Έχω από το 2014 ένα κομμάτι το οποίο έχει πάρει κ τα περισσότερα κοπλιμέντα από άτομα εκτός της κοινότητας μας.
Θα συμφωνήσω με την ανάλυση που έχει κάνει ο αγαπητός @Giorgos_I
Το βασικό του μειονέκτημα, για εμένα, είναι ότι χρειάζεται αρκετό φόρεμα προκειμένου να διατηρηθεί η μπαταρία του σε ικανοποιητικό ποσοστό φόρτισης.
Σε μια συλλογή με αρκετά ρολόγια δε νομίζω ότι είναι εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση η seiko εντυπωσιάζει με την πληθώρα των τύπων μηχανών που διαθέτει όπως κ με την πρωτοπορία της.
Τα πρώτα kinetic με τους πυκνωτές παρουσίαζαν κάποια θέματα και είχαν περιορισμένο power reserve, αργότερα που βγήκαν με την διαφορετική μπαταρία απέκτησαν αυτονομία 6 μήνες αλλά ήθελε και αρκετό φόρεμα για να φουλάρει. Μιας και σχετικά πρόσφατα έγινα κάτοχος μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό, το φοράω κάθε μέρα και δεν έχει γεμίσει
Ενδιαφερον έχει πιστεύω όσον αφορά τα κινετικ να αναφέρουμε τη.. Citizen μιας και κατάφερε να το κάνει καλύτερα απο τη Seiko
# 1 Ο υπολογισμός της ικανότητας φόρτισης από το "δυναμό" ( οχι Μόσχας

) γίνεται με βάση τις τυπικές κινήσεις ενός μέσου ανθρώπου.
# 2 Η χωρητικότητα των 6 μηνώνανε είναι αρκετά μεγάλη.
# 3 Οι συσσωρευτές, έχουν μια καμπύλη απόδοσης, που φθίνει με τις επαναλήψεις φορτοεκφορτίσεων, άρα με τον καιρό.
Αρα, αν τα βάλουμε μαζί, αν είσαι ψύχραιμος και δεν κουνάς τα χέρια αρκετά, και ο συσσωρευτής είναι μιας κάποιας ηλικίας με αρκετές φορτωεκφορτώσεις, φορτίζει μεν αλλά όχι στο μέγιστο θεωρητικό πχ των 6 μηνώνανε, αλλά για λιγότερο.
Οπότε, στον δείκτη φόρτισης, βλέπεις αναλογικά φόρτισης αντίστοιχη των 2-3-4 μηνώνανε, κι όχι την πλήρη ένδειξη των 6 μηνώνανε. Αλλά, δουλεύει, έστω και αν το φοράς για 8 ώρες την ημέρα και είσαι Ευζωνας.