Αποστολέας Θέμα: Omega VS Rolex . Η απόσταση εξαλείφθηκε  (Αναγνώστηκε 1907 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Omega VS Rolex . Η απόσταση εξαλείφθηκε
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:10:43 μμ »
Τα ρολεξ δεν προλαβαίνεις να τα δεις όχι επειδή ξεπουλανε αμέσως.. Δεν τα βλέπεις καθόλου γιατί δεν τροφοδοτούνται τα καταστήματα λόγω τεχνητών ελλείψεων.

Υπάρχει κάποιος δηλαδή που έχει αγοράσει ατσάλινο sub από αντιπρόσωπο?  ::)

Ξέρει κάποιος άνθρωπο που να έχει ψωνίσει sub από dealer?
Τεχνιτα... ξετεχνιτα....   η ζήτηση στα R είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά...! Αν θες πάμε μία φορά το μήνα να το δοκιμάζουμε το συγκεκριμένο omega.. αν είσαι Αθηναίος..! Μετά μπαίνουμε και σε μια R και ζητάμε pro μοντέλο...
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:17:57 μμ »
Οτιδήποτε είναι μεγαλύτερο του μηδενός, όσο είναι δηλαδή η προσφορά των R. Δεν μου λέει κάτι αυτό.

Αθηναίος είμαι αλλά δεν πάω να δοκιμάσω άλλο ρολόι γιατί θα πρέπει να ψάχνω και για σπίτι μετά  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:21:05 μμ »
Μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών η Rolex ήταν, και παραμένει, αυτή με το προιόν που είναι περισσότερο ανθεκτικό στην πολύ σκληρή χρήση μέσα στο χρόνο.

Το co-axial movement της Omega, στο μηχανικό κομμάτι της υπόθεσης, παραμένει πρωτοποριακό και μπροστά από ό,τι χρησιμοποιεί η Rolex (Cal. 31XX / 32XX).
Όμως όποιον ωρολογοποιό κι αν ρωτήσουμε για το κομμάτι 'αντοχή σε δύσκολες συνθήκες, σε κτυπήματα, κλπ.' θα πει απ'ευθείας πως η Rolex είναι ακόμη σταθερά ένα σκαλί πάνω - και σε movement αλλά και σε κάσα / μπρασελέ.

Ό,τι ρολόι της Rolex κι αν έχει κανείς (χρυσό / ατσάλινο), με μεταλλικό μπρασελέ πάντα, είναι ένα κομμάτι που φοριέται από τη θάλασσα ως τα σαλόνια. Είναι ένα κομμάτι που δεν αντιμετωπίζει θέμα αν βρεθεί σε οποιοδήποτε σκληρό περιβάλλον, και αν κάτι συμβεί τότε ως ρολόι φτιάχνεται σχετικά εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όλα αυτά συνολικά είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Και το Omega έτσι είναι, αλλά με ένα Rolex η σιγουριά αυτού/αυτής που το φορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτή είναι η διαφορά και τη γνωρίζουμε όλοι μας καλά.

Αν τώρα σε 1, 2 ή 3 χρόνια από σήμερα τα Omega είναι σε τιμές Rolex, αυτό θα προέρχεται εν μέρει και από τη θαλασσοταραχή που επικρατεί στην αγορά εδώ και 2-3 χρόνια. Όμως σε μία απόλυτα διαταραγμένη εποχή και αγορά, τί περισσότερο μπορεί να συμπεράνει κανείς με βεβαιότητα; Όχι πολλά. Τα Rolex έχουν γίνει ασφυκτικά δυσεύρετα, κάτι που λογικά δεν συνάδει με το ως τώρα market positioning της εταιρείας. Όμως οι εξωτερικές συνθήκες άλλαξαν τα δεδομένα, όλα βασίζονται σε προσφορά και ζήτηση.

Να ακολουθήσει και η Omega αυτό το δρόμο (να την οδηγήσει η αγορά δηλαδή) σε 2-3 χρόνια; Ίσως ναι, ίσως όχι, ίσως μερικώς.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Omega θα γίνει Rolex, όπως και η Rolex τώρα (που εκμεταλλεύεται τους πολύ ούριους ανέμους) δεν θα γίνει Patek.
Άλλο το ένα, κι άλλο το άλλο.

Η ερώτηση που πρέπει κανείς να κάνει στον εαυτό του είναι η εξής:
Αν μπαίνοντας σε έναν οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της μίας (Rolex) ή της άλλης εταιρείας (Omega) είχα την ίδια δυνατότητα να αγοράσω με €9,000 είτε το Seamaster diver 300 Ti 007 είτε ένα Sub ND, ποιό από τα δύο θα διάλεγα;

Και στην περίπτωση που ήθελα πολύτιμο μέταλλο, αν είχα την ίδια δυνατότητα να αγοράσω με (ας πούμε περίπου) €32,000 είτε το νέο Constellation full RG είτε ένα Day-Date 40 YG/RG, τότε ποιό από τα δύο θα διάλεγα;

Οι κουβέντες είναι ωραίο να γίνονται αλλά πάντα με την τσέπη μας ψηφίζουμε.
Αυτή είναι η ψήφος που μετρά πιό πολύ απ'όλα τα άλλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:25:12 μμ »
🤔Σωστοοοοοοος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:34:25 μμ »
Πολύ ωραία η ανάλυση σου, ως συνήθως άλλωστε, η οποία προκύπτει από βαθύτατη γνώση των πραγμάτων.

Στην ερώτηση σου πάντως, μεταξύ των δύο, εγώ πάλι το Seamaster θα έπαιρνα και επειδή το θεωρώ πιο όμορφο και επειδή το θεωρώ πιο προηγμένο.

Αν όμως είχα επιλογή δεν θα έπαιρνα κανένα από τα δύο στο ποσό αυτό. Πιστεύω ότι κανένα ρολόι μαζικής παραγωγής δεν θα έπρεπε να ζητάει τόσα χρήματα γιατί απλούστατα δεν τα αξίζει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:45:30 μμ »
Σωστοοοοοος επίσης 👌👌👌
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:54:30 μμ »
Κάθε πέρυσι και καλύτερα...!
Έχουν ξεφύγει οι Ελβετοί στις τιμές...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 20:56:27 μμ »
Δυστυχώς και δεν είναι μόνο οι Ελβετοί.

Όλα έχουν ξεφύγει και νομίζω θα χειροτερέψει ακόμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 22, 2021, 23:28:42 μμ »
Μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών η Rolex ήταν, και παραμένει, αυτή με το προιόν που είναι περισσότερο ανθεκτικό στην πολύ σκληρή χρήση μέσα στο χρόνο.

Το co-axial movement της Omega, στο μηχανικό κομμάτι της υπόθεσης, παραμένει πρωτοποριακό και μπροστά από ό,τι χρησιμοποιεί η Rolex (Cal. 31XX / 32XX).
Όμως όποιον ωρολογοποιό κι αν ρωτήσουμε για το κομμάτι 'αντοχή σε δύσκολες συνθήκες, σε κτυπήματα, κλπ.' θα πει απ'ευθείας πως η Rolex είναι ακόμη σταθερά ένα σκαλί πάνω - και σε movement αλλά και σε κάσα / μπρασελέ.

Ό,τι ρολόι της Rolex κι αν έχει κανείς (χρυσό / ατσάλινο), με μεταλλικό μπρασελέ πάντα, είναι ένα κομμάτι που φοριέται από τη θάλασσα ως τα σαλόνια. Είναι ένα κομμάτι που δεν αντιμετωπίζει θέμα αν βρεθεί σε οποιοδήποτε σκληρό περιβάλλον, και αν κάτι συμβεί τότε ως ρολόι φτιάχνεται σχετικά εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όλα αυτά συνολικά είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Και το Omega έτσι είναι, αλλά με ένα Rolex η σιγουριά αυτού/αυτής που το φορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτή είναι η διαφορά και τη γνωρίζουμε όλοι μας καλά.

Αν τώρα σε 1, 2 ή 3 χρόνια από σήμερα τα Omega είναι σε τιμές Rolex, αυτό θα προέρχεται εν μέρει και από τη θαλασσοταραχή που επικρατεί στην αγορά εδώ και 2-3 χρόνια. Όμως σε μία απόλυτα διαταραγμένη εποχή και αγορά, τί περισσότερο μπορεί να συμπεράνει κανείς με βεβαιότητα; Όχι πολλά. Τα Rolex έχουν γίνει ασφυκτικά δυσεύρετα, κάτι που λογικά δεν συνάδει με το ως τώρα market positioning της εταιρείας. Όμως οι εξωτερικές συνθήκες άλλαξαν τα δεδομένα, όλα βασίζονται σε προσφορά και ζήτηση.

Να ακολουθήσει και η Omega αυτό το δρόμο (να την οδηγήσει η αγορά δηλαδή) σε 2-3 χρόνια; Ίσως ναι, ίσως όχι, ίσως μερικώς.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Omega θα γίνει Rolex, όπως και η Rolex τώρα (που εκμεταλλεύεται τους πολύ ούριους ανέμους) δεν θα γίνει Patek.
Άλλο το ένα, κι άλλο το άλλο.

Η ερώτηση που πρέπει κανείς να κάνει στον εαυτό του είναι η εξής:
Αν μπαίνοντας σε έναν οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της μίας (Rolex) ή της άλλης εταιρείας (Omega) είχα την ίδια δυνατότητα να αγοράσω με €9,000 είτε το Seamaster diver 300 Ti 007 είτε ένα Sub ND, ποιό από τα δύο θα διάλεγα;

Και στην περίπτωση που ήθελα πολύτιμο μέταλλο, αν είχα την ίδια δυνατότητα να αγοράσω με (ας πούμε περίπου) €32,000 είτε το νέο Constellation full RG είτε ένα Day-Date 40 YG/RG, τότε ποιό από τα δύο θα διάλεγα;

Οι κουβέντες είναι ωραίο να γίνονται αλλά πάντα με την τσέπη μας ψηφίζουμε.
Αυτή είναι η ψήφος που μετρά πιό πολύ απ'όλα τα άλλα.

Εγώ, είχα κακές εμπειρίες με τα Ω.

Εγώ, είχα τις καλύτερες εμπειρίεςμε τα R.

Εγώ, είμαι πλατιά λαϊκιά μάζα, και εκφράζω και τις υπόλοιπες. ;D

Ο @Tangerine Dream , για εμένα, έχει απόλυτο δίκηο.

Εχω ξανα-αναφέρει, ότι από το προηγούμενο φόρουμ, ( δεν υφίσταται πλέον - μην παρανοηθεί ), γνώρισα απόφοιτο της Ελβετικής σχολής WOSTEP.

Κάτι παραπάνω ήξερε, και πάντα δήλωνε ότι ενα R, ειναι σαφώς ανώτερο κατασκευαστικά από οιοδήποτε άλλο στην κατηγορία τιμής (τότε ) μέχρι τα 5000Ε.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 23, 2021, 00:44:49 πμ »
Κάτοχος ενός απλού κλασσικού Speedmaster Hesalite (προηγούμενο μοντέλο) που το λατρεύω και όταν το φοράω νιώθω ότι έχω όλη την Omega στον καρπό μου. Από Rolex έχω 3 απλά κλασσικά (Explorer, OP, Datejust) και νιώθω ότι δεν έχω τίποτα από αυτή την εταιρεία.
Σαφώς θεωρώ τα Ω πολύ τίμια ρολόγια και τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους, μη σχετικούς, ζητούν την γνώμη μου για να αγοράσουν κάτι διαχρονικό, αξιόπιστο και επώνυμο χωρίς να πληρώσουν μία περιουσία. Επίσης τα προτείνω και σαν πρώτο "καλό" ρολόι ή σαν ένα και μοναδικό ρολόι (Aqua Terra).
Αυτά για τους μη σχετικούς. Όταν όμως μιλάμε για ωρολογιακά ταξιδάκια και μελέτη πάνω στα ρολόγια μαζικής παραγωγής (όχι ΥΩ και ανεξάρτητους κατασκευαστές) εκεί η Rolex είναι πάνω από την Ωμέγα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Λέω σχεδόν, γιατί πέρα από τους μηχανισμούς και τα complications υπάρχει ο σχεδιασμός, η αισθητική, η ισορροπία, η εργονομία, η ποιότητα κατασκευής, η σταθερή και σταδιακή εξέλιξη της κάθε σειράς, ο τρόπος που αυξάνονται ή μειώνονται τα μοντέλα της κάθε σειράς κτλ.   
Όμως πραγματικά, πέρα από κάθε συμπάθεια και θεωρία, προσωπικό γούστο, καινοτομία και τεχνολογία, η τελική ψήφος είναι η τσέπη όπως λέει ο @Tangerine Dream.
Όταν βρεθεί Rolex που μου αρέσει και είναι σε φυσιολογική τιμή, το χέρι πάει στην τσέπη εύκολα. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση όταν πρόκειται για Ωμέγα.
Εάν τα Rolex ήταν πιο προσιτά, σίγουρα θα είχα περισσότερα ή καλύτερα κομμάτια. Αλλά δεν με πειράζει καθόλου, υπάρχουν διαθέσιμα πολύ καλύτερα και πολύ πιο ενδιαφέροντα ρολόγια από τα Rolex, στις ίδιες ή χαμηλότερες τιμές  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 23, 2021, 05:03:11 πμ »
Ουφ, το εγραφα με μεταφορες αλλα το διορθωσα γιατι θα περνουσαν λαθος μηνυματα. Εχουμε και λεμε.
Αρχικα μιλαμε για ενα κομματι μονο.
Τιτανιο vs ατσαλι.
Συλλεκτικο.
Μαρκετινγκ απο την απολυτη ταινια επιδειξης αντρικου lifestyle.
Αυτα εμενα δε μου λενε τιποτα για καμια αποσταση.

Και το να συγκρινουμε δυο κολοσσους ωρολογοποιιας καθαρα και μονο απ'τα εμπορικα παιχνιδια, για την αυτη καθαυτη αξια τους σαν ρολογια το θεωρω περιττο.

Οσον αφορα το Seamaster αυτο, ειναι απιστευτο. Αλλα για μενα ολο το james bond κομματι με χαλαει. Συλλεκτες που θα παρουν και το αμαξακι των 300k και θα εχουν ενα δωματιο μονο τον 007 ας το παρουν. Στα ματια μου ριχνει την αξια του, αυτο μαζι και με το βελακι των εγγλεζων στο καντραν. Ελπιζω να το βγαλουν σε πιο καθαρη έκδοση, κι ας την πουν smp no date.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 24, 2021, 20:15:05 μμ »
Ουφ, το εγραφα με μεταφορες αλλα το διορθωσα γιατι θα περνουσαν λαθος μηνυματα. Εχουμε και λεμε.
Αρχικα μιλαμε για ενα κομματι μονο.
Τιτανιο vs ατσαλι.
Συλλεκτικο.
Μαρκετινγκ απο την απολυτη ταινια επιδειξης αντρικου lifestyle.
Αυτα εμενα δε μου λενε τιποτα για καμια αποσταση.

Και το να συγκρινουμε δυο κολοσσους ωρολογοποιιας καθαρα και μονο απ'τα εμπορικα παιχνιδια, για την αυτη καθαυτη αξια τους σαν ρολογια το θεωρω περιττο.

Οσον αφορα το Seamaster αυτο, ειναι απιστευτο. Αλλα για μενα ολο το james bond κομματι με χαλαει. Συλλεκτες που θα παρουν και το αμαξακι των 300k και θα εχουν ενα δωματιο μονο τον 007 ας το παρουν. Στα ματια μου ριχνει την αξια του, αυτο μαζι και με το βελακι των εγγλεζων στο καντραν. Ελπιζω να το βγαλουν σε πιο καθαρη έκδοση, κι ας την πουν smp no date.
Συλλεκτικό δεν είναι φίλε μου,δεν είναι αριθμημενο μοντέλο  αλλά μαζικής παραγωγής.
Το ότι είναι τιτάνιο με ατσάλι επίσης δεν λέει κάτι γιατί οοοοοοοολα τα μοντέλα από χρυσό είναι πιο φθηνά

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 24, 2021, 20:15:56 μμ »
Το ατσάλι έχει αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου νικητής έναντι στα ευγενή μέταλλα στην ωρολογοποιια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 24, 2021, 20:18:27 μμ »
Επίσης το νέο seamaster 007 δεν έχει, για πρώτη φορά, στο dial, αναφορά στον 007 για αυτό τον λόγο όπου ανέφερες. Η μόνη αναφορά είναι στο καπακι από πίσω με μικρά γράμματα 007.
Γενικά στο ευρύ κοινό είναι ένα από τα πθο όμορφα ρολόγια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 24, 2021, 23:52:44 μμ »
Το ατσάλι έχει αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου νικητής έναντι στα ευγενή μέταλλα στην ωρολογοποιια.

...αν δείς τα ανασυρθέντα απότον Τιτανικό, μόνο χρυσά είναι  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.