Αποστολέας Θέμα: Σε ποια εταιρια ρολογιων...  (Αναγνώστηκε 29781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

SYZo

• Επισκέπτης
Απ: Σε ποια εταιρια ρολογιων...
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 17:43:42 μμ »
αμα ξεκινησουμε με τις θεωριες συνομωσιας και τα αν...........

ναι ηταν ο νικητης και ας ενοχλει αρκετους τι να κανουμε.....
δεν με ενοχλει καθολου. απλα καποιος πρεπει να πει και την αλλη αποψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 17:45:09 μμ »

δεν αναφερθηκα σε σενα φιλε......  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 17:46:21 μμ »

δεν αναφερθηκα σε σενα φιλε......  ;)
οκ  ;) απλα εγω ανεφερα τις θεωριες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 17:55:47 μμ »

Μάριε αν αναφέρεσαι σε μένα, είτε το πρώτο ήταν είτε το τελευταίο το ίδιο που μου κάνει, άλλωστε έγραψα πιο πάνω ότι το κομμάτι "ιστορία" έχει μικρή βαρύτητα σε μένα, η αναφορά μου στο γκαγκάριν ήταν για να διασκεδάσω το κλίμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 18:00:35 μμ »
Αν θυμάμαι καλά, η breitling ήταν που έχασε λόγο ανύπαρκτης υδατο - στεγανότητας.

μαλλον αναφερεσαι για το 2 τεστ.... 

γιατι στο 1 τεστ δεν υπαρχει πουθενα η B....

In 1962, NASA decided to equip the astronauts of its future Gemini programm with a highly accurate, legible, resistant and reliable wrist chronograph.

Donald K. Slayton, head of the flight Crew Operations , took action to select the chronographs :

For the purpose of comparison tests, NASA purchased chronographs different brands from Corrigan's, a large retailer in Houston, Texas the following watches where purchased : Elgin, Benrus, Hamilton, Mido, Piccard, Omega, Bulova, Rolex, Longine and Gruen.

και το 2 τεστ εγινε μετα το 69 που το moonwatch ειχε ηδη πατησει σεληνη....

Second qualification program

In August of 1972, sixteen companies were notified by NASA that the Manned Spacecraft Center (MSC) planned to establish a Qualified Product List for possible future procurement of astronaut watches.

This list included: Breitling, the Bulova , Elmore, Elgin, Forbes, Girard-Perregaux, Gruen, Hamilton, Heuer, LeJour, Longines-Wittnauer, Omega, Rolex, Seiko and Zodiac.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 18:02:49 μμ »

Μάριε αν αναφέρεσαι σε μένα, είτε το πρώτο ήταν είτε το τελευταίο το ίδιο που μου κάνει, άλλωστε έγραψα πιο πάνω ότι το κομμάτι "ιστορία" έχει μικρή βαρύτητα σε μένα, η αναφορά μου στο γκαγκάριν ήταν για να διασκεδάσω το κλίμα

οχι φιλε ουτε σε σενα αναφερομαι...

οταν ειπα αρκετους εννοουσα στα διαφορα που διαβαζω σε λοιπα φορουμ και σε διαφορους που συνεχως αμφισβητουν το μουν....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 18:14:38 μμ »

οχι φιλε ουτε σε σενα αναφερομαι...

οταν ειπα αρκετους εννοουσα στα διαφορα που διαβαζω σε λοιπα φορουμ και σε διαφορους που συνεχως αμφισβητουν το μουν....

ανεξάρτητα στο θέμα ιστορίας δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι με 3000 παίρνει και ωμέγα και χρονογράφο και μηχανάρα και ρολογάρα σα σύνολο άσχετα αν εμφανισιακά αρέσει ή όχι
με λίγο ψάξιμο και υπομονή το παίρνεις και αρκετά φθηνότερα! αυτό είναι ο ορισμός του value for money
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Hero Member
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 18:20:16 μμ »
και κατω απο 3000...

το vfm ειναι αδιαμφισβητητο σε αυτο το ρολοι το εχουμε πει αρκετες φορες....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 18:45:38 μμ »
Ηλία μας έλιωσαν σήμερα στο γραφείο, κάνω διαλειμματάκι  και απαντώ με καθυστέρηση. Λοιπόν:

1) Ω. Πρώτος και η εμφάνιση, μιας και τα ρολόγια τα διαλέγουμε πάνω απ' όλα γιατί μας αρέσει αυτό που (θα) βλέπουμε στον καρπό μας. Η Ω πραγματικά στο θέμα σχεδίαση σκίζει για τα δικά μου γούστα. Τα περισσότερα μοντέλα της (εκτός ίσως από τη σειρά de ville που είναι πιο ειδικά) αποφεύγουν εκκεντρικότητες και εξτρεμισμούς  αλλά σε καμιά περίπτωση δεν τα λες "υπερβολικά σοβαρα" , "βαρετά" , "παππουδίστικα" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Διαχρονικά σίγουρα ναι αλλά ταυρόχρονα και όσο νεανικά-σπορτίβ χρειάζεται, κατά την προσωπική μου άποψη η Ω έχει πιάσει τη χρυσή τομή.
Άλλος λόγος είναι η ιστορία της. Επίσης το μοντέλα moonwatch (lemania κτλ) που ανέφεραν κι άλλοι αλλά και τα planet ocean είναι προσωπικοί "έρωτες". Μεγάλη προσπάθεια γίνεται τώρα και με τις inhouse μηχανές, αφού προηγήθηκε και η ιδέα του coaxial, άσχετα αν μερικοί την θεωρούν πολύ κακό για το τίποτα. Τουλάχιστον το ψάχνει.
Τέλος την θεωρώ value for money εταιρία σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό της . Ας φορέσει κάποιος το νέο planet ocean πχ που ζητά 4500, δηλαδή λίγο πάνω από 3000 με μετρητά και μας πει τι άλλο μπορεί να πάρεις κανείς σε αυτά τα λεφτά (εφάμιλλο σε όνομα, ιστορία, σχέδιο, inhouse, φινίρισμα, ποιότητα κατασκευής)

2) IWC
Για τα σχέδια ισχύει αυτά που έγραψα και για την Ω. Μου αρέσει που έχει αρκετές σειρές, αν εξαιρέσεις την ingeneur, οι υπόλοιπες έχουν φανταστικά κομμάτια. Το Pilot και το chrono pilot είναι σήματα κατατεθέν για αυτό το στυλ ρολογιού.  Τα spitifire δεν έχουν τόσους φίλους αλλά εμένα με ελκύουν. Το vintage aquatimer το θεωρώ το ομορφότερο καταδυτικό!  Για τους Πορτογάλλους τι να πεις... Σχέδιο, ποιότητα κατασκευής και κύρος:  3 ατού της IWC που την τοποθετούν  πολύ ψηλά μέσα μου.

3) Panerai
Εδώ δεν θέλω να επεκταθώ πολύ, έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις στο φόρουμ από το Μάιο που ξεκίνησε. Ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Τέλος!  Ανήκω στους πρώτους γιατί με κάνουν να χαζέυω το ρολόι πάνω στον καρπό μου για ώρες χωρίς μετά να μπορώ να σου πω τι ώρα είναι. Κι αν δεν μπορώ εγώ να σας πείσω για τα λουράκια, μπορούν ΒΒ και pontioz! 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2012, 21:39:47 μμ από nicolasg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sol Invictus

• Sr. Member
  • ...to the Unconquered Sun
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 19:59:35 μμ »
Ας φορέσει κάποιος το νέο planet ocean πχ που ζητά 4500, δηλαδή λίγο πάνω από 3000 με μετρητά και μας πει τι άλλο μπορεί να πάρεις κανείς σε αυτά τα λεφτά (εφάμιλλο σε όνομα, ιστορία, σχέδιο, inhouse, φινίρισμα, ποιότητα κατασκευής)

Πάνω σε αυτό καθώς είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός να αναφέρω τα εξής. Το ρολόι ως καινούργιο μοντέλο και με καινούργια in-house μηχανή κάτω από 3800 μετρητοίς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να το βρεις. 3870 μου είπαν στην Κύπρο, 3800 στην Ελλάδα τόσα το πήρα από Ελβετία. Από θέμα ποιότητας, φινιρίσματος, κλπ, πράγματι σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκεις εύκολα κάτι άλλο, όμως τουλάχιστον από όσο γνωρίζω το PO από ιστορία δεν έχει καμία βαρύτητα σαν μοντέλο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Empty-handed I entered
the world
Barefoot I leave it.
My coming, my going --
Two simple happenings
That got entangled.
Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish."

Kozan Ichikyo

pontioz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 20:29:02 μμ »
Μου αρεσουν τα Rolex και τα Panerai - χωρις σειρα προτιμησης! Το χαρακτηριστικο που εχουν ειναι ευχη και καταρα: ξερεις τι να περιμενεις (ΟΚ υπαρχουν και ατυχεις υλοποιησεις...). Τα Panerai ειναι αισχρα υπερτιμημενα, τα Rolex μπορεις να τα πεις και συντηρητικα, αλλα... ξερεις τι να περιμενεις. Εχουν (χοντρικα) τρεις κασες με ενα σωρο παραλλαγες και υπαρχουν εταιρειες με ευρυτερη γκαμα μοντελων, αλλα... ξερεις τι να περιμενεις. Σαφως το κριτηριο μου ειναι αισθητικο -απο μηχανισμους υπαρχουν εταιρειες που ειναι στη στρατοσφαιρα σε σχεση με αυτες...
Και μια γενικοτερη αισθηση μου: μακαρι ο σχεδιασμος ρολογιων να σταματουσε στα τελη του 80! Δυσκολευομαι να βρω συγχρονο, πρωτοτυπο και ωραιο σχεδιο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 20:31:38 μμ »
ξερεις τι να περιμενεις

αξιζει τον κοπο ομως! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 20:34:25 μμ »
Ιστορία της εταιρίας (Ω), καθώς το ρολόι σαν μοντέλο είναι όντως φρέσκο στο χώρο.
Οι εκπτώσεις (ελπίζω πως) θα μεγαλώσουν όσο περνούν οι μήνες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 21:25:17 μμ »
Όσοι ξέρουν.
Οι υπόλοιποι, πα μαλ.
Νομίζεις ενδιαφέρει κάποιον από όσους "δεν ξέρουν" αν το εξπλόρερ λερώθηκε με χιόνι των Ιμαλαϊων ή όχι; Όλη τους η έννοια. Αρκεί να λέει Ρόλεξ στο καντράν.

Πάντως σε όσους αρκεί να λέει Ρόλεξ στο καντράν, το συγκεκριμένο ρολόι είναι μάλλον η τελευταία επιλογή ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιανουάριος 12, 2012, 21:28:29 μμ »
Για μένα, Jaeger & Zenith προσφέρουν τα πιο τίμια και σωστά τιμολογημένα manufactured ρολόγια, γι' αυτό τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία...
Τη Ρόλεξ την εκτιμώ κυρίως για το Εξπλόρερ που το θεωρώ επιτομή του καθημερινού tool watch.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions