Τα τελευταία 17 χρόνια, το ρολόι που συντροφεύει τον καρπό μου στη εργασία, είναι το σεμνό, ταπεινό & ικανό G-Shock
G-300.
Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω αλλάξει μπαταρία & λουράκι.
Μπορώ να πω όμως ότι παρόλες τις κακουχίες & τα χτυπήματα, την έκθεση σε νερό (καθημερινό πλύσιμο με σαπούνι) & ήλιο (η οποία γερνάει τα πλαστικά), το ρολόι παραμένει εμφανισιακά & λειτουργικά σε άψογη κατάσταση.
Το κρύσταλλο διατηρείται άθικτο, τα κουμπιά πιέζονται & επανέρχονται σαν καινούρια, η lcd οθόνη & ο φωτισμός δουλεύουν απροβλημάτιστα.
Μόνο το bezel με την πάροδο των ετών έχει λειανθεί κάπως & έχουν στρογγυλεύει οι οποίες ακμές (το G-300 ήταν πάντα ηπίων τόνων, δεν έχει σχέση με την αγριωπή αίσθηση των GA-100).
Νομίζω ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα & θα συνεχίσει να μου κάνει παρέα μέχρι τη συνταξιοδότηση (αν φυσικά φτάσω μέχρι εκεί).
15 ακόμη χρονιά δεν είναι τπτ για το συγκεκριμένο τερατάκι.
Γιατί λοιπόν να θέλω να το αντικαταστήσω?
Ο κυριότερος λόγος είναι η αντικατάσταση όσων ρολογιών δεν με
τραβάνε να τα φορέσω & κάπου αλλού, να τα πιάσω δλδ από το κουτί & να πάω πχ για καφέ ή στο σούπερ μάρκετ.
Το G-300 από την αρχή δεν μπόρεσε να παίξει το ρόλο του all-around ρολογιού, κάτι που επίσης συνέβη & με το Gulfman G-9100, το οποίο έχει ήδη αντικατασταθεί.
Βέβαια το 2ο έχει μόλις 1.5 χρόνο στην πλάτη, ενώ το 1ο βρίσκεται κοντά μου σχεδόν στο 1/3 της ζωής μου.
Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε το συναίσθημα να μας κυριεύει (ειδικά σε υλικά αντικείμενα), οπότε περνάμε στους υποψήφιους αντικαταστάτες.
Ο ένας απτός & υπαρκτός, ο άλλος πρέπει να αγοραστεί.

Citizen Promaster Tough
BN0211.
Αποκτήθηκε πριν 2 μήνες περίπου από μέλος του forum.
Όπως λέει & το όνομα του, είναι φτιαγμένο για ξυλοεπαφές 3ου τύπου, με αντιχαρακτική επίστρωση, ζαφείρι, μονομπλόκ κάσα, βιδωτή κορώνα & 200m αδιαβροχοποίηση.
Ηλιακό, για να μη χρειάζεται σχεδόν ποτέ αλλαγή μπαταρίας & μόνο ανησυχητικό, τι θα συμβεί όταν αυτή η αλλαγή χρειαστεί να γίνει.

Casio(ak) G-Shock
GA-B2100.
Αν & εφόσον φύγει το G-300, μένω ουσιαστικά με 2 (τουλάχιστον ασυνήθιστα) Casio, το Giez GS-1001 & το Pro Trek PRG-600.
Δυστυχώς το bluetooth, σαν τεχνολογία επικοινωνίας των ρολογιών με τα κινητά, μου φέρνει μια κάποια δυσφορία, εντούτοις το ηλιακό CasiOak δεν παύει να είναι η απάντηση στις προσευχές πολλών φίλων της εταιρίας, λόγω του μεγέθους, αλλά & της ανθεκτικότερης κάσας.
& όλα αυτά μαζι, με λιγότερα από
€130.
Ποιο από τα 3 βλέπετε για ρολόι δουλειάς?