Αν δεν ανοιχτεί το ρολόι όλα τα άλλα είναι θεωρίες που δε βοηθούν,το αντίθετο μαλλον
Ειναι δηλωμένη η απόφαση του
@chris70 να το πάει στο σέρβις.

Δεν το κοπάνησε, δεν έσπασε το κρύσταλο, δεν το γέμισε νερά, δεν το πάτησε με το αυτοκίνητο.

Μια παρατήρηση είχε, που φαίνεται την έχουν οι μηχανές αυτές.
Και είναι και ακόμα σε εγγύηση. Αρα ? Λες να το κρατήσει έτσι ή να πάει αλλού ? Στο επίσημο θα πάει.
ΔΕΔΟΜΕΝΟ.Από την άλλη, όσοι παρακολουθούν το συγγραφικό μου έργο ( Sic !

), γνωρίζουν καλά ότι,
είμαι αυτός που πάντα συνιστά τα ρολόγια να ανοίγονται. Σε κάθε περίπτωση.

Το τι μπορεί να δεί κανείς στην "νεκροψία", δεν το φαντάζεται ποτέ !

Τα ρολόγια, τα μηχανικά τουλάχιστον

, είναι μηχανισμοί ακριβείας, που απαιτούν έλεγχο / συντήρηση απο ειδικους ανθρώπους με γνώση.
Και η κορωνάτη, θεωρητικά, εκπαιδεύει τους τεχνίτες της, στα ειδικά της εργαλεία και πρακτικές.
Στα βίδεα του γιου τιούμπ, υπάρχουν κάποιοι, που αναφέρουν σαφώς, ότι δεν είναι εκπαιδευμένοι τεχνικοί από την συγκεκριμενη, αλλά, λόγω εμπλοκης ετών, τολμούν να τα ανοιγουν.
Και στην Αθήνα, υπάρχουν και κάποιοι τεχνικοί, που τα ανοίγουν, ( ξερω προσωπικά 3 ), αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε ανταλλακτικά.
Και εδώ, που το "αγροτεμάχιο" είναι ακόμα σε εγγύηση,
και ίσως απαιτηθεί νέο pivot, ειναι υποχρεωμένος να το πάει εκεί. Θέλει δεν θέλει. Για να προστατέψει, θεωρητικά τουλάχιστον, το περιουσιακό του στοιχείο. Και δεν το λέω από την άποψη της αξίας. Το λέω απο άποψη ορθής επισκευής / λειτουργίας και διάρκειας ζωής.
Και μια σημείωση.
Αραγε, θα τον ενημερώσουν αν το pivot είχε φθορά και αν έκαναν την αλλαγή ? ή τι άλλο βρήκαν ?.

ή θα το θάψουν ?

Για τις πλατιές λαϊκές μάζες που δεν με γνωρίζουν, να επαναλάβω ότι η εμπλοκή μου με τα ρολόγια ( βίτσιο θα το έλεγα

), αρχισε πάρα πολύ νωρίς, και από τα 9-10, ξεροστάλιαζα σε πάγκους τεχνιτών.
Επισυνάπτω φωτό του μικρού μου, που τον οδήγησα στους ίδιους δρόμους ( .....με πλήρη αποτυχία

).
Εδώ, ειναι 10 χρονώνανε.

Και η μηχανή, είναι μία Vacheron.