Αποστολέας Θέμα: seiko sumo vs tissot seastar 1000  (Αναγνώστηκε 14709 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: seiko sumo vs tissot seastar 1000
« Απάντηση #180 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 10:37:25 πμ »
pumba συγγνώμη, οι επιλογές δεν είναι πολύ λίγες. Είναι πάρα πολλές. Αυτό που θες εσύ δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους κατασκευαστές να φτιάξουν. Υπάρχουν πάαααααααρα πολλά quartz. Από λίγα ευρουλάκια μέχρι μερικά χιλιάρικα. Και dress και δύτες και πιλότοι και militaire και και ...

Α, και εννοείται τίποτα το προσωπικό μεταξύ μας. Just saying...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 10:57:25 πμ »
pumba συγγνώμη, οι επιλογές δεν είναι πολύ λίγες. Είναι πάρα πολλές. Αυτό που θες εσύ δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους κατασκευαστές να φτιάξουν. Υπάρχουν πάαααααααρα πολλά quartz. Από λίγα ευρουλάκια μέχρι μερικά χιλιάρικα. Και dress και δύτες και πιλότοι και militaire και και ...

Α, και εννοείται τίποτα το προσωπικό μεταξύ μας. Just saying...

Η αναλογια σε quartz και μηχανικα αντιστοιχα μοντελα, ειναι 1/100 στην καλυτερη. Ναι, υπαρχουν επιλογες, αλλα ουτε κατα διανοια δεν πλησιαζουν τις αντιστοιχες επιλογες των μηχανικων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 11:25:19 πμ »
Πάντως, εγώ αν θέλω να αλλάξω ρολόι, πέρα από το καθημερινό μηχανικό μου, πιο εύκολα στρέφομαι στα quartz μου παρά σε κάποιο άλλο μηχανικό. Μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά μου φαίνεται πιο λογικό να έχεις ένα καλό μηχανικό που αν το φοράς συνέχεια έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται κάθε τόσο ρύθμιση, και όσα quartz θες για τις διάφορες περιστασιακές φάσεις ή για μια αλλαγή. Άσε που τα δευτερόλεπτα δεν δείχνουν ωραία στα δεύτερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #183 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 12:17:55 μμ »
Η αναλογια σε quartz και μηχανικα αντιστοιχα μοντελα, ειναι 1/100 στην καλυτερη. Ναι, υπαρχουν επιλογες, αλλα ουτε κατα διανοια δεν πλησιαζουν τις αντιστοιχες επιλογες των μηχανικων.

Αυτή η αναλογία δεν ξέρω πώς βγαίνει....
Μόνο η γκάμα της Citizen σε quartz είναι περίπου όση το σύνολο των μηχανικών ρολογιών που κυκλοφορούν !
Υπάρχουν επίσης η CASIO, η SEIKO, η ORIENT, με πλήρη κατάλογο quartz ρολογιών. Certina, Tissot, Longines, το ίδιο....
Και φυσικά μην ξεχνάμε την Q&Q, τα απόλυτα vfm.
Ακόμα και στις "ακριβές" μαρκες υπάρχουν πλήρεις σειρές μοντέλων quartz (Tag, Omega κτλ).
Τώρα, αν μέσα σε όλους τους καταλόγους όλων αυτών των εταιρειών, εσύ βρίσκεις μόνο 2 επιλογές, δεν ξέρω αλλά δεν βλέπω το φαουλ.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 12:23:27 μμ »
Και η GS έχει 26 quartz ρολόγια αυτή τη στιγμή, και κάποια από αυτά είναι άκρως ενδιαφέροντα για καθημερινά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 12:27:33 μμ »
Αν και off topic, κι εγώ δεν ξέρω πώς βγαίνει αυτή η αναλογία quartz αναλογικών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 12:30:39 μμ »
Δεν έχει και νόημα. Η επιλογή γίνεται από μια ξεχωριστή για τον καθένα "δεξαμενή", με τα κριτήρια που επιλέγει. Πες το μέγεθος, μπρασελέ, μηχανικό, τετράγωνο, ότι να'ναι κυριολεκτικά για τον καθένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 20:15:03 μμ »

Αυτή η αναλογία δεν ξέρω πώς βγαίνει....
Μόνο η γκάμα της Citizen σε quartz είναι περίπου όση το σύνολο των μηχανικών ρολογιών που κυκλοφορούν !
Υπάρχουν επίσης η CASIO, η SEIKO, η ORIENT, με πλήρη κατάλογο quartz ρολογιών. Certina, Tissot, Longines, το ίδιο....
Και φυσικά μην ξεχνάμε την Q&Q, τα απόλυτα vfm.
Ακόμα και στις "ακριβές" μαρκες υπάρχουν πλήρεις σειρές μοντέλων quartz (Tag, Omega κτλ).
Τώρα, αν μέσα σε όλους τους καταλόγους όλων αυτών των εταιρειών, εσύ βρίσκεις μόνο 2 επιλογές, δεν ξέρω αλλά δεν βλέπω το φαουλ.....

Χωρις να εχω ειλικρινα διαθεση αντιπαραθεσης, αλλα αυτο που λες δεν ισχυει. Ολα τα αντιστοιχα quartz ειναι στην καλυτερη φτωχοι συγγενεις των αντιστοιχων μηχανικων που βγαζει η εκαστοτε εταιρεια.

Και για να πιασουμε για παραδειγμα την σεικο. Πες μου τι αντιστοιχο υπαρχει σε quartz απο τις χελωνες, sumo, shogun, samurai κλπ. Για να μην πιασουμε καν τις πιο ακριβες εταιρειες απο ελβετια μερια. Και το οτι υπαρχει gs αποκλειστικα quartz δε μου λεει τιποτα, μιλαω παντα σε απολυτη αντιστοιχια κατηγοριας τιμης και ποιοτητας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος timekeeper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 21:40:53 μμ »
χωρις να θελω να αντικρουσω τα γραφομενα των φιλων που πηραν μερος στην συζητηση αυτη θα ηθελα να παραθεσω ενα link στα αγγλικα το οποιο ισως να υποστηριζει (λιγο εως πολυ) τα γραφομενα του φιλου pumba

https://monochrome-watches.com/top-50-swiss-watch-brands-2020-market-share-sales-editorial/

το ρεζουμε για εμενα στο πιο πανω link ειναι οτι ο τζιρος που κανουν οι ελβετικες μαρκες ρολογιων ειναι αντιστροφος αναλογος με τις πωλησεις αυτοματων/quartz αυτο απο μονο του κατι δειχνη, βεβαια θα πει καποιος οτι ενα αυτοματο κανει ισως 2 ή και 3 φορες σε σχεση με το quartz ομως πιστευω οτι οι ελβετοι αλλα και οι ιαπωνες (ως κυριως ανταγωνιστης) εχουν καλυτερο κερδος απο τα αυτοματα-μηχανικα παρα απο τα quartz
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pumba,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 21:51:55 μμ »
Λογικο το βρίσκω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 21:52:17 μμ »
Επίσης δεν περιλαμβάνει τους Ιάπωνες. Κι επιπλέον, άσχετα από το περιθώριο κέρδους/τζίρου, η πλατιά μάζα ακόμα προτιμά quartz, σε απόλυτους αριθμούς. Και δεν υπάρχει μερίδιο ανά κατηγορία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος timekeeper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 21:55:13 μμ »
οχι οι ιαπωνες δεν ειναι μεσα στην ερευνα, ομως θεωρω οτι σε αυτον τον κλαδο τον <τονο> τον δινουν οι ελβετοι και οι ιαπωνες ως ανταγωνιστες επονται 

τα quartz ειναι φθηνα δεν θελουν σερβις παρα μονο μια μπαταρια και αυτην σε 10 χρονια και αν (δλδ ποιος ζει ποιος πεθαινει μεχρι τοτε)  και φυσικα η πλατια μαζα οπως αναφερεις δεν νομιζω οτι ξερει καν να ξεχωρισει τι ειναι ενα αυτοματο-μηχανικο ρολοι  και τι ενα quartz

οπως και η πλατια μαζα δεν ξερει τι ειναι χρημα και τι ειναι κεφαλαιο (για να κανω εναν μικρο παραλληλισμο)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιανουάριος 06, 2022, 22:01:06 μμ »

Χωρις να εχω ειλικρινα διαθεση αντιπαραθεσης, αλλα αυτο που λες δεν ισχυει. Ολα τα αντιστοιχα quartz ειναι στην καλυτερη φτωχοι συγγενεις των αντιστοιχων μηχανικων που βγαζει η εκαστοτε εταιρεια.

Και για να πιασουμε για παραδειγμα την σεικο. Πες μου τι αντιστοιχο υπαρχει σε quartz απο τις χελωνες, sumo, shogun, samurai κλπ. Για να μην πιασουμε καν τις πιο ακριβες εταιρειες απο ελβετια μερια. Και το οτι υπαρχει gs αποκλειστικα quartz δε μου λεει τιποτα, μιλαω παντα σε απολυτη αντιστοιχια κατηγοριας τιμης και ποιοτητας.
Δεδομένων των απαιτήσεων σου σε quartz, αν δηλαδή αφαιρέσουμε το κριτήριο της μηχανής, μια χαρά αντιστοιχία υπάρχει στην ποιότητα. Δες και τα καρτιε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pumba

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιανουάριος 07, 2022, 10:09:12 πμ »
Επίσης δεν περιλαμβάνει τους Ιάπωνες. Κι επιπλέον, άσχετα από το περιθώριο κέρδους/τζίρου, η πλατιά μάζα ακόμα προτιμά quartz, σε απόλυτους αριθμούς. Και δεν υπάρχει μερίδιο ανά κατηγορία.

Οπως εγραψα παραπανω, στις ''ειδικες" κατηγοριες ρολογιων (βλ. diver, gmt κλπ) η αναλογια γερνει δραματικα υπερ των μηχανικων ακομα και στους ιαπωνες (δες το παραδειγμα με την σεικο παραπανω). Ναι, τα φτηνα quartz ρολογια beater των 30-90/100ε που θα παρει ο περισσοτερος κοσμος χωρις να εχει ιχνος ενδιαφεροντος για το ρολοι αυτο καθεαυτο αλλα θελει να βλεπει την ωρα, η πωλησεις ειναι πολλες μαλλον. Αλλα τωρα μιλαμε για enthusiasts.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
timekeeper,