Αποστολέας Θέμα: To Polaris or Not to Polaris  (Αναγνώστηκε 6672 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
To Polaris or Not to Polaris
« στις: Ιούλιος 13, 2022, 16:40:19 μμ »
Γεια σας και "επίσημα".

Όπως έγραψα και στο thread της JLC, είμαι σε διαδικασία αναζήτησης του νέου μοναδικού (για το ορατό μέλλον) ρολογιού, το οποίο έχω σκοπό να το κρατήσω στο διηνεκές, καθώς η αγορά είναι με καλή αιτία/αφορμή.

Το Polaris date από όταν το είδα (βασικά από όταν είδα το Tribute to Deep Sea στα early 2010s) ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αντίστοιχα (αλλά μικρότερου μεγέθους) συναισθήματα είχα και με το Ω που φόραγε ο Craig στο Spectre. Κοντά σε αυτό είναι το 300 heritage.
Το Polaris άλλαξε πρόσφατα και πήρε νέα έκδοση μηχανής με σχεδόν διπλάσιο PR και ανοιχτό καπάκι. Δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά, αν και εδώ αυτή τη στιγμή υπάρχει το παλιό, ειδικά αν καταφέρω μεγαλύτερη έκπτωση. Mariner/Πράσινο ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο, δεν τα κουβεντιάζουμε.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις:

Κατά πάσα πιθανότητα το Polaris είναι μια κατηγορία απάνω σε σχέση με το Ω, αλλά στη μηχανή ζορίζει λίγο το θέμα. Το λεώ αυτό με αφορμή διάφορα θέματα που έχω διαβάσει για την 899 τους τελευταίους 2 μήνες στο WUS αλλά και στο rolexforums, με ρολόγια 2 εβδομάδων να σταματάνε στα καλά καθούμενα, σέρβις πάνω στο σέρβις και ξανά τα ίδια. Μάλιστα είναι 3-4 οι "άτυχοι". Την ίδια καλίμπρα φοράει και το Master Control. Και οκ, στα fora θα διαβάσεις μόνο παράπονα και όχι χαρούμενους ιδιοκτήτες, αλλά όσο να 'ναι με προβλημάτισε.
Not looking good. Από την άλλη η co-axial της Ω, είναι γνωστή και έχει μάλλον με παραπάνω "χαρακτηριστικά".

Κάνοντας λοιπόν μια σχετική γύρα, δοκίμασα και τα 2 και τα 2 μου άρεσαν, ενώ έχουν θεωρώ κάποια κοινά (και διαφορές). Σε πιο εξεζητημένα από το JLC (λέγε με UN) δεν θα ήθελα να πάω, αλλά προτάσεις δεκτές. Το polaris είναι το ταβάνι, δεν φτάνουμε FF  :D.

To Polaris (Πήγα μόνο στον έναν AD και είχα εξαιρετική αντιμετώπιση) θεωρώ πως μπορεί να βγει χοντρικά περίπου 1000€ παραπάνω από το Ω (με τις εκπτώσεις), με το Ω να έχει το + του μπρασελέ που θα το ήθελα, μιας και το ρολόι που φοράω μια 10ετια τώρα δεν είχε αυτή την "πολυτέλεια".
Στο Polaris είναι κάτι το (αρκετά κοστοβόρο) έξτρα.

Υπάρχει ένα ελαφρώς μτχ Polaris του '22 που δεν το έχω δει ακόμα, το οποίο φαντάζομαι μπορεί να βγει πιο κοντά στο Ω (το οποίο παρεμπιπτόντως, το βρήκα μόνο σε 1 κατάστημα ετοιμοπαράδοτο, στα άλλα πήγαινε για παραγγελία, εκπτώσεις 10-15% που ίσως φτάσουν στο 20%).  Το ότι είναι του '22 με βάζει σε σκέψεις μήπως είναι...ξαδερφάκι με αυτά από το WUS και το ξεφορτώθηκε ο ιδιοκτήτης. Αλλά δεν προβλέπω να αξίζει η διαφορά από το νέο.

To  γεγονός ότι το Polaris είναι understated και θα γίνεται αντιληπτό μόνο από ανθρώπους που συχνάζουν σε μέρη σαν το gwf το βρίσκω θετικό. Αν δεν διάβαζα αριστερά και δεξιά αυτά για τις μηχανές, μάλλον δεν θα είχα καν δίλημμα.

Λοιπόν, To Polaris or not to Polaris?

Και μερικές stock φωτογραφίες, καθώς καρπίσιες δεν βγήκαν  :D. Αδικούνται αρκετά και τα 2 από τις φωτογραφίες.

Συγγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ όποιον το διάβασε.
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
elbetakias,Argo982001,Georgefosk,
No reactions
Χρόνος ο πάντων πρόγονος.

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: To Polaris or Not to Polaris
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 13, 2022, 16:55:37 μμ »
Και τα 2 είναι πανέμορφα. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω. Ίιιισως το Polaris γιατί είναι πιο ιδιαίτερο και όταν το είδα είπα "να ένα ωραίο ρολόι". Εμένα μου αρέσει πολύ και τo Mariner...
https://www.jaeger-lecoultre.com/ww-en/watches/polaris/polaris-mariner-date-stainless-steel-q9068180
 Το μπρασελέ του Seamaster πάντως αν το φοράς καθημερινά σε γραφείο ετοιμάσου για πολλές γρατσουνιές, το έχει συνάδελφος developer για daily beater και φαίνεται ότι έχει πάει πόλεμο..!  :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 13, 2022, 17:03:44 μμ »
Ναι η γυαλάδα του μπρασελέ με υποψίασε ότι θα το κάνει να έχει "χαρακτήρα" σύντομα.  :D

Mariner με τα χίλια, αλλά είναι εκτός μπάτζετ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πέσει κάτω από τα 9Κ. Ήδη το έχω τραβήξει με το απλό date. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 13, 2022, 19:18:35 μμ »
Εγώ ψήφισα Polaris με διαφορά γιατί θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει "Αγία Τριάδα" στην ωρολογοποιία αλλά "Αγία Τετράδα", η εν λόγω εταιρία είναι πραγματικά αδικημένη με βάσει πάντα τα επιτεύγματα της. Από εκεί και πέρα αν το budget που διαθέτεις ειναι κοντα στα 9Κ, θεωρω οτι το Mariner Date, μπορεις να το κανεις δικο σου. Αν μπεις αποφασισμενος να το πάρεις, την εκπτωση που θες θα την χτυπησεις. Επιπλεον, διαβασα για τον μηχανισμο, δεν το ηξερα να σου πω την μαυρη αληθεια, αλλα αυτο που ξερω και μπορει να σε κανει αν νιωσεις μια σιγουρια ειναι τα 8 χρονια εγγυηση που δινει η εταιρια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 13, 2022, 19:49:37 μμ »
Εγώ ψήφισα Polaris με διαφορά γιατί θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει "Αγία Τριάδα" στην ωρολογοποιία αλλά "Αγία Τετράδα", η εν λόγω εταιρία είναι πραγματικά αδικημένη με βάσει πάντα τα επιτεύγματα της. Από εκεί και πέρα αν το budget που διαθέτεις ειναι κοντα στα 9Κ, θεωρω οτι το Mariner Date, μπορεις να το κανεις δικο σου. Αν μπεις αποφασισμενος να το πάρεις, την εκπτωση που θες θα την χτυπησεις.

Εξαιρετικό το mariner date. καλύπτει όλα τα κουτιά μου, αλλά δεν θέλω να φτάσω εκεί, ήδη τα λίγο πάνω από 7Κ είναι ταβάνι.

Επιπλεον, διαβασα για τον μηχανισμο, δεν το ηξερα να σου πω την μαυρη αληθεια, αλλα αυτο που ξερω και μπορει να σε κανει αν νιωσεις μια σιγουρια ειναι τα 8 χρονια εγγυηση που δινει η εταιρια.
27/5
https://www.watchuseek.com/threads/jlc-polaris-date-cal-899a-1-power-reserve-failure.5411130/

7/6
https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=858029&highlight=polaris

3/7
https://www.watchuseek.com/threads/jlc-polaris-broken-movement-just-unlucky.5419956/
Αυτός μάλιστα του έβγαλαν πρόβλημα 2 polaris.

Και υπάρχουν αρκετά ακόμα πιο παλιά και δεν λέω για το 2019 όπου έκανε ανάκληση για τις φλάτζες η JLC...
Δεν αντιλέγω ότι με τα 8 χρόνια είσαι καλυμμένος, αλλά όσο να 'ναι ρολόι αυτής της τιμής-ποιότητας-εταιρείας να πηγαινοέρχεται στο service (1-2 μήνες τη φορά), κάθεται άσχημα, ειδικά όταν δεν και κανένα τρελό κομπλικέ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 13, 2022, 21:14:26 μμ »
Το Polaris πανέμορφο αλλά αν είχες είδη ένα καλό με μπρασελέ..!
 Οπότε omega και ας μην μου αρέσουν πολύ οι γυαλάδες του..
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 13, 2022, 21:30:11 μμ »
Με διαφορά το Polaris , JLC εργαλείο και κόσμημα, και οποιος ξέρει από ρολογια του πέφτουν τα σαγόνια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 13, 2022, 21:51:55 μμ »
Το συγκεκριμένο Ω είναι πιο όμορφο στις φωτό από ότι από κοντά και το συγκεκριμένο JLC το αντίθετο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει vs. Άλλη κατηγορία το Polaris

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 13, 2022, 21:57:25 μμ »
Το συγκεκριμένο Ω είναι πιο όμορφο στις φωτό από ότι από κοντά και το συγκεκριμένο JLC το αντίθετο.

Περίεργο αλλά ισχύει..
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 13, 2022, 22:11:48 μμ »

Πραγματικά ισχύει ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 13, 2022, 22:43:19 μμ »
Περίεργο αλλά ισχύει..
 ;)

Μην σου κάνει εντύπωση. Ότι λέω ισχύει  :D :D :D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Wolf-,
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 13, 2022, 22:49:23 μμ »
Globemaster σου αρέσει..?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 13, 2022, 22:56:47 μμ »
Βασικά για να είμαι ειλικρινής από omega τα μοναδικά ρολόγια που θα έπαιρνα είναι moonwatch ζαφείρι/μπρασελέ και PO...! Το omega που κοιτάς θα μπορούσε να ήταν μια καλή εναλλακτική του sub αλλά δεν τα καταφέρνει..!
 >:(
Το Polaris από κοντά είναι καταπληκτικό ρολόι, χάνει πολύ στις φωτογραφίες...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Adeto

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 13, 2022, 23:00:55 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους που απαντήσατε.  :)

Ωραίο το Globemaster, αλλά όχι για εμένα. Φορώντας pam τόσα χρόνια που είναι 44αρι...όλο dial, ήδη το 41 του heritage μου φάνηκε οριακό να πω την αλήθεια.

Το ότι δεν είναι βιδωτή καμία από τις 2 κορώνες του JLC θα σας προβλημάτιζε; Για απλή κολύμβηση μιλάω πάντα.

Το PO δεν με ενθουσίασε, φόρεσα μόνο το μπλε και αυτό φευγαλέα. Ίσως πρέπει να το ξαναδώ. Ίδια αρχική έχει με το heritage, φαντάζομαι θα έχει ίδια περιθώρια στις εκπτώσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 13, 2022, 23:27:13 μμ »
Δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε δυο πολύ όμορφα ρολόγια.
Το Polaris μου αρέσει περισσότερο.
Είναι ιδιαίτερο, έχει χαρακτήρα και το κατασκευάζει μια εταιρεία με απίστευτα ωρολογιακά επιτεύγματα, σαφώς περισσότερα και σημαντικότερα από αυτά της Omega.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Adeto,