Αποστολέας Θέμα: service ianos  (Αναγνώστηκε 8281 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος avis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: service ianos
« Απάντηση #75 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:24:13 μμ »
τον iano τον πήρα γιατί μου έκανε κλικ. Δεν είχα ανάγκη από καταδυτικά έχω  5 . Πιστεύω ότι και σε εσάς έχει συμβεί αυτό. Δεν πίστευα ποτέ οτι θα συμβεί ζημιά τόσο γρήγορα. Πίστευα ότι η ζημιά ήταν κάτι απλό. Όταν επικοινώνησα με την εταιρεία μου είπαν στείλτο και θα δούμε. Δεν το έστειλα κακως. Δεν φανταζόμουνα τόση δυσκολία.
Και εσεις εδώ πιστεύω οτι έχετε πάει σε ανεξάρτητους τεχνίτες αρα δεν ήταν κατι περίεργο να το πάω και εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:25:26 μμ »
Σωστά τα λες,τώρα τι θα κάνεις;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος avis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:31:04 μμ »
Περιμένω μια απάντηση από τον τεχνικό . Αν δεν μπορεί να το ανοίξει  θα το στείλω έξω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:31:44 μμ »
Που πρέπει να το στείλεις, αν χρειαστεί
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:37:02 μμ »
τον iano τον πήρα γιατί μου έκανε κλικ. Δεν είχα ανάγκη από καταδυτικά έχω  5 . Πιστεύω ότι και σε εσάς έχει συμβεί αυτό. Δεν πίστευα ποτέ οτι θα συμβεί ζημιά τόσο γρήγορα. Πίστευα ότι η ζημιά ήταν κάτι απλό. Όταν επικοινώνησα με την εταιρεία μου είπαν στείλτο και θα δούμε. Δεν το έστειλα κακως. Δεν φανταζόμουνα τόση δυσκολία.
Και εσεις εδώ πιστεύω οτι έχετε πάει σε ανεξάρτητους τεχνίτες αρα δεν ήταν κατι περίεργο να το πάω και εγώ.

Πολύ καλά έκανες και το αγόρασες το ρολόι αφού όπως λες σου έκανε κλικ. Για μένα η κριτική πρέπει να αφορά όχι εσένα φυσικά, αλλά εξ' ολοκλήρου την εταιρεία. Δεν θα την κρίνω για το γεγονός ότι δεν έχει εξουσιοδοτημένο service στην Ελλάδα. Είναι μια μικρή εταιρεία και δεν θα μπορούσε. Μιλάμε όμως για ένα ρολόι diver και όχι για tourbillon. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να υποστηρίξει τον πελάτη με service παντού, θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει ένα ρολόι που αφενός μεν να είναι λιγότερο ευαίσθητο και αφετέρου δε να μπορεί να του κάνει service και ένας ανεξάρτητος καλός τεχνίτης. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,vlkr,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος avis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:38:56 μμ »
τους στέλνεις mail και σου στέλνουν απάντηση. Το προηγούμενο δεν το κράτησα .Μάλλον Βασιλεία.
Ο τεχνίτης εδώ είναι ο Σουσούνης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:39:34 μμ »

Πολύ καλά έκανες και το αγόρασες το ρολόι αφού όπως λες σου έκανε κλικ. Για μένα η κριτική πρέπει να αφορά όχι εσένα φυσικά, αλλά εξ' ολοκλήρου την εταιρεία. Δεν θα την κρίνω για το γεγονός ότι δεν έχει εξουσιοδοτημένο service στην Ελλάδα. Είναι μια μικρή εταιρεία και δεν θα μπορούσε. Αφού όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει τον πελάτη με service παντού, θα έπρεπε να είχε σχεδιάσει ένα ρολόι που αφενός μεν να είναι λιγότερο ευαίσθητο και αφετέρου δε να μπορεί να του κάνει service και ένας ανεξάρτητος καλός τεχνίτης. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
Σωστα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούνιος 15, 2022, 18:39:54 μμ »
τους στέλνεις mail και σου στέλνουν απάντηση. Το προηγούμενο δεν το κράτησα .Μάλλον Βασιλεία.
Ο τεχνίτης εδώ είναι ο Σουσούνης.
Με το καλό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούνιος 16, 2022, 14:23:04 μμ »
@avis  Κάποτε που ασχολήθηκα με ανάλογη κάσα σε φθηνό ρολόι (Swatch Irony Hugo Drax) https://www.swatch.com/el-gr/hugo-drax-moonraker-yrs410g/YRS410G.html με αναζήτηση στον ιστό διαπίστωσα ότι αυτά τα ρολόγια για να τα ανοίξεις πρέπει να ασκήσεις πίεση με αέρα.
Στην περίπτωση μου, όπως και στην περίπτωση του φίλου, είχε ήδη βγει (βίαια στη δική μου περίπτωση) η κορώνα με το stem. Οπότε το δύσκολο είναι να βγει μόνο το bezel χωρίς να τραυματιστεί.
Από εκεί και πέρα, μια σύριγγα και κομμάτι latex από γάντια μιας χρήσεως για φλάντζα και συμπίεση αέρα από το άνοιγμα της κορώνας. Προσοχή μην πεταχτεί το κρύσταλλο και σπάσει.
Υποπτεύομαι πως ο τεχνίτης σου δυσκολεύεται με το bezel και όχι με το κρύσταλλο ίσως;…
Όταν πήγα στο ρολογά μου και του ζήτησα μηχανή για το ρολόι, με ρώτησε πως το άνοιξα, και όταν του είπα, με ρώτησε αν είμαι του επαγγέλματος…
Full disclosure, δεν κατάφερα να το φτιάξω το ρολόι καθώς δεν βρήκα έτοιμη μηχανή και δεν μπόρεσα να επισκευάσω την πλαστικούρα της ETA/Swatch, οπότε δέξου αυτά που γράφω με επιφύλαξη.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Ιούνιος 16, 2022, 15:39:19 μμ »
Η ερώτηση είναι, γιατί το έφτιαξαν έτσι?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούνιος 16, 2022, 15:50:00 μμ »
@avis  Κάποτε που ασχολήθηκα με ανάλογη κάσα σε φθηνό ρολόι (Swatch Irony Hugo Drax) https://www.swatch.com/el-gr/hugo-drax-moonraker-yrs410g/YRS410G.html με αναζήτηση στον ιστό διαπίστωσα ότι αυτά τα ρολόγια για να τα ανοίξεις πρέπει να ασκήσεις πίεση με αέρα.
Στην περίπτωση μου, όπως και στην περίπτωση του φίλου, είχε ήδη βγει (βίαια στη δική μου περίπτωση) η κορώνα με το stem. Οπότε το δύσκολο είναι να βγει μόνο το bezel χωρίς να τραυματιστεί.
Από εκεί και πέρα, μια σύριγγα και κομμάτι latex από γάντια μιας χρήσεως για φλάντζα και συμπίεση αέρα από το άνοιγμα της κορώνας. Προσοχή μην πεταχτεί το κρύσταλλο και σπάσει.
Υποπτεύομαι πως ο τεχνίτης σου δυσκολεύεται με το bezel και όχι με το κρύσταλλο ίσως;…
Όταν πήγα στο ρολογά μου και του ζήτησα μηχανή για το ρολόι, με ρώτησε πως το άνοιξα, και όταν του είπα, με ρώτησε αν είμαι του επαγγέλματος…
Full disclosure, δεν κατάφερα να το φτιάξω το ρολόι καθώς δεν βρήκα έτοιμη μηχανή και δεν μπόρεσα να επισκευάσω την πλαστικούρα της ETA/Swatch, οπότε δέξου αυτά που γράφω με επιφύλαξη.

Δεν ξέρουμε φυσικά τι τεχνική εφαρμόζει το επίσημο service της IANOS για να ανοίγει αυτά τα ρολόγια, αλλά πάντως αυτή η τεχνική που ανάφερε ο φίλος Speedster356, όντως υπάρχει. Στο παρακάτω video την εφαρμόζει ο τεχνικός για να ανοίξει ένα vintage Omega Dynamic που δεν έχει πίσω καπάκι. Το συγκεκριμένο ρολόι έχει βέβαια απ' ο,τι βλέπουμε σπαστό άξονα κουρδίσματος, τον οποίο τον αφαιρεί πριν ασκήσει πίεση.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούνιος 16, 2022, 15:57:37 μμ »
Δεν μπορούσε να το κάνει πιο απλό?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιούνιος 16, 2022, 15:58:30 μμ »
Δεν μπορούσε να το κάνει πιο απλό?

Φυσικά και θα μπορούσαν....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιούνιος 16, 2022, 16:03:21 μμ »
Αυτό λέω κι εγώ...
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιούνιος 16, 2022, 19:54:59 μμ »
Μια παρένθεση γενικής εφαρμογής.

Στον σχεδιασμό κάθε αντικειμένου, από πλυντήριο ρούχων μέχρι διαστημόπλοιο, ο κατασκευαστής "περιορίζει" την πρόσβαση σε μη ειδικούς ή / και μη κατόχους των ειδικευμένων εργαλείων, με την χρήση "συνδετικών" που δεν είναι διαδεδομένα.

Θα το δείτε, σε βιδούλες με εξάγωνες κεφαλές, με πολύπλοκα σχήματα, αποκοχλιωτές με ειδικές γραμμώσεις, κλπ.

Με αυτον τον τρόπο, "απαγορεύει" την αποσυναρμολόγηση και την καταστροφή από άτομα μη σχετικά.

Στην ορολογία αυτό λέγεται "fool-proof".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.