Αποστολέας Θέμα: YEMA Wristmaster Adventurer Beige  (Αναγνώστηκε 1001 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SAn

• Full Member
  • **
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
YEMA Wristmaster Adventurer Beige
« στις: Ιανουάριος 10, 2022, 19:43:04 μμ »
Αρχικά κάποια χαρακτηριστικά για το ρολόι. Είναι 37mm με 48mm lug to lug και 12mm πάχος. Φτιαγμένο από  316L Stainless Steel βουρτσισμένο στην πάνω επιφάνεια και γυαλισμένο στα πλάγια.
Φέρει ακρυλικό hesalite υπερυψωμένο στα 1.8mm, είναι αδιάβροχο στα 100μ και το βράδυ φωτίζει με Swiss Super-LumiNova BGW9.
Στην καρδιά του χτυπάει ο In-house YEMA200 με 29 ρουμπίνια στα 28800 και power reserve 42 ωρών. Λένε πως οι τεχνικοί του βελτίωσαν το +-25 δεύτερα τη μέρα σε +-10.
Καταρχάς να πω πως όταν πρωτοείδα το dial του ρολογιού στην καμπάνια του Kickstarter το αγάπησα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλα μου θύμισε το SBGM221 (ναι δεν έχουν καμία σχέση, έχω τρελαθεί) και το γεγονός πως δεν θα το αγοράσω ποτέ.

Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν, κυρίως λόγω  της φήμης της yema, αλλά στα τελευταία 15 λεπτά πριν τη λήξη το τσίμπησα. (ναι σχεδόν 10 μέρες το περιτριγύριζα!)
Ήρθε 25 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί η εταιρία. Πως θα το έχουμε δhλαδή ως τα Χριστούγεννα.

Το ρολόι για μένα είναι casual λόγω της βουρτσισμένης τοπ επιφάνειας με στοιχεία dressy λόγω του γυαλίσματος στα πλευρά που του δίνει έναν αέρα πολυτέλειας. Είναι καθημερινό ρολόι και πάει σχεδόν με τα πάντα. Πολύ ευέλικτο. Πήρα πολλά θετικά σχόλια από κόσμο που το πρόσεχε.

Σαν ρολόι εγώ το χαρακτηρίζω ποιοτικότατο κατασκευαστικά, αλλά ίδωμεν.
Η μηχανή του είναι όντως βελτιωμένη. Από 27 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου ήταν μπροστά λίγο λιγότερο από λεπτό.

Το dial του ήταν ο λόγος που το αγόρασα. Είναι πανέμορφο, δεν διαθέτει αριθμητικά στοιχεία αλλά υπερυψωμένα γυαλισμένα μεταλλικά στοιχεία που του δίνουν αέρα πολυτέλειας και δεν ξέρω γιατί μου θυμίζουν GS και ακριβώς πίσω ένα μικρό σφαιρίδιο Swiss Super-LumiNova BGW9 που φωτίζει neon blue.
Η ημερομηνία βρίσκεται στη θέση 3 και έχει μια ωραία μεταλλική λεπτομέρεια γύρω.
Οι δείκτες και αυτοί γυαλισμένοι με πολύ καλή ποιότητα και ποσότητα Super-LumiNova, με το παραμικρό φωτίζουν. Στο φως μάλιστα μου αρέσουν ακόμα περισσότερο, όπως κάνουν αντίθεση.
Τέλος η κάθετη και οριζόντια γραμμή το κάνουν πιο «προσιτό» και casual.

To hesalite που είναι domed, είναι πολύ όμορφο και κάνει ωραία παιχνίδια υπό γωνία, αλλά το φοβάμαι πως σε κάποια απροσεξία θα χαιρετίσει, καθώς εξέχει και είναι το πρώτο που θα φάει χτύπημα. Από την άλλη το προτιμώ στο συγκεκριμένο τύπο από ζαφείρι, καθώς καθαρίζεται από γρατσουνιές σχετικά ευκολότερα.

Η κορώνα σε σωστό μέγεθος , βούτυρο και με ευκολία χρήσης.

Στα αρνητικά τώρα.
Το lug to lug θα μπορούσε να είναι μικρότερο.Τώρα είναι πολύ οριακό. 47ρι-46ρι θα ήταν οκ. Ταυτόχρονα θα μπορούσαν να τα φτιάξουν ώστε να χαμηλώνουν περισσότερο για να αγκαλιάζει τον καρπό καλύτερα.

Το λουράκι είναι ποιοτικότατο, χοντρό δέρμα, αλλά ταυτόχρονα σκληρό. Δεν αγκαλιάζει τον καρπό, ίσως μελλοντικά μαλακώσει, αλλά σε μια αλλαγή που έκανα με ένα μαλακό μαύρο που έχω το ρολόι καθόταν καλύτερα. Με 17 και κάτι εκατοστά καρπό στην προτελευταία τρύπα κόβει βόλτες, και στην τελευταία με ψιλοενοχλεί στα πλάγια χωρίς να είναι τέρμα σφικτό. Αν είχα δλδ 16 εκατοστά καρπό θα έπρεπε να πάω να ανοίξουν και άλλη.

Γενικά κάθεται καλύτερα πίσω από το κόκκαλο με το συγκεκριμένο λουράκι. Για καλοκαίρι θα είναι τέλεια, αλλά με μακριά μανίκια προτιμώ τα ρολόγια πολύ κοντά στον καρπό , οπότε μελλοντικά θα αλλάξει με κάτι διαφορετικό. Πάντως χρωματικά το καφέ του ταιριάζει περισσότερο.
Σαν επίλογο θα πω, πως το συγκεκριμένο ρολόι, ή τύπος ρολογιού δεν ήταν μέσα στα σχέδιά μου. Γενικά θέλω πράγματα που εξυπηρετούν ως ένα σημείο και κάποια «ανάγκη» ας το πούμε. Είμαι άνθρωπος της θάλασσας και δεν έχω diver. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Στα 399 ευρώ αξίζει τα χρήματά του. Αν έκανε 600 δεν θα το έπαιρνα, όχι πως δεν τα αξίζει , τα αξίζει, αλλά έχω κάποια κριτήρια που πρέπει να ικανοποιούνται συνολικά για να δώσω πάνω από ένα ποσό. Βέβαια εκεί που έχουν πάει οι τιμές, όλα καπέλο είναι πλέον, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Το ζήτημα είναι πως κάθε φορά που το κοιτάζω μου βγάζει μια παιχνιδιάρικη καλοκαιρινή βινταζιάρικη ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων στο χωριό, διακοπές με τους παππούδες. Ένα πολύ οικείο συναίσθημα. Και μου αρέσει. 
friendly
1
funny
0
like
5
wow
0
Members reacted friendly:
george_,
No reactions
Members reacted like:
george_,sub50,geezerv,Thodorisklm,nikonian,
No reactions
Seiko, κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Απ: YEMA Wristmaster Adventurer Beige
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 19:46:25 μμ »
Πολύ ωραίο!
Καλοφόρετο να είναι !
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Apo_Zark

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 19:47:52 μμ »
Πολύ όμορφο ρολόι και εξαιρετική παρουσίαση. Να το χαρείς και περιμένουμε περισσότερες φώτο.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 19:55:44 μμ »
Άλλη μια εξαιρετική παρουσίαση.. όπως άλλωστε και το ρολόι!!! Να το χαρείς όσο δεν πάει..:)
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 20:46:55 μμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση για ένα ολόφρεσκο και ιδιαίτερο ρολόι
Καλορίζικο να είναι

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος zikos

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 20:58:18 μμ »
Καλορίζικο
Ψαγμένη αγορά   
Ωραίο ρολόι ,με σχέδιο που είναι πάντα κλασσικό και σύγχρονο ταυτόχρονα
Παρά πολύ ωραίο dial
Και το hesalite του δίνει πολύ βιντάζ όψη

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 21:17:01 μμ »
Εξαιρετική παρουσίαση.
Εγώ κρατάω ότι δεν έχεις diver
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 22:32:51 μμ »
Ωραία παρουσίαση ωραίο και το ρολόι! Να είσαι καλά και να το χαίρεσαι!!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 22:45:07 μμ »
Καλοφόρετο να είναι!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 10, 2022, 23:29:45 μμ »
Ιδιαίτερη αγορά από μια μπράντα σωστή που κρατά χαρακτήρα αναλλοίωτο.
Σίγουρα είναι ένα ρολόι για συλλογή!

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 11, 2022, 07:47:50 πμ »
Συγχαρητήρια για την αναλυτική παρουσίαση.Η Yema έχει βγάλει στην αγορά πολύ όμορφα ρολόγια τα τελευταία χρόνια και το δικό σου είναι η απόδειξη αυτής της προσπάθειας.Πιστεύω ότι σύντομα θα λύσουν και τα οποία προβλήματα έχουν με το  quality control της παραγωγής τους και θα βρουν την θέση που τους αξίζει .
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
SAn,
No reactions
No reactions