Το ρολόι έφτασε στα χέρια μου 1 εβδομάδα μετά την παραγγελία, από Ιταλία (CARATO μέσω Chrono24).
Κόστισε €325 μαζί με τα έξοδα αποστολής.
Πρόκειται για την τελευταία έκδοση του Nighthawk, με ζαφείρι, ραδιοελεγχόμενο & με perpetual calendar.
Η επιλογή του υλικού της κάσας με παιδεψε αρκετά, προσπαθώντας να βρω αυτό που μου ταιριάζει.
Τελικά η οικονομική πρόταση με ατσάλι βγήκε νικήτρια.
Τα +€110 του τιτανίου σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους για την επιλογή.
Ο κυριότερος όμως λόγος, ήταν η δυσκολία που έχω να φοράω μπρασελέ.
Φοβήθηκα ότι θα έδινα το ποσό του τιτανίου & θα φορούσα το ρολόι με λουράκι.
Έτσι το παρήγγειλα ατσάλινο, αλλά όχι με το δερμάτινο λουρί (που θα ήταν η πιο λογική επιλογή), αλλά με μπρασελέ...

& αυτό γιατί το Nighthawk με αυτό το συνδυασμό, δείχνει πανέμορφο.
Η ατσάλινη έκδοση μπορεί να μην είναι βαριά σαν monster, αλλά όταν το ρολόι παραμένει για ώρες στο χέρι, αναπόφευκτα κουράζει.
Επίσης αυτό με την αποτρίχωση του καρπού, ε λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω να το συνηθίσω.
Στα δύσκολα, αν τελικά δεν τα καταφέρω με το μπρασελέ, περιμένω από μήνα σε μήνα 1 πολύ ωραίο λουράκι cordura/σιλικόνης από τη Barton.
Το Nighthawk το φοράω 2 μέρες τώρα (τελευταίο ρολόι που φόρεσα τόσο πολύ, ήταν το Vostok) & ομολογώ ότι κάθομαι & το χαζεύω.
Καταρχήν έχει το ιδανικό μέγεθος για το χέρι μου (47*42.5*12mm).
Οι ακμές της κάσας, το πολύ όμορφο σχεδιαστικά μπρασελέ & το dial που ενώ με την 1η ματιά μοιάζει κάπως φορτωμένο, αποδεικνύεται τρομερά ευανάγνωστο.
Οι δείκτες βγάζουν κυριολεκτικά μάτι.
Ομολογώ ότι δεν κάθισα να ασχοληθώ με τις λειτουργίες.
Το ρολόι ήταν ρυθμισμένο σε ώρα δυτικής Ευρώπης, άλλαξα την πόλη σε Αθήνα & voila, πήγα 1 ώρα μπροστά.
Είδα 1 βίντεο της Citizen Αμερικής, που είναι αρκετά κατατοπιστικό, αλλά & περίπλοκο.
Προσωπικά πιστεύω ότι το Nighthawk είναι κορυφαία επιλογή σε quartz πιλότο, ειδικά στην τελευταία έκδοση με το ζαφείρι.
Για όσους αντέχουν το μπρασελέ, το τιτάνιο είναι μονόδρομος.
Αρκετά πιο κάτω από €500, παίρνεις 1 ρολόι πανέμορφο, με μαζεμένες διαστάσεις, πανάλαφρο, που το ρυθμίζεις 1 φορά & ίσως σε 1-2 10ετίες σου ζητήσει κάτι.