Αποστολέας Θέμα: Ρεπλικα  (Αναγνώστηκε 10651 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

arvac

• Επισκέπτης
Απ: Ρεπλικα
« Απάντηση #135 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 11:18:23 πμ »
Υπάρχει όνομα και για αυτό… frankenwatch!

χαχαχα δεν το ήξερα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 11:22:32 πμ »
Είναι ανώτερα τα Heimdallr από τα Seiko;

Ναι.
Έχω την τύχη να φοράω ένα Heimdallr που υποτίθεται ότι είναι αντίγραφο του skx007.
Έχει όμως καλύτερη μηχανή 4αρα
Έχει ζαφείρι με αντιανακλαστική
Έχει besel τύπου ΜΜ300 με κεραμεικό insert.
Έχει καντράν και δείκτες τύπου ΜΜ300.
Έχει μπρασελεδάρα και όχι ένα κούφιο jubilee

Δεν είναι πολύ καλύτερο από το skx;
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
,geezerv,Wolf-,
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #137 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 11:46:37 πμ »
Ναι.
Έχω την τύχη να φοράω ένα Heimdallr που υποτίθεται ότι είναι αντίγραφο του skx007.
Έχει όμως καλύτερη μηχανή 4αρα
Έχει ζαφείρι με αντιανακλαστική
Έχει besel τύπου ΜΜ300 με κεραμεικό insert.
Έχει καντράν και δείκτες τύπου ΜΜ300.
Έχει μπρασελεδάρα και όχι ένα κούφιο jubilee

Δεν είναι πολύ καλύτερο από το skx;

Αυτό που λες είναι λογικό, εφόσον original και homage έχουν μικρή διαφορά τιμής με τη Seiko να αφήνει περιθώριο κέρδους και στους μεταπωλητές. Άμα συγκρίνουμε όμως το MM300 με το homage τι γίνεται;
Αυτό που είναι βασικό, όμως, είναι ότι οι Κινέζοι δεν έχουν δαπανήσει ούτε ένα δολάριο για R&D και promo. Ούτε και στη σχεδίαση έχουν κάνει κάποια επένδυση, αφού η όποια αναβάθμιση και πάλι σε σχέδια της Seiko βασίζεται. Δεν βλέπω δηλαδή κάποια δημιουργικότητα και σε αυτό το κομμάτι. Γι αυτό προσωπικά μου τη δίνουν τρελά τα homage-ακριβή αντίγραφα σε αντίθεση με άλλα microbrands που έχουν δεχτεί μεν επιρροές, αλλά βάζουν και τη δική τους πινελιά ή έστω κάνουν reissue ένα vintage σχέδιο (π.χ. Crepas)

Ο άλλος που πουλάει ρέπλικες σου λέει, ναι φίλε, είμαι αντιγραφέας, είμαι απατεώνας, είμαι παράνομος, αλλά δεν είμαι υποκριτής ότι δήθεν φτιάχνω το δικό μου προϊόν, ενώ ουσιαστικά είναι μια ρέπλικα που δε γράφει επάνω στο dial Rolex ή Seiko. Και μιλάω για τον Κινέζο στο σπίτι, που λέει ο Αλέξανδρος, όχι για τον μεταπωλητή που το πασάρει στις αγγελίες για original.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,SAn,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 12:32:08 μμ »
Αυτό που κάνουν οι εταιρείες αυτές είναι αντίγραφα, αλλά και frankenwatches. Αυτό είναι και το δημιουργικό. Όπως ο Κοσμάς, ο Τζακ και ο Μαρκ παίρνουν ένα vostok, skx κλπ και του αλλάζουν καντράν από ΜΜ300, besel πράσινο, ζαφείρι κλπ έτσι και οι κινέζοι αξιολογούν τις τάσεις και προσφέρουν ό,τι ζητάει το watchyouseek, o λαός και το προσφέρουν πολύ πιο γρήγορα από τις μεγάλες δυσκίνητες εταιρείες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χελώνα captain willard που την αναβίωσαν οι κινέζοι και την προσέφεραν με ζαφείρια, κεραμικά και σύγχρονο μηχανισμό , πολύ πριν το κάνει η ίδια η Seiko και στο 10% της τιμής.

Το ίδιο και το 62mas που το αναβίωσε ένας αμερικάνος (ΜWW) , μέλος του γνωστού φόρουμ , κατόπιν θερμού αιτήματος των άλλων μελών. To ίδιο περίπου έκαναν και οι κινέζοι και αργότερα ακολούθησε και η μαμά Seiko, με σαφώς καλύτερη ποιότητα , αλλά και εξωφρενική τιμή.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
,Spyoly,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 12:42:42 μμ »
Το να χρησιμοποιούμε την λέξη ρέπλικα για τα πάντα προκαλεί σύγχυση.
Ρέπλικα είναι το μαιμού ρόλεξ που γράφει ρόλεξ στο καντράν, και έχει σκοπό ή να ξεγελάσει τον αγοραστή
ή ακόμα και να πωληθεί ως μαιμού εν γνώση του αγοραστή. Συμβαίνει σε πολλά luxory προιόντα
και είναι παράνομο. Τώρα γιατί το επιτρέπουν αυτό όπως ρωτάει στην αρχή του νήματος ο Αλέξανδρος
είναι άλλο θέμα. Σαν το διπλοπαρκάρισμα ένα πράμα. Απαγορεύεται, όλοι το ξέρουν, κανείς δεν ασχολείται
αλλά υπάρχουν και οι μέρες που το όργανο ξυπνάει στραβά, αρχίζει να κόβει και όποιον πάρει ο χάρος.

Αλλά ρέπλικες είναι και οι αντιγραφές επώνυμων μικρών εταιρειών Invicta, Heimdallr, Pagani μέχρι μεγάλων
πχ Seiko, σε κάποιο διάσημο μοντέλο, δεν ξεγελούν τον κόσμο γιατί έχουν τη δική τους φίρμα στο καντράν
οι οποίες προφανώς δεν είναι παράνομες, λόγω κάποιων νομικών λεπτομεριών
ή λόγω προσυνεννόησης των 2 εταιρειών. Αυτά αναφέρονται και ως homage και προφανώς όπως είπα δεν είναι παράνομα.

Για αποφυγή παραξηγήσεων η μία περίπτωση πρέπει να αναφέρεται ως ρέπλικα/μαιμού ή σκέτο μαιμού για συντομία
και η άλλη ως ρέπλικα/homage ή σκέτο homage.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #140 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 13:10:20 μμ »
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χελώνα captain willard που την αναβίωσαν οι κινέζοι και την προσέφεραν με ζαφείρια, κεραμικά και σύγχρονο μηχανισμό , πολύ πριν το κάνει η ίδια η Seiko και στο 10% της τιμής.

Είχαν άδεια από τη Seiko γι αυτό;

Όπως ο Κοσμάς, ο Τζακ και ο Μαρκ παίρνουν ένα vostok, skx κλπ και του αλλάζουν καντράν από ΜΜ300, besel πράσινο, ζαφείρι κλπ έτσι και οι κινέζοι αξιολογούν τις τάσεις και προσφέρουν ό,τι ζητάει το watchyouseek, o λαός και το προσφέρουν πολύ πιο γρήγορα από τις μεγάλες δυσκίνητες εταιρείες.

Να πω και αυτό. Ο Κοσμάς και ο Μαρκ αγοράζουν μηχανισμούς, κάσες κ.λπ. Vostok και τα μοντάρουν με βάση το δικό τους γούστο. Δεν κάνουν ξεπατικοσούρα τα σχέδια τρίτων και τα κατασκευάζουν με σκοπό να τα πουλήσουν και να βγάλουν κέρδος από το copyright κάποιου άλλου. Δεν έχει καμία σχέση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 13:13:51 μμ »
Υπάρχει όνομα και για αυτό… frankenwatch!

Το frankenwatch είναι άλλο!!

Καμία σχέση με μουφα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 13:39:52 μμ »

Δεν ξέρω αν χρειάζεται εφόσον πουθενά δεν αναγράφεται :seiko , αλλά ως πελάτη δεν με αφορά.

Να πω και αυτό. Ο Κοσμάς και ο Μαρκ αγοράζουν μηχανισμούς, κάσες κ.λπ. Vostok και τα μοντάρουν με βάση το δικό τους γούστο. Δεν κάνουν ξεπατικοσούρα τα σχέδια τρίτων και τα κατασκευάζουν με σκοπό να τα πουλήσουν και να βγάλουν κέρδος από το copyright κάποιου άλλου. Δεν έχει καμία σχέση.

Δεν θα ήθελαν να τα βρουν έτοιμα; Εγώ πολύ χάρηκα που βρήκα στην αγορά ρολόι με την κάσα του captain willard και πολλές αναβαθμίσεις από το αρχικό. Βέβαια δεν υπάρχει η χαρά της δημιουργίας αλλά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Ρεπλικα
« Απάντηση #143 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 15:44:29 μμ »

Τι άδεια πρέπει να πάρουν ;
Πριν κάποια χρόνια έβγαζα καντήλες με τα homage, πλέον αναθεώρησα, προσφέρουν εναλλακτικές χωρίς να πλασάρονται για το πρωτότυπο
Αυτό για…Κινεζικό είναι ποιοτικό και ας μην είναι Seiko Marinemaster

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
,Wolf-,geezerv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 16:00:20 μμ »
Πριν κάποια χρόνια έβγαζα καντήλες με τα homage, πλέον αναθεώρησα, προσφέρουν εναλλακτικές χωρίς να πλασάρονται για το πρωτότυπο
Αυτό για…Κινεζικό είναι ποιοτικό και ας μην είναι Seiko Marinemaster (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Σε θεωρώ σοβαρό άτομο, η γνώμη σου μετράει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

arvac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #145 στις: Δεκέμβριος 21, 2021, 16:45:14 μμ »

Υπάρχει το λεγόμενο copyright. Δεν μπορεί ο καθένας να παράξει ένα προϊόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο. Δηλαδή εάν η Chinese Motors βγάλει στην παραγωγή ένα αυτοκίνητο όμοιο εξωτερικά με το Μ3 π.χ. βάζοντας απλά το σήμα της, δεν θα έχει προβλήματα με την BMW; Το αν η Heimdallr έχει πάρει άδεια από τη Seiko να παράγει πανομοιότυπα προϊόντα δεν το ξέρω. Ίσως όμως να υπάρχουν διαφοροποιήσεις τέτοιες ώστε, βάσει του νόμου, να μη θεωρείται το προϊόν αντιγραφή.

Αυτό για…Κινεζικό είναι ποιοτικό και ας μην είναι Seiko Marinemaster (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Το δικό μου θέμα δεν είναι η ποιότητα ή το value for money, αλλά το ηθικό κομμάτι, δηλαδή κατά πόσον είναι ηθικό (πέρα από νόμιμο) το να εκμεταλλεύεσαι τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων για ίδιον όφελος. Το ίδιο δεν κάνουν, στον απόλυτο όμως βαθμό, και αυτοί που φτιάχνουν ρέπλικες;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Δεκέμβριος 22, 2021, 08:39:43 πμ »
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε τα ομάζ με τις ρέπλικες.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί άνθρωπος που ασχολείται με ρολόγια μπορεί να βλέπει κάτι τέτοιο και να μη μειδιάζει (sic)

Υγ: Μη συγχέεις homage της λογικής των Heimdallr.Εκεί το concept είναι τελείως διαφορετικό και αρκετά ενδιαφέρον.
Το θέμα είναι για τις φτηνές μαϊμούδες ακριβών προϊόντων .Το αν είναι νόμιμες ή όχι σαν ωρολογόφιλος είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavris

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Δεκέμβριος 22, 2021, 09:07:37 πμ »
Είτε στις ρέπλικες είτε στα homage το θέμα της νομιμότητας ή/και της ηθικής είναι σημαντικό, δεν είναι τυχαίο δηλαδή που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή η νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων και του κόπυράιτ.
Ωστόσο βλέπω αρκετούς εδώ να λένε τι με νοιάζει εμένα, αυτά αφορούν τις εταιρείες αν νομίζουν ότι χάνουν κέρδη και το κράτος αν χάνει φόρους, εγώ είμαι ωρολογόφιλος δεν αγοράζω ρέπλικες άρα δεν έχω θέμα.
Βάζω λοιπόν σαν ερώτημα, ας πούμε ότι έχω κάποια γνήσια μοντέλα ακριβής εταιρείας, εγώ ως πελάτης ωφελούμαι ; βοηθάει δηλαδή στο ανέβασμα της αξίας των κομματιών μου η παράλληλλη κυκλοφορία των ρεπλικών ή όχι ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Δεκέμβριος 22, 2021, 09:36:41 πμ »
Μη συγχέεις homage της λογικής των Heimdallr.Εκεί το concept είναι τελείως διαφορετικό και αρκετά ενδιαφέρον.

Μου λες τις διαφορές,ποια είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή που τα τοποθετεί σε άλλη κατηγορία?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Δεκέμβριος 22, 2021, 09:39:31 πμ »
Βάζω λοιπόν σαν ερώτημα, ας πούμε ότι έχω κάποια γνήσια μοντέλα ακριβής εταιρείας, εγώ ως πελάτης ωφελούμαι ; βοηθάει δηλαδή στο ανέβασμα της αξίας των κομματιών μου η παράλληλλη κυκλοφορία των ρεπλικών ή όχι ;

Δεν ξέρω,αλλά θυμάμαι πριν λίγο καιρό γνωστή ηθοποιός να λέει για την μαϊμού τσάντα που αγόρασε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions