Αποστολέας Θέμα: Το φτηνο μου ρολοι  (Αναγνώστηκε 4306 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Το φτηνο μου ρολοι
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 30, 2021, 00:21:58 πμ »
Για εμένα ,ο ορισμός του vfm,είναι το ρολόι που πήραμε στο 1o μας project .
Ζαφείρι, κεραμικό, αυτόματο στα 150 ευρώ...
Ποια σεικο και ποια σιτιζεν...

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι ειχε ζαφείρι. Απλώς, έτσι έλεγε !  :(

Αλλα από τα υπόλοιπα, ..........τέλειο ! Και χρονομετρία quartz  ???

Από μόστρα Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο.

Το φυλάω στο κουτί, μην μου πάθει κάτι  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 30, 2021, 00:24:04 πμ »
Και τι κατάλαβες τώρα με τα πολλά;

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

Είπες μεγάλη κουβεντα Αντώνη...

Σηκώνει μεζέ, ποτό και συζήτηση από κοντά....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 30, 2021, 00:28:23 πμ »
....αυτό το "φτηνό", ατυχώς παραπλανά !  :(

Εχω κάποια, μα, το ένα, το μοναδικό, αυτό που είναι φτηνό μεν, αλλά, ανεκτίμητο δε, είναι το

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 30, 2021, 01:48:39 πμ »
Είπες μεγάλη κουβεντα Αντώνη...

Σηκώνει μεζέ, ποτό και συζήτηση από κοντά....

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 30, 2021, 08:22:48 πμ »

Εχω κάποια, μα, το ένα, το μοναδικό, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αυτό που είναι φτηνό μεν, αλλά, ανεκτίμητο δε, είναι το

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Για εξήγησε ρε Γιώργο, έχει γίνει πολύς ντόρος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 30, 2021, 12:03:38 μμ »
Για εξήγησε ρε Γιώργο, έχει γίνει πολύς ντόρος

....και ανταποκρινόμενος στο αίτημα των πλατιών λαϊκών μαζών, εξηγώ.

Φτηνός ------> χαμηλή τιμή, αξία, χαμηλό κόστος αγοράς, σε σχέση με άλλα ίδια αντικείμενα, (μεταφορικά) χαμηλής ή κακής ποιότητας, ευτελής, κάτι που απαξιώνει, απαξιωτικό

Οπότε, εύκολα μπορεί κάποιος να εννοήσει / παρανοήσει ότι το χαμηλής αξίας, αυτόματα είναι και ευτελές, ανάξιο απόκτησης, μη ικανοποιητικό στην χρήση.

Εχω αρκετά ρολόγια. Κάποια, χαμηλής τιμής, και κάποια θα έλεγα ( δικαιολογημένα ), μεγάλης τιμής. Αδικαιολόγητα μεγάλης.

Στον αντίποδα, θα πρέπει να βάλουμε και την ευχαρίστηση / ικανοποίηση από την χρήση ενός τέτοιου αντικειμένου.

Οταν το αγοράζουμε, τι έχουμε κατά νου ? Μας ικανοποίησε ? Εκπλήρωσε την αποστολή του ?

Οπότε, στην δική μου αντίληψη, θα έβαζα και τον συντελεστή ικανοποίησης προσδοκίας, και θα έλεγα.

Αντιληπτή Αξία = Ικανοποίηση προσδοκιων ( αριθμητής ) / αξία αγοράς. ( παρανομαστής )

Αρα, για το Duro αριθμητής, να πώ 10 στα 10 ? ( πλήρης εκπλήρωση προσδοκιών - ακρίβεια - τιμή - υδατοστεγανότητα - εμφάνιση - δυνατότητα λουριών / μπρασελέ - συντήρηση / αλλαγή μπαταρίας, κλπ  ) και παρανομαστής 1 στα 10, μια και η τιμή, είναι μέρος μιας τυπικής τιμής πχ ενός SEIKO 5 καταδυτικού ? 007 - 009 ?

Αρα η αξία του είναι μεγάλη και δεν είναι "φτηνό".  ;)

Αντίθετα, ένα πιο μεγάλης τιμής αγοράς, που δεν καλύπτει τις προσδοκίες, ως άνω, άρα πχ αριθμητής 5 ? και παρανομαστής 7 στα 10, τι μας δίνει ?

Γινομαι κατανοητός ? :o

Αρα, ΔΕΝ υπάρχουν φθηνά ΙΜΟ. Υπάρχουν μη κατάλληλα για την προοριζόμενη χρήση, που τα ακριβοπληρώνουμε, και τελικά, ΔΕΝ μας κάνουν !

Και "ακριβοπληρώνουμε" δεν σημαίνει μόνον τα 10-15.000 Ε που ζητάνε κάποιοι. Και τα 300 και τα 500 και τα 1000 Ε, "ακριβά" είναι, αν τις προσδοκίες μας τις καλυπτει κάποιο με λιγότερα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 30, 2021, 12:42:17 μμ »

....και ανταποκρινόμενος στο αίτημα των πλατιών λαϊκών μαζών, εξηγώ.

Φτηνός ------> χαμηλή τιμή, αξία, χαμηλό κόστος αγοράς, σε σχέση με άλλα ίδια αντικείμενα, (μεταφορικά) χαμηλής ή κακής ποιότητας, ευτελής, κάτι που απαξιώνει, απαξιωτικό

Οπότε, εύκολα μπορεί κάποιος να εννοήσει / παρανοήσει ότι το χαμηλής αξίας, αυτόματα είναι και ευτελές, ανάξιο απόκτησης, μη ικανοποιητικό στην χρήση.

Εχω αρκετά ρολόγια. Κάποια, χαμηλής τιμής, και κάποια θα έλεγα ( δικαιολογημένα ), μεγάλης τιμής. Αδικαιολόγητα μεγάλης.

Στον αντίποδα, θα πρέπει να βάλουμε και την ευχαρίστηση / ικανοποίηση από την χρήση ενός τέτοιου αντικειμένου.

Οταν το αγοράζουμε, τι έχουμε κατά νου ? Μας ικανοποίησε ? Εκπλήρωσε την αποστολή του ?

Οπότε, στην δική μου αντίληψη, θα έβαζα και τον συντελεστή ικανοποίησης προσδοκίας, και θα έλεγα.

Αντιληπτή Αξία = Ικανοποίηση προσδοκιων ( αριθμητής ) / αξία αγοράς. ( παρανομαστής )

Αρα, για το Duro αριθμητής, να πώ 10 στα 10 ? ( πλήρης εκπλήρωση προσδοκιών - ακρίβεια - τιμή - υδατοστεγανότητα - εμφάνιση - δυνατότητα λουριών / μπρασελέ - συντήρηση / αλλαγή μπαταρίας, κλπ  ) και παρανομαστής 1 στα 10, μια και η τιμή, είναι μέρος μιας τυπικής τιμής πχ ενός SEIKO 5 καταδυτικού ? 007 - 009 ?

Αρα η αξία του είναι μεγάλη και δεν είναι "φτηνό".  ;)

Αντίθετα, ένα πιο μεγάλης τιμής αγοράς, που δεν καλύπτει τις προσδοκίες, ως άνω, άρα πχ αριθμητής 5 ? και παρανομαστής 7 στα 10, τι μας δίνει ?

Γινομαι κατανοητός ? :o

Αρα, ΔΕΝ υπάρχουν φθηνά ΙΜΟ. Υπάρχουν μη κατάλληλα για την προοριζόμενη χρήση, που τα ακριβοπληρώνουμε, και τελικά, ΔΕΝ μας κάνουν !

Και "ακριβοπληρώνουμε" δεν σημαίνει μόνον τα 10-15.000 Ε που ζητάνε κάποιοι. Και τα 300 και τα 500 και τα 1000 Ε, "ακριβά" είναι, αν τις προσδοκίες μας τις καλυπτει κάποιο με λιγότερα.

Για μένα 3 είναι τα αρνητικά.
Μπαταρία (άνοιξε - κλείσε), όχι ζαφείρι και μπεζελ αλουμινίου (= τιγκα στις γρατσουνιές).
Φυσικά θα μου πεις τι περιμένεις σε αυτήν τη τιμή.
Η casio όμως έχει φτηνά μοντέλα με ζαφείρι πάνω. Ίσως θα μπορούσαν και εδώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 30, 2021, 12:44:50 μμ »
Μπαταρία (άνοιξε - κλείσε), όχι ζαφείρι και μπεζελ αλουμινίου (= τιγκα στις γρατσουνιές).

+1
Εγώ θα έβαζα και το μέγεθος στα αρνητικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 30, 2021, 13:02:05 μμ »

Απαντώ, με τις δικές μου προσλαμβάνουσες  ;)

1. Μπαταρία. Απλούστατο, το κάνω μόνος μου, κάθε 2,5 χρόνια ( τόσο κρατάει τελικά ). Σαν αντίβαρο, έχει το grab and go, και την ακρίβεια.
2. Ζαφειρι. Παρά τις "κακοποιήσεις" που υφίστανται τα ρολόγια μου, δεν έχω σοβαρές "ζημιές" πλέον ( όπως παλαιότερα ), μια και προσέχω αρκετά. Εχω σπάσει και ζαφείρι, οπότε, δεν είναι απαραίτητα Η ΛΥΣΗ ! Ολα έχουν και τα υπέρ αλλά και τα κατά τους.  ;)
3. Bezel. Ενα αλουμινένιο, είναι και φτηνό, πχ  στα Rolex ήντανε 40 Ε, ενώ, ένα κεραμικό, Παναϊαν μου !  :'( :'( :'( Και εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από τον μηχανισμό στήριξης - περιστροφής, αν η αντικατάσταση είναι εύκολη.

Και φυσικά, σε τέτοιες τιμές, 50-60 Δολάρια ΗΠΑ για το πχ Duro, δεν περιμένεις και διαστημική τεχνολογία. Αλλά, ΑΠΑΙΤΕΙΣ να εκπληρώνονται οι ελάχιστες προσδοκίες που αναμένεις με κάποια αγορά. ;)

Σημ. Η βασική αρχή, προέρχεται από την "ικανοποίηση πελατών", που διενεργούν κάποιες μεγάλες εταιρίες.
Οι διοικούντες, θεωρούν εαυτούς κορυφαίους, στους διάφορους τομείς, αλλά μια έρευνα των πλατιών λαϊκών μαζών, μπορεί κάλλιστα να αποδείξει, ότι οι  "κινήσεις" και οι  "παροχές", δεν γίνονται αντιληπτές, ή δεν αξιολογούνται αντίστοιχα και από τους χρήστες.  :(

Εχω βιώσει τέτοιες "κατραπακιές", που κάποιοι θεωρούσαν ότι ήντανε το αλλά οι πελάτες, αυτοί δηλαδή που τους διατηρούσαν εν ζωή, είχαν ελαφρώωωωωωωωως διαφορετική αντίληψη.   ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 30, 2021, 13:11:26 μμ »
+1
Εγώ θα έβαζα και το μέγεθος στα αρνητικά
Ακριβώς αυτό ! Το μέγεθος με έχει σταματήσει από το να αγοράσω duro

Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stefen

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 30, 2021, 14:04:48 μμ »
Απαντώ, με τις δικές μου προσλαμβάνουσες  ;)

1. Μπαταρία. Απλούστατο, το κάνω μόνος μου, κάθε 2,5 χρόνια ( τόσο κρατάει τελικά ). Σαν αντίβαρο, έχει το grab and go, και την ακρίβεια.
2. Ζαφειρι. Παρά τις "κακοποιήσεις" που υφίστανται τα ρολόγια μου, δεν έχω σοβαρές "ζημιές" πλέον ( όπως παλαιότερα ), μια και προσέχω αρκετά. Εχω σπάσει και ζαφείρι, οπότε, δεν είναι απαραίτητα Η ΛΥΣΗ ! Ολα έχουν και τα υπέρ αλλά και τα κατά τους.  ;)
3. Bezel. Ενα αλουμινένιο, είναι και φτηνό, πχ  στα Rolex ήντανε 40 Ε, ενώ, ένα κεραμικό, Παναϊαν μου !  :'( :'( :'( Και εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από τον μηχανισμό στήριξης - περιστροφής, αν η αντικατάσταση είναι εύκολη.

Και φυσικά, σε τέτοιες τιμές, 50-60 Δολάρια ΗΠΑ για το πχ Duro, δεν περιμένεις και διαστημική τεχνολογία. Αλλά, ΑΠΑΙΤΕΙΣ να εκπληρώνονται οι ελάχιστες προσδοκίες που αναμένεις με κάποια αγορά. ;)

Σημ. Η βασική αρχή, προέρχεται από την "ικανοποίηση πελατών", που διενεργούν κάποιες μεγάλες εταιρίες.
Οι διοικούντες, θεωρούν εαυτούς κορυφαίους, στους διάφορους τομείς, αλλά μια έρευνα των πλατιών λαϊκών μαζών, μπορεί κάλλιστα να αποδείξει, ότι οι  "κινήσεις" και οι  "παροχές", δεν γίνονται αντιληπτές, ή δεν αξιολογούνται αντίστοιχα και από τους χρήστες.  :(

Εχω βιώσει τέτοιες "κατραπακιές", που κάποιοι θεωρούσαν ότι ήντανε το (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αλλά οι πελάτες, αυτοί δηλαδή που τους διατηρούσαν εν ζωή, είχαν ελαφρώωωωωωωωως διαφορετική αντίληψη.   ;)
Σίγουρα σε μερικά συμφωνώ και ο καθένας τα ζυγίζει διαφορετικά, αλλά από την άλλη τι να το κάνεις ένα ρολόι που σε κάνα χρόνο max θα έχει γίνει καρναβάλι σε κρύσταλλο και μπεζελ?
Απλές σκέψεις...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 30, 2021, 14:25:41 μμ »

Εχω κάποια, μα, το ένα, το μοναδικό, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) αυτό που είναι φτηνό μεν, αλλά, ανεκτίμητο δε, είναι το

Ανεκτίμητος είναι ο Παρθενώνας, το duro είναι απλά φτηνό, το αγαπάμε μεν, ΦΤΗΝΟ δε! Μην τρώμε κολλήματα με τις λέξεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criss6

• Sr. Member
  • ¯\_(シ)_/¯
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 30, 2021, 15:11:35 μμ »
Η ιστορία του παρόμοια με του w@tcher
Αυτό το ρολόι ήταν στον καρπό μου μονίμως από τα 20 μέχρι τα 30 μου περίπου. Καθημερινά. Έχει πάει μαζί μου σε ταξίδια, γάμους, κηδείες, βουτιές, εκδρομές, δουλειές... τα πάντα.
Ήταν απλά "το ρολόι μου". Κάποια στιγμή σε μία μετακόμιση μάλλον, μπήκε σε κούτα και χάθηκε. Το ξαναβρήκα τυχαία πριν λίγους μήνες και πετούσα από τη χαρά μου.
Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν ότι φωτογραφία δω από τα 20's μου, το φοράω. Το φθηνό αυτό ρολόι, είναι τα νιάτα μου!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 30, 2021, 21:05:01 μμ »
Quartz, γρήγορο κι εύκολο. Για τις καθημερινές αγγαρείες στη γειτονιά.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 30, 2021, 21:12:28 μμ »
Και τα 2 πάνω κάτω στην ίδια τιμή τα έχω πάρει . Το ένα ηλιακό το άλλο g shock.
Τα έχω χαρεί σε διακοπές, θάλασσα,  καθημερινότητα και θα συνεχίσω να τα χαίρομαι ! Casiara !
Κάθε φορά που αγοράζω Casio νομίζω ότι τους κλέβω, αν τα έπαιρνα κατευθείαν από το εργοστάσιο θα άφηνα παραπάνω χρήματα

Στάλθηκε από το KB2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions