Ηλία, τα παλιά flieger ήταν τελείως σκέτα και τεράστια (55mm). Τα νεότερα είναι μικρότερα και έχουν λογότυπα και άλλες ιστορίες. Νομίζω παντως πως ότι μπει στο dial θα πρέπει να είναι διακριτικό.
Σε ότι αφορά στο μέγεθος, οποιοδήποτε flieger πάνω από 39-40mm θα δυσκολέψει πολύ αυτούς που έχουν νορμαλ καρπούς. Νομίζω ότι 39-40mm φοριέται άνετα ανεξάρτητα απο το μέγεθος του καρπού.
Αν είναι διαθέσιμο σε ατσάλι το προτιμώ αλλά και τιτάνιο να είναι δεν πειράζει.
Τις φωτογραφίες τις δούλεψα πάνω σε προτάσεις της Dekla, τέτοιο είναι το δικό μου, που νομίζω ότι μοιάζει με αυτό που αρχικά προτάθηκε … όλα τα flieger μοιάζουν μεταξύ τους.

Δημητρη, βεβαιως και γνωριζω ότι τα αρχικα b-uhren ηταν υπερμεγεθη, ομως εγω εννοουσα αυτά που εβγαιναν και ακομη υπαρχουν από τις οριτζιναλ 5 γνωστες εταιρειες που τα κατασκευαζαν. Αυτα δεν ηταν 55 αλλα σαφως μικροτερα 42-47 χιλ. για να μπορουν να φοριουνται. Αν θυμαμαι καλά μόνο αυτό της Stowa ειναι 40άρι, τα υπόλοιπα 4 (Lange, IWC, Laco, Wempe) ηταν μεγαλύτερα.
Προσωπικά εχω 4-5 b-uhren ολων των τυπων Α & Β και κανενα δεν ειναι 40άρι, ποσο μαλλον 39άρι. Ο δε καρπός μου ειναι 17,5 εκ. και πιστεψε με φοριουνται ολα χωρις προβλημα.
Τελος παντων αν σας καλυπτει ενας πιλοτος 39χιλ, από μενα κανενα προβλημα, απλως τη διαφορετικη μου προσεγγιση προς τον συγκεκριμενο τυπο ρολογιου ειπα και τιποτα αλλο.