Αποστολέας Θέμα: 30 6946600603 ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  (Αναγνώστηκε 2527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
30 6946600603 ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:40:58 μμ »
Το παραπάνω τηλέφωνο με κάλεσε πριν λίγο και μου ζήτησε τον κωδικό της κάρτας μου για να μου βάλει χρήματα και να του στείλω ένα ρολόι.
Δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω κάπου. Στην αστυνομία; Κάπου αλλού;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: 30 6946600603 ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:47:32 μμ »
Εχεις αγγελία με το τηλέφωνό σου ?

Κωδικούς & ΡΙΝ, δεν δίνουμε ΠΟΤΕ, ουτε στην κυρία μας. Ειδικά σε αυτήν  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:49:55 μμ »
Το παραπάνω τηλέφωνο με κάλεσε πριν λίγο και μου ζήτησε τον κωδικό της κάρτας μου για να μου βάλει χρήματα και να του στείλω ένα ρολόι.
Δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω κάπου. Στην αστυνομία; Κάπου αλλού;
αστυνομία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:52:52 μμ »
Ηλεκτρονικό έγκλημα

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:54:29 μμ »
Να τον αρχίσουμε στις φάρσες όλοι...
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 16, 2021, 21:58:00 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 17, 2021, 00:49:03 πμ »
Δε θα σταματήσουν ποτε οι απάτες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος ST_theodoros

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 17, 2021, 22:08:13 μμ »
.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 17, 2021, 22:40:18 μμ »
.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Πολυ περιεργο μου ακουγεται

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 00:43:55 πμ »
.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Αν μπορείς, να αναφέρεις και την πηγή.

Με το σήμα της ΕΛΑΣ στην κορυφή, θα έπρεπε η όλη σύνταξη και οι πληροφορίες, να αποδίδονται με τον δικό τους τρόπο, και όχι σαν μήνυμα από συμπολίτη μας.

Και ενώ τράβηξαν χρήματα, δεν τα ρευστοποίησαν. Αντιφατικές έννοιες.

Απατεώνες και μεθοδεύσεις υπάρχουν.

Αυτή, με ΙΒΑΝ και αριθμό κάρτας, χωρίς ΡΙΝ ή άλλο κωδικό, πχ σε κινητό που έχει δηλωθεί, σαν ..............παράξενο ακούγεται.

Οταν θα τα δεί  Χρήστος, θα μας πεί την άποψή του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 11:44:26 πμ »
Κάτι αντίστοιχο έπαθε ο γείτονάς μου που πουλάει ένα αμάξι στο car.gr. Του αδερφού μου είχαν αφαιρεθεί χρήματα από την κάρτα για αγορές στο Τεξας(!!). Δράσαμε γρήγορα και επειδή ήταν δεσμευμένα πριν αφαιρεθούν οριστικά, τα πήραμε πίσω. Δεν ξέρω τι τρόπο έχουν βρει, αλλά έχουν αυξηθεί οι απατεωνιές με τις κάρτες κατακόρυφα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 12:15:25 μμ »
....αν κάνεις αγορές με κάρτες, με αποκωδικοποιητή, διαβάζουν τα στοιχεία. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Και πλέον, που οι κάρτες έχουν αντικαταστήσει το μετρητό, ( και με υποστήριξη  / οδηγία των κυβερνώντων ΠΑΝΤΟΥ ), για να μειωθεί το κόστος του χρήματος-κατασκευή - κυκλοφορία - αποθήκευση - αντικατάσταση, συν την προφύλαξη της μετάδοσης κόβιντ, οι "τρύπες" πλέον, είναι πολλλλλλλλλλλλλλλλύ περισσότερες, άρα και οι παραμβάσεις πιο συχνές.

Ενας τρόπος προφύλαξης, είναι η σύνδεση των καρτών αγορών με alarm ενημέρωσης σε κάθε συναλλαγή,, κάρτες επαναφορτιζόμενες με συγκεκριμένα ποσά, ανοιγμα λογαριασμου με πιστωτική και όχι με on line σε λογαριασμό με λεφτά, και μερικά άλλα, που δεν τα λέμε εδώ, για μας διαβάζουν και οι κακοί.

Πλέον, με την γενική χρήση των καρτών, οι απάτες θα αυξάνονται.

Προσοχή λοιπόν. Δεν δίνουμε κωδικά, συνδέουμε ειδοποίηση συναλλαγών, και απαίτηση ΡΙΝ σε κάθε συναλλαγή άνω των 20-30 Ε, μια και πλέον, το κράτος για διευκόλυνση, έκανε το όριο 50 Ε, και αν δεν έχεις ενημέρωση, με μερικές συναλλαγές ( ψεύτικες ), το κλαίς το κατοστάρι - διακοσάρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 12:44:49 μμ »

Αυτή, με ΙΒΑΝ και αριθμό κάρτας, χωρίς ΡΙΝ ή άλλο κωδικό, πχ σε κινητό που έχει δηλωθεί, σαν ..............παράξενο ακούγεται.

Οταν θα τα δεί  Χρήστος, θα μας πεί την άποψή του.

Λείπουν πολλές πληροφορίες από το μήνυμα αλλά μυρίζομαι (χωρίς μα ξέρω κάτι παραπάνω) ότι έχει να κάνει με ανάκτηση κωδικών για ebanking.

Ανάλογα την τράπεζα, για ανάκτηση κωδικών ζητάει μια πληροφορία που ξέρεις και μια που έχεις. Αυτή που ξέρεις μπορεί να είναι ο αριθμός του λογαριασμού (ανακτάται από το IBAN) ή ο αριθμός της κάρτας (χωρίς τα στοιχεία ασφαλείας). Αυτή που έχεις είναι ένας κωδικός που παράγει το κινητό ή που σου στέλνει η τράπεζα στο κινητό.

Πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι κάποιες τράπεζες στην Ελλάδα αντί για SMS προσφέρουν τη δυνατότητα ο κωδικός να έρθει στο Viber. Το Viber δένει έναν αριθμό τηλεφώνου με μια συσκευή κινητού τηλεφώνου. Για να το κάνει αυτό, βάζεις τον αριθμό και σου στέλνει ένα κωδικό («ο κωδικός Viber είναι 123456»). Αν δώσεις αυτόν τον κωδικό ο άλλος μπορεί να δέσει το δικό του κινητό στον δικό σου αριθμό. Από εκεί και πέρα, όλα τα μηνύματα σου στο Viber πάνε εκεί. Το θύμα στο μήνυμα όταν ανοίξει το Viber του θα το βρει σβησμένο (μόνο μια συσκευή ανά νούμερο επιτρέπεται).

Όποτε, επαναλαμβάνω ότι μαντεύω χωρίς πληροφορίες, ο απατεώνας κατάφερε και έκανε ανάκτηση του κωδικού, μπήκε στο ebanking και έκανε μεταφορά χρημάτων. Η αστυνομία τον πήρε πρέφα και πάγωσε το λογαριασμό όποτε δεν μπόρεσε να βγάλει τα λεφτά σε μετρητά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 12:54:27 μμ »
Επίσης, να αναφερθεί, ο αγώνας ΟΛΩΝ των οικονομικών υπουργών, από εποχής Τσοβόλα, για την "σύλληψη" της φορολογητέας ύλης, προκειμένου να εισπράττει τον ΦΚΕ, τον ΦΠΑ, και να προσδιορίζει τον "κύκλο" εργασιών εκάστου, με ειδική προσπάθεια, αφορολόγητο κλπ, σε ειδικές κατηγορίες, όπου το ανεξέλεκτο χρήμα, αφήνει τεράστιες τρύπες στον προϋπολογισμό, με συνέπεια, το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος να το έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.  ??? Το μέγεθος των "ανευ αποδείξεων" συναλλαγών, είναι αχανές, η δε φορολογική απόδοση συγκεκριμένων κλάδων, ανύπαρκτη. Η υποχρεωτική χρήση καρτών, δηλ, συναλλαγών μέσω τραπέζης, αρα και αποδείξεων κύκλου εργασιών, είναι ένα .........όνειρο  ;) Και άμα γίνει, θα είμαστε οι περισσότεροι πιο ευτυχείς.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 12:56:25 μμ »
....αν κάνεις αγορές με κάρτες, με αποκωδικοποιητή, διαβάζουν τα στοιχεία. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Και πλέον, που οι κάρτες έχουν αντικαταστήσει το μετρητό, ( και με υποστήριξη  / οδηγία των κυβερνώντων ΠΑΝΤΟΥ ), για να μειωθεί το κόστος του χρήματος-κατασκευή - κυκλοφορία - αποθήκευση - αντικατάσταση, συν την προφύλαξη της μετάδοσης κόβιντ, οι "τρύπες" πλέον, είναι πολλλλλλλλλλλλλλλλύ περισσότερες, άρα και οι παραμβάσεις πιο συχνές.

Ενας τρόπος προφύλαξης, είναι η σύνδεση των καρτών αγορών με alarm ενημέρωσης σε κάθε συναλλαγή,, κάρτες επαναφορτιζόμενες με συγκεκριμένα ποσά, ανοιγμα λογαριασμου με πιστωτική και όχι με on line σε λογαριασμό με λεφτά, και μερικά άλλα, που δεν τα λέμε εδώ, για μας διαβάζουν και οι κακοί.

Πλέον, με την γενική χρήση των καρτών, οι απάτες θα αυξάνονται.

Προσοχή λοιπόν. Δεν δίνουμε κωδικά, συνδέουμε ειδοποίηση συναλλαγών, και απαίτηση ΡΙΝ σε κάθε συναλλαγή άνω των 20-30 Ε, μια και πλέον, το κράτος για διευκόλυνση, έκανε το όριο 50 Ε, και αν δεν έχεις ενημέρωση, με μερικές συναλλαγές ( ψεύτικες ), το κλαίς το κατοστάρι - διακοσάρι.
Η κάρτα είναι αρκετά πιο ασφαλής από το μετρητό, ακόμα και από το ευρώ που είναι από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένο χαρτονόμισμα (αν δεν κάνω λάθος είναι δεύτερο μετά την τεχνολογία του αυστραλέζικου Mint και τις χώρες που το χρησιμοποιούν).

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά “legacy” συστήματα που χρησιμοποιούν παλιές τεχνολογίες και δεν μπορούν να καταργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Πχ η μαγνητική ταινία.

Επίσης πρόβλημα είναι η έλλειψη εκπαίδευσης σε σχέση  με τη χρήση και της πιστωτικής και της κάρτας ανάληψης.

Η πιο ασφαλής χρήση «πλαστικού» χρήματος είναι μέσω κινητού, και μόνο μέσω Google Pay η Apple Pay, σε κινητό με το τελευταίο λογισμικό. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να παραποιηθεί και να χάσεις λεφτά.

Αντίστοιχα για ebanking, επίσης μέσω της επίσημης εφαρμογής της τράπεζας, σε κινητό με τα τελευταία updates και καμία σύνδεση με το αριθμό παρά μόνο με τη συσκευή την ίδια.

Ξέρω ανθρώπους που με αυτό το μην τρόπο διαχειρίζονται τεράστιες περιουσίες και επενδύσεις πολλών μηδενικών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions