Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει θέμα με την Rolex Cal.3235 ?  (Αναγνώστηκε 16340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Υπάρχει θέμα με την Rolex Cal.3235 ?
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 15:44:35 μμ »
Εχει πλακα παντως τα θεματα με τα προβληματα των ρολεξ στα διεθνη φορουμ…σελιδες ολοκληρες…
Αλλα στα δικα μας τπτ..Απροβληματιστα ολα.
Αναγκαστηκα να ψαξω για το ολοκαινουργιο dj της συζυγου..
Η κορωνα δε βγαινει στη δευτερη θεση (για ρυθμιση της ωρας) αν πρωτα το κουρδισεις λιγο.
Δλδ μαλλον δεν ευθυγραμμιζεται σωστα και δε τραβιεται εξω στη σωστη θεση.Αυτο το κανει οχι παντα αλλα μια στις 3 φορες πχ…Πραγμα εκνευριστικο αν περιμενεις να παει στο 12 για να κανεις σωστη ρυθμιση δευτερολεπτων..
Αν γυρισω τη κορωνα χιλιοστα αντιθετα με τη φορα του ρολογιου(αφου πρωτα το κουρδισει) τοτε θα βγει απροβληματιστα…
Οπως επισης θα βγει απροβληματιστα αν δε το κουρδισει  καθολου πρωτα αλλα αφου τη ξεβιδωσει την τραβηξει προς τα εξω..

Με λιγο γκουγκλαρισμα λοιπον στα διεθνη φορουμ διαβασα οτι παρα πολλα ρολεξ το κανουν αυτο και θεωρειται «φυσιολογικο»….εκει μαλιστα διαβασα και τις λυσεις οπως τοκουρδισμα χιλιοστα προς τα πισω η απλα κούρδισε λιγο ακομη και ξαναπροσπαθησε,που οντως πιανουν…Η αλλες φορες απλα πατας προς τα μεσα και μετα βγαινει κανονικα..
Σε αλλα λενε οτι στρωνει με το καιρο και σε αλλα οχι…

Ειδικα η γυναικα μου δε θα κατσει να ασχοληθει να το στειλει να δει αν φταιει κατι απο τη στιγμη κιολας που αν το φοραει καθε μερα η ρυθμιση θα γινεται καθε μηνα για ημερομηνια και καθε 2 πες για την ωρα..Αλλα εμενα θα με ενοχλουσε..

Υγ εκει π βγαζω το καπελο ειναι η χρονομετρια που εχει παρει κανα 2 σεκοντ μονο σε 5 6 μερες…

Σορυ για το οφ τοπικ…
Φιλε μου νομιζω η μονη λυση ειναι να στειλεις το deep sea για σερβις…και ελπιζω δωρεαν…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γιάννη Χρόνια Πολλά.  :)

Για να κατανοήσει κανείς το τι φταίει και το ρολόι σας παρουσιάζει αυτά τα προβήματα ( ? ), πρέπει να ξέρει λίγα στοιχεία για το πως λειτουργεί ένα ρολόι, και το πως η κορώνα, και ο άξονάς της λειτουργεί στο εσωτερικό.

Οι κορώνες, έχουν βασικά 2 θέσεις, κούρδισμα-ρύθμιση. Στα πλέον περίπλοκα, σε μία ακόμα θέση, αλλάζεις και την ημερομηνία. Σε άλλα, που βιδώνει η κορώνα, πρέπει να κάνεις ακόμα μία κινηση, ξεβίδωμα-απελευθέρωση.

Ολα αυτά, σαν σειριακό κιβωτιο, ελεγχονται από την θέση της , που προσδιορίζεται από ένα σύστημα "κλειδώματος" ανα θέση. Αυτό, που έχω περιγράψει με κύκλο.

Αν παρακολουθήσει κανείς κάποιο βίδεον , συντήρησης, μπορεί να τα δεί.

Η εμπλοκή ανα θέση, ορίζει και την εκαστοτε λειτουργία.

Οταν κουρδίζουμε, μπορεί η θέση αυτή να παραμείνει υπό τάση, από το "κλίκ", το key-less παραμένει σε εμπλοκή, και απαιτείται μία ελαφρά στροφή επιπλέον, για την απελευθέρωση.

Δικηγόρος της Rolex ?

Οχι, έχουν δικούς τους  ;D

Απλώς, μετά από 10-ετίες χρήσης, αντιλαμβάνεσαι ότι το κάθε ένα, έχει τα "κουσούρια" του, άλλο είναι βούτυρο, άλλο σκληρό, και εξαρτάται και από το χέρι που κάνει τις κινήσεις. Θέλει τρόπο.

Φυσικά, όταν ο ...........αρμολογητής, έχει κάνει καλή δουλειά, και έχει λιπάνει τις εμπλοκές, δουλεύεται εύκολα.

Αντίλογος - Αγοράζω ένα ρολόι, υψηλής αξίας. Πρέπει να μάθω ωρολογοποιός για να το χρησιμοποιήσω ?  ::) Δεν απευθύνεται στις πλατιές λαϊκές μάζες ?  :o

Η απάντηση είναι, πως με τις μικρές ανοχές, σε ένα τόσο μικρό μεγεθος, σε μια κίνηση που γίνεται 1 φορά τον μηνα, θέλεις και λίγο χρόνο ΚΑΙ προσαρμογής αλλά ΚΑΙ "λυσίματος" του μηχανισμού.

Μιλάμε πάντα για όργανα υψηλής τεχνικής ( σε όλα, όχι μονον σε αυτά ), που θέλουν και λεπτούς χειρισμούς.

Εμένα μου έχουν μείνει κορώνες στο χέρι,  ???  έχω ξεβιδώσει λαιμούς,  :'( :'( :'( μου έχουν φύγει δείκτες από τους άξονες,  :-[ κλπ. 

Υ.Γ. Αναμένεται επίθεση από τον @P.I.T.

:D :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
_Rhun_,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 15:45:34 μμ »

Ή το ρολεξολόμπι στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό που τις κόβει εν τη γενέσει τέτοιες δημοσιεύσεις...

Ισχύει  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 15:49:22 μμ »

Ή τα ελληνικά Rolex φωλιάζουν σε θυρίδες σε περίπτωση που θελήσει κανένας Μπαρουφάκης να φτιάξει δικό του νόμισμα.

.....το διοικείν, εστί προβλέπειν !  ;D

Ερχεται ο κάθε βαρεμένος, και πάει να εφαρμόσει τακτικές καταστροφής. Να μην ξέρεις τι ώρα έγινε ?  :-[

funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
_Rhun_,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 15:51:35 μμ »

Υπάρχουν και τα Rolex του Γιώργου_Ι τα οποία πλέον έχουν χρονομετρία ατομικού ρολογιού! Φήμες λένε ότι το time.is συγχρονίζει σε αυτά και όχι το αντίστροφο!   :P :P :P

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

...τα ρολόγια μου, μου ανήκουν, τα φορώ ΜΟΝΟΝ εγώ, άρα, είναι ......"ατομικά". ;D

Και ώς γνωστόν, τα ......ατομικά ρολόγια, χάνουν ΜΟΝΟΝ 1 δευτερο στα 999.999 χρόνια.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
_Rhun_,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 16:29:12 μμ »
Παντως μου κανει εντυπωση οτι δεν υπαρχει κανεις κατοχος της 32xx με παραπονο στη χρονομετρια...τουλαχιστον να το δηλωνει δημοσια...
Για μενα ολη αυτη η συμπεριφορα της μηχανης δεν ειναι νορμαλ...
Δεν γινεται μετα 1 χρονο της προηγουμενης ρυθμισης να παρουσιαζει το ιδιο προβλημα...
Δλδ πρεπει να φορας το ρολοι συνεχεια για να δουλευει σωστα? Δεν νομιζω οτι ειναι λογικο...
Αν το αφηνεις στο συρταρι για λιγο καιρο...τοτε παπαλα...?
Ξαναλεω οτι ενα B SOCH το φοραω οποτε και αν και την τελευταια φορα στον καρπο για 1 μηνα ειχε -1,5μιν...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 16:31:50 μμ »
Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε έτσι.
Ο κόσμος είναι γεμάτος θύματα προφανώς, βγάλε το ρολόι αγγελία να κονομήσεις και 2,3 χιλιαρικακια για να το πάρει το επόμενο θύμα

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 16:36:32 μμ »
Έχω αυτόματα που σε φοράω καιρό και δεν έχουν θεμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 16:58:55 μμ »
Παντως μου κανει εντυπωση οτι δεν υπαρχει κανεις κατοχος της 32xx με παραπονο στη χρονομετρια...τουλαχιστον να το δηλωνει δημοσια...
Για μενα ολη αυτη η συμπεριφορα της μηχανης δεν ειναι νορμαλ...
Δεν γινεται μετα 1 χρονο της προηγουμενης ρυθμισης να παρουσιαζει το ιδιο προβλημα...
Δλδ πρεπει να φορας το ρολοι συνεχεια για να δουλευει σωστα? Δεν νομιζω οτι ειναι λογικο...
Αν το αφηνεις στο συρταρι για λιγο καιρο...τοτε παπαλα...?
Ξαναλεω οτι ενα B SOCH το φοραω οποτε και αν και την τελευταια φορα στον καρπο για 1 μηνα ειχε -1,5μιν...

Σου κάνει εντύπωση που γενικά δεν υπάρχει κάτοχος ;

Μιλάμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για ένα πολύ πολύ ακριβό ρολόι
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
_Rhun_,
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 16:59:57 μμ »
Έχω χρονογράφο του 50 που φοράω αραιά και δουλεύουν όλα. Και το αρραβωνιάρικο Tissot που φοράω 4-6 φορές το χρόνο και δεν έχει κάνει κιχ. ΚΙ είχα να το φορέσω πάνω από 6 χρόνια (ίσως να λέω λίγα).

Βέβαια Rolex δεν έχω.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
_Rhun_,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 17:12:16 μμ »
Γιάννη Χρόνια Πολλά.  :)

Για να κατανοήσει κανείς το τι φταίει και το ρολόι σας παρουσιάζει αυτά τα προβήματα ( ? ), πρέπει να ξέρει λίγα στοιχεία για το πως λειτουργεί ένα ρολόι, και το πως η κορώνα, και ο άξονάς της λειτουργεί στο εσωτερικό.

Οι κορώνες, έχουν βασικά 2 θέσεις, κούρδισμα-ρύθμιση. Στα πλέον περίπλοκα, σε μία ακόμα θέση, αλλάζεις και την ημερομηνία. Σε άλλα, που βιδώνει η κορώνα, πρέπει να κάνεις ακόμα μία κινηση, ξεβίδωμα-απελευθέρωση.

Ολα αυτά, σαν σειριακό κιβωτιο, ελεγχονται από την θέση της , που προσδιορίζεται από ένα σύστημα "κλειδώματος" ανα θέση. Αυτό, που έχω περιγράψει με κύκλο.

Αν παρακολουθήσει κανείς κάποιο βίδεον , συντήρησης, μπορεί να τα δεί.

Η εμπλοκή ανα θέση, ορίζει και την εκαστοτε λειτουργία.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Οταν κουρδίζουμε, μπορεί η θέση αυτή να παραμείνει υπό τάση, από το "κλίκ", το key-less παραμένει σε εμπλοκή, και απαιτείται μία ελαφρά στροφή επιπλέον, για την απελευθέρωση.

Δικηγόρος της Rolex ?

Οχι, έχουν δικούς τους  ;D

Απλώς, μετά από 10-ετίες χρήσης, αντιλαμβάνεσαι ότι το κάθε ένα, έχει τα "κουσούρια" του, άλλο είναι βούτυρο, άλλο σκληρό, και εξαρτάται και από το χέρι που κάνει τις κινήσεις. Θέλει τρόπο.

Φυσικά, όταν ο ...........αρμολογητής, έχει κάνει καλή δουλειά, και έχει λιπάνει τις εμπλοκές, δουλεύεται εύκολα.

Αντίλογος - Αγοράζω ένα ρολόι, υψηλής αξίας. Πρέπει να μάθω ωρολογοποιός για να το χρησιμοποιήσω ?  ::) Δεν απευθύνεται στις πλατιές λαϊκές μάζες ?  :o

Η απάντηση είναι, πως με τις μικρές ανοχές, σε ένα τόσο μικρό μεγεθος, σε μια κίνηση που γίνεται 1 φορά τον μηνα, θέλεις και λίγο χρόνο ΚΑΙ προσαρμογής αλλά ΚΑΙ "λυσίματος" του μηχανισμού.

Μιλάμε πάντα για όργανα υψηλής τεχνικής ( σε όλα, όχι μονον σε αυτά ), που θέλουν και λεπτούς χειρισμούς.

Εμένα μου έχουν μείνει κορώνες στο χέρι,  ???  έχω ξεβιδώσει λαιμούς,  :'( :'( :'( μου έχουν φύγει δείκτες από τους άξονες,  :-[ κλπ. 

Υ.Γ. Αναμένεται επίθεση από τον @P.I.T.

:D :D :D :D :D
Νασαι καλα κ Γιωργο για τη μηχανικη αναλυση…Θα επανελθω με ενημερωση μετα απο το στρωσιμο…

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 23:27:26 μμ »
Σου κάνει εντύπωση που γενικά δεν υπάρχει κάτοχος ;

Μιλάμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για ένα πολύ πολύ ακριβό ρολόι

Μα τη συγκεκριμένη μηχανή δεν τη φοράει μόνο το SDDS....από οτι διαβάζω χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά μοντέλα...
https://watchbase.com/rolex/caliber/3235

Γι αυτό μου κάνει εντύπωση....
Άρα όλοι είναι χαρούμενοι ή εγώ είμαι κολλημένος με το να τσεκάρω τη χρονομετρία των ρολογιών μου ή αυτοί που τα έχουν δεν τα φοράνε...

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε έτσι.
Ο κόσμος είναι γεμάτος θύματα προφανώς, βγάλε το ρολόι αγγελία να κονομήσεις και 2,3 χιλιαρικακια για να το πάρει το επόμενο θύμα

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δε νομίζω οτι είμαι θύμα ούτε οτι ο επόμενος που θα το αγοράσει θα είναι (αν και δεν έχω σκοπό να το βάλω ποτέ - αν και μη λες μεγάλες κουβέντες - για πώληση)
Επίσης πιστεύω οτι τελικά θα επιλυθεί αυτή η ανωμαλία....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 23:35:12 μμ »
Μα τη συγκεκριμένη μηχανή δεν τη φοράει μόνο το SDDS....από οτι διαβάζω χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά μοντέλα...
https://watchbase.com/rolex/caliber/3235

Γι αυτό μου κάνει εντύπωση....
Άρα όλοι είναι χαρούμενοι ή εγώ είμαι κολλημένος με το να τσεκάρω τη χρονομετρία των ρολογιών μου ή αυτοί που τα έχουν δεν τα φοράνε...

Δε νομίζω οτι είμαι θύμα ούτε οτι ο επόμενος που θα το αγοράσει θα είναι (αν και δεν έχω σκοπό να το βάλω ποτέ - αν και μη λες μεγάλες κουβέντες - για πώληση)
Επίσης πιστεύω οτι τελικά θα επιλυθεί αυτή η ανωμαλία....

3 datejust έχω δει που φοριούνται συστηματικά.
Από κει και πέρα δε ξέρω πόσοι τα έχουν σε θυρίδα, προφανώς κάποιοι θα έχουν, γνωρίζουμε και άτομα που έχουν σίγουρα αλλά παλιότερα μοντέλα
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 23:50:10 μμ »
Δεν είναι και τόσο ευαίσθητα,κάτι αλλο έχει,μιλά με τεχνικο τους όταν πας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 08, 2022, 00:20:24 πμ »
Ναι εννοείται θα γίνει κουβέντα όταν πάω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• Sr. Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 08, 2022, 13:47:43 μμ »
To dj41 είναι το καθημερινό μου ρολόι από το 2019 καθώς και το sd43 (που για ένα χρόνο ήταν το καθημερινό) δεν έχουν παρουσίασει απολύτως τίποτε.

Φίλε μου πιστεύω ότι θα βρεθεί άκρη και θα το χαρείς ανέμελα για πολλά χρόνια.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,