Αποστολέας Θέμα: Άμυνα ζώνης  (Αναγνώστηκε 3269 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
Απ: Άμυνα ζώνης
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 07, 2022, 15:07:32 μμ »
Πήγα μια βόλτα από τον Αλέξανδρο σήμερα που λέγατε, πράγματι πολύ καλή ποιότητα τα αγροτεμάχια του.
Βασικά, του πήγα μια ζώνη που έχω συναισθηματικής αξίας για να βάλω θηλιά και αγκράφα καινούρια. Εξυπηρετικότατος ο κύριος, την Δευτέρα θα την έχω όπως την θέλω στα 20€.
Αν πάρω καινούρια σε αυτόν θα είναι. Ευχαριστώ για την πρόταση παιδιά!  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 07, 2022, 15:19:35 μμ »
Βάλε και φωτογραφίες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 18:08:48 μμ »
Επαναφέρω το παρόν για να ρωτήσω, μιας και έχουμε πολλά τσακάλια επί των δερμάτων στο φόρουμ μας.

Έχω μια παλιά ζώνη της οποίας το δέρμα έχει ξεραθεί με τον καιρόν, πράγμα που το καταλαβαίνεις όταν την φοράς και την μεταχειρίζεσαι εξάλλου.

Θα ήθελε νομίζω δυο τρεις στρώσεις από καμιά κρεμούλα να ισιώσει, να ενυδατωθεί το δέρμα και να αποκτήσει πάλι ελαστικότητα κλπ.

Τι να επιλέξω; Και που να το βρω (Αθήνα Κέντρο ή αγορά skroutz ει δυνατόν)?

Τα φώτα σας αγαπητοί!  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 18:37:43 μμ »
Επαναφέρω το παρόν για να ρωτήσω, μιας και έχουμε πολλά τσακάλια επί των δερμάτων στο φόρουμ μας.

Έχω μια παλιά ζώνη της οποίας το δέρμα έχει ξεραθεί με τον καιρόν, πράγμα που το καταλαβαίνεις όταν την φοράς και την μεταχειρίζεσαι εξάλλου.

Θα ήθελε νομίζω δυο τρεις στρώσεις από καμιά κρεμούλα να ισιώσει, να ενυδατωθεί το δέρμα και να αποκτήσει πάλι ελαστικότητα κλπ.

https://www.skroutz.gr/s/33038161/Saphir-Dubbin-15262004-%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-100ml.html

Για ζώνες και... δερμάτινα λουράκια  ;)
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Members reacted friendly:
Dante80,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 19:08:14 μμ »
Και εννοείται φυσικά ότι, για ευνόητους λόγους, καλό θα ήταν να αποφευχθεί το οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα της μυρωδιάς...

friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Dante80,
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 22:04:50 μμ »

Εγώ φίλε μου στα παπούτσια μου, μπότες, μποτάκια, χρησιμοποιώ λίπος φώκιας. Τα αλείφω μόλις φύγει ο χειμώνας και τα φυλάω και όταν έρθει ο καιρός να τα ξαναβάλω είναι πολύ μαλακά, ελαστικά και αδιαβροχοποιημένα. Πιστεύω θα κάνει και για ζώνες, γιατί όχι; Την συγκεκριμένη μάρκα έχω δοκιμάσει και μυρίζει και ωραία. https://www.fages-aiglon.fr/graisse-le-phoque-100-ml-c2x24764898
friendly
1
funny
0
like
2
wow
0
Dante80,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,kourlis,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 22:06:40 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αν ξέρει κάποιος και κανένα μαγαζί αθήνα που να βρίσκω τέτοια κόλπα θα ήμουν υπόχρεος.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 22:18:17 μμ »
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 23:07:25 μμ »
Η συντήρηση του δέρματος, διαφέρει από αντικείμενο σε αντικείμενο, και έχει και διάφορες φάσεις.

Εχουμε

Την λιπανση. Εδώ, αντικαθιστούμε τα έλαια που κρατάνε το δέρμα ελαστικό, να μην ξεραθεί και αρχίσει να κόβεται

Την αδιαβροχοποίηση, που σφραγίζουμε τους πόρους για να μην διαβρέχεται, .

Το γυάλισμα. Εδώ, δίνουμε την όμορφη στο ματι όψη.

Η καθε φαση, απαιτεί και διαφορετικά υλικά ανα τύπο και αρχική κατεργασία του δέρματος. Οπότε, ένα λάδι κάνει άλλη δουλειά από το λίπος, και φυσικά το βερνίκι.

Οπότε, λίγη προσοχή στο τι υλικό χρησιμοποιούμε ανα αντικείμενο και με ποιο σκοπό.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,mic,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 15, 2022, 23:38:50 μμ »
Η συντήρηση του δέρματος, διαφέρει από αντικείμενο σε αντικείμενο, και έχει και διάφορες φάσεις.

Εχουμε

Την λιπανση. Εδώ, αντικαθιστούμε τα έλαια που κρατάνε το δέρμα ελαστικό, να μην ξεραθεί και αρχίσει να κόβεται

Την αδιαβροχοποίηση, που σφραγίζουμε τους πόρους για να μην διαβρέχεται, .

Το γυάλισμα. Εδώ, δίνουμε την όμορφη στο ματι όψη.

Η καθε φαση, απαιτεί και διαφορετικά υλικά ανα τύπο και αρχική κατεργασία του δέρματος. Οπότε, ένα λάδι κάνει άλλη δουλειά από το λίπος, και φυσικά το βερνίκι.

Οπότε, λίγη προσοχή στο τι υλικό χρησιμοποιούμε ανα αντικείμενο και με ποιο σκοπό.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Φαίνεται ότι είσαι γνώστης! Το θέμα μας όμως είναι μια απλή ζώνη παντελονιού.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Μιχάλης

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 16, 2022, 00:00:14 πμ »
Έχεις απόλυτο δίκιο. Φαίνεται ότι είσαι γνώστης! Το θέμα μας όμως είναι μια απλή ζώνη παντελονιού.

Καθάρισμα να φύγουν οι σκόνες , πέρασμα με υγρό ( λίιιιιγο ) πανί μικροϊνών, που θα απομακρύνει τα υπόλοιπα κατάλοιπα από τους πόρους, ΣΤΕΓΝΩΜΑ σε σκιερό αεριζόμενο μέρος, κααι μετά μία κρέμα με καθαριστικές και λιπαντικές ιδιότητες

Οι καθαριστικές για να απομακρύνει όλα τα ίχνη άλλων στοιχείων, σκόνη, νηματίδια, κλπ, να απελευθερωθούν οι πόροι, και μετά με την κρέμα, αντικαθιστουμε τα χαμένα από ζέστη - ξηρασία - άλατα ιδρώτα - μεϊκ απ, κλπ, έλαια, που συντηρούν την ελαστικότητα, αρα, δεν έχουμε παραμορφώσεις και σκασίματα.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 16, 2022, 00:08:09 πμ »
Έχεις απόλυτο δίκιο. Φαίνεται ότι είσαι γνώστης!

Εχω διαβάσει εκατονταδες σελίδες σχετικά με το δέρμα.

Ειναι ένα υλικό, ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Ξεπερνάει ΟΛΑ τα τεχνητά υλικά, σε αντοχή και διάρκεια, με την προϋπόθεση να συντηρείται σωστά.

Ειχα γνωστό ( μέσω φίλου ) που έκανε εμπόριο δερμάτων, και τον ρωτούσα συνέχεια να μαθαίνω, και διαβαζα, και ξανά ρωτουσα, και ολα αυτά, γιατί ξαφνικά βρέθηκα με αυτοκίνητο με δερμάτινο σαλόνι:( ('οτι χειροτερο για το Ελληνικό κλίμα )

Το δέρμα των ζώων είναι ένα από τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στη γη για να καλύψει βασικές του ανάγκες, καθώς αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τις πολλές δυνατότητες που του παρείχε.
Η φυσική δομή του, που βασίζεται στις ιδιότητες της πρωτεΐνης κολλαγόνο, με χημική τροποποίηση, παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να λειτουργεί πλήρως σε ένα εύρος θερμοκρασιών από -100°C έως 130°C, χαρακτηριστικό που δεν παρατηρείται από κανένα άλλο υλικό: τα συνθετικά υλικά είτε μαλακώνουν σε υψηλή θερμοκρασία ή γίνονται εύθραυστα σε χαμηλή θερμοκρασία. Το δέρμα αποτελείται από ένα πυκνό και συνεκτικό πλέγμα ινών σε τρισδιάστατη μορφή χωρίς αρχή και τέλος. Η διάταξη αυτή μοιάζει με "κετσέ" (τσόχα) και είναι υπεύθυνη για τις υψηλές φυσικομηχανικές αντοχές του δέρματος όπως στη διάσχιση, τον εφελκυσμό, κ.λπ.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 16, 2022, 00:23:42 πμ »
Εχω διαβάσει εκατονταδες σελίδες σχετικά με το δέρμα.

Ειναι ένα υλικό, ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Ξεπερνάει ΟΛΑ τα τεχνητά υλικά, σε αντοχή και διάρκεια, με την προϋπόθεση να συντηρείται σωστά.

Ειχα γνωστό ( μέσω φίλου ) που έκανε εμπόριο δερμάτων, και τον ρωτούσα συνέχεια να μαθαίνω, και διαβαζα, και ξανά ρωτουσα, και ολα αυτά, γιατί ξαφνικά βρέθηκα με αυτοκίνητο με δερμάτινο σαλόνι:( ('οτι χειροτερο για το Ελληνικό κλίμα )

Το δέρμα των ζώων είναι ένα από τα πρώτα υλικά που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στη γη για να καλύψει βασικές του ανάγκες, καθώς αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τις πολλές δυνατότητες που του παρείχε.
Η φυσική δομή του, που βασίζεται στις ιδιότητες της πρωτεΐνης κολλαγόνο, με χημική τροποποίηση, παρέχει τη μοναδική δυνατότητα να λειτουργεί πλήρως σε ένα εύρος θερμοκρασιών από -100°C έως 130°C, χαρακτηριστικό που δεν παρατηρείται από κανένα άλλο υλικό: τα συνθετικά υλικά είτε μαλακώνουν σε υψηλή θερμοκρασία ή γίνονται εύθραυστα σε χαμηλή θερμοκρασία. Το δέρμα αποτελείται από ένα πυκνό και συνεκτικό πλέγμα ινών σε τρισδιάστατη μορφή χωρίς αρχή και τέλος. Η διάταξη αυτή μοιάζει με "κετσέ" (τσόχα) και είναι υπεύθυνη για τις υψηλές φυσικομηχανικές αντοχές του δέρματος όπως στη διάσχιση, τον εφελκυσμό, κ.λπ.

Αχ γιατί να μην έχω την όρεξή σου και εννοώ το κέφι σου! Πάντα να ' σαι έτσι και να 'χεις αυτήν την θέρμη!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,
No reactions
Μιχάλης

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 16, 2022, 01:11:56 πμ »
Αχ γιατί να μην έχω την όρεξή σου και εννοώ το κέφι σου! Πάντα να ' σαι έτσι και να 'χεις αυτήν την θέρμη!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 16, 2022, 10:40:32 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αν ξέρει κάποιος και κανένα μαγαζί αθήνα που να βρίσκω τέτοια κόλπα θα ήμουν υπόχρεος.  :)
Ακριβά αλλά μακραν τα καλύτερα

https://leathercareland.com/el/saphir-products/manufacturer/leather-care-products
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Dante80,
No reactions
Members reacted like: