Καλημέρα σας.
Ανοίγω ένα νήμα για να μοιραστώ μαζί σας ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια της συλλογής μου.
Πρόκειται για το tudor submariner 7021/0 σε μπλε χρώμα το οποίο έφτασε στα χέρια μου μετά από εκτενή αναζήτηση και έρευνα.
Το μοντέλο παρουσιάστηκε από την Tudor στο τέλος του 1969 και παραγόταν για 7 περίπου χρόνια μέχρι και το 1976. Εκείνη την περίοδο παραγόταν επίσης και το 7016 (το μοντέλο χωρίς ημερομηνία), το οποίο έχει αρκετά variations ως προς το dial και τους δείκτες που χρησιμοποιήθηκαν.
Το 7021 εν αντιθέσει, έβγαινε σε δύο χρώματα, μαύρο και μπλε, με snowflake αποκλειστικά δείκτες.
Ο εν λόγω δείκτης αποτελεί το προιόν συνεργασίας του Γαλλικού Ναυτικού με την tudor σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα
κάτω από το νερό.To συγκεκριμένο μοντέλο έχει τις εξής ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ιστορικά σημαντικό για το brand:
1. Είναι το πρώτο tudor submariner που έχει ημερομηνία. Ο δίσκος της ημερομηνίας έχει μάλιστα δύο χρώματα κοκκινο και μαύρο. Κόκκινο για τις ζυγές ημέρες, μαύρο για τις μονές. (γνωστό και ως Roulette Dial)
2. Είναι το πρώτο submariner από τις tudor και rolex που βγήκε σε άλλο χρώμα πλην του μαύρου.
3. Είναι το πρώτο μοντέλο με δείκτη snowflake που αποτελεί και τη βάση για τα νέα μοντέλα της εταιρίας.
Κάσα 39mm με τζάμι από plexiglass ενώ η μηχανή του είναι η ΕΤΑ 2484, αυτόματη με 25 jewels, η οποία χρησιμοποιείται πρώτη φορά από την tudor και αντικατέστησε την Fleurier 390 που η εταιρεία χρησιμοποιούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. (Στο 7016 χρησιμοποιήθηκε η ΕΤΑ 2483).
Παραθέτω φωτογραφίες και εύχομαι να το απολαύσετε όσο το απολαμβάνω και εγώ.
[/size]
[/color]
[/size]
[/color]
[/size]
[/color]
[/size]
[/color]
και μια φωτογραφία από τα συνοδευτικά εκείνης της εποχής[/size]
[/color]