Αποστολέας Θέμα: Sinn 556 VS Tag heuer carrera calibre 5  (Αναγνώστηκε 8501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Sinn 556 VS Tag heuer carrera calibre 5
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 03:41:09 πμ »
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 03:41:41 πμ »
Άλλη κλάση το Heuer
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 03:43:20 πμ »
Εντάξει αντικειμενικά μάλλον το Tag είναι πιο εντυπωσιακό/όμορφο..! Αν και γούστα είναι αυτά...  πχ.. εμένα δεν μου αρέσουν οι πολλές γυαλάδες..!
Σε ποιότητα είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο...!
Σε όλα τα υπόλοιπα (δεν ξέρω τι έμεινε :D ) είναι καλύτερο το Sinn...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 03:44:23 πμ »
The Sinn 155 evolved from the Heuer 1550 SG chronograph issued to West German F-104 "Starfighter" pilots in the 1960s-70s
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 03:45:05 πμ »
Εντάξει αντικειμενικά μάλλον το Tag είναι πιο εντυπωσιακό/όμορφο..! Αν και γούστα είναι αυτά...  πχ.. εμένα δεν μου αρέσουν οι πολλές γυαλάδες..!
Σε ποιότητα είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο...!
Σε όλα τα υπόλοιπα (δεν ξέρω τι έμεινε :D ) είναι καλύτερο το Sinn...
Αμαρτία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 09:50:24 πμ »
Το απλό three hander που είναι sport και dress ταυτόχρονα, είναι πρόκληση για τον οποιοδήποτε σχεδιαστή. Δύσκολο πράγμα να το κάνεις να δείχνει ενδιαφέρον ώστε να μην το χρησιμοποιείς μόνο για να βλέπεις την ώρα, ώστε να μην είναι βαρετό. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα ρολόγια που δεν σου δίνουν τα πάντα έτοιμα στο πιάτο.

Το OP το θεωρώ από τα κορυφαία της κατηγορίας λόγω της ισορροπίας και της αρμονίας που έχει στην συνολική παρουσία (κάσα - dial). Η κάσα του είναι πολύ γλυκιά με αρμονικές καμπύλες και δένει τόσο ωραία με το μπρασελέ με τάση προς στρογγυλεμένο integrated. Η τέλεια σε μέγεθος και ανάλαφρη λεπτοκαμωμένη κορώνα στο 12 αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο και δεν μπουκώνει την περιοχή ανάμεσα στο 12 και το κέντρο του κύκλου. Τα hour markers 3-6-9 ρίχνουν το βάρος προς τα κάτω για να υπάρχει γερή και σωστή σχεδιαστική βάση όπως ακριβώς ορίζουν οι φυσικοί και οι κατασκευαστικοί - στατικοί κανόνες. Το λατρεύω αυτό το ρολόι που κάνει όλα τα απλά και βασικά με τον τέλειο τρόπο.

Το Seamaster έχει εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση. Πολλές καμπύλες, επιθετικός σχεδιασμός με βέλη και ακίδες, ασύμμετρη κάσα με τα στριφτά lugs και το bezel να λειτουργούν σαν φωλιά για το dial που αυτό με την σειρά του προσπαθεί να τραβήξει το μάτι προς το κέντρο του κύκλου, να το αιχμαλωτίσει. Πολύ μελετημένος σχεδιασμός αλλά και πολύ φλύαρος για τα δικά μου γούστα.

Το Carrera δανείζεται στοιχεία από τα παραπάνω χωρίς να τα καταφέρνει εξίσου καλά. Φυσικά και είναι όμορφο, πολύ όμορφο ρολόι, πολύ κοντά στα γούστα της πλειοψηφίας του κόσμου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, αλλά δεν μου δίνει κάτι για να μελετήσω και να σχολιάσω. Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να φανερώνει κάποια ξεχωριστή σχεδιαστική μελέτη. Είναι και αυτό το κόλλημα που έχουμε εμείς με την ιστορία των ρολογιών μας…carrera = χρονογράφος…μπορείτε να φανταστείτε ας πούμε το speedmaster σε έκδοση three hander;

Το συγκεκριμένο Sinn σίγουρα είναι ιδιαίτερο ρολόι. Δεν είναι για όλα τα γούστα. Έχει παράξενο σχεδιασμό, ειδικά η κάσα. Οι καμπύλες γραμμές στα crown guards και στα lugs είναι πολύ έντονες και μυτερές, πολύ επιθετικές, μου βγάζουν έναν φόβο ότι θα με καρφώσουν. Το μπρασελέ σε σχέση με την κάσα είναι δυο ξένα σώματα. Το dial είναι πολύ όμορφο, αρμονικό και ισορροπημένο. Μου αρέσει πολύ η γραμματοσειρά αλλά δεν μου αρέσουν οι δείκτες που μοιάζουν πολύ κοντοί και άκομψοι. Το σύνολο όμως βγάζει μια έντονη tool  Γερμανίλα - βαρβατίλα που έχει ξεχωριστή γοητεία και ενδιαφέρον.

Ανάμεσα στα Carrera και 556 θα διάλεγα το Sinn, όχι για την ομορφιά του αλλά για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Βέβαια, τα πάντα είναι υποκειμενικά … άσε που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου κάποιο από αυτά τα δυο ρολόγια.
Μπορεί να σας κούρασα αλλά εγώ χαλάρωσα πρωί πρωί Κυριακάτικα  :)

friendly
0
funny
0
like
5
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Voodooman,jo.sa,Beastaras,Wolf-,Georgefosk,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:17:04 πμ »
Το απλό three hander που είναι sport και dress ταυτόχρονα, είναι πρόκληση για τον οποιοδήποτε σχεδιαστή. Δύσκολο πράγμα να το κάνεις να δείχνει ενδιαφέρον ώστε να μην το χρησιμοποιείς μόνο για να βλέπεις την ώρα, ώστε να μην είναι βαρετό. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα ρολόγια που δεν σου δίνουν τα πάντα έτοιμα στο πιάτο.

Το OP το θεωρώ από τα κορυφαία της κατηγορίας λόγω της ισορροπίας και της αρμονίας που έχει στην συνολική παρουσία (κάσα - dial). Η κάσα του είναι πολύ γλυκιά με αρμονικές καμπύλες και δένει τόσο ωραία με το μπρασελέ με τάση προς στρογγυλεμένο integrated. Η τέλεια σε μέγεθος και ανάλαφρη λεπτοκαμωμένη κορώνα στο 12 αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο και δεν μπουκώνει την περιοχή ανάμεσα στο 12 και το κέντρο του κύκλου. Τα hour markers 3-6-9 ρίχνουν το βάρος προς τα κάτω για να υπάρχει γερή και σωστή σχεδιαστική βάση όπως ακριβώς ορίζουν οι φυσικοί και οι κατασκευαστικοί - στατικοί κανόνες. Το λατρεύω αυτό το ρολόι που κάνει όλα τα απλά και βασικά με τον τέλειο τρόπο.

Το Seamaster έχει εντελώς διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση. Πολλές καμπύλες, επιθετικός σχεδιασμός με βέλη και ακίδες, ασύμμετρη κάσα με τα στριφτά lugs και το bezel να λειτουργούν σαν φωλιά για το dial που αυτό με την σειρά του προσπαθεί να τραβήξει το μάτι προς το κέντρο του κύκλου, να το αιχμαλωτίσει. Πολύ μελετημένος σχεδιασμός αλλά και πολύ φλύαρος για τα δικά μου γούστα.

Το Carrera δανείζεται στοιχεία από τα παραπάνω χωρίς να τα καταφέρνει εξίσου καλά. Φυσικά και είναι όμορφο, πολύ όμορφο ρολόι, πολύ κοντά στα γούστα της πλειοψηφίας του κόσμου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, αλλά δεν μου δίνει κάτι για να μελετήσω και να σχολιάσω. Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να φανερώνει κάποια ξεχωριστή σχεδιαστική μελέτη. Είναι και αυτό το κόλλημα που έχουμε εμείς με την ιστορία των ρολογιών μας…carrera = χρονογράφος…μπορείτε να φανταστείτε ας πούμε το speedmaster σε έκδοση three hander;

Το συγκεκριμένο Sinn σίγουρα είναι ιδιαίτερο ρολόι. Δεν είναι για όλα τα γούστα. Έχει παράξενο σχεδιασμό, ειδικά η κάσα. Οι καμπύλες γραμμές στα crown guards και στα lugs είναι πολύ έντονες και μυτερές, πολύ επιθετικές, μου βγάζουν έναν φόβο ότι θα με καρφώσουν. Το μπρασελέ σε σχέση με την κάσα είναι δυο ξένα σώματα. Το dial είναι πολύ όμορφο, αρμονικό και ισορροπημένο. Μου αρέσει πολύ η γραμματοσειρά αλλά δεν μου αρέσουν οι δείκτες που μοιάζουν πολύ κοντοί και άκομψοι. Το σύνολο όμως βγάζει μια έντονη tool  Γερμανίλα - βαρβατίλα που έχει ξεχωριστή γοητεία και ενδιαφέρον.

Ανάμεσα στα Carrera και 556 θα διάλεγα το Sinn, όχι για την ομορφιά του αλλά για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Βέβαια, τα πάντα είναι υποκειμενικά … άσε που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου κάποιο από αυτά τα δυο ρολόγια.
Μπορεί να σας κούρασα αλλά εγώ χαλάρωσα πρωί πρωί Κυριακάτικα  :)

Όχι μόνο δεν κούρασες αλλά απόλαυσα Δημήτρη τα γραφόμενα σου, το Sin ψήφισα όμως δεν μπορούν να γίνουν R.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The best is yet to come!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:43:00 πμ »
Όχι μόνο δεν κούρασες αλλά απόλαυσα Δημήτρη τα γραφόμενα σου, το Sin ψήφισα όμως δεν μπορούν να γίνουν R.

Sinn - Rolex … έτη φωτός η απόσταση. Ρολεξακιας δεν είμαι, αλλά το σωστό να λέγεται. Η Rolex δεν είναι μόνο hype, status, marketing κτλ. Υπάρχει πολύ μελέτη πίσω από κάθε σχέδιο και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ειδικά όταν σχεδιάζει τα απλά μοντέλα της, δίνει ρέστα. OP, Explorer I, Sub no date, Day Date και τα μονόχρωμα Daytona dials, είναι υπέροχα ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:43:43 πμ »
καλά τα λες Δημήτρη αλλά όχι κ φλύαρο το seamaster.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:51:55 πμ »
…μπορείτε να φανταστείτε ας πούμε το speedmaster σε έκδοση three hander;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:55:47 πμ »
καλά τα λες Δημήτρη αλλά όχι κ φλύαρο το seamaster.

Φλύαρο σε σχέση με το OP ρε συ. Είχα κάποτε το Aquaterra 39mm, το πρώτο με co axial, με το καθαρό dial (όχι deck). Πολύ όμορφο και λιτό στην πρώτη ματιά αλλά οταν αγόρασα το 39αρι ΟΡ και τα έβαλα δίπλα δίπλα τότε κατάλαβα ότι το Seamaster δεν είναι τόσο λιτό όσο φαίνεται. Υπάρχουν οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και ειδικά στον κόσμο των ρολογιων οι λεπτομέρειες αποκτούν ακόμα περισσότερη αξία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 10:57:34 πμ »
δεν ξέρω, αν αφαιρέσουμε τα ψηφιακά από πάνω του είναι ωραίο το άτιμο.
αλλά για να λέμε κ την αλήθεια το μόνο που θυμίζει speedy στο συγκεκριμένο είναι η πουτ.. στις 12.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 11:00:25 πμ »
Φλύαρο σε σχέση με το OP ρε συ. Είχα κάποτε το Aquaterra 39mm, το πρώτο με co axial, με το καθαρό dial (όχι deck). Πολύ όμορφο και λιτό στην πρώτη ματιά αλλά οταν αγόρασα το 39αρι ΟΡ και τα έβαλα δίπλα δίπλα τότε κατάλαβα ότι το Seamaster δεν είναι τόσο λιτό όσο φαίνεται. Υπάρχουν οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και ειδικά στον κόσμο των ρολογιων οι λεπτομέρειες αποκτούν ακόμα περισσότερη αξία.
ναι,σε σύγκριση με το op θα συμφωνήσω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 11:00:33 πμ »
Και για εμένα "φλύαρο" σημαίνει το περιττό. Το Ω συνολικά είναι ένα εξαιρετικό ρολόι, αλλά ποιος ο λόγος ύπαρξης των αριθμών ανά πέντε λεπτά; Γιατί φορτώνουν το καντράν με όχι απααίτητη πληροφορία; Το "επιθετικό" στυλ είναι όντως εκεί και δεν με ενοχλεί, η περιττή πληροφορία όμως προσωπικά με ενοχλεί.
Το TAG πάει ένα βήμα παραπέρα και, εκτός από τους αριθμούς ανά δέκα λεπτά, προσθέτει και υποδιαιρέσεις των δευτερολέπτων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοέμβριος 20, 2022, 11:01:33 πμ »
…μπορείτε να φανταστείτε ας πούμε το speedmaster σε έκδοση three hander;

Ναι, αυτό το μοντέλο, και όχι μόνο, είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το κειμενάκι. Όμορφο, αλλά στα δικά μου μάτια, αυτό δεν είναι speedmaster.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions