Αποστολέας Θέμα: Jaeger Le Coultre Reverso  (Αναγνώστηκε 3219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
Jaeger Le Coultre Reverso
« στις: Ιανουάριος 20, 2022, 16:47:54 μμ »
Αν και αυτή την περίοδο ασχολούμαι αποκλειστικά με την συγγραφή του νέου μου βιβλίου, είπα να κάνω μια μικρή παύση και να γράψω δυο αράδες για το νέο μου απόκτημα. Πάμε λοιπόν…

Το ρολόι αυτό αγοράστηκε με σκοπό να το δώσω στον μοναχογιό μου. Βεβαίως, θα του δωθεί όταν φτάσει σε μια ικανή ηλικία κατά την οποία θα μπορεί να εκτιμήσει τα μικρά αριστουργήματα καρπού. Για αυτό λοιπόν το λόγο, επέλεξα το Monoface, έτσι ώστε να χαράξω στο πίσω μέρος κάτι εντελώς προσωπικό και μοναδικό!

Πάμε τώρα στα περί συσκευασίας… Ήταν το ένα και μοναδικό μελανό σημείο του όλου concept. Σας μπερδεύω το ξέρω. Αλλά θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.. Δεν μπορεί κυρία JLC να βάζεις αυτό το κομψοτέχνημα μέσα σε πλαστικό κουτί. Εδώ η εταιρία είναι πραγματικά φάουλ. Από εκεί και πέρα το περιεχόμενο της όλης συσκευασίας είναι δωρικό. Περιλαμβάνει την εξωτερική χάρτινη συσκευασία, σε χρώμα χρυσαφί, εντός της οποίας υπάρχουν το πλαστικό κουτί (ιδίου χρώματος) με το ρολόι, ένα βιβλίο - τόμο με τις οδηγίες χρήσης και την κάρτα - εγγύηση. Ακόμη και η κάρτα ήταν χύμα στο κάτω μέρος της χάρτινης συσκευασίας!!! Που είσαι ρε Ω με τις δερμάτινες θήκες καρτών;;;

Πάμε τώρα στα του ρολογιού… ξεκινώντας από το υπέροχη κάσα που κάνει και την μεγάλη διαφορά από όσα ρολόγια έχω μέχρι στιγμής αγοράσει - φορέσει - δοκιμάσει…
Το σχήμα της κάσας είναι rectangle που λέγανε και στο χωριό μου τα Σάλωνα. Δηλαδή είναι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Με διαστάσεις 45,6x27,4mm και υλικό κατασκευής το ατσάλι. Η κάσα του ρολογιού είναι στο σύνολο της γυαλισμένη.
Το ρολόι κάθεται - αναπαύεται τέλεια στον καρπό. Και αν και προχώρησα στην αγορά του large, μόνο large δεν το λες, ούτε ως προς τις διαστάσεις αλλά ούτε ως προς το βάρος. Πραγματικά είναι πανάλαφρο! Ενώ lug to lug είναι τόσο όσο, μην περιμένετε βέβαια να τα μετρήσω.. δεν θα γίνω εγώ κύριοι για σας ψυχαναγκαστικός..:)

Το dial παραπέμπει σε Art Deco, μιας και το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό κίνημα υπήρξε η πηγή έμπνευσης για τo εν λόγω μοντέλο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Art Deco που σημαίνει «Διακοσμητική Τέχνη», επικράτησε από το 1925 έως την δεκαριά του ‘40 και το Reverso κυκλοφόρησε το 1931. Από εκεί και πέρα το dial περιλαμβάνει elegant guilloche (κομψό γκιλό) και σατέν φινίρισμα, ενώ οι ενδείξεις της ώρας είναι αραβικοί αριθμοί, από τους οποίους απουσιάζει ο αριθμός «6» λόγω του ότι στην θέση του είναι η ένδειξη των δευτερολέπτων (Small seconds). Οι δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων είναι μπλε, έτσι τους δίνεται απλόχερα η δυνατότητα να παίζουν ανέμελα στα χρώματα της μέρας! Ενώ παράλληλα δίνει ένα τόνο ακόμα πιο αριστοκρατικό στη συνολική εικόνα του ρολογιού…

Το Reverso σε χρήση.. αντεστραμμένο δηλαδή! Και εδώ η κάσα είναι όλη γυαλισμένη και πανέτοιμη να δεχθεί την οποία χάραξη μελλοντικά αποφασίσω να κάνω και λέω μελλοντικά γιατί μου είπαν ότι είναι καλύτερα να το χαράξω όταν πάει για το service του σε κάποια χρόνια, μιας και για να χαραχθεί το ρολόι, πρέπει πρώτα να λυθεί, άρα να ανοιχθεί. Η κορώνα του ρολογιού είναι αρκετά μεγάλη και το κούρδισμα που είναι πραγματικά μεταξένιο στην αίσθηση και άρτιο στην ακοή, γίνεται πολύ εύκολα. Τώρα ως προς τον μηχανισμό που κρύβεται ακριβώς από κάτω. Πρόκειται για τον in house calibre 822/2. Ο εν λόγω μηχανισμός αποτελείται από 108 κομμάτια και «χτυπάει» 21600 φορές ανά ώρα, ενώ η αυτονομία του είναι 42 ώρες. Τώρα κατά πόσο ακριβής είναι δεν πρόκειται ποτέ να το μάθω γιατί απλά δεν ασχολούμαι με την χρονομετρία των ρολογιών μου.

Στο πίσω μέρος που είναι ελαφρώς βουρτσισμένο, υπάρχει ο κωδικός του ρολογιού, η πιστοποίηση ότι έχει περάσει από 1000 ώρες ελέγχου καθώς και η πληροφορία για την αδιαβροχοποίηση του, η οποία και αποτελεί το μοναδικό του μειονέκτημα, κατ´ εμέ, μόλις 30 μέτρα ή 3 ατμόσφαιρες.

Τέλος το λουράκι του, το οποίο είναι πραγματικά ποίημα…

Ένα calf (leather) ποίημα, σε χρώμα καφέ, δια χειρός (στην κυριολεξία) από τον οίκο Fagliano…

Ο Casa Fagliano (εκ Αργεντινής) είναι ένας διάσημος οίκος κατασκευής υποδημάτων (μπότες) ιππασίας και επειδή όλοι μας γνωρίζουμε τον λόγο ύπαρξης του Reverso, η συνεργασία αυτή ήταν προφανής αλλά και απαραίτητη…

Ο τοκάς είναι γυαλισμένος κι αυτός και φέρει πάνω του το λογότυπο της εταιρίας. Το υλικό  και εδώ είναι ατσάλι.

Ακολουθούν κάποιες καρπίσιες φωτογραφίες. Παρακαλώ απομακρύνεται τα μικρά παιδιά από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών..;)

Λοιπόν, εδώ τελειώνουμε κύριοι.. έχω και ένα Hublot ακόμα να πάρω όποτε λέω να πάω να γράψω σιγά σιγά, μπας και πωλήσουμε κάνα βιβλίο και έτσι άλλος ένας στόχος επιτευχθεί..;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
6
funny
0
like
7
wow
3
Members reacted friendly:
Makis2020,Wagner669,yannisb,Greg,sub50,Giuseppe Busso,
No reactions
Members reacted like:
criss6,SAn,Wagner669,kloze,chris70,Greg,sub50,
Members reacted wow:
paschos76,Wagner669,marios,

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Jaeger Le Coultre Reverso
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 16:54:53 μμ »
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 16:55:48 μμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση και φανταστικό iconic ρολόι. Με γεια, εύχομαι να χρειαστείς κι άλλα τέτοια αν το επιθυμείς. Καλοφορετο
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 16:57:44 μμ »
Φοβερος φίλε. Εύχομαι να κοσμεί με υγεία και χαμόγελα πάντα το παιδί σού.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criss6

• Sr. Member
  • ¯\_(シ)_/¯
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:03:25 μμ »
Πήρες ρολογάρα! Να το χαρείς και είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσει και ο υιος σου στο μέλλον. Ωραία παρουσίαση!
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:12:22 μμ »
Τι πιο ωραίο από το να παρουσιάζει ένα κόσμημα(ναι κόσμημα) ένας συγγραφέας
Εγώ θα πω καλορίζικο στον γιο σου.Ευχομαι να εκτιμήσει την αξία του ,όταν έρθει αυτή η πολύ ωραία στιγμή
Για το ρολόι τι να πούμε
Όνειρο
Άντε,καλοριζικο και σε σένα.
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SHMAIOFOROS

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:13:34 μμ »
Να το χαίρεσαι το κομψοτέχνημα φίλε μου...
Μεγειά...
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Beastaras,
No reactions
No reactions
No reactions
Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουν: ο χρόνος, ο άνεμος, η τύχη και η γυναίκα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:16:40 μμ »
Σούπερ παρουσίαση για ένα διαχρονικό κόσμημα-ρολόι,να το χαίρεσαι και εσυ και ο γιος σου.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Beastaras,
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:20:15 μμ »
Αν και αυτή την περίοδο ασχολούμαι αποκλειστικά με την συγγραφή του νέου μου βιβλίου, είπα να κάνω μια μικρή παύση και να γράψω δυο αράδες για το νέο μου απόκτημα. Πάμε λοιπόν…

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Λοιπόν, εδώ τελειώνουμε κύριοι.. έχω και ένα Hublot ακόμα να πάρω όποτε λέω να πάω να γράψω σιγά σιγά, μπας και πωλήσουμε κάνα βιβλίο και έτσι άλλος ένας στόχος επιτευχθεί..;)

Καλορίζικο! Να το χαίρεσαι κι εσύ και ο γιος σου!
Πέρα από τα ρολόγια, για πες μας και για τα βιβλία σου σε μας που δε γνωρίζουμε :)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Beastaras,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:25:44 μμ »
Μπράβο Παναγιώτη. Να είσαι πάντα καλά και να έχεις έμπνευση.

Με το καλό μετά από πολλά χρόνια να το χαρεί και ο γιος σου.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Beastaras,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SAn

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 17:46:01 μμ »
Ένα από τα κλασσικά και όμορφα ρολόγια. Μπράβο για την παρουσίαση, σε ευχαριστούμε!

ΥΣ: Αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις, στείλε pm. Είμαι ήδη στην ηλικία να το εκτιμήσω  :P :P
friendly
1
funny
2
like
0
wow
0
Beastaras,
Members reacted funny:
Beastaras,Spyoly,
No reactions
No reactions
Seiko, κάθε πέρυσι και καλύτερα.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 18:06:34 μμ »
Καλορίζικο! Να το χαίρεσαι κι εσύ και ο γιος σου!
Πέρα από τα ρολόγια, για πες μας και για τα βιβλία σου σε μας που δε γνωρίζουμε :)

Έχω κυκλοφορήσει δυο μυθιστορήματα:
Το πρώτο ήταν τον Αύγουστο του 2019 με τίτλο «Η κατάθεση», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και το δεύτερο το καλοκαίρι που μας πέρασε (Ιούλιος 2021), με τίτλο «ΝΤΕΦΙΛΕ», από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Και τα δυο βιβλία τα έχω αναρτήσει στο νήμα “βιβλίο και ρολόι»..;)
Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείς να μπεις στα site των μεγάλων βιβλιοπωλείων, Public, Πολιτεία, Πρωτοπορία κλπ που έχουν εκτός των άλλων, αναρτημένο και το οπισθόφυλλο με τις υποθέσεις των έργων.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
,Argo982001,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 18:07:00 μμ »
Πατερούλη με θυμάσαι;...
Και πάλι ωραιότατο διαχρονικό safety ρολόϊ, καλοφόρετο

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Beastaras,
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 18:15:30 μμ »
Πατερούλη με θυμάσαι;...
Και πάλι ωραιότατο διαχρονικό safety ρολόϊ, καλοφόρετο

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε θυμάμαι τέκνο μου.. :D ;D :P ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 20, 2022, 18:18:52 μμ »
Έχω κυκλοφορήσει δυο μυθιστορήματα:
Το πρώτο ήταν τον Αύγουστο του 2019 με τίτλο «Η κατάθεση», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και το δεύτερο το καλοκαίρι που μας πέρασε (Ιούλιος 2021), με τίτλο «ΝΤΕΦΙΛΕ», από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Και τα δυο βιβλία τα έχω αναρτήσει στο νήμα “βιβλίο και ρολόι»..;)
Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείς να μπεις στα site των μεγάλων βιβλιοπωλείων, Public, Πολιτεία, Πρωτοπορία κλπ που έχουν εκτός των άλλων, αναρτημένο και το οπισθόφυλλο με τις υποθέσεις των έργων.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα φαίνονται, Παναγιώτη! Θα τα πάρω σίγουρα. Είμαι σίγουρος ότι έχουν πάει και καλά εμπορικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions