Αποστολέας Θέμα: Παχος μπαρέτας για orient FEM75001B6  (Αναγνώστηκε 3312 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
Απ: Παχος μπαρέτας για orient FEM75001B6
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 13:26:38 μμ »
Η ελήθεια είναι ότι είναι ελαφρως σφικτη, όχι τέντα όμως. Στο χέρι κάθεται πολύ καλά και δεν παλατζαρει( όπως σε ένα TIssot που έχω ) αλλα όταν γυρίσω τον καρπό σπάει για πλάκα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μου έχουν βάλει μπαρέτα της πλάκας (1.5 mm πολύ στενη για τέτοιο ρολόι) αλλα και της μαμας στο 8μηνο έσπασε.
Πλέον θα το χαλαρώσω ένα κλίκ απο τον μπρασελέ να δώ πώς θ απάει.
Τελικά 22αρι φοράει το ρολόι μου? Αν ναι και το παχος το δέχεται το μπρασελε το χτυπάω χθες.

Πάντως από το εν λογω ρολοι δεν μπορώ να πώ ότι έχω μεινει και πολύ ευχαριστημένος (σε θέμα ακρίβειας κυρίως). Αλλα γι αυτο το θέμα θα ανοίξω άλλο ποστ.

το πιο αδύναμο σημείο είναι οι μπαρετες για αυτό κ σπάνε πρώτες,με τον καιρό όμως μπορεί να στρετσαρεις κ τον μπρασελε σου.
όπως σου είπε κ ο Γιώργος ο χρυσός κανόνας είναι το δάχτυλο,εναλλακτικά σήκωσε το χέρι σου κάθετα ώστε να πέσει το ρολόι στον πήχη κ κανε μια μούντζα ;D,αν αισθάνεσαι ένα σφίξιμο όταν ανοίγεις τα δάχτυλα σου ακόμα κ αμυδρό θέλει περισσότερο αέρα ο μπρασελες αν πάλι δεν πέσει καθόλου προς τα κάτω τότε σίγουρα θες πολύ αέρα.
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Giorgos_I,
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 16:34:54 μμ »

Για την ακρίβεια που λες, πόσο άσχημα τα πάει;
Ok παω για 22αρι.
Σχετικα με την ακριβεια.
Καταρχας να τονίσω ότι το ρολοι  το ήθελα εδώ και καιρο. Φανατικός των orient από τα 80s.Οπτικά είναι ο,τι έψαχνα από ολες τια απόψεις. Το ρολοι το έχω 16 μηνες περιπου. Ξέρω ότι όλα τα αυτόματα έχουν απόκλιση η οποία αυξάνεται με τον χρόνο. Στην αρχη έχανε 1-2 λεπτά την εβδομάδα. Πλέον έχουμε φτασει στα 5-6 με απότελεσμα καθε μηνα να το ρυθμιζω στα -10 λεπτα έτσι ώστε στο τέλος του μήνα να δειχνει +10 λεπτά., πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο. Δεν ξέρω αν το δεχτουν στο service(μαλλον όχι ) γιατι κατά τα αλλά δουλευει μια χαρα. ΜΕ έχει κανει να λοξοκοιτάζω (προς το παρόν) το 2000 της tissot αλλα μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμής. Θεωρείτε φυσιολογικη την απόκλιση αυτή?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 16:35:42 μμ »
το πιο αδύναμο σημείο είναι οι μπαρετες για αυτό κ σπάνε πρώτες,με τον καιρό όμως μπορεί να στρετσαρεις κ τον μπρασελε σου.
όπως σου είπε κ ο Γιώργος ο χρυσός κανόνας είναι το δάχτυλο,εναλλακτικά σήκωσε το χέρι σου κάθετα ώστε να πέσει το ρολόι στον πήχη κ κανε μια μούντζα ;D,αν αισθάνεσαι ένα σφίξιμο όταν ανοίγεις τα δάχτυλα σου ακόμα κ αμυδρό θέλει περισσότερο αέρα ο μπρασελες αν πάλι δεν πέσει καθόλου προς τα κάτω τότε σίγουρα θες πολύ αέρα.
Μάλλον στη δέυτερη κατηγορία ανήκω οπότε θα το ανοίξω λίγο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 17:32:19 μμ »
Ok παω για 22αρι.
Σχετικα με την ακριβεια.
Καταρχας να τονίσω ότι το ρολοι  το ήθελα εδώ και καιρο. Φανατικός των orient από τα 80s.Οπτικά είναι ο,τι έψαχνα από ολες τια απόψεις. Το ρολοι το έχω 16 μηνες περιπου. Ξέρω ότι όλα τα αυτόματα έχουν απόκλιση η οποία αυξάνεται με τον χρόνο. Στην αρχη έχανε 1-2 λεπτά την εβδομάδα. Πλέον έχουμε φτασει στα 5-6 με απότελεσμα καθε μηνα να το ρυθμιζω στα -10 λεπτα έτσι ώστε στο τέλος του μήνα να δειχνει +10 λεπτά., πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο. Δεν ξέρω αν το δεχτουν στο service(μαλλον όχι ) γιατι κατά τα αλλά δουλευει μια χαρα. ΜΕ έχει κανει να λοξοκοιτάζω (προς το παρόν) το 2000 της tissot αλλα μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμής. Θεωρείτε φυσιολογικη την απόκλιση αυτή?
Οπότε μιλάμε για +20" την ημέρα. Στην θεωρία δεν είναι πολλά, στην πράξη όμως δεν έχω συναντήσει τόση απόκλιση σε κανένα. Αν δεν υπάρχει κάποιο εγγενές πρόβλημα, αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα από έναν τεχνίτη. Πάρε αρκετά περισσότερες από δύο μπαρέτες!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 19:55:34 μμ »
Ok παω για 22αρι.
Σχετικα με την ακριβεια.

Στν αρχή ήντανε σφικτό, μετά λύθηκε.

Εφόσον έχει σταθερή απόκλιση, ρυθμίζεται. Το πρόβλημα είναι αν μια πήγαινα εμπρός, μια πίσω.

Θέλει τεχνίτη, και αν είναι και στεγανό, φρόντισε για πιστοποίση στεγανότητας ΜΕΤΑ το άνοιγμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 21:25:15 μμ »

Εφόσον έχει σταθερή απόκλιση, ρυθμίζεται. Το πρόβλημα είναι αν μια πήγαινα εμπρός, μια πίσω.

Θέλει τεχνίτη, και αν είναι και στεγανό, φρόντισε για πιστοποίση στεγανότητας ΜΕΤΑ το άνοιγμα.
επειδη θα αργήσω να κατέβω στην πόλη ήδη παρήγγειλα 6 απο το γερμανικο κατάστημα που πρότεινε συμφορουμίτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 21:27:45 μμ »

Να υποθέσω αντιπροσωπεια? Θεωρεις θα λυθει το πρόβλημα οριστικά?
Το ςραιο είναι ότι ένας από τους λόγους που το πήρα ήταν η στεγανότητα γιατί έχω πικρή εμπειρία από το "ανοιξε-κλεισε"/
Εντωμεταξει έχω απορία που μπορει να φτάσει η απόκλιση......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 26, 2022, 22:57:33 μμ »
Να υποθέσω αντιπροσωπεια? Θεωρεις θα λυθει το πρόβλημα οριστικά?
Το ςραιο είναι ότι ένας από τους λόγους που το πήρα ήταν η στεγανότητα γιατί έχω πικρή εμπειρία από το "ανοιξε-κλεισε"/
Εντωμεταξει έχω απορία που μπορει να φτάσει η απόκλιση......

Παρακολούθησέ το. Δες και κατέγραψε τις αποκλίσεις. Αν και εκεί, θα το δούνε.

Η απόκλιση, εξαρτάται από πολλούυυυυυυυυς παράγοντες, βασικότερος είναι η πιότητα κατασκευής του μηχανισμού, ανοχές, ωρες φορέματος, κλπ.

Αλλά, αφού έχεις σταθερή απόκλιση, ρυθμίζεται εύκολα.

Ειδες μήπως είναι μαγνητισμένο ?
Θυμάσαι μήπως του έχωσες καμμιά δυνατή σε καμμιά πόρτα ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 22, 2022, 21:50:24 μμ »
Λοιπόν επανέρχομαι με μάλλον κακά νέα.Υστερα από σχεδον ενα μήνα (με παραμονη 2 εβδομαδων στα τοπικα ελτα όπως αναμενοταν) ήρθαν οι μπαρέτες. Αν και το μη΄κος είναι οκ, δυστυχώς δεν μπαίνουν όυτε στις τρύπες του μπρασελε όυτε στα νεφρα. Σκέφτηκα να ανοίξω ελαφρως τις τρύπες και των δυο με 2,5αρι τρυπάνι αλλά επειδή μάλλον το πάω για ζημιά θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο τοπικό κατάστημα (κοβω να μην χωρούν ουτε οι 2αρες). Κρίμα όμως γιατι κατασκευαστηκα φαίνοται πολύ καλές.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 22, 2022, 23:18:01 μμ »
@cult
δες πμ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 22, 2022, 23:21:16 μμ »
άδειασε σε παρακαλώ τη θυρίδα, δεν μπορώ να σου στείλω μνμ
ευχαριστώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cult

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 23, 2022, 07:19:33 πμ »
άδειασε σε παρακαλώ τη θυρίδα, δεν μπορώ να σου στείλω μνμ
ευχαριστώ

Καλημέρα. Ένα μηνυμα είχε αλλα το διέγραψα όπως και να 'χει.
Καλή συνέχεια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions