Άφιξη για το solar tuna
SNE541P1.
Έφτασε σε 10 ακριβώς ημέρες από
watches111 (από Ισπανία, μέσω UPS) & στοίχισε
€249.
Το συγκεκριμένο το είχα προσέξει όταν κοιτούσα για το Arnie, το προσπέρασα, & τελικά οι δρόμοι μας συναντήθηκαν ξανά.
Ξεκινάω (όπως πάντα) με αυτά που δεν μου άρεσαν.
Ο Ισπανός, αν & γρήγορος & ευγενικός, πρέπει το συγκεκριμένο Seiko να το βρήκε στα βάθη της gray market.
Υπάρχει το tag του ρολογιού, οι ζελατίνες του, & τέλος.
Το κουτί είναι μεν Seiko, αλλά όχι το δικό του, η χαρτούρα είναι δανεισμένη από αλλού, στα πρότυπα του DutyFreeIslandShop.
Το καλύτερο από όλα ήταν το manual, το οποίο προέρχεται από αυτόματο Seiko & συγκεκριμένα από μηχανισμό 4R35-36.
Λεπτομέρειες, αλλά λίγη παραπάνω προσοχή δεν βλάπτει.
Πάμε στο ρολόι.
Καταρχήν έψαχνα για την Padi έκδοσή του, την SNE499P1, την οποία εντόπισα στο amazon Ιαπωνίας στα +€35.
Δεν ξέρω αν φοβήθηκα περισσότερο το παιχνιδιάρικο pepsi χρώμα, ή την αποστολή από την άπω ανατολή, τελικά προτίμησα την πιο σοβαρή street εκδοχή & την αποστολή από Ισπανία.
2 πράγματα που φαίνονται αμέσως, είναι το πάχος του ρολογιού, που είναι λεπτότερο από το Arnie, όπως & το lug2lug που είναι αρκετά κοντύτερο.
Αυτό που παραμένει αρκετά μεγάλο όμως, είναι η διάμετρος του ρολογιού.
& όσο κοντό & αν είναι το lug2lug (είναι μάλιστα ελαφρώς μικρότερο & από του NY00), το
φάρδος του ρολογιού χτυπάει στο μάτι.
Η λειτουργία του bezel δεν είναι ότι καλύτερο έχω δει.
Βγάζει 1 κούφιο θόρυβο & δεν πιάνεται ούτε γυρίζει εύκολα.
Τουλάχιστον ευθυγραμμίζεται σωστά.
Η κορώνα στο 4 παίζει λιγάκι (αλλά όχι σαν Vostok ευτυχώς).
Είναι κάπως κρυμμένη στο shroud & δεν προεξέχει (ήταν αυτό που με τρέλαινε στο Arnie).
Το ματ dial καφετίζει λιγάκι, αλλά τα σημάδια της ώρας είναι μπεζ/κρεμ & του ταιριάζει αρκετά.
Το λουράκι είναι σιλικόνης (μαζεύει δυστυχώς αρκετή σκόνη), πολύ ποιοτικό & πάρα πολύ άνετο.