Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να κρίνω κανέναν.
Δεν κρίνω, λεω απλα και ομορφα οτι εχουν θέματα, οταν σαν ον δεν μπορεις να εκτιμήσεις τα αγαθά γυρω σου, δεν εχει σημασία η αξια τους, η αξια εχει να κανει με αλλα πραγματα, αλλα το να φοράς κατι που ειναι αντίγραφο ενος ακριβού αγαθού και πολλες φορες να το επιδεικνύεις με καμάρι, τοτε εχεις κόμπλεξ κατωτερότητας. Εγω δεν μπορω να παρω ενα Patek, να παρω μία ρέπλικα; Γιατι; Για να το δείχνω στους φιλους μου και να λενε ουααααου κοιτα αυτος τι φοράει; Αυτο τι δειχνει; Προφανώς θέματα. Βεβαια εδω κολλάει και η κουβεντα το που εχουμε φτασει σαν ανθρωπότητα, ειμαστε στο φαίνεστε κυριοι, δυστυχώς…
Και οι πλούσιοι διαρκώς επιδεικνύουν τα λεφτα τους και οι φτωχότεροι επειδη εχουν κόμπλεξ κατωτερότητας, θελουν να τρίψουν το μουστάκι και να δείχνουν και αυτοι τα πλούτη τους, φοράνε μια αντιγραφαρα και την μοστράρουν….
Θυμαμαι οταν κοιτούσα σε μία βιτρίνα κάποτε ενα Sumo και μου λεει ενας ασχετος που ηταν διπλα μου εκεινη την στιγμη στην βιτρίνα με τοσα αγοράζεις μία ρολεξια μούφα και σου μένουν και για ουισκακι στον Τερλέγκα, αυτο τα λεει Ολα φίλοι μου καλοί.
Συγνωμη αν γίνομαι ολιγον εριστικός αλλα ετσι ειναι.
Seiko Rules