Αποστολέας Θέμα: Περί αντιγράφων  (Αναγνώστηκε 12526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Περί αντιγράφων
« Απάντηση #165 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 08:41:13 πμ »
Το aliexress εχει χιλιαδες homage ρολογια , πιστα αντιγραφα σουπερ δημοφιλων μοντελων
Θεωρουνται μαιμουδες αυτα?
Ποιο ειναι το κοινο τους ?
100% αντιγραφές,Δηλαδή ρεπλικες.Ρέπλικα θα πει αντίγραφο.Απλά στη μια περίπτωση είναι παράνομα προϊόντα στη δεύτερη νόμιμα.Κοινώς με τα <<homage>> έχουν βρει οι επιτήδιοι ένα παραθυράκι να φτιάχνουν νόμιμες μαϊμούδες.
Υγ:Προσωπικα πιο εύκολα θα φορούσα ρέπλικα από <<homage>>
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 08:55:55 πμ »
Διαφωνώ 100%.
Οι ρέπλικες είναι αντίγραφα όσο το δυνατόν πιο πιστά, με ξένο λογότυπο που προσπαθούν να ξεγελάσουν. Δεν γνωρίζεις καν τι μηχανισμό έχουν και αν χαλάσουν απλά έχασες.
Τα homage δανείζονται αισθητικά στοιχεία από κάποια μοντέλα γνωστά και αγαπημένα, αλλά έχουν και πολλές διαφοροποιήσεις. Φέρουν το λογότυπο του κατασκευαστή τους και την εγγύηση του ονόματός του, αλλά και την γραπτή.
Πέρασε από τα χέρια μου ένα Heimdallr με κάσα SKX , κεραμική στεφάνη, καντράν δείκτες marinemaster, AR coated sapphire,  και ΝΗ35.
Εδώ δεν υπάρχει καμία διάθεση εξαπάτησης.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
PK73,mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #167 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:04:10 μμ »
Oσο οι luxury μπραντες θα τρελλαινονται με τις τιμες , τοσο θα θεριευει το φαινομενο με τα homage και τις ρεπλικες
Δεν ξερω αν υπαρχει νομοθεσια που να τα απαγορευει
Το θεμα ειναι οτι καποιος που του αρεσει πολυ πχ η unique σχεδιαση ενος Nautilus θα καταφυγει στην ρεπλικα
Γιατι φυσικα το γνησιο δεν παιζει ουτε στα ονειρα
Το αν θα του βγει καλή η οχι ειναι αλλη ιστορια , αυτος ομως θα εχει εν μερει ικανοποιησει το βιτσιο του και ειναι χαρουμενος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος boutsk

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:12:12 μμ »
Με τα homage έχει δημιουργηθεί άλλο θέμα τα τελευταία χρόνια και να τι θέλω να πω:
  Ένα Parnis, δεν πρόκειται να στερήσει έναν πελάτη από την Panerai, αυτός που έχει τα χρήματα θα πάρει το αυθεντικό. Τι γίνεται όμως όταν εταιρείες όπως η Steeldive, παίρνουν τα σχέδια άλλων microbrands και τα προσφέρουν με διαφορετικό όνομα στο dial σε πολύ χαμηλότερη τιμή - λόγω της ευκολοτερης πρόσβασης που έχουν σε parts; Έχουν κλείσει αρκετά microbrands που παρόλο που είχαν καινοτόμες ιδέες, είδαν τα σχέδια τους να αντιγράφονται και να πωλούνται φθηνότερα, αφού άλλο θα είναι το κόστος κατασκευής για κάποιον που θα θελήσει να φτιάξει 300 ρολόγια και άλλο για μια Steeldive ή Heimdallr.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,sub50,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:16:54 μμ »
Με τα homage έχει δημιουργηθεί άλλο θέμα τα τελευταία χρόνια και να τι θέλω να πω:
  Ένα Parnis, δεν πρόκειται να στερήσει έναν πελάτη από την Panerai, αυτός που έχει τα χρήματα θα πάρει το αυθεντικό. Τι γίνεται όμως όταν εταιρείες όπως η Steeldive, παίρνουν τα σχέδια άλλων microbrands και τα προσφέρουν με διαφορετικό όνομα στο dial σε πολύ χαμηλότερη τιμή - λόγω της ευκολοτερης πρόσβασης που έχουν σε parts; Έχουν κλείσει αρκετά microbrands που παρόλο που είχαν καινοτόμες ιδέες, είδαν τα σχέδια τους να αντιγράφονται και να πωλούνται φθηνότερα, αφού άλλο θα είναι το κόστος κατασκευής για κάποιον που θα θελήσει να φτιάξει 300 ρολόγια και άλλο για μια Steeldive ή Heimdallr.
free market, laissez faire
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:23:56 μμ »
Διαφωνώ 100%.
Οι ρέπλικες είναι αντίγραφα όσο το δυνατόν πιο πιστά, με ξένο λογότυπο που προσπαθούν να ξεγελάσουν. Δεν γνωρίζεις καν τι μηχανισμό έχουν και αν χαλάσουν απλά έχασες.
Τα homage δανείζονται αισθητικά στοιχεία από κάποια μοντέλα γνωστά και αγαπημένα, αλλά έχουν και πολλές διαφοροποιήσεις. Φέρουν το λογότυπο του κατασκευαστή τους και την εγγύηση του ονόματός του, αλλά και την γραπτή.
Πέρασε από τα χέρια μου ένα Heimdallr με κάσα SKX , κεραμική στεφάνη, καντράν δείκτες marinemaster, AR coated sapphire,  και ΝΗ35.
Εδώ δεν υπάρχει καμία διάθεση εξαπάτησης.
Κ η parnis δεν έγραφε πουθενά panerai,μια χαρά την μήνυσαν όμως...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:29:37 μμ »
H parnis είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Κάπου διάβασα ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία , αλλά χρησιμοποιούν αυτό το όνομα πολλοί μικροκατασκευαστές.

Τέλος πάντων. Και τι έγινε με τη μήνυση; Πώς κατέληξε; Στοιχειοθετήθηκε απόπειρα εξαπάτησης;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:36:51 μμ »
Πάντως η San Martin η Steinhart και άλλοι είναι περήφανοι για το προϊόν τους, δικαίως.
Εγώ δεν φοράω με τίποτα μαϊμού αλλά τα Homage όχι μόνο τα φοράω, αλλά και τα συλλέγω.
Πρόσφατα έσπασα την ελβετική συλλογή μου, πούλησα 6-7 και τα αντικατέστησα με ισάριθμα ολοκαίνουργια homage , από San Martin, steeldive, addiesdive, τα οποία φοράω χωρίς φόβο μην μου γρατσουνιστούν. Άλλωστε όλα έχουν ζαφείρι και κεραμικό  ;) :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:44:56 μμ »
H parnis είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Κάπου διάβασα ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία , αλλά χρησιμοποιούν αυτό το όνομα πολλοί μικροκατασκευαστές.

Τέλος πάντων. Και τι έγινε με τη μήνυση; Πώς κατέληξε; Στοιχειοθετήθηκε απόπειρα εξαπάτησης;
απ ότι θυμάμαι πούλαγε σε αλί κτλ...
σταματήσε να πουλάει σε 3ους,έκλεισε κ το site.
έχει φτιάξει καινούριο βέβαια κ πουλάει...
μου φαίνεται απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το manina militare μπορεί κ εκεί να βασίστηκε η πανερω.
εντάξει αυτοί το πήγαν πολύ μακριά,έκαναν τα ρολόγια ολόιδια κ άφηναν το σημείο που είναι το logo της πανεραι κενό...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 12:50:26 μμ »
A, ναι. Τότε υπάρχει προσπάθεια εξαπάτησης.
Και άλλοι έγραφαν marinemaster και το άλλαξαν.

Όμως όταν μια ομαζοεταιρεία αγοράζει μηχανές απ'ευθείας από την Seiko, έχει και την έγκρισή της.
Άλλωστε και η Seiko κερδισμένη βγήκε από την αντιγραφή των ιστορικών μοντέλων της. Ως τότε μόνο ελβετικά αντέγραφαν οι κινέζοι.  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 13:02:44 μμ »
Πάντως η San Martin η Steinhart και άλλοι είναι περήφανοι για το προϊόν τους, δικαίως.
Εγώ δεν φοράω με τίποτα μαϊμού αλλά τα Homage όχι μόνο τα φοράω, αλλά και τα συλλέγω.
Πρόσφατα έσπασα την ελβετική συλλογή μου, πούλησα 6-7 και τα αντικατέστησα με ισάριθμα ολοκαίνουργια homage , από San Martin, steeldive, addiesdive, τα οποία φοράω χωρίς φόβο μην μου γρατσουνιστούν. Άλλωστε όλα έχουν ζαφείρι και κεραμικό  ;) :D
ξαναλέω ότι δεν έχω πρόβλημα να φορέσω homage κ συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο ότι δεν θα στερήσει πελάτη από την πανεραι,ρολεξ κτλ..
αλλά αν το δούμε λίγο απ την πλευρά του δημιουργού είναι λίγο περίεργο..
φαντάσου δηλαδή ένα τραγούδι το οποίο το αλλάζω στα σημεία ώστε να είναι νόμιμο επειδή δεν έχω έμπνευση κ το κυκλοφορώ νόμιμα με άλλο όνομα κ κονομαω...
απ την άλλη πλευρά είναι κ καλό γιατί μπορεί κάποιος να μην έχει η να μην θέλει να δώσει τόσα λεφτά για ένα ρολόι αλλά να του αρέσει κάποιο σχέδιο,εκεί είναι που μπαίνει το homage κ καλύπτει αυτήν την ανάγκη.
καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου κ γω να σου πω υπάρχουν ρολόγια που θα έπαιρνα homage γιατι τα οριτζιναλ δεν μου αρέσουν τόσο για να δώσω τα λεφτά που ζητανε...αλλά όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι αντιγραφες σχεδιαστικά του οριτζιναλ ρολογιου...

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
nikonian,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 13:18:43 μμ »
...
φαντάσου δηλαδή ένα τραγούδι το οποίο το αλλάζω στα σημεία ώστε να είναι νόμιμο επειδή δεν έχω έμπνευση κ το κυκλοφορώ νόμιμα με άλλο όνομα κ κονομαω...
...

Τι μου θύμισε τώρα  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 13:22:28 μμ »
Αν θυμάμαι καλά και η Orient έχει δεχθεί αγωγή από τη ρόλεξ γιατί όχι μόνο αντέγραψε , αλλά ονόμασε και το μοντέλο submariner.
Ίσως να είναι αυτό:

https://www.chrono24.com.gr/orient/er00-c1-ca-vintage-automatic-date-submariner-diver-100m-wr-40mm--id24188524.htm

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κίνητρα για να αγοράσει κάποιος homage. Θα χρειαζόμουν ώρες για να τα απαριθμήσω. Θα αναφέρω μόνο μερικά:
1. Τα κινέζικα SKX είναι πολύ ανώτερα από τα γνήσια, αφού καλύπτουν όλα τα παράπονα των κατόχων skx, που είχαν ξεσκιστεί στη μόντα.
2. Τα homage των cpt willard - 62MAS τα έφτιαξαν οι ομαζοεταιρείες πριν κινητοποιηθεί η μαμά Seiko και τα επανεκδώσει.
3. Μας αρέσουν πολλά ακριβά ρολόγια που αν τα αγοράζαμε θα κλαίγαμε, γιατί δεν ταιριάζουν στο χέρι μας. Αγοράζουμε το homage και αν δεν μας κάνει δεν έχουμε χάσει ούτε ευρώ, μια και μεταπωλούνται εύκολα. κλπ κλπ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Περί αντιγράφων
« Απάντηση #178 στις: Ιανουάριος 25, 2023, 13:32:47 μμ »

Με τα homage πια δεν έχω θέμα, εάν μου αρέσει κάτι δεν θα διστάσω, δεν τα βάζω στην ίδια ζυγαριά με τα μαϊμού
Εδώ στη φωτό με ρωτούσαν φίλοι ποιο είναι, (έτσι κι αλλιώς δεν γνώριζαν το MM300) απαντούσα Κινέζος τίμιος απλά
friendly
1
funny
0
like
4
wow
0
Members reacted friendly:
oikonikos,
No reactions
Members reacted like: