Αποστολέας Θέμα: Περί αντιγράφων  (Αναγνώστηκε 12563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Περί αντιγράφων
« Απάντηση #210 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 23:16:31 μμ »
τελικά τη βουτάμε την παπάρα....εε το πανακριβου diver ήθελα να πω.... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #211 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 00:01:03 πμ »
Οι περισσοτεροι παιρνουν τα diver για την εμφανιση τους . Ποσοι πια ειναι οι δυτες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 00:02:41 πμ »
Οι περισσοτεροι παιρνουν τα diver για την εμφανιση τους . Ποσοι πια ειναι οι δυτες

τα diver ειναι τα ρολογια που πληρουν ολες τις προυποθεσεις για ενα ρολοι 24/7,σιγουρα παιζει ρολο κ η εμφανιση οπως λες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 00:04:42 πμ »
οσο για τους δυτες μπορουν να μας πουν ο κ γιωργος κ ο seadweller περισσοτερα αλλα πιστευω οτι εδω κ πολλα χρονια χρησιμοποιουν αλλου τυπου ρολογια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #214 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 00:11:13 πμ »
Eγω προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε ενα Fifty Fathoms των 15000 πχ με προοπτικη να το βουταω στη θαλασσα , ειναι και ψυχολογικο
Θα το επαιρνα για το ντιζαιν του, την ποιοτητα και την τεχνολογια συν του οτι μπορεις να το φορεσεις με τα παντα καθε μερα
Για την θαλασσα εχει καπληκτικα φτηνα που κανουν την ιδια δουλεια και δεν τα λυπασαι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 00:16:22 πμ »
Eγω προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε ενα Fifty Fathoms των 15000 πχ με προοπτικη να το βουταω στη θαλασσα , ειναι και ψυχολογικο
Θα το επαιρνα για το ντιζαιν του, την ποιοτητα και την τεχνολογια συν του οτι μπορεις να το φορεσεις με τα παντα καθε μερα
Για την θαλασσα εχει καπληκτικα φτηνα που κανουν την ιδια δουλεια και δεν τα λυπασαι

δεν διαφωνουμε καπου,δεν ειπα οτι θα εμπαινα με 50φ στην θαλασσα,ειπα αυτα που μολις ειπες συν οτι μπορεις εαν θελεις να κανεις κ καταδυση.
ειναι ρολογια που εχουν πολυ καλο build quality γιατι εχουν φτιαχτει για να αντεχουν την ταλαιπωρια.
εγω με το invicta παω στην θαλασσα συν οτι  παει μετα παντα αφου ειναι αντιγραφαρα submariner
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 01:08:40 πμ »
οσο για τους δυτες μπορουν να μας πουν ο κ γιωργος κ ο seadweller περισσοτερα αλλα πιστευω οτι εδω κ πολλα χρονια χρησιμοποιουν αλλου τυπου ρολογια.

Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την έννοια "δύτες".

Αυτούς που βουτάνε επαγγελματικά ( στρατιωτικοί, διασώστες, τεχνικοί εξεδρών - υποβρυχίων καλωδιώσεων / κατασκευών, κοκ ) , και αυτούς που βουτάνε για προσωπική ευχαρίστηση, και κάτω από το όριο των 20 μέτρων ( υποβρύχιοι κυνηγοί, σπήλαια, αθλητισμός, κοκ)

Επίσης, αν η χρήση ρολογιού είναι  βασική στην επιβίωση ή όχι. Τι σημαίνει αυτο ? Οτι χωρίς ρολόι,.........κινδυνεύεις.  :-[

Ανάλυση. Οταν πριν κάποια χρόνια, δεν είχε ψηφιακά, diving computers , κλπ, αλλά σημαντικοί χρόνοι ήπρεπεν να τηρούνται, πχ διάρκεια κατάδυσης, αποσυμπιέσεις, κλπ, αλλιώς, .......σοβαρό πρόβλημα, βασιζόντανεν ο κόσμος σε ένα μηχανικό, πολύυυυυ καλής ποιότητας, εννοείται στεγανό, πάνω στο οποίο στήριζες την σωματική σου ακεραιότητα, + αυτήν της ομάδας σου. Και την  επίτευξη του σκοπού.

Με την εξέλιξη, τα μηχανικά συγκριτικά έχασαν την πρωτοκαθεδρία, για πολλούς λόγους, πχ κόστος, μειωμένες πληροφορίες, ανάγκη συντήρησης.

Και επικράτησαν τα πιο απλά, πιο φτηνά, που έδιναν και πιο πολλές πληροφορίες.

Συνεπώς, πλέον οι δύτες, μιλάμε για πάνω από 20 μέτρα, έχουν και άλλες λύσεις, δεν χρειάζονται τα τότε, που οι επιλογές ήταν ελάχιστες.

Συνεπώς, δεν απαιτείται ένα ακριβό ρολόι για τους δύτες.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 01:11:57 πμ »
Την Κυριακή, συνάντησαμε έναν κύριο με τη γυναίκα του που φορούσαν daytona, airking κολυμπούσαν και έπαιζαν ρακέτα παρακαλώ!
Όταν μιλήσαμε (είμασταν και οι μόνοι χειμερινοί την ώρα εκείνη) μου είπαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια... ποιός ο λόγος να έχουμε και να μην τα χαιρόμαστε;

Και καλά είπανε. Αν το παίρνεις, το χρησιμοποιείς. Αν το χρησιμοποιείς, καταλαβαίνεις ότι δεν χαλάει. Και απελευθερώνεσαι, και του δίνεις και καταλαβαίνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 01:16:23 πμ »
επικρατουν 2 αντιληψεις η μια ειναι εδωσα τοσα λεφτα κ το προσεχω κ η αλλη ειναι εδωσα τοσα λεφτα κ θα του πιω το αιμα...
βεβαια αν το ρολοι ειναι βιντατζ το καταλαβαινω να μην βουταει πλεον ο αλλος....

Δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά για αυτά που ξέρω, και βίνταζ να είναι, εντάξει, από 1960 και δώθε, με ένα σέρβις, δεν έχει πρόβλημα.

Τα παλαιότερα, με το ακρυλικό, ίσως να απαιτήσουν και ένα καινούργιο κρύσταλο, αλλά, διατηρούν την ικανότητα αντιμετώπισης του υγρού στοιχείου.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 01:19:16 πμ »
ξερεις ποσοι βουτανε με ρεπλικες κ δεν εχουν βαλει ποτε νερα?

Και το πρότζεκτ μας, ρέπλικα θα μπορούσε να θεωρηθεί, και δεν βάζει νερά.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 07:10:28 πμ »
Ποιος μίλησε για δύτες;Γιατί αυτές οι υπερβολές;Οποιος πάει στη θάλασσα το καλοκαίρι,για κατάδυση πάει;Γιατί όποτε πάει η συζήτηση στο αν φοράμε τα ρολόγια μας στη θάλασσα,η συζήτηση πάει σε καταδύσεις,σε εξόρυξη πετρελαίου,σε σπηλαιολόγους,στο κυνήγι του Κρακεν και δεν ξέρω εγώ για να υπερθεματίσουμε;Όχι.Δε μιλάμε γι αυτά όταν λέμε κάποιοι ότι βουτάμε άνετα τα ρολόγια μας,Μιλάμε για ξαπλώστρα στην παραλία,καφεδάκι και βουτιές στη θάλασσα για να δροσιστούμε.Ο,τι κάνουν δλδ όλοι,το καλοκαίρι στη θάλασσα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 07:27:19 πμ »

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων (εκπαίδευση, αποστολές, υποβρύχεις εργασίες) βουτούσα μόνο με το sd  άλλωστε ήταν και το μοναδικό που κράτησα τότε. Με τα χρόνια προστέθηκαν κ.α. Ένα service χρειαζόταν και ήταν απροβλημάτιστο. Το χάρηκα όμως όσο πάει, με τις γρατζουνιές του, στο μπρασελέ, στην κάσα, στην αλουμινένια στεφάνη ως εκεί όμως. Σε κορεσμένες καταδύσεις μόνο με αντίστοιχων προδιαγραφών έχω δει επαγγελματίες δύτες (omega, sd).

Παλαιότερα το όριο συνηθισμένης εκπαίδευσης (ερασιτεχνικής) ήταν 20m, έγινε 30m (fun dive) με την εξέλιξη της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού ένας ερασιτέχνης (με σωστή εκπαίδευση και εξοπλισμό) μπορεί να καταδυθεί πολύ πολύ βαθύτερα με ασφάλεια. Θέλω να αναφέρω κάτι που ίσως διαβαστεί περίεργα είναι ότι θεωρώ το ζαφείρι must και όχι nice to have από απλό καθημερινό έως diver και οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί tool watch.
Επίσης θεωρώ λογικό με την τρέλα που επικρατεί (τιμές) να υπάρχει δισταγμός αλλά τελικά αξίζει να μην τα χαιρόμαστε δεδομένου ότι ο χρόνος μας δεν είναι δεδομένος; Προσωπικά δεν αξίζει. Το περιβάλλον της θάλασσας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και θέλει απλά πράγματα για να παραμένουν λειτουργικά.
Άσχετο τελείως αλλά είμαι πολύ περίεργος τι θα γίνει με την ηλεκτροκίνηση στις θαλάσσα. Θα δείξει το μέλλον βέβαια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 07:31:33 πμ »
Ποιος μίλησε για δύτες;Γιατί αυτές οι υπερβολές;Οποιος πάει στη θάλασσα το καλοκαίρι,για κατάδυση πάει;Γιατί όποτε πάει η συζήτηση στο αν φοράμε τα ρολόγια μας στη θάλασσα,η συζήτηση πάει σε καταδύσεις,σε εξόρυξη πετρελαίου,σε σπηλαιολόγους,στο κυνήγι του Κρακεν και δεν ξέρω εγώ για να υπερθεματίσουμε;Όχι.Δε μιλάμε γι αυτά όταν λέμε κάποιοι ότι βουτάμε άνετα τα ρολόγια μας,Μιλάμε για ξαπλώστρα στην παραλία,καφεδάκι και βουτιές στη θάλασσα για να δροσιστούμε.Ο,τι κάνουν δλδ όλοι,το καλοκαίρι στη θάλασσα.
Έτσι είναι, ο περισσότερος κόσμος αυτό κάνει και πολύ καλά κάνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 07:48:48 πμ »
Εγω απο πλευράς μου εχω θεμα με τα αντίγραφα Γιατι λυπάμαι τους ιδιοκτήτες τους και το σκεπτικό τους…
Αμα ο πόθος μου ειναι ενα ρόλεξ τοτε θα το ειχα σαν ονειρο, οπως εγω εχω ονειρο μια Porsche Carrera Turbo  στο γκαραζ μου, αμα την ειχα θα πηγαινα και στην λαϊκή μαζι της, αληθεια, ετσι πρεπει να ισχυει και με το ρολοι, αμα ειναι ΟΝΕΙΡΟ τοτε πρπει να το χαρεις ΠΑΝΤΟΥ!!!  το ρόλεξ; Ναι ονειρο, για κάποιους συνανθρώπους μας ειναι ναι, αλλα η μαϊμού ειναι κατι ψεύτικο, ενα ψεύτικο ονειρο αλλα κάποιους ανθρώπους που εχουν θέματα τους κανει προσωρινά καλο, τους λυπάμαι βεβαια για την οπτική τους, αλλα δεν μπορεις να τους βοηθήσεις…

Αλλα…. Seiko Rulz(να μην ξεχνιομαστε)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Ιανουάριος 26, 2023, 08:33:57 πμ »
Εγω απο πλευράς μου εχω θεμα με τα αντίγραφα Γιατι λυπάμαι τους ιδιοκτήτες τους και το σκεπτικό τους…
Αμα ο πόθος μου ειναι ενα ρόλεξ τοτε θα το ειχα σαν ονειρο, οπως εγω εχω ονειρο μια Porsche Carrera Turbo  στο γκαραζ μου, αμα την ειχα θα πηγαινα και στην λαϊκή μαζι της, αληθεια, ετσι πρεπει να ισχυει και με το ρολοι, αμα ειναι ΟΝΕΙΡΟ τοτε πρπει να το χαρεις ΠΑΝΤΟΥ!!!  το ρόλεξ; Ναι ονειρο, για κάποιους συνανθρώπους μας ειναι ναι, αλλα η μαϊμού ειναι κατι ψεύτικο, ενα ψεύτικο ονειρο αλλα κάποιους ανθρώπους που εχουν θέματα τους κανει προσωρινά καλο, τους λυπάμαι βεβαια για την οπτική τους, αλλα δεν μπορεις να τους βοηθήσεις…

Αλλα…. Seiko Rulz(να μην ξεχνιομαστε)
'Ολα τα ποιοτικά αντικείμενα έχουν μια δεδομένη ποιότητα που σε καθημερινή χρήση την απολαμβάνεις είτε είναι αυτοκίνητο, ρολόι κ.α. Δυστυχώς οι κάτοχοι των αντιγραφών ή των αντικειμένων (λόγω ότι δεν κατάφεραν να τα αποκτήσουν) δεν μπορούν να το ζήσουν για να το καταλάβουν.
Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να κρίνω κανέναν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions