Αποστολέας Θέμα: Music streaming (mobile)  (Αναγνώστηκε 2876 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Music streaming (mobile)
« στις: Νοέμβριος 26, 2022, 08:25:54 πμ »
Παιδιά θέλω λίγο βοήθεια

Έχω Android κινητό και στο αυτοκίνητο θέλω να ακούω λίγο μουσική.

Τα mp3 που έχω σε σκληρό δίσκο δεν τα έχω ούτε στο κινητό ούτε μαζί μου στο σπίτι, άρα μουσική δεν έχω να ακούσω.

Το αυτοκίνητο δεν έχει δυνατότητα Apple Play ή Google Play (που για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κοιτάξει ακόμη καν τί είναι αυτά)

Γνωρίζω ότι υπάρχουν τα Soundcloud / Spotify / Beatport / YouTube / κλπ. που με συνδρομή σου επιτρέπουν να κάνεις streaming ή/και download

Οπότε σκέπτομαι να κάνω κάτι τέτοιο, παρ'όλο που με αυτές τις μηνιαίες συνδρομές ποτέ δεν ήμουν φίλος, τις θεωρώ λίγο ακριβές

Η μουσική που ακούω είναι ηλακτρονική, trance, dance κυρίως

Επίσης λόγω του ότι μέσω σύνδεσης Bluetooth (φαντάζομαι) που θα χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητο, η ποιότητα του ήχου που θα κατεβάζω ή ακούω δεν χρειάζεται να είναι πάνω από 320kbps

[κοίταξα πρόσφατα σύστημα για το σπίτι (ενισχυτή streamer) αλλά το απέρριψα λόγω κόστους και πήρα ένα Marshall το οποίο είναι φανταστικό για το χώρο που έχω.

Αν έχω καταλάβει καλά στο home setup (hifi) streaming έχεις συνδρομές σε providers που η ποιότητα της μουσικής που κάνεις stream είναι καταπληκτική, αλλά πλέον αυτό δεν μας νοιάζει]

Οπότε αν κάποιος εν συντομία μπορεί να μου εξηγήσει τί επιλογές έχω θα το εκτιμούσα

ευχαριστώ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
Απ: Music streaming (mobile)
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 08:42:26 πμ »
το Spotify κ το youtube music παίζουν κ χωρίς συνδρομή απλά έχουν διαφημίσεις.
εγώ το youtube music δουλεύω στο αμάξι μου το αυτοκίνητο έχει audio jack?
το Google play είναι εφαρμογή στο περιβάλλον του android που σου επιτρέπει να κατεβάζεις άλλες εφαρμογές.μηπως εννοείς android auto?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 08:50:55 πμ »

άμα θες trance... :D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 09:11:12 πμ »
Κωνσταντίνε μπορείς να κατεβάσεις το simple radio και να ακούς ιντερνετικους σταθμούς από όλον τον κόσμο μέσω Bluetooth στο αυτοκίνητο έχοντας βέβαια μια απώλεια στην ποιότητα.Για το σπίτι ,μέσω κινητού ,εταιρείες όπως η ifi προσφέρουν φτηνές λύσεις και τεχνολογία looslees ,αλλά και προσιτές λύσεις streaming με σύνδεση στο router μέσω καλωδίου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 11:53:42 πμ »
Καλή εφαρμογή χωρίς προβλήματα είναι και η:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilv.vradio   Γράφει ελληνικό ραδιόφωνο, αλλά έχει ραδιόφωνο από 154 χώρες. Κλικάρεις μια χώρα και σου εμφανίζει είτε όλους τους σταθμούς, είτε μεμονωμένα της κάθε περιοχής της χώρας αυτής. Την έχω κατεβάσει σε κινητό, σε tablet, αλλά και στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
jimakoZzz,
No reactions
Μιχάλης

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 12:52:34 μμ »
Badass: δεν ξέρω αν υπάρχει audio jack port/socket, θα το δω σε λίγο γιατί τελικά το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, έγιναν paint protection + tinting και παραλαβή έχω σήμερα

Επίσης το γνώριζα για το free με YouTube και Spotify, στο σπίτι αυτό κάνω, από YouTube ακούω συνέχεια

Σπύρο έχω ήδη μία εφαρμογή στο tablet που ακούω ραδιόφωνο, οπότε καλώς, το γνωρίζω και αυτό

Και αναφορικά με το ifi ναι το γνωρίζω από παλιά (2013), δεν έχω αγοράσει κάτι ακόμη αλλά προς το παρόν είμαι ΟΚ με αυτά που έχω στο σπίτι

Πλέον όταν πάω σε μεγαλύτερο χώρο θα ασχοληθώ με ενισχυτή, turntable και ηχεία

mic ναι δεν έχω αυτή την εφαρμογή αλλά έχω μία παρόμοια που δουλεύει έτσι ακριβώς, οπότε καλώς και αυτό

ευχαριστώ όλους

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Spyoly,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 13:27:12 μμ »
το lexus πρέπει να υποστηρίζει κ car play κ android auto τώρα δεν ξέρω αν αυτά αλλάζουν με το που βρίσκεται ο καθένας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 17:56:25 μμ »
Υποστηρίζει, αλλά τα νέα μοντέλα το έχουν αυτό.

Το μοντέλο που έχω εγώ είναι του 2019 και έχει μόνο Bluetooth, όχι Apple Play ή Google Play.
Το γνώριζα αυτό από την αρχή αλλά δεν με πειράζει διότι ανάθεμα κι αν ήξερα τί είναι αυτά τα car play...

Παλιά κατεβάζαμε mp3 κι αυτό ήταν όλο, τώρα πήγε αλλού το πράγμα με το streaming

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 26, 2022, 18:00:42 μμ »
το car play ειναι το σύστημα που χρησιμοποιεί η apple κ το android auto η google.στην ουσία κάνουν mirror κάποιες εφαρμογές του κινητού σου σε ένα περιβάλλον που είναι πιο ταιριαστο για χρήση αυτοκίνητου.
εγώ στην οθόνη μου χρησιμοποιώ το ytube music χωρίς συνδρομή αλλά κ αν δεν είχα οθόνη θα το έκανα απ το τηλέφωνο δεν χάνεις κάτι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 00:43:32 πμ »
Υποστηρίζει, αλλά τα νέα μοντέλα το έχουν αυτό.

Το μοντέλο που έχω εγώ είναι του 2019 και έχει μόνο Bluetooth, όχι Apple Play ή Google Play.
Το γνώριζα αυτό από την αρχή αλλά δεν με πειράζει διότι ανάθεμα κι αν ήξερα τί είναι αυτά τα car play...

Παλιά κατεβάζαμε mp3 κι αυτό ήταν όλο, τώρα πήγε αλλού το πράγμα με το streaming
Κωνσταντίνε υπάρχει τρόπος να βάλεις CarPlay/Android Auto στο συγκεκριμένο μοντέλο αν αποφασίσεις ότι το χρειάζεσαι.
Για μένα είναι κυρίως θέμα με τους χάρτες αφού οι δικοί του χρειάζονται ανανέωση με MicroSD σε αντίθεση με Apple Maps/Google Maps που είναι πάντα up to date.
Άσε που το μενού είναι δύσχρηστο με το joystick της Lexus.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 09:33:14 πμ »
Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση.

Το (πλέον προηγούμενης γενιάς) joystick στο Lexus είναι όντως ένα από τα 3-4 μειονεκτήματα (αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη) στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το γνώριζα αυτό καλά διότι το χρησιμοποίησα λίγο την ημέρα που έκανα book το αυτοκίνητο, εμένα δεν με ενοχλεί προσωπικά αλλά μετά έψαξα και βρήκσ ότι πολύς κόσμος έχει εκφράσει δυσαρέσκεια με τη χρήση του.

Από εχθές που παρέλαβα δεν έχω θέμα, κι έτσι το περίμενα, οπότε σε αυτό είμαι ΟΚ.

Apple car play ή Google Play δεν προτίθεμαι να βάλω, μόλις έκανα monthly subscription στο YouTube Preminum (€6/μήνα και ξεκινά από τέλη Μαρτίου αφού δίνουν 4 μήνες free). Κάνω download αυτά που θέλω και τελειώσαμε, ούτε mobile streaming ούτε άλλες ιστορίες.

Πήγα στο Soundcloud πριν λίγο για να κατεβάσω (επί πληρωμή) ένα δίωρο DJ set που μου αρέσει, ώστε να το βάλω στο αυτοκίνητο για να το ακούσω, και λέει το Soundcloud "...δουλεύουμε ώστε το paid subscription και τα downloads να είναι διαθέσιμα και στη χώρα σας..."

Κάθομαι τώρα να ψάχνω πώς και από πού θα κατεβάσω μιά δίωρη συναυλία. Αρκετά. Το YouTube Premium θα συνδεθεί και με το YouTube Music (που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει) οπότε αφού ούτως ή άλλως από εκεί βλέπω ό,τι βιντεάκια/συναυλίες βλέπω, είμαστε μιά χαρά - και όποτε θέλει κανείς σταματά τη 'συνδρομή'.

Πάμε τώρα στους χάρτες.

Μου έδειξαν το MiniSD card εχθές, κι είναι latest updated, αλλά ο πωλητής με τον οποίο έκανα όλη τη διαδικασία της αγοράς & παράδοσης μου είπε "...μεταξύ μας, αυτά κανείς δεν τα πληρώνει, εγώ είχα BMW και μου ζητούσε η εταιρεία χίλια Ντίρχαμς [σσ. €261] κάθε Μάρτιο για να μου κάνει update τους χάρτες - οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Google Maps στο κινητό τους..."

Πιθανόν η πραγματικότητα να απέχει κάπως από αυτά τα απλοποιημένα λόγια, και είναι γεγονός πως δεν γίνεται να έχεις ένα σύγχρονο και συνάμα ακριβό αυτοκίνητο και την ίδια στιγμή να πηγαίνεις με το κινητό στο δεξί χέρι όταν θες βοήθεια στην πλοήγηση.

Όμως η τεχνολογία προχωρά πολύ γρήγορα και ήδη στο συγκεκριμένο μοντέλο το navigation θεωρείται προηγούμενης γενιάς. Η άποψή μου, και πάνω σε αυτό πάτησα και αποφάσισα, είναι πως κάπου πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις - εκτός κι αν έχεις 150 χιλιάδες Ευρώ να διαθέσεις για ένα ολοκαίνουργιο BMW, Mercedes ή ό,τι άλλο.

Θα μπορούσα να έχω Apple Car Play / Google Play και ενημερωμένους χάρτες για 5 χρόνια σε οθόνη τελευταίας τεχνολογίας με ένα ολοκαίνουργιο KIA Sportage 2023 δίλιτρο, το οποίο κοστίζει €2700 πιό φθηνά από το μεταχειρισμένο 'uninspiring' τετρακύλινδρο δίλιτρο που αγόρασα (και το περιγράφουν ως uninspiring διότι όντως δεν έχει πολύ σπορτίφ χαρακτήρα ή τέλος πάντων τρελές αποκρίσεις στο γκάζι).

Όμως διάλεξα ποιότητα κύλισης και ηχομόνωσης, 241 άλογα αντί των 156, ροπή ακριβώς διπλή από 1600 ως 4600 στροφές, πολύ δυνατά φρένα, εξαιρετικό κιβώτιο 8 ταχυτήτων, 10 αερόσακους (γόνατα οδηγού/συνοδηγού, πλαϊνά, κλπ.), ηχοσύστημα με 10 ηχεία (που είναι απίστευτο - σκεφθείτε δηλαδή το Mark Levinson στα ακριβά Lexus πώς θα είναι), κλπ. Το αυτοκίνητο είναι του 11/2019, ακριβώς τριετίας δηλαδή, και για τα 75800 χλμ που έχει στην πλάτη η τιμή ήταν καλή δεδομένου πως είναι CPO (Certified Pre-Owned).

Οπότε μετά χαράς άφησα τους χάρτες και τα whatever 'Play' απ'έξω.

Όλα στη ζωή είναι επιλογές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 09:50:47 πμ »
Κούκλα 🧐👌👌👌👌👌👌
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Tangerine Dream,
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 09:56:24 πμ »
Δε θα το έλεγα και uninspiring . Πανέμορφο είναι
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Tangerine Dream,
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 09:57:44 πμ »
 ψάξε να βάλεις μια οθόνη με android δεν είναι πολύ ακριβές κ θα κάνεις παπάδες.μουσικες χάρτες κτλ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 27, 2022, 10:00:00 πμ »
μια χαρα είναι το αυτοκίνητο κουρσαρα κ πισωκινητο...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions