Εξαρτάται την κοινότητα, οι εταιρείας να πληρώσουν να έχουν ασφάλεια οι εργαζόμενοι 
Συμφωνώ.
Στην εταιρία που ήμουν, υπήρχε 24 / 7 / 365, ιατρείο με νοσοκόμα, και τις πρωϊνές ώρες, ιατρό, με υποχρεωτικές εξετάσεις ετησίως, ιδιόκτητο ασθενοφόρο στο πάρκινγκ, κλπ. Οπως και όχημα / πυροσβεστική αντλία, και με πρόβλεψη πρωτεϊνικών υλικών.
Φυσικά, υπήρχε και μηχανικός ασφαλείας, ( ήμουν και εγώ κάποτε ), για να ελέγχει και να υποδεικνύει τις "φόλες" και που μπορεί να προκληθεί ατύχημα, είτε από κακή διάρθρωση εργασίας, έλλειψης προστασίας σε μηχανήματα, χειρισμό επικίνδυνων υλικών, έλλειψη εκπαίδευσης, κλπ..
Εχω βιώσει, σαν ελεγκτής, φάμπρικα επιμεταλλώσεων, που στον χώρο των μπάνιων, δεν μπορούσες να αναπεύσεις από τα καυστικά και τα παράγωγα. Αναδιαρθρώθηκε ΟΛΗ η παραγωγή, κλπ, κλπ.
Οι ετήσιες εξετάσεις, δείχνουν πιθανές "τάσεις", και προλαμβάνουν κάποια περιστατικά, οπότε, συνίστανται σε εμάς, τις πλατιές λαϊκές μάζες, προκειμένου να αποτρέπουμε κάποια "ξαφνικά" περιστατικά, που ήταν προφανές ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβούν.
Φυσικά, ένα ατύχημα, πραγματικό ατύχημα, μπορεί να συμβει, αναπασα στιγμή, όπως και χθές, και για τον λόγο αυτο προετοιμάζεσαι, μήπως, ξαναλέω, ΜΗΠΩΣ, και με την εκπαίδευση / ενημέρωση, μειώσεις τις κακες συνέπειες.
Αλλά, μία μεση εταιρία, μια "φάμπρικα", δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απασχολήσει τους υπαλλήλους σε κάτι άλλο από την παραγωγική διαδικασία.
Και είναι ο λόγος, που το κράτος, ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κ'αποια από αυτά τα μαθήματα, υποχρεωτικά.
Και δεν είναι ΜΟΝΟΝ στην εργασία. Μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια και στο οικογενειακό περιβάλλον.