Κατόπιν διπλής καραμπόλας αγοράς-ανταλλαγής προσγειώθηκε στον καρπό μου ,(με μεσολάβηση του γνωστου για τις τριαδικές θεωρίες του συμφορουμιτη μας)το ρολοι του τίτλου ουσιαστικά αφόρετο ,στην εκδωση του 2020 με το χαρακτηριστικό πράσινο χακί ζαφειρένιου στεφάνι.

(Φωτό από διαδύκτιο μιας και το ποιοτικό κατά τα αλλά μπρασελέ αφαιρέθηκε για χάρη των ΝΑΤΟ )
Η YEMA ,είναι Γαλλική Εταιρεία και ξεκινήσει να παράγει ρολόγια το 1948 .Η σειρά Σούπερμαν εκανε ντεμπούτο το 1963 με έμφαση στα σπορ καταδυτικά .Το 1988 η Seiko αγοράζει την εταιρεία και την κρατάει μέχρι το 2009 όπου και επανήλθε σε γαλλικά χέρια.
Η γκάμα των πρόσφατων υλοποιήσεων στρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν της φίρμας καΐ οι πρόσφατες πωλήσεις της βρίσκετονται σε συνεχή ανοδική πορεία
Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει διάμετρο 41mm (οριακή για τον καρπό μου) και το πάχος της κάσας είναι μόλις 13mm (άριστο για τα 300m στεγανότητας που προσφέρει).Η κάσα του έχει συντηρητικές κλασικές γραμμές και επάνω της ξεχωρίζουν το πατενταρισμένο καπάκι (ας το πούμε έτσι) που κρατάει το μπεζελ σταθερό κατά την κατάδυση αλλά και οι προεκτάσεις που προστατεύουν τη βιδωτη κορώνα(κατάλοιπα και τα δυο των αρχικών μοντέλων)
Η καλιμπρα είναι η γνωστή ETA 2893-2 ρυθμισμένη στο απίστευτο +1 από το εργοστάσιο .Ο μηχανισμός υποστηρίζει το τρίτο δείκτη GMT ο οποίος μπορεί να περιστραφεί ανεξάρτητα από τις ενδείξεις του ωροδεικτη.και έτσι μαζί με την χρήση του μπεζελ να δώσει την δυνατότητα παρακολούθησης 3 time zones.

(Φωτο με το επίσης ποιοτικό καουτσούκ λουράκι που προσφέρεται στην συσκευασία)
Η ποιότητα των YEMA έχει κατά καιρούς δεχτεί σκληρή κριτική στα διαφορά Φορουμ παγκόσμιως ιδιαίτερα για τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας .Μικροπροβλήματα που δυστυχώς μένουν χωρίς υποστήριξη από τον κατασκευαστή (από ότι διαβάζω ) σαμποτάρουν την συνολική προσπάθεια της εταιρείας να προσφέρει πολύ όμορφα ρολόγια με vintage καταβολές και ιδιαετες προδιαγραφές.
Η ολιγοήμερη συμβίωση με το συγκεκριμένο ρολοι μου έχει αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις ,βέβαια το περιμένει ένα <σκληρό> καλοκαίρι όπου θα δοκιμαστεί σε ξηρά αέρα και θάλασσα 🙃για να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου…
host pictures