Τα κινέτικ, έχουν μια "γεννήτρια", με την κινηση παράγουν ρεύμα, και στην συνέχεια φορτίζεται μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία που δίνει ρεύμα στον βηματικό μηχανισμό.
Αν δεν το φοράς, και δεν φορτίζει, και καινούργια μπαταρία / πυκνωτή να βάλεις, πάλι θα "πεθάνει", γιατί οι μπαταρίες αυτές, έχουν συγκεκριμένους κύκλους φόρτισης / εκφόρτισης, και εάν πέσουν κάτω από μια ονομαστική τάση, πεθαίνουν.
Οπότε, αν είσαι αποφασισμένος να το φοράς για να συντηρηθεί, τότε προχωράς. Σε άλλη περίπτωση, τζάμπα κόπος και έξοδα.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κάνεις και έλεγχο του μηχανισμού, μήπως κάτι εμποδίζει την κίνηση πχ, αν το έχεις κτυπήσει, αν έχει πάρει υγρασία, κλπ.
Οπότε, υπολόγισε ότι ένας ΚΑΛΟΣ τεχνίτης ( ......και εδώ υπάρχει τέτοιος

), θα το ανοίξει, ελέγξει, αντικαταστήσει την αποθηκευτική διάταξη ( sic ), τεστάρει, οπότε υπολόγισε ένα κόστος λιιιιιιιιιγο παραπάνω από την απλή μπαταρία των quartz.
Επειδή είναι άτομο εμπιστοσύνης, μπορείς να συννενοηθείς, να το στείλεις με courier, και να στο επιστρέψει αντίστοιχα.
Αλλά, πρέπει να το δεί για να σου πεί ακριβές κόστος. Και αυτό, πρέπει να το σεβόμαστε όλοι. Τηλεφωνικά, δεν γίνονται διαγνώσεις.

Βασικά, βάλε και καμμιά φωτό, προς τέρψιν των οφθαλμών μας.
