Άφιξη σήμερα (μόλις 7 ημέρες από την παραγγελία), για το Bulova Lunar Pilot Chronograph, γνωστό & ως
το άλλο moonwatch.
Το ρολόι είναι εντυπωσιακό από άποψη παρουσίας.
Αν & reissue από τα 70s, σε εμένα προσωπικά (που είμαι παντελώς άσχετος) το ρολόι δεν βγάζει κάτι σε vintage.
Ίσως έχει σχέση με τη sandblasted επεξεργασία της κάσας, ίσως η αύξηση του μεγέθους παίζει κάποιο ρόλο.
Τα 45mm της διαμέτρου πάντως δεν φαίνονται άσχημα, τα 50mm+ του lug2lug ίσως ενοχλήσουν (κάνουν το ρολόι να μοιάζει με μεγάλο field, αλλά ευτυχώς έχουν όμορφη καμπύλη), ενώ & το ύψος (ειδικά του κρυστάλλου) είναι & αυτό στο όριο.
Δεν έχω ζυγαριά, αλλά το ρολόι για να μη γυρίζει στον καρπό, πρέπει να σφίξει κάπως.
Οι τρύπες από τα (μακριά όπως είπαμε) lugs είναι για κάποιο λόγο αρκετά κοντά στην κάσα & τα λουράκια φαίνεται να ασφυκτιούν.
Το δερμάτινο λουράκι (που στο άνω μέρος του μοιάζει με ανθρακόνημα), είναι υπερβολικά άκαμπτο & μπήκε απευθείας στο κουτί.
Του φόρεσα λοιπόν το velcro της συσκευασίας, το οποίο είναι αρκετά άνετο & όμορφο & νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο με την ιστορία του.
Υπάρχει το παράδοξο, ενώ είναι 2 piece, να υπάρχει (χωρίς λόγο) κομμάτι που περνάει κάτω από το ρολόι & να ενώνεται με δαχτυλίδι, σε στυλ nato.
Για αισθητικούς λόγους υπάρχει ακόμα 1 δαχτυλίδι (πάνω από το 12) για ομοιομορφία...
Τι να πει κανείς.
Μεγάλο αρνητικό (για μένα) είναι η αδιαβροχοποίηση στα 50m.
Πολλοί θα πουν ότι το ρολόι είναι πιλότος.
Εγώ θα πω, ε και?
Ίσως την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε το ρολόι να υπήρχαν τεχνολογικοί περιορισμοί στην κατασκευή πραγματικά αδιάβροχης κάσας με κουμπιά, σήμερα νομίζω έχουν ξεπεραστεί αυτά τα θέματα, θεωρώ ότι τα 100m είναι αυτονόητα σε οποιοδήποτε ρολόι που φοριέται κάθε μέρα/όλη μέρα.