Αποστολέας Θέμα: Caseback Photos!  (Αναγνώστηκε 10580 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
Caseback Photos!
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 17, 2021, 08:48:40 πμ »
[mention]Giorgos_I [/mention]
Αν καταλαβαίνω σωστά κ. Γιώργο, όταν διαβάζουμε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού είναι “/” και με την αντίθετη “*”. Είναι έτσι?

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Caseback Photos!
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 17, 2021, 13:49:20 μμ »
Η γραμμή που συνδέει λίτρα με κιλά δείχνει 0,80. Αυτό μάλλον είναι το ειδικό βάρος κάποιου συγκεκριμένου υγρού και έτσι συνδέει όγκους με μάζες. Ποιο άραγε; Κηροζίνη; (και το λάδι και το ξύλο εκεί στο 0,80 είναι απ' ό,τι θυμάμαι   :D)

Αγαπητέ μου φίλε / φίλοι, μιλάμε για καύσιμα, που το ειδικό τους βάρος ( μάζα ανα μονάδα όγκου ), είναι μκρότερο της μονάδας ( μονάδα σε ΦΘΠ , απεσταγμένο νερό στους 4 βαθμούς Κελσίου ), οπότε, αν θέλουμε να εκφράσουμε την μάζα ( βάρος ) κάποιων λίτρων καυσίμου σε κιλά, πολλαπλασιάζουμε με το ειδικό βάρος του "υλικού", κιλά ανα λίτρο, που εδώ το δίνει ως 0,8 ( Kg/lt ), για έκφραση σε κιλά.

Το τυπικό, ενός αεροπορικού καυσίμου Jet, ειναι 775-840, οπότε, μας δίνει εδώ, μια μέση τμή, για ενδεικτικούς υπολογισμούς.

Και, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ευνόητο, ότι κανένας σώφρων άνθρωπας, δεν θα έκανε υπολογισμούς βασιζόμενος στο back cover. 8) Ακόμα και τις εποχές, που τα αεροπλάνα ΔΕΝ είχαν υπολογιστές, και πετάγανε φορώντας σκουφάκι και γυαλιά.

Η αναγραφή αυτή, είναι ένα marketing tool / trick, απλώς για να τονίσει τον χαρακτήρα, και να δώσει "χρώμα". Και να κάνει υπερήφανο τον .......ιδιοκτήτη.  :D :D :D :D

Σημ. Εχω δει, να ελέγχουν τα καύσιμα, ( στάθμη - ποσότητα ), με ραβδί από την τάπα.  ???  Ισχύει για τα μικρά μονοκινητήρια.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 17, 2021, 14:03:34 μμ »
[mention]Giorgos_I [/mention]
Αν καταλαβαίνω σωστά κ. Γιώργο, όταν διαβάζουμε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού είναι “/” και με την αντίθετη “*”. Είναι έτσι?

Sent from my iPad using Tapatalk

Οχι. Εχοντας την απαραίτητη ελάχιστη γνώση, μας βοηθά να κάνουμε μια πράξη, χωρίς να ανατρέχουμε σε άλλα files να βρούμε τους συντελεστες.

Εννοείτσι ότι πρέπει να ξέρουμε by heart, ότι οι λιβρες είναι μικρότερες από το κιλό, το Αγγλοσαξωικό γαλλόνι μεγαλύτερο από το Αμερικάνικο, κλπ, κλπ.

Θα προσέξουμε στις συσκευασίες ότι τα υγρά, ενώ παλαιότερα, γράφανε 1 κιλο, μετά τις τυποποιήσεις, το ......έκοψαν, και με τα e, υποχρεώθηκαν να αναγράφουν λ ί τ ρ α.

Και έλεγαν οι νοικοκυρές στους μπακάληδες, 1 κιλό λάδι, χρέωναν "1 κιλό", ενώ έδιναν 1 λίτρο, που σε βάρος, ήντανε ίσως κατι πραπάνω από 800 γρ. Μην ξεχνάμε, ότι είχμε και την οκά, που η κατάργηση, έφερε και άλλες σκοτούρες.

Είσαι μικρός, και δεν πρόλαβες τους αετονύχηδες μπακαλοαφέντες, που βασιζόμενοι στην αγραμματοσύνη των πλατιών λαϊκών μαζών, και ειδικά των νοικοκυρών, έκαναν περιουσίες. :-[

Μλάω για τα μεταπολεμικά χρόνια, που οι επιζήσαντες, ουτε σχολείο είχαν πάει όταν έπεφταν βόμβες, ούτε ήταν τότε η προτεραιότητα των γονιών να μορφώσουν τα κορίτσια τους, ειδικά στην επαρχία.

Εντάξει, έκανα και λίγη ΚΚΚ ( Κακόβουλη Κοινωνική Κριτική  :o ), αλλά, έτσι ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια η Ελληνική κοινωνία. Να μην σου πώ, ότι σε μερικά μέρη, ακόμα έτσι είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 17, 2021, 14:26:07 μμ »
Οχι. Εχοντας την απαραίτητη ελάχιστη γνώση, μας βοηθά να κάνουμε μια πράξη, χωρίς να ανατρέχουμε σε άλλα files να βρούμε τους συντελεστες.

Εννοείτσι ότι πρέπει να ξέρουμε by heart, ότι οι λιβρες είναι μικρότερες από το κιλό, το Αγγλοσαξωικό γαλλόνι μεγαλύτερο από το Αμερικάνικο, κλπ, κλπ.

Θα προσέξουμε στις συσκευασίες ότι τα υγρά, ενώ παλαιότερα, γράφανε 1 κιλο, μετά τις τυποποιήσεις, το ......έκοψαν, και με τα e, υποχρεώθηκαν να αναγράφουν λ ί τ ρ α.

Και έλεγαν οι νοικοκυρές στους μπακάληδες, 1 κιλό λάδι, χρέωναν "1 κιλό", ενώ έδιναν 1 λίτρο, που σε βάρος, ήντανε ίσως κατι πραπάνω από 800 γρ. Μην ξεχνάμε, ότι είχμε και την οκά, που η κατάργηση, έφερε και άλλες σκοτούρες.

Είσαι μικρός, (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) και δεν πρόλαβες τους αετονύχηδες μπακαλοαφέντες, που βασιζόμενοι στην αγραμματοσύνη των πλατιών λαϊκών μαζών, και ειδικά των νοικοκυρών, έκαναν περιουσίες. :-[

Μλάω για τα μεταπολεμικά χρόνια, που οι επιζήσαντες, ουτε σχολείο είχαν πάει όταν έπεφταν βόμβες, ούτε ήταν τότε η προτεραιότητα των γονιών να μορφώσουν τα κορίτσια τους, ειδικά στην επαρχία.

Εντάξει, έκανα και λίγη ΚΚΚ ( Κακόβουλη Κοινωνική Κριτική  :o ), αλλά, έτσι ήταν μέχρι πριν κάποια χρόνια η Ελληνική κοινωνία. Να μην σου πώ, ότι σε μερικά μέρη, ακόμα έτσι είναι.

Κύριε Γιώργο. Δεν καταλάβατε τι ρώτησα.

1 GAL UK / 1.20 = 1 US Gal
 1 US Gal / 3.78 = 1 Liter
και πάει λέγοντας.
Αυτό αποτελεί ανάγνωση με τη φορά των δεικτών.

Αντίστροφα,   1 Liter * 3.78 = 1 US Gal
 1 US Gal * 1.20 = 1 GAL UK

Προφανώς ισχύει αυτό που αναφέρετε ότι κανείς δεν θα υπολογίσει κοιτώντας το caseback, αλλά αν ήταν εργαλείο, έτσι θα λειτουργούσε.

Έχω στοιχειώδεις γνώσεις, λέμε τώρα, φυσικός είμαι στις βασικές σπουδές μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 17, 2021, 16:06:21 μμ »
Κύριε Γιώργο. Δεν καταλάβατε τι ρώτησα.

1 GAL UK / 1.20 = 1 US Gal
 1 US Gal / 3.78 = 1 Liter
και πάει λέγοντας.
Αυτό αποτελεί ανάγνωση με τη φορά των δεικτών.

Αντίστροφα,   1 Liter * 3.78 = 1 US Gal
 1 US Gal * 1.20 = 1 GAL UK

Προφανώς ισχύει αυτό που αναφέρετε ότι κανείς δεν θα υπολογίσει κοιτώντας το caseback, αλλά αν ήταν εργαλείο, έτσι θα λειτουργούσε.

Έχω στοιχειώδεις γνώσεις, λέμε τώρα, φυσικός είμαι στις βασικές σπουδές μου.

Πολλοί μου λένε ότι δεν καταλαβαίνω !  :( Λες να είμαι πλέον στην αγκαλη της .......ανοιας Θα προτιμούσα την Ζωή, την Νικη, την Ελευθερία, κλπ, τόσες υπάρχουν  ;)

Ναι, είναι αυτονόητο, αν το Χ δίνει κάτι, με το / έχουν με το ανάστροφο.

Μπορεί να μην το είπα σωστά. Θα το ξαναδώ.  ::)

Αυτό που μετράει ΙΜΟ σε έναν επαγγελματία είναι οι ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις, που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνά ΠΟΤΕ.

Ναι μεν, οι ευκολίες που παρέχονται πλέον σε πολλά επίπεδα και σε πάρα πολλά επαγγέλματα, είναι τεράστιες, αλλά, οι αρχές, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνιούνται.

Τι εννοώ. Καλό το GPS, αλλά, το να ξέρεις να βγάζεις πορεία, και με τα κλασσικά μέσα, δεν πρέπει να μπαίνει στην λήθη.

Καλοι οι υπολογιστές, πχ που αναλύουν / υπολογίζουν τα πάντα, αλλά καλό είναι να έχουμε και την αίσθηση.

Αρχές 1980, με υπολογιστές, αναλύονται οι κομβοι και τα φορτία, στατικά - δυναμικά 7-όροφης οικοδομης, ένα σωρό τρεξίματα, όλα καλά, ξυλότυποι, κλπ.

Τα βλέπει ένας 60+ τότε μηχανικός, και μας λέει

-Λάθος είναι, δεν στέκουν αυτές οι διατομές - σιδερωματα. Ειναι μικρά.

Ειχε δίκηο. Τα ξανα-ξανα-κάνανε οι μηχανικάρες, μεχρι που βρήκαν το λάθος. GIGO.

Σήμερα, που όλα σχεδόν στηρίζονται, ( και καλά κάνουν ) στις υπολογιστικές μηχανές, καλό είναι να έχουμε γνώση και να παρακολουθούμε.

Αυτά.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 17, 2021, 16:51:26 μμ »
Πολλοί μου λένε ότι δεν καταλαβαίνω !  :( Λες να είμαι πλέον στην αγκαλη της .......ανοιας (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) Θα προτιμούσα την Ζωή, την Νικη, την Ελευθερία, κλπ, τόσες υπάρχουν  ;)

Ναι, είναι αυτονόητο, αν το Χ δίνει κάτι, με το / έχουν με το ανάστροφο. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μπορεί να μην το είπα σωστά. Θα το ξαναδώ.  ::)

Αυτό που μετράει ΙΜΟ σε έναν επαγγελματία είναι οι ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις, που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνά ΠΟΤΕ.

Ναι μεν, οι ευκολίες που παρέχονται πλέον σε πολλά επίπεδα και σε πάρα πολλά επαγγέλματα, είναι τεράστιες, αλλά, οι αρχές, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνιούνται.

Τι εννοώ. Καλό το GPS, αλλά, το να ξέρεις να βγάζεις πορεία, και με τα κλασσικά μέσα, δεν πρέπει να μπαίνει στην λήθη.

Καλοι οι υπολογιστές, πχ που αναλύουν / υπολογίζουν τα πάντα, αλλά καλό είναι να έχουμε και την αίσθηση.

Αρχές 1980, με υπολογιστές, αναλύονται οι κομβοι και τα φορτία, στατικά - δυναμικά 7-όροφης οικοδομης, ένα σωρό τρεξίματα, όλα καλά, ξυλότυποι, κλπ.

Τα βλέπει ένας 60+ τότε μηχανικός, και μας λέει

-Λάθος είναι, δεν στέκουν αυτές οι διατομές - σιδερωματα. Ειναι μικρά.

Ειχε δίκηο. Τα ξανα-ξανα-κάνανε οι μηχανικάρες, μεχρι που βρήκαν το λάθος. GIGO.

Σήμερα, που όλα σχεδόν στηρίζονται, ( και καλά κάνουν ) στις υπολογιστικές μηχανές, καλό είναι να έχουμε γνώση και να παρακολουθούμε.

Αυτά.  :)
Σωστό!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harryv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 17, 2021, 20:03:13 μμ »
.

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 17, 2021, 20:15:21 μμ »

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 17, 2021, 20:19:09 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 17, 2021, 20:55:22 μμ »
Θηρίο Άλεξ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος mariosk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μάιος 17, 2021, 21:12:52 μμ »
Κλασσικά πράγματα.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάιος 18, 2021, 02:14:15 πμ »
Vintage  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Μάιος 18, 2021, 20:58:38 μμ »
 Παρατηρήστε τον μηχανισμό που πατενταραν για να αλλάζεις λουράκια...

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions